Çocuk Hastalıkları İmdat! Yirmi Günlük Bebeğim Kolik!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

akademikanne

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2014
122
39
Merhabalar, yirmi günlük bebeğimiz şiddetli kolik.Lütfen yardımcı olun, ne gibi çözümler ürettiniz, uyguladınız?

youtube da kolik bebek için müzikler var onları deneyebilirsin kolik bebekler sallanmayı cok severler beşiği sallanabilen modelse salla rahatlar geçmiş olsun

Saatlerini takip edin. sancı gelmeden yarım saat öncesinden ılık kimyon lu su verin birkaç damla. Ben böyle atlatiyordum. Birde salliyordum hep.

Bnm bebegim 1bucuk aylik oldu her gce cildiriyoruz hatta suan hanimefendiyi carsaftasalliyoruz ikinip ikip duruyor

Bize acildeki bir doktor bir fincan suya yarim cay kaşığı kimyon koyup kaynatıp bi cay kaşığı virmemizi önermişti benim bebeğinde kolikti ve 2 günde bir caresizlikten acillerdeydik kullanmadığımız gaz damlası kalmadı emin ol ama bu kimyon ise yaradi iliyinca zaten kimyon dibe cokuyo suyundan ver ne inşallah ise yarar birde karnına ayaklarına ilik havlu koy ve aci elma yagi var aktarlarda onlara masaj yap umarım ise yarar Allah sabir versin zor zor ..

Ayrıca netteki kolik CD de ise yarıyor ama onun da psikolojisini etkiledigini duymuştum gerçektende öyle ogluma sürekli dinletirdim simdi elektrikli aletlerden çok korkuyor elektrikli süpürge sac kurutma makinası blendir gibi şeyler calistiramiyorum ağlayarak uzaklaşıyor odadan yani kolik CD yi çokta tavsiye etmiyorum

Ay canım boyle ayrı ayrı yazdım hepsini biraz saçma oldu ama sonradan sonradan aklıma geliyor birde aldın mi bilmiyorum ev tipi ana kucağı oğlumun huzurla rahatlıkla uyuduğu tek yerdi .. Bu sondu:KK15:

Çok teşekkürler hepinize. Dün bütün gece ayaktaydık :KK43: Korkunç vaziyetteyim. Annemin tansiyonu yükseldi artık yorgunluktan. Ne yapacağım ben diye ağladım durdum. Şu ana kadar Nurse Harveys, Infacol ve Biogaia denedik.Hepsi sonuçsuz kaldı. Yani kimyon şöyle vermek istemiyorum, bu gaz işini ilk farkettiğimde dedim ki herhalde yediklerim gaz yapıyor. Bu yüzden gazsız beslenme planı hazırladım. Kimyonlu çorba içtim tavsiye üzerine. O gün bebeğim hiç olmadığı kadar huzursuzdu. Açıkçası bende çok gaz yapıyor çoğu şey. Ne yapacağımı şaşırdım.

Canım bir bebekte ise yarayan damla diğerinde yaramıyor iste ne bileyim birde sabit simplex damla var ayrıca bize kimyonu öneren doktor bide şey demişti farklı damlaları işte 4 saat arayla verin demişti biri etkili olamayabiliyormua mesela sabah vicol öğlen biogaia aksam tekrar vicol gibi

Sab simplex yazacaktim yanlış olmus
Evet bu gece gene coşarsa sab simplex denicez biz de. Evde her çeşit var. Mylicon almadık bir tek. Az önce de ağrısı tuttu saç kurutma makinesi, bebek arabasında sallayarak uyutabildik.Çok moralim bozuluyor, bu süreç ne zaman bitecek?Sanki bitmeyecekmiş gibi :KK43:(

Bitiyor Allah un izni ile benimki 5 aylık çok şükür atlattik sadece sabret biliyorum kolay değil bana boyle diyenlere sinir oluyordum sanki onlar bakıyor bos bos konuşuyorlar diye ama biz onların anneleriyiz ve onlar bize Allah un emaneti ..
Birde kolik bebekler Hamak besikleri çok severlermiş dene istersen çarşafa veya battaniyeye koyup biriyle sallayarak deneyebilirsiniz belki ise yarar iki kolik bebek büyütmüş anne olarak hemen hemen her yöntemi bilirim

Hemen canim bundan muzdarip olan bi anne olarak siralayim milupanin galiba rezene cayi vat onu al kendin ic bebeginede iki uc cay kasigi ver hergun bikasik kimyon ye sonra elektrik supurgesi sac kurutma makinesi calistir bebelk yagiyla bebeginin her tarafinia masaj yap ozellikle bel ve karin bolgesine elinin sicakligi alsin.sonra kolik muzikleri var diyolar ama bizimkinde pek bi ise yaramadi sen yinede dene her cocuk ayni olmuyo ozellikle baharatli sogan sarimsaktan uzak dur ve turp ye genelde tirpu herkes gaz yapar diyo ama canan karatay hocanin soledigine gore olan gazi cikarmada etkiliymis hersey sende bitiyo anlayacagin ama merk etme 3 ay suruyo ve geciyo o kadar olcak artik:)

Cnm bnm kizimda kolik 2aylik suan zinco babs infacol biogai maflor kullandik suana kadar bugun nurse harvey's istedim babasindan bakalim ne olcak ustelik bnm kzim bnm yardimim olmadan kakasini yapamiyordu suan sindirim duzenleyici kullaniyorum kakasini kendi yapiyor ama ne zorluklara devamli ikiniyor yavrum bnm cozumlerime gelincede

Her alt acmamda ilik zeytinyagiyla ve aci e lma yagiyla ayse onerin kolik masajini yapiyorum ise yariyor netten fon makinasi sesi indirdim gece onunla uyuyor devamli ayagimda salliyorum uykusu 10dk gaz yüzünden uyuyamiyor yavrum koligi tuttugundada carsafta salliyomruz suan gunlerimiz boyle geçiyor allah yardimcimiz olsun

benim oglumu Buzuki Orhan-Kolik sarkilari cok ama cok rahatlatiyordu..bide karnina yaptigim masajlar..
bunun disinda ergonomik tasiyiciyla bebegimi koynumda tasidim ilk 4 ay surekli,orda rahatliyip uyuyordu..

X