- Konu Sahibi livelovelaugh
-
Tatlı heyecanlar bunlar.Ne mutlu size,kızınız sizinle paylaşıyor.
Ben size özel mesaj yazıyorum.Birazdan okuyabilirsiniz.
Açık olmalısın yani nasıl burda bize en çok neden korktuğunu yazmışsınya onada bundan bahset. Bunun yanında genç olduğu için bazı duyguları yoğun yaşayabileceğini bazen erkeklerin bazı konularda kızlara göre daha istekli olabileceğini vs. Sen bunlardan bahsederken o muhtemelen sözünü kesecek utanacak ya da sıkılacak. Ama zaten bir anne olarak senin görevin yol gösterici olmak, çok nasihat ya da her gün aynı kaygını paylaşmak bunaltıcı olabilir
ne olursa olsun sıze yalan soylememesını anlayısla karsılayacagınızı soyleyın ona, kız arkadasımla bulusuyorum dıyerek erkek arkadasıyla bulusmasın mesela...
gereklı terbıyeyı verdıysenız aklı başında hareket eder herhalde dıye dusunuyorum...
gerçekten anne kız gibiyseniz ,iyi yetiştirdim eminim diyorsanız içiniz rahat olsun,ona erkeklerin ergenliğinden bahsedin bazı duyguları kızlardan çok daha fazla yaşadıklarını anlatın ,sevmenin sevilmenin güzel olduğunu ama kendisini kullandırtmamasını üzülebileceğini söyleyin derim:)
ben evli değilim ,çocuğumda yok haliyle ama kendi 17 yaşındaki halimi düşündüm benim anne babamda sizin gibiler bana arkadaş gibiyiz, lisedeydim sahil kenarında oturuyorduk arkadaşlarım barlara giderdi,birgün babam bana genç kızsın arkadaşlarına özenirsin gitmek istersin sana güvenim sonsuz ama o ortamlar çok farklı yavrum diyip kendisi götürmüştü babamla karşılıklı annemde tabi alkol aldık,tabi sınırında ben hiçbirşeyimi saklamadım bunun sebebi ailemin anlayışla yaklaşması oldu,şuan 27 yaşındayım hala saklamam saklayamam içime sinmez öncelikle ona güvendiğinize onu ikna etmelisiniz çevrede sıkıntı olduğuna.. benim annem o yaşlardayken benimle açık açık konuşmuştu erkek arkadaşın olur sarılmak ister öpmek ister herşey dozunda güzel ama ileri gitmesine izin verme senin mantığına yatmıyorsa sakın ama seviyorum deme kızım en değerli sensin bunu unutma demişti, tüm kız arkadaşlarım ilk erkek arkadaşını yaşadıklarını birbirine anlatırlarken ben heycanla anneme anlatmıştım beni öptü minicik ama çok heycanlandım falan demiştim,,tebessüm edip aynı şeyi tekrarladı.. şimdi anlıyorum aslında içinde anne olarak ne korkular barındırmışta sıkıp uzaklaşmamdan endişe ettiği için ılımlı yaklaşmış ..Haklısınız kesinlikle nasihat bunaltıyor ama elimizde değil duramıyoruz
ben evli değilim ,çocuğumda yok haliyle ama kendi 17 yaşındaki halimi düşündüm benim anne babamda sizin gibiler bana arkadaş gibiyiz, lisedeydim sahil kenarında oturuyorduk arkadaşlarım barlara giderdi,birgün babam bana genç kızsın arkadaşlarına özenirsin gitmek istersin sana güvenim sonsuz ama o ortamlar çok farklı yavrum diyip kendisi götürmüştü babamla karşılıklı annemde tabi alkol aldık,tabi sınırında ben hiçbirşeyimi saklamadım bunun sebebi ailemin anlayışla yaklaşması oldu,şuan 27 yaşındayım hala saklamam saklayamam içime sinmez öncelikle ona güvendiğinize onu ikna etmelisiniz çevrede sıkıntı olduğuna.. benim annem o yaşlardayken benimle açık açık konuşmuştu erkek arkadaşın olur sarılmak ister öpmek ister herşey dozunda güzel ama ileri gitmesine izin verme senin mantığına yatmıyorsa sakın ama seviyorum deme kızım en değerli sensin bunu unutma demişti, tüm kız arkadaşlarım ilk erkek arkadaşını yaşadıklarını birbirine anlatırlarken ben heycanla anneme anlatmıştım beni öptü minicik ama çok heycanlandım falan demiştim,,tebessüm edip aynı şeyi tekrarladı.. şimdi anlıyorum aslında içinde anne olarak ne korkular barındırmışta sıkıp uzaklaşmamdan endişe ettiği için ılımlı yaklaşmış ..
haklısınız hele bu devirdeAilenizin yaklaşımı çok güzel kesinlikle. Ben de elimden geldiğince ılımlı davranmaya çalışıyorum ama annelik içgüdüsü ile korumacı davranabiliyorum. Kızıma da güveniyorum dediğim gibi ama bu yaşlar özenti yaşlar olduğu için çevreden korkuyorum
Merhaha hanımlar aranıza yeni katıldım. Aslında hep buradaydım ancak anca hesap açıyorum
Ben 41 yaşında bir kadınım. 17 yaşında bir kızım var. Kızımla aramdaki ilişkiyi arkadaş gibi kurdum yani bana ne yaşarsa anlatan bir kız. Bugüne kadar yaşı gereği hoşlanıyorum diye bahsettiği çocuklar oldu dinledim anlayışla karşıladım yaşıtlarının birçoğunun sevgilisinin olması onu da istemeye itiyordu.
Geçen gün bana okulundan bir arkadaşının ondan hoşlandığını onunda kendisinden hoşlandığını söyledi ve artık bir sevgilisinin olduğunı söyledi. Ben tabi herkese güvenme gibi gerekli birçok nasihatı verdim.
Asıl korkum yolda orda burda gördüğümüz öpüşen koklaşan ergen kızlar. Ben kızımı güzel yetiştirdim güveniyorum ama o çocuğa nasıl güvenicem? Kızımı kullandırtmak istemiyorum ama onla bunları nasıl konuşacağımı dengeyi nasıl kuracağımı bilmiyorum. Buluşmak isteyecekler ne diyeceğim? Lütfen anneler ve diğerleri bana yardımcı olun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?