imkansız bir aşkmı yoksa oluru varmı..

Sevgiliniz üzülmek için ne yazık ki geç kaldı.. İlişkinin en başında hatta başlamadan önce bu bilgiyi sizinle paylaşması gerekiyordu. 8 aydır berabersiniz ve ciddi zaman ve emek söz konusu. Şu saatten sonra bu bilgiyi sizinle paylaşması iki taraf içinde üzücü bir durum meydana getirdi. En başta burada hatalı, bencilce hareket etmiş.

Sonrasında ise aşağıdaki yoruma katılıyorum...

souvvenir kullanıcısından alıntı

Konuşmalısın, çünkü bu konuyu ancak onunla çözeceksin.
Ya "hayır olmaz ben ailem ile böyle ters düşemem, geleceğimi bu şekilde etkileyemem" sonucuna varacaksın.
Ya da gerçekten onun gibi biri hayatına gelmez diye düşünerek birlikte göğüs gereceksiniz.
Herşey sevmekle, bir birine aşk ile bağlanmakla bitmiyor malesef.

Eğer bir gelecek düşünüyorsan, senin ailen haricinde onun da bir ailesi var.
Bakalım onun ailesi nasıl bakıyor bu duruma.
Bizim nasıl dini tabularımız var ise, inan onların da var.
Belki onun ailesi de bu duruma karşı duracak.
Onlar da belki seni istemeyecek...

Tek taraflı değil, çift taraflı düşünmek zorundasınız.
Sen belki birşeyleri göze aldın diyelim ve gerçekten göğüs germeye hazırsın.
O hazır mı? Bundan emin olabilir misin?
Ne malum bu sürecin bir noktasında " yok artık ben kaldıramıyorum olmayacak" demeyeceği??

Bunları yaşamadan önce veya kestirip atmadan önce etraflıca onunla konuşacaksın ki çözüme ulaşasın.
"Ben onunla konuşamıyorum, o benimle tartışamıyor" demekle olacak şey değil.
İkinizin de hayatını ciddi derecede etkileyecek bir durum bu.
Duygusallığı bir kenara bırakıp, biraz da gerçekçi yönünden bakmak zorundasınız...

Müslümanım diyorsun ama bir gayrimüslimle evlenmen dinen haramdır. Bu konu ayet ve hadislerle sabitlenmiştir.Hepimiz insanız deyip kafana göre dini yorumlama. Senin klavuzun kuran ve hadis bu ölçülere göre yaşaman gerek. Eğer Allah rızasını düşünüp bu sevdadan vazgeçersen Allah seni daha iyi biriyle karşılaştıracaktır.

kafama göre yorumlamadığım için zaten kafam karışık.bu yüzden zaten dert ediyorum ama onu çok seviyorum

ne imkansızından bahsediyorsun sen tabiki sahip çıkıcaksın bende daha büyük bir sorun çıkıcak sandım evli falan gibi.hem kendin demişsin babamdan bile fazla sahip çıkıyor diye . ilerde ailen olmayacak ,seni anlamaları lazım. kimbilir belki sonra oda müslüman olur

al benden de okadar

Onlar seni kabul edecekler mi? Bunu ona hiç sordun mu? Eğer ki süryaniyse asla müslüman kız almazlar.Ermeniyse evlenebiliyorlar.

canım yaşının verdiği olgunluk kalemine işlemiş. olgunsuz bunları düşünebiliyorsun. biz biliyorusun hiç bir dini kınamayız, yadırgamayız.
sen en doğrusunu düşünmüşsün. seviyorum diye, sakın ailenin rızasını almadan bir işlere kalkışma. bu yaşa kadar boşuna beklemedin!!!
Bu saatten sonrada ailenin başını eğmeye hakkın yok. Zaten bunu istemiyorsun. Evet arkadaşın seni kaybetmekten saklamış. Fakat bu yaptığı hiç doğru değil.
önceden tabiki belirtmek zorundaydı. şimdi sana söyliceğim şu arkadaşım. peygamber efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuyor: dış güzelliğine aldanmayın, iç güzelliği ahlaklı olanıyla evleniniz! Yani sevgilin seni mutlu edebiliyorsa ne hoş senin için. sende çok mutlusun anladığım kadarıyla.

