İmkansızı mı planlıyorum?

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.884
57.708
798
Merhaba arkadaşlar..
Bu konuyu olabildiğince kısa tutmaya çalışacağım.

Eşimin ve benim ayrı ayrı ödediğimiz krediler var. Toplamda 100 bin gibi bir miktar.

Bu borçların tamamını eşimin üzerine kredi olarak çekip kendimi temize çıkarmak, ardından benim maaşımı ev kredisine bağlamak gibi bir fikrim var.

Sorum ve endişem şu ki bunun gerçek olması için eşimin tüm maaşıni taksit olarak kabul edip 100 bin vermeliler. Yani 36 ay boyu maaşının tamamını buna ödeyecek..

Bunun için benim gelir belgemi gösterse kabul görür mü?

Yakınında böyle bir duruma şahit olan var mı aranızda?

Böyle bir şey imkansız diyorsanız bir insan maaşının en fazla kaç katı kredi çekebilir acaba?

Düzenleme:)
Mesela Eskişehir Anadolu Üniv. Yakınında 1+1 krediye uygun 70 binlik bir daire buldum. Eşyali ve kiracılı 460 geliri var. Bu evi almak. Mantıksız mi sizce? 6 yıl sonra bu evin değeri ne olur?
Eskişehir hakkında pek bilgim yok hiç gitmedim ama üniversite yakını olmasi cezbetti. Hiç bos kalmaz zarar etmem gibi geldi arkadaşlar..

Özellikle Eskişehirliler fikriniz nedir?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar..

Eşimin ve benim ayrı ayrı ödediğimiz krediler var. Toplamda 100 bin gibi bir miktar.

Bu borçların tamamını eşimin üzerine kredi olarak çekip kendimi temize çıkarmak, ardından benim maaşımı ev kredisine bağlamak gibi bir fikrim var.

Sorum ve endişem şu ki bunun gerçek olması için eşimin tüm maaşıni taksit olarak kabul edip 100 bin vermeliler. Yani 36 ay boyu maaşının tamamını buna ödeyecek..

Böyle bir şey imkansız diyorsanız bir insan maaşının en fazla kaç katı kredi çekebilir acaba?
Esin nerede calisiyor? Ozelse maas yazisini yuksek gosterebilir. tabi isveren onayiyla. Ozaman cikar kredi.

Merhaba arkadaşlar..

Senin gelirin de gösterilerek eşinin üzerine büyük miktar kredi çekilebilir ama sonrasında sen kredi çekemezsin. Ev kredisi falan biraz hayal.

Genelde hane halkının toplam gelir ve borç oranına bakılır. Yani senin üzerine, onun üzerine fark etmez.

Yanılmıyorsam aylık ödemeler gelirin en fazla 3'te 2'si kadar olabiliyor. İhtiyaç kredisi maaşın 15 katına kadar veriliyor.

Kamuysa olmaz tabi. Es durumunu bilmiyorum. Benim krediler de hic esle alakali belge gostermedim.

Ödemeler normalse es belgesine gerek olmaz tabi canım. Ben tüm maaşa kredi versinler geçinmek için eşimin geliri var diye benim gelir belgemi gösterse olur mu diye düşündüm..

Senin gelirin de gösterilerek eşinin üzerine büyük miktar kredi çekilebilir ama sonrasında sen kredi çekemezsin. Ev kredisi falan biraz hayal.

Genelde hane halkının toplam gelir ve borç oranına bakılır. Yani senin üzerine, onun üzerine fark etmez.

Yanılmıyorsam aylık ödemeler gelirin en fazla 3'te 2'si kadar olabiliyor. İhtiyaç kredisi maaşın 15 katına kadar veriliyor.

Aslında hesaplamami iyi yaptım.
Onun geliri sadece kendi kredisine gitsin.
Benim maaşıma uygun bir ev kredisi ödeyip evi gecindirebilirim. En azından kira olarak çöpe ödeme yapmayacağız.

Yani istiyorum ki ona kredi verirken benim gelirime baksınlar. Ama bana kredi verirken beni evini almak isteyen bekar bir kamu çalışanı olarak değerlendirsinler :)

Aslında hesaplamami iyi yaptım.
Onun geliri sadece kendi kredisine gitsin.
Benim maaşıma uygun bir ev kredisi ödeyip evi gecindirebilirim. En azından kira olarak çöpe ödeme yapmayacağız.

Yani istiyorum ki ona kredi verirken benim gelirime baksınlar. Ama bana kredi verirken beni evini almak isteyen bekar bir kamu çalışanı olarak değerlendirsinler :)

Yok canım o pek mümkün değil. Sen ne kadar ödeyebilirim desen de bankalar kendini garantiye almayı seviyor.
Gerçi ev kredisinde işin içine ipotek giriyor, daha farklı olabilir şartlar.

eşin gelirini dikkate alıyorlar

gayrimenkul vs varsa ya da gelir getiren bir şeyler onları da yazıyorlar

ona o kredi çıksa bile sana ev çıkar mı acaba

en iyisi banka ile görüş

bankaların uygulaması da farklı

burada daha önce de yazdım ev hanımına ev kredisi çıkmıyor diyor çoğu banka ve kişi ama benim ev kredim var

bankadan bankaya değişiyor

eşimin maaşı da yok hem de

düşük bir vergi levhası ile bana kefil oldu ve ev kredisi çıktı

Hiç bir bilgim yok.
Allahım kolaylık versin demek için uğradım.
Allah razı olsun :)

tum bankalardaki taksitleriniz toplami ikinizin maasinin %60ini gecmemesi lazim

Iste onu geçiyor hesapladigim durum maalesef..

mevcut kredileri ödeyemiyormusunuz
tekrar faiz ödemek 36 ay yani 3 yıl az değil ki
miktar çok fazla
Allah yardımcınız olsun

Ödeyebiliyoruz şuan.
Ama ben boşa kira verip 2 yılda kredi bitirmek yerine. Süreyi uzatıp ev sahibi olmak istiyorum..

Yok canım o pek mümkün değil. Sen ne kadar ödeyebilirim desen de bankalar kendini garantiye almayı seviyor.
Gerçi ev kredisinde işin içine ipotek giriyor, daha farklı olabilir şartlar.

Bir kaç banka ile görüşmek iyi olacak sanırım. Çok teşekkür ederim.

Aslında onun maaşı 3600 benim 3400 gelir toplam 7 bin. Ikimizin her ay kredi ödemesi 5600 olacak.. 1400 ile ben geçinirim küçük bir yer ve kira derdi olmayacak..

Çok mu imkansız :(

eşin gelirini dikkate alