Müslümanım diyorsun ama bir gayrimüslimle evlenmen dinen haramdır. Bu konu ayet ve hadislerle sabitlenmiştir.Hepimiz insanız deyip kafana göre dini yorumlama. Senin klavuzun kuran ve hadis bu ölçülere göre yaşaman gerek. Eğer Allah rızasını düşünüp bu sevdadan vazgeçersen Allah seni daha iyi biriyle karşılaştıracaktır.
Yanlış anlamayın. FAKAT nefes alamıyorum ne yapcam ben demelerinizi anlamadım. Hayır klişe bişe dicem ama herkesin inancı kendine yahu. Şimdi o namaz kılsa size ne gibi bir faydası var? Kılmasa ne gibi bir zararı var? Bu ülkede tacizci tecavüzcü imam da duyduk, vatanına milletine hayırlı bir ateist de gördük. Ki bir insanın hristiyan olması onu dinsiz inançsız kılmaz.
Şimdi adam müslüman olsaydı ama bi bakmışsın Allah korusun sapık çıktı. E sen bu şahısla sırf müslüman diye devammı etcektin? İyi insan vardır kötü insan vardır. Ülkemizin %90 ı müslüman ama hapishaneler dolu. Demek müslüman olmakla bitmiyor herşey.
Ha eğer diyorsan ki kültür farkı olur orasını bilemem ama doğu-batı, kuzey-güney arası evlilikler yapılıyo bu ülkede. Ve çok da mutlu olan var.
Umarım ailen yüzünden sırf müslüman olduğu için başkasıyla evlenip sonra şiddet falan görmezsin tek isteğim bu.
Bir de karşı taraf bunu istemiyosa dinini değiştir demek biraz sadistçe bence.
Çocuklara gelince kendileri seçsin dinlerini. Ya da iki dini de öğretirsiniz. Ama çocuk zaten genelde anneyle büyüdüğü için sizin pratikleri alır. Ama dediğim gibi öncelikli konu iyi çocuk yetiştirme olmalıdır. İyi bir hristiyanı kötü bir müslümana tercih ederim
Merhaba arkadaşlar, siteye yeni üye oldum yazılan forumları daha öncedende takipteydim. içinden çıkamayacağım bir durumla karşı karşıyayım bana düşüncelerinizle yardımcı olusanız çok sevinirim.
Bundan yaklaşık 8 ay öncesinde başlayan bir ilişkim var.30 yaşındayım hayatımdan birçok insan geldi gitti, ama kimseden böle bir sevgi görmedim. Erkek arkadaşımla ilişkimiz ciddiye gitmeye başladı hep evlilikten nerde oturucağımızdan evimizn eşyalarından herşeye konuşmaya başlamıitık.Bütün arkadaşlarımı herkezi tanıyordu.Benim ailem istanbul dışında memlekette yaşıyor ben istanbulda ablamlarla yaşıyorum.Ailemle tanışmak için hep onların yanına gitmek istiyordu.Hayatımda olan herkezi tanımaya çalışıyordu.Yanlız ben onun hayatından kimseyi tanımıyordum hep bi geçiştirme yapıyordu.Bu durum beni rahatsızz etmeye başladı bişeyler olduğunu hissediyordum.Sıkıştırmaya başladım en sonunda itiraf etti.Lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Ben müslümanım ailem biraz bu konuda katı fikirlidir. her ne kadar dinimizi tam olarak yerine getiremsemde Allaha inancım sonsuzdur.Erfkek arkadaşım müslüman olmadığını hristiyan olduğunu itiraf etti.Hep bu konu yüzünden geri planda durduğunu beni kaybetmekten çok korktuğunu bu yüzden bu zamana kadar söyleyemediğini belirtti.İnanın duyduğumda yıkıldım dünyam karardı.Çünkü aileme bu konuyu ne açabilirim nede böle bir şeyi kabul ederler. Kendimde kabul edemem.Güvenim yıkıldı buı kadar zamandır benden bu konuyu gizlemmeside beni çok sarstı.Ama onu gerçekten çok seviyorum silip atamıyorum.Bana onun verdiği değeri bu zamana kadar kimse vermedi, bana onun sahip çıktığı kadar ne annem ne babam kimse sahip çıkmadı.Onun bana olan sevgisinede sonsuz inanıyorum.3 gün oldu bunu öğreneli ve 3 gündür nefes alamıyorm, ne yapıcağımı bilmiyorum, o olmassa nasıl tutunucam hayata bilmiyorum.Ama böle bir evliliğinde kesinlikle olmuycağınıda biliyorum.Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun
Müslümanım diyorsun ama bir gayrimüslimle evlenmen dinen haramdır. Bu konu ayet ve hadislerle sabitlenmiştir.Hepimiz insanız deyip kafana göre dini yorumlama. Senin klavuzun kuran ve hadis bu ölçülere göre yaşaman gerek. Eğer Allah rızasını düşünüp bu sevdadan vazgeçersen Allah seni daha iyi biriyle karşılaştıracaktır.
canım yaşının verdiği olgunluk kalemine işlemiş. olgunsuz bunları düşünebiliyorsun. biz biliyorusun hiç bir dini kınamayız, yadırgamayız.
sen en doğrusunu düşünmüşsün. seviyorum diye, sakın ailenin rızasını almadan bir işlere kalkışma. bu yaşa kadar boşuna beklemedin!!!