1. eğer seni kaybetmek istemiyorsa, senin için savaşır! Evlenmek istiyorsa, dinini değiştirir! Ancak bu şekilde, onun seni sevip sevmediğini anlarsın.
2. ailenin rızasını almadan onunla evlenirsen veya ailenden sevgilinin hiristiyan olduğunu gizlersen, bu evlilikten bu beraberlikten hiç bir hayır gelmez.
istediğin kadar gizleyebilirsin. Yüce Allah (c.c.) insan oğlunun bırak ufak bir karıncanın bile ne yaptığını, ne düşündüğünü bilir.

kader deyipte, herşey olucağına varır da deme. bu şeytanın bir vesvesesidir. insanlar kaderini birazda kendileri yaratır. Bunu unutma!

Sevgiline davranacağın biçim şu şekil olmalıdır:
Hiç birşey olmamış gibi, ilişkini sürdürme!!!! Zaten yeni öğrenmişsin, şimdi değilde sonra tekrar açarsan konuyu bu sefer o uzaklaşır.
Sen sen ol, ona bunu anlatmaya çalış. Biraz soğuk ama çokta soğuk davranma. saygı çerçevesi içerisinde olsun herşey.
eskisi gibi onu arama, sorma, bırak o senin arkandan koşsun. Koşsun ki, seni nekadar çok sevdiğini gör. Neden böyle yapıyorsun benden kaçıyorsun dediğinde de, sen onunla dışarda buluşup onunla bütün gerçekleri konuşursun. BÖyle birşeyi ailenden çok senin karşı olduğunu. onu sevdiğini, fakat dinimizin başka bir inançlı insanla birleşmenin mümkün olmadığını.
Bunu için çıkmaz bir sokakta olduğunu. böyle bir evliliğe/Birlikteliği haz edemeyeceğini. Yolları severek te olsa ayırman gerektiğini.

Bunun üzerine ona mühlet ver! Bırak düşünsün. Sensizliği görsün ve herşeyiyle tartsın. evlenmek mutlu son değildir, evlendikten sonra anlaşamadıysan neolacak?
Ayrılık olacak, ailen kahrolacak. şimdiden psikolojin bozulmuş gibi, evlendikten sonra onunla hayatını paylaşıp belkide ayrılacaksın.
Dikkatlı ol... kal sağlıcakla...

aynen katılıyorum

Hristiyan olması onun suçu mu ki. O da hristiyan bir ailede büyümüş yetişmiş,onların örf adetlerini biliyo yani ne yapsın çocuk. İki insan birbirini seviyosa yazık günah değil mi? Eğer onlar kabul ediyorsa evlenirsiniz.Sen Kuran'ını okursun o kilisesine gider.Allah birdir. Eğer o isterse ona müslümanlığı öğretir dinimize geçmesine vesile olursun. Ama istemiyorsa da o kendi inandığı gibi yaşar. Zorla sünnet ettirip zorla dua okutçak halin yok. Bu içten gelen bir olay.Kimse kimsenin dinine inancına zorla müdahale etmemeli

sonsuz teşekkür ederimmm size

din zaten zorlamayla olmaz güzelim biz sadece Alahın Kuranı kerimde böyle bir evliliğn haram olduğunu söylediğnden bahsettik .İsteyen uyar istemeyen uymaz polemik haline getirmeyelim lütfen

Son düzenleme:
belkide ben ne kadar kötü durumdaysam şu an oda çok kötü bunu anlayabiliyorum ve beni kaybetmemek için çok çabalıyo

Adam belli ki sizi kaybetmemek icin yapmis. Imkansiz diyince ben de evli falan sandim, niye imkansiz olsun sekerim?

Bastan size Hristiyan oldugunu soyleseydi ona bir sans verecek miydiniz? Sizi kazanmak icin elinden geleni yapmis, bence iyi de yapmis ne guzel birbirinizi seviyorsunuz.

Suryaniyse , Ermeniyse olur mu olmaz mi diye yorum yapan arkadaslar olmus, ailesi sizi kabul eder mi bazinda diye. Etmezlerse etmesinler (ayni sey sizin aileniz icin de gecerli) , 30 yasinda insanlarsiniz, gider evlenip yuvanizi kurarsiniz, bunun icin kimseye muhtac degilsiniz ki. Karsi cikanlara kulaklarinizi tikarsiniz olur biter. Su kadinlarimizdaki ille de ailesi beni kabul etsin, gorumce arasin sorsun, kv hediye alsin, kv sevsin merakini bir turlu anlayamiyorum, en kotu onun ailesiyle gorusmezsiniz, sizi kabul etmeseler de bu da dunyanin sonu degil. (kv, elti, gorumce derdi olmaz iste fena mi :) ) Ne siz ne de beyefendi ailelerin onayina muhtac durumdasiniz.

