imkansız bir aşkmı yoksa oluru varmı..

naur

Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
22
2
18
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, siteye yeni üye oldum yazılan forumları daha öncedende takipteydim. içinden çıkamayacağım bir durumla karşı karşıyayım bana düşüncelerinizle yardımcı olusanız çok sevinirim.
Bundan yaklaşık 8 ay öncesinde başlayan bir ilişkim var.30 yaşındayım hayatımdan birçok insan geldi gitti, ama kimseden böle bir sevgi görmedim. Erkek arkadaşımla ilişkimiz ciddiye gitmeye başladı hep evlilikten nerde oturucağımızdan evimizn eşyalarından herşeye konuşmaya başlamıitık.Bütün arkadaşlarımı herkezi tanıyordu.Benim ailem istanbul dışında memlekette yaşıyor ben istanbulda ablamlarla yaşıyorum.Ailemle tanışmak için hep onların yanına gitmek istiyordu.Hayatımda olan herkezi tanımaya çalışıyordu.Yanlız ben onun hayatından kimseyi tanımıyordum hep bi geçiştirme yapıyordu.Bu durum beni rahatsızz etmeye başladı bişeyler olduğunu hissediyordum.Sıkıştırmaya başladım en sonunda itiraf etti.Lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Ben müslümanım ailem biraz bu konuda katı fikirlidir. her ne kadar dinimizi tam olarak yerine getiremsemde Allaha inancım sonsuzdur.Erfkek arkadaşım müslüman olmadığını hristiyan olduğunu itiraf etti.Hep bu konu yüzünden geri planda durduğunu beni kaybetmekten çok korktuğunu bu yüzden bu zamana kadar söyleyemediğini belirtti.İnanın duyduğumda yıkıldım dünyam karardı.Çünkü aileme bu konuyu ne açabilirim nede böle bir şeyi kabul ederler. Kendimde kabul edemem.Güvenim yıkıldı buı kadar zamandır benden bu konuyu gizlemmeside beni çok sarstı.Ama onu gerçekten çok seviyorum silip atamıyorum.Bana onun verdiği değeri bu zamana kadar kimse vermedi, bana onun sahip çıktığı kadar ne annem ne babam kimse sahip çıkmadı.Onun bana olan sevgisinede sonsuz inanıyorum.3 gün oldu bunu öğreneli ve 3 gündür nefes alamıyorm, ne yapıcağımı bilmiyorum, o olmassa nasıl tutunucam hayata bilmiyorum.Ama böle bir evliliğinde kesinlikle olmuycağınıda biliyorum.Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun

Neden saklamış, daha önce söylemeiş ki, aranız nasıldı bahane olablir mi?

aramız iyiydi birbirimizden gizlediğimiz hiçbişey yok sanıyodum taki bunu öğrenene kadar. Beni kaybetmekten korktuğu için söyleyemediğini sölüyor.Ama tabiki bu bir bahane değil

Sizi çok seviyosa müslüman olsun hem siz sevaba girersiniz hem oda yeni bir başlangıca adım atar...

Ama bu kadar zaman sizden saklamasına hak verilemez açıkalanamaz bir durum.. Allah yardımcınız olsun...

merhaba arkadaşlar, siteye yeni üye oldum yazılan forumları daha öncedende takipteydim. Içinden çıkamayacağım bir durumla karşı karşıyayım bana düşüncelerinizle yardımcı olusanız çok sevinirim.
Bundan yaklaşık 8 ay öncesinde başlayan bir ilişkim var.30 yaşındayım hayatımdan birçok insan geldi gitti, ama kimseden böle bir sevgi görmedim. Erkek arkadaşımla ilişkimiz ciddiye gitmeye başladı hep evlilikten nerde oturucağımızdan evimizn eşyalarından herşeye konuşmaya başlamıitık.bütün arkadaşlarımı herkezi tanıyordu.benim ailem istanbul dışında memlekette yaşıyor ben istanbulda ablamlarla yaşıyorum.ailemle tanışmak için hep onların yanına gitmek istiyordu.hayatımda olan herkezi tanımaya çalışıyordu.yanlız ben onun hayatından kimseyi tanımıyordum hep bi geçiştirme yapıyordu.bu durum beni rahatsızz etmeye başladı bişeyler olduğunu hissediyordum.sıkıştırmaya başladım en sonunda itiraf etti.lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Ben müslümanım ailem biraz bu konuda katı fikirlidir. Her ne kadar dinimizi tam olarak yerine getiremsemde allaha inancım sonsuzdur.erfkek arkadaşım müslüman olmadığını hristiyan olduğunu itiraf etti.hep bu konu yüzünden geri planda durduğunu beni kaybetmekten çok korktuğunu bu yüzden bu zamana kadar söyleyemediğini belirtti.inanın duyduğumda yıkıldım dünyam karardı.çünkü aileme bu konuyu ne açabilirim nede böle bir şeyi kabul ederler. Kendimde kabul edemem.güvenim yıkıldı buı kadar zamandır benden bu konuyu gizlemmeside beni çok sarstı.ama onu gerçekten çok seviyorum silip atamıyorum.bana onun verdiği değeri bu zamana kadar kimse vermedi, bana onun sahip çıktığı kadar ne annem ne babam kimse sahip çıkmadı.onun bana olan sevgisinede sonsuz inanıyorum.3 gün oldu bunu öğreneli ve 3 gündür nefes alamıyorm, ne yapıcağımı bilmiyorum, o olmassa nasıl tutunucam hayata bilmiyorum.ama böle bir evliliğinde kesinlikle olmuycağınıda biliyorum.ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun

ablacım madem bukadar sevio seni kaybetmekten korkuo müslüman olsun ozaman hem sen mutlu ol hemde o sevaba girsin.

Açıkcası evlilik bireysel bir şey olsa, bana göre müslüman hıristiyan farketmez ama çocuk olursa din ne aşamada olacak? Bölünmeler ve ciddi kültür ve gelişim farklılıkları ortaya çıkacak. Ben hepçocukları düşünürüm böyle durumda. Siz bireysel olarak kimi severseniz sevin zorla onun dinine geçeceksiniz ya da o sizinkine geçecek diye bir şey yok. Çok anlayışlı bir insansa zaten herkes kendi dinini uygular ama çocuk oldu mu farklı.

Ben böyle düşünürdüm.

Keşke saklamasaymış, netice de başta sizi tanımıyordu kaybetme korkusu asıl o zaman ağır değildi.

Yanlış anlamayın. FAKAT nefes alamıyorum ne yapcam ben demelerinizi anlamadım. Hayır klişe bişe dicem ama herkesin inancı kendine yahu. Şimdi o namaz kılsa size ne gibi bir faydası var? Kılmasa ne gibi bir zararı var? Bu ülkede tacizci tecavüzcü imam da duyduk, vatanına milletine hayırlı bir ateist de gördük. Ki bir insanın hristiyan olması onu dinsiz inançsız kılmaz.
Şimdi adam müslüman olsaydı ama bi bakmışsın Allah korusun sapık çıktı. E sen bu şahısla sırf müslüman diye devammı etcektin? İyi insan vardır kötü insan vardır. Ülkemizin %90 ı müslüman ama hapishaneler dolu. Demek müslüman olmakla bitmiyor herşey.
Ha eğer diyorsan ki kültür farkı olur orasını bilemem ama doğu-batı, kuzey-güney arası evlilikler yapılıyo bu ülkede. Ve çok da mutlu olan var.
Umarım ailen yüzünden sırf müslüman olduğu için başkasıyla evlenip sonra şiddet falan görmezsin tek isteğim bu.
Bir de karşı taraf bunu istemiyosa dinini değiştir demek biraz sadistçe bence.
Çocuklara gelince kendileri seçsin dinlerini. Ya da iki dini de öğretirsiniz. Ama çocuk zaten genelde anneyle büyüdüğü için sizin pratikleri alır. Ama dediğim gibi öncelikli konu iyi çocuk yetiştirme olmalıdır. İyi bir hristiyanı kötü bir müslümana tercih ederim:31:

ııkı secenegın war ya musluman olmasını isıteyecksın...

kı ben olsam bunu isteyemezdim..çunku adamın bırı bana gelıp hrıstıyan olcan dese
anında bırakır gıderım ne bana ne dınıme saygısı olmadıgı ıcın...

yada onu boyle kabul edıp aşkınızada sahıp cıkıp herkeze gogus gereceksınız...
30 yasında bır bayan mantıksızlık derecesını aşmış bir düşünce yapısına sahıptır...
Kararlarını ıyıce sorgula ve sonucta dırenın beraber...
basarılı olabılırsınız dıye dusunuyorum..

tabı sana soledıgı bu yalan senın ılıskını ne derece yaraladıgınıda görmezden gelme...

Yanlış anlamayın. FAKAT nefes alamıyorum ne yapcam ben demelerinizi anlamadım. Hayır klişe bişe dicem ama herkesin inancı kendine yahu. Şimdi o namaz kılsa size ne gibi bir faydası var? Kılmasa ne gibi bir zararı var? Bu ülkede tacizci tecavüzcü imam da duyduk, vatanına milletine hayırlı bir ateist de gördük. Ki bir insanın hristiyan olması onu dinsiz inançsız kılmaz.
Şimdi adam müslüman olsaydı ama bi bakmışsın Allah korusun sapık çıktı. E sen bu şahısla sırf müslüman diye devammı etcektin? İyi insan vardır kötü insan vardır. Ülkemizin %90 ı müslüman ama hapishaneler dolu. Demek müslüman olmakla bitmiyor herşey.
Ha eğer diyorsan ki kültür farkı olur orasını bilemem ama doğu-batı, kuzey-güney arası evlilikler yapılıyo bu ülkede. Ve çok da mutlu olan var.
Umarım ailen yüzünden sırf müslüman olduğu için başkasıyla evlenip sonra şiddet falan görmezsin tek isteğim bu.
Bir de karşı taraf bunu istemiyosa dinini değiştir demek biraz sadistçe bence.
Çocuklara gelince kendileri seçsin dinlerini. Ya da iki dini de öğretirsiniz. Ama çocuk zaten genelde anneyle büyüdüğü için sizin pratikleri alır. Ama dediğim gibi öncelikli konu iyi çocuk yetiştirme olmalıdır. İyi bir hristiyanı kötü bir müslümana tercih ederim:31:

Doğru söylüyosunuz öncelikle insan olması lazım insanlığına söylüycek hiçbirşeyim yok zaten mükembel diyebilirim, ne insanlar görüyoruz yapmadığı kötülük yok hırsız sapık katil ...

kı ben olsam bunu isteyemezdim..çunku adamın bırı bana gelıp hrıstıyan olcan dese

30 yasında bır bayan mantıksızlık derecesını aşmış bir düşünce yapısına sahıptır...

tabı sana soledıgı bu yalan senın ılıskını ne derece yaraladıgınıda görmezden gelme...

Güvenim gerçekten sarsıldı, ilişkimiz yaralandı görmezden gelemiyorum belki asıl sebepte bu bilmiyorum

Bence gerçek Müslüman insan ayırt etmez,ister Hristiyan,ister Musevi olsun farketmez,hepimizi Allah yarattı sonuçta
e anlattığına göre insani değerlere de fazlasıyla sahip,muhtemelen uzun yıllardan beri Türkiye de yaşıyor ve bizim gelenek ve adetlerimize de aşina...
ayrıntılar önemlidir tamam ama takılmamak lazım,bir orta yol muhakkak bulunur yeter ki istensin:)

Son düzenleme:

Bu yoruma katılıyorum...