Bu saatten sonrada ailenin başını eğmeye hakkın yok. Zaten bunu istemiyorsun. Evet arkadaşın seni kaybetmekten saklamış. Fakat bu yaptığı hiç doğru değil.
önceden tabiki belirtmek zorundaydı. şimdi sana söyliceğim şu arkadaşım. peygamber efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuyor: dış güzelliğine aldanmayın, iç güzelliği ahlaklı olanıyla evleniniz! Yani sevgilin seni mutlu edebiliyorsa ne hoş senin için. sende çok mutlusun anladığım kadarıyla.
1. eğer seni kaybetmek istemiyorsa, senin için savaşır! Evlenmek istiyorsa, dinini değiştirir! Ancak bu şekilde, onun seni sevip sevmediğini anlarsın.
2. ailenin rızasını almadan onunla evlenirsen veya ailenden sevgilinin hiristiyan olduğunu gizlersen, bu evlilikten bu beraberlikten hiç bir hayır gelmez.
istediğin kadar gizleyebilirsin. Yüce Allah (c.c.) insan oğlunun bırak ufak bir karıncanın bile ne yaptığını, ne düşündüğünü bilir.
kader deyipte, herşey olucağına varır da deme. bu şeytanın bir vesvesesidir. insanlar kaderini birazda kendileri yaratır. Bunu unutma!
Sevgiline davranacağın biçim şu şekil olmalıdır:
Hiç birşey olmamış gibi, ilişkini sürdürme!!!! Zaten yeni öğrenmişsin, şimdi değilde sonra tekrar açarsan konuyu bu sefer o uzaklaşır.
Sen sen ol, ona bunu anlatmaya çalış. Biraz soğuk ama çokta soğuk davranma. saygı çerçevesi içerisinde olsun herşey.
eskisi gibi onu arama, sorma, bırak o senin arkandan koşsun. Koşsun ki, seni nekadar çok sevdiğini gör. Neden böyle yapıyorsun benden kaçıyorsun dediğinde de, sen onunla dışarda buluşup onunla bütün gerçekleri konuşursun. BÖyle birşeyi ailenden çok senin karşı olduğunu. onu sevdiğini, fakat dinimizin başka bir inançlı insanla birleşmenin mümkün olmadığını.
Bunu için çıkmaz bir sokakta olduğunu. böyle bir evliliğe/Birlikteliği haz edemeyeceğini. Yolları severek te olsa ayırman gerektiğini.
Bunun üzerine ona mühlet ver! Bırak düşünsün. Sensizliği görsün ve herşeyiyle tartsın. evlenmek mutlu son değildir, evlendikten sonra anlaşamadıysan neolacak?
Ayrılık olacak, ailen kahrolacak. şimdiden psikolojin bozulmuş gibi, evlendikten sonra onunla hayatını paylaşıp belkide ayrılacaksın.
Dikkatlı ol... kal sağlıcakla...
din zaten zorlamayla olmaz güzelim biz sadece Alahın Kuranı kerimde böyle bir evliliğn haram olduğunu söylediğnden bahsettik .İsteyen uyar istemeyen uymaz polemik haline getirmeyelim lütfenHristiyan olması onun suçu mu ki. O da hristiyan bir ailede büyümüş yetişmiş,onların örf adetlerini biliyo yani ne yapsın çocuk. İki insan birbirini seviyosa yazık günah değil mi? Eğer onlar kabul ediyorsa evlenirsiniz.Sen Kuran'ını okursun o kilisesine gider.Allah birdir. Eğer o isterse ona müslümanlığı öğretir dinimize geçmesine vesile olursun. Ama istemiyorsa da o kendi inandığı gibi yaşar. Zorla sünnet ettirip zorla dua okutçak halin yok. Bu içten gelen bir olay.Kimse kimsenin dinine inancına zorla müdahale etmemeli
belkide ben ne kadar kötü durumdaysam şu an oda çok kötü bunu anlayabiliyorum ve beni kaybetmemek için çok çabalıyo
Yanlış anlamayın. FAKAT nefes alamıyorum ne yapcam ben demelerinizi anlamadım. Hayır klişe bişe dicem ama herkesin inancı kendine yahu. Şimdi o namaz kılsa size ne gibi bir faydası var? Kılmasa ne gibi bir zararı var? Bu ülkede tacizci tecavüzcü imam da duyduk, vatanına milletine hayırlı bir ateist de gördük. Ki bir insanın hristiyan olması onu dinsiz inançsız kılmaz.
Şimdi adam müslüman olsaydı ama bi bakmışsın Allah korusun sapık çıktı. E sen bu şahısla sırf müslüman diye devammı etcektin? İyi insan vardır kötü insan vardır. Ülkemizin %90 ı müslüman ama hapishaneler dolu. Demek müslüman olmakla bitmiyor herşey.
Ha eğer diyorsan ki kültür farkı olur orasını bilemem ama doğu-batı, kuzey-güney arası evlilikler yapılıyo bu ülkede. Ve çok da mutlu olan var.
Umarım ailen yüzünden sırf müslüman olduğu için başkasıyla evlenip sonra şiddet falan görmezsin tek isteğim bu.
Bir de karşı taraf bunu istemiyosa dinini değiştir demek biraz sadistçe bence.
Çocuklara gelince kendileri seçsin dinlerini. Ya da iki dini de öğretirsiniz. Ama çocuk zaten genelde anneyle büyüdüğü için sizin pratikleri alır. Ama dediğim gibi öncelikli konu iyi çocuk yetiştirme olmalıdır. İyi bir hristiyanı kötü bir müslümana tercih ederim
Hadi ailenizi anlıyorum da siz neden yıkılıyorsunuz ki?
O hala sizin sevdiğiniz adam. Hala sonuç olarak aynı Tanrıya inanıyorsunuz.
İnsanların dil, din, ırk, siyasi görüş vs. böyle şeyleri dert etmesine anlam veremiyorum ben ya :26:
Müslüman ama sevmeyeceğiniz, uyuşmayacağınız birindense hristiyan ama sizi mutlu edenle olun.
Tabii gizlemesi hiç hoş olmamış ama sizi kaybetmekten korkmuş olsa gerek.
Ben olsam devam ederdim. Yahudi olsa da devam ederdim, ateist olsa da, zenci ya da çinli bile olsa...
Seviyorsanız ve seviliyorsanız gerisi hep birer tabu, yıkmaktan korkmayın...
Nedemek yani musluman degil diye vazmi gececeksiniz? Insaf ya bazilarida onumüslüman yap demisler senin icin neden dininden vazgecsin ki hadi oyle oldu diyelim etik biseymi sizce ? Siz onun icin hristiyan olurmuydunuz??Merhaba arkadaşlar, siteye yeni üye oldum yazılan forumları daha öncedende takipteydim. içinden çıkamayacağım bir durumla karşı karşıyayım bana düşüncelerinizle yardımcı olusanız çok sevinirim.
Bundan yaklaşık 8 ay öncesinde başlayan bir ilişkim var.30 yaşındayım hayatımdan birçok insan geldi gitti, ama kimseden böle bir sevgi görmedim. Erkek arkadaşımla ilişkimiz ciddiye gitmeye başladı hep evlilikten nerde oturucağımızdan evimizn eşyalarından herşeye konuşmaya başlamıitık.Bütün arkadaşlarımı herkezi tanıyordu.Benim ailem istanbul dışında memlekette yaşıyor ben istanbulda ablamlarla yaşıyorum.Ailemle tanışmak için hep onların yanına gitmek istiyordu.Hayatımda olan herkezi tanımaya çalışıyordu.Yanlız ben onun hayatından kimseyi tanımıyordum hep bi geçiştirme yapıyordu.Bu durum beni rahatsızz etmeye başladı bişeyler olduğunu hissediyordum.Sıkıştırmaya başladım en sonunda itiraf etti.Lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Ben müslümanım ailem biraz bu konuda katı fikirlidir. her ne kadar dinimizi tam olarak yerine getiremsemde Allaha inancım sonsuzdur.Erfkek arkadaşım müslüman olmadığını hristiyan olduğunu itiraf etti.Hep bu konu yüzünden geri planda durduğunu beni kaybetmekten çok korktuğunu bu yüzden bu zamana kadar söyleyemediğini belirtti.İnanın duyduğumda yıkıldım dünyam karardı.Çünkü aileme bu konuyu ne açabilirim nede böle bir şeyi kabul ederler. Kendimde kabul edemem.Güvenim yıkıldı buı kadar zamandır benden bu konuyu gizlemmeside beni çok sarstı.Ama onu gerçekten çok seviyorum silip atamıyorum.Bana onun verdiği değeri bu zamana kadar kimse vermedi, bana onun sahip çıktığı kadar ne annem ne babam kimse sahip çıkmadı.Onun bana olan sevgisinede sonsuz inanıyorum.3 gün oldu bunu öğreneli ve 3 gündür nefes alamıyorm, ne yapıcağımı bilmiyorum, o olmassa nasıl tutunucam hayata bilmiyorum.Ama böle bir evliliğinde kesinlikle olmuycağınıda biliyorum.Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun
Nedemek yani musluman degil diye vazmi gececeksiniz? Insaf ya bazilarida onumüslüman yap demisler senin icin neden dininden vazgecsin ki hadi oyle oldu diyelim etik biseymi sizce ? Siz onun icin hristiyan olurmuydunuz??
ASKIN DİNİ YOKTUR !!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?