Sekerim, 30 yasinda bir insan olarak tabi ki benden daha iyi biliyorsunuzdur, gercek sevgiyi bulmak cok zor. Bu adamdan ayrilirsaniz, tekrar sevebilecek misiniz ? Tabi ki yasli degilsiniz ama biliyorsunuz 30 dan sonra bu isler zorlasir ve karsiniza tekrar birinin cikacaginin hicbir garantisi yok o yuzden elinizdekinin degerini bilin derim.

Su sozlere kalibimi basarim ve %200 katilirim, gayet guzel bir starteji sunulmus. Din degistirsin diye adama eziyet etmenin gercekten bir alemi yok.

herkesin inancı tabiki kendine ama büyük bi kültürel fark olduğunu düşünüyorum büyük sorunlar oluşabilir

Hadi ailenizi anlıyorum da siz neden yıkılıyorsunuz ki?
O hala sizin sevdiğiniz adam. Hala sonuç olarak aynı Tanrıya inanıyorsunuz.
İnsanların dil, din, ırk, siyasi görüş vs. böyle şeyleri dert etmesine anlam veremiyorum ben ya :26:
Müslüman ama sevmeyeceğiniz, uyuşmayacağınız birindense hristiyan ama sizi mutlu edenle olun.
Tabii gizlemesi hiç hoş olmamış ama sizi kaybetmekten korkmuş olsa gerek.
Ben olsam devam ederdim. Yahudi olsa da devam ederdim, ateist olsa da, zenci ya da çinli bile olsa...
Seviyorsanız ve seviliyorsanız gerisi hep birer tabu, yıkmaktan korkmayın...

Evli cikti falan diyeceksin sandim.
Walla kendi yasantimda herkesin dini kendine derim.. Din, dil, irk ayrimi yoktur bende olana da saygi duyuyorum, bu kadar hassas oldugunuz bi konuda size durust davranmaliydi..

Ben sevgimden dolayı yıkmamaya çalışıyorum zaten, ama korkum çok fazla

Benim bir yakınım hristiyan biri ile evli. İkisi de oldukça hoşgörülü. Çocukları oldu. İKi tarafın öğretilerini de eş şekilde öğretiyorlar...Dışardan bir sorun yok gibi görünüyor.
Bir tanıdığım da ateist biri ile evli. Karşı tarafa baskı yapmadı ve şimdi yavaş yavaş görüyorum ki atesit olan diğerine uymaya başladı yani inanmaya başladı...
Başka bir tanıdığım da ateis biri ile evli fakat onların durumu muallak.Bu konunun üzerini hep örtüyorlar. Çocuk olduğunda nasıl olacak bilmiyorum.
Başka bir duyduğum çift ise çok kötü haldeymiş.Bayan dinimizi yaşamak isterken adam ona kızıyormuş. Boşanmak üzerelermiş, çocukları da çok etkileniyormuş...
Yani kısaca herkes kendi hayatında olayları başka bir yerden alıp, etkileniyor, yaşıyor gibi...Yaşadığınız konu şu hali ile bizim dinimize göre uygun değil tabi. Fakat sanırım acınız şu anda da biraz taze. Siz de ne yapacağınızı bilemiyorsunuzdur. Biraz sakinleştiğinizde hala durum aynı şiddetle size acı veriyorsa, bunu onunla konuşun.. Fikirleri, yapabilecekleri ne imiş bu konuda öğrenin. Zaman içinde siz de o da neyin doğru olduğuna karar verebileceksinizdir eminim.

Nedemek yani musluman degil diye vazmi gececeksiniz? Insaf ya bazilarida onumüslüman yap demisler senin icin neden dininden vazgecsin ki hadi oyle oldu diyelim etik biseymi sizce ? Siz onun icin hristiyan olurmuydunuz??
ASKIN DİNİ YOKTUR !!

Bunu çok düşünüyorum etik değil tabiki bende hritiyan olmazdım. Hadi ben yavaş yavaş kabullendim gibi ama aileme bundan nasıl bahsedicem onu bilmiyorum işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…