Güvenim gerçekten sarsıldı, ilişkimiz yaralandı görmezden gelemiyorum belki asıl sebepte bu bilmiyorum

Sen zaten mantıklı kararlar verebilecek yaştasın.
Eğrisini de doğrusunu da en iyisi sen bileceksin bu durumda.
Çünkü karşındaki kişinin (dinine rağmen) sana olan davranış, tavır ve hallerinden sen haberdarsın.
Senden saklamış olduğu durumunu ben anlayabiliyorum, hatalı da bulmuyorum.
Muhakkak ilişkiniz yara almıştır, bunu aranızda konuşarak düzeltebilirsiniz, fakat burada önemli olan senin ne yapacağın?

Herşeye göğüs gerebilecek güçte misin? Yoksa "hayır ailem haklı, gelecekte oluşabilecek din farklılığı ile ben yaşayamam" mı dersin?
Bunu en çok senin oturup önce kendinde bir tartman gerek.
Daha sonra bu konuları erkek arkadaşınla görüşmen gerek.
Ona da danışarak, bu din farklılığının sizi nasıl etkileyeceğini tartışarak çözeceksiniz.
ancak o zaman doğru bir yanıta varacağına inanıyorum...

ilişkin yara aldıysa...
güven cok zor olur cok cabuk kaybedılır...
güven olmadan ne saglıklı bır ılıskı.. ne duzenlıbır evlılık hıc bırı olmaz...
belkıde bu bır bahane olacak ve bu ılıskı bıtecek..
belkıde senın ıcın en hayırlısı bu

Bu yoruma katılıyorum...

Sen zaten mantıklı kararlar verebilecek yaştasın.
Eğrisini de doğrusunu da en iyisi sen bileceksin bu durumda.
Çünkü karşındaki kişinin (dinine rağmen) sana olan davranış, tavır ve hallerinden sen haberdarsın.
Senden saklamış olduğu durumunu ben anlayabiliyorum, hatalı da bulmuyorum.
Muhakkak ilişkiniz yara almıştır, bunu aranızda konuşarak düzeltebilirsiniz, fakat burada önemli olan senin ne yapacağın?

Herşeye göğüs gerebilecek güçte misin? Yoksa "hayır ailem haklı, gelecekte oluşabilecek din farklılığı ile ben yaşayamam" mı dersin?
Bunu en çok senin oturup önce kendinde bir tartman gerek.
Daha sonra bu konuları erkek arkadaşınla görüşmen gerek.
Ona da danışarak, bu din farklılığının sizi nasıl etkileyeceğini tartışarak çözeceksiniz.
ancak o zaman doğru bir yanıta varacağına inanıyorum...

Eskisi gibi değilim ona karşı elimde değil biraz soğuk davranıyorum. O üzerime şu an çok titriyor.Ama bu konuyla ilgili bi türlü konuşamıyoruz Belki çok erken, ama onla bir araya gelince bu konuyu konuşamıyorum:(

Eskisi gibi değilim ona karşı elimde değil biraz soğuk davranıyorum. O üzerime şu an çok titriyor.Ama bu konuyla ilgili bi türlü konuşamıyoruz Belki çok erken, ama onla bir araya gelince bu konuyu konuşamıyorum:(

Konuşmalısın, çünkü bu konuyu ancak onunla çözeceksin.
Ya "hayır olmaz ben ailem ile böyle ters düşemem, geleceğimi bu şekilde etkileyemem" sonucuna varacaksın.
Ya da gerçekten onun gibi biri hayatına gelmez diye düşünerek birlikte göğüs gereceksiniz.
Herşey sevmekle, bir birine aşk ile bağlanmakla bitmiyor malesef.

Eğer bir gelecek düşünüyorsan, senin ailen haricinde onun da bir ailesi var.
Bakalım onun ailesi nasıl bakıyor bu duruma.
Bizim nasıl dini tabularımız var ise, inan onların da var.
Belki onun ailesi de bu duruma karşı duracak.
Onlar da belki seni istemeyecek...

Tek taraflı değil, çift taraflı düşünmek zorundasınız.
Sen belki birşeyleri göze aldın diyelim ve gerçekten göğüs germeye hazırsın.
O hazır mı? Bundan emin olabilir misin?
Ne malum bu sürecin bir noktasında " yok artık ben kaldıramıyorum olmayacak" demeyeceği??

Bunları yaşamadan önce veya kestirip atmadan önce etraflıca onunla konuşacaksın ki çözüme ulaşasın.
"Ben onunla konuşamıyorum, o benimle tartışamıyor" demekle olacak şey değil.
İkinizin de hayatını ciddi derecede etkileyecek bir durum bu.
Duygusallığı bir kenara bırakıp, biraz da gerçekçi yönünden bakmak zorundasınız...

Konuşmalısın, çünkü bu konuyu ancak onunla çözeceksin.
Ya "hayır olmaz ben ailem ile böyle ters düşemem, geleceğimi bu şekilde etkileyemem" sonucuna varacaksın.
Ya da gerçekten onun gibi biri hayatına gelmez diye düşünerek birlikte göğüs gereceksiniz.
Herşey sevmekle, bir birine aşk ile bağlanmakla bitmiyor malesef.

Eğer bir gelecek düşünüyorsan, senin ailen haricinde onun da bir ailesi var.
Bakalım onun ailesi nasıl bakıyor bu duruma.
Bizim nasıl dini tabularımız var ise, inan onların da var.
Belki onun ailesi de bu duruma karşı duracak.
Onlar da belki seni istemeyecek...

Tek taraflı değil, çift taraflı düşünmek zorundasınız.
Sen belki birşeyleri göze aldın diyelim ve gerçekten göğüs germeye hazırsın.
O hazır mı? Bundan emin olabilir misin?
Ne malum bu sürecin bir noktasında " yok artık ben kaldıramıyorum olmayacak" demeyeceği??

Bunları yaşamadan önce veya kestirip atmadan önce etraflıca onunla konuşacaksın ki çözüme ulaşasın.
"Ben onunla konuşamıyorum, o benimle tartışamıyor" demekle olacak şey değil.
İkinizin de hayatını ciddi derecede etkileyecek bir durum bu.
Duygusallığı bir kenara bırakıp, biraz da gerçekçi yönünden bakmak zorundasınız...

çok teşekkür ederim yazdıklarınızla inanın kendimi şu an çok daha iyi hissediyorum

Maamafih müşrikleri iman etmedikçe nikâh etmeyin, bir müşrike sizi imrendirse bile iman etmiş bir cariye her halde ondan daha hayırlıdır, müşrik erkeklere de nikâh ettirmeyin bir müşrik size hoş görünse bile, mü’min bir kul elbette daha hayırlıdır, onlar sizi ateşe da’vet ederler, Allah ise iznile Cennete ve mağfirete davet ediyor da âyetlerini insanlara beyan buyuruyor gerekki hatırda tutarlar (bk. Bakara 2/221

Adam "dunya basima yikildi" stili bir tepki vereceginizi bildigi icin bu zamana kadar soyleyememistir belki ??

Seviyorsaniz evlenirsiniz , din, dil, irk , bunlar insanlarla ilgili detaylar sadece..hicbiri bence karsidaki insandan ve askinizdan daha onemli degil. Hristiyan oldugunu ailenize soylemezsiniz ya da soylersiniz bu da sizin bileceginiz is diye dusunuyorum.

Adam "dunya basima yikildi" stili bir tepki vereceginizi bildigi icin bu zamana kadar soyleyememistir belki ??

Seviyorsaniz evlenirsiniz , din, dil, irk , bunlar insanlarla ilgili detaylar sadece..hicbiri bence karsidaki insandan ve askinizdan daha onemli degil. Hristiyan oldugunu ailenize soylemezsiniz ya da soylersiniz bu da sizin bileceginiz is diye dusunuyorum.

belkide ben ne kadar kötü durumdaysam şu an oda çok kötü bunu anlayabiliyorum ve beni kaybetmemek için çok çabalıyo

Back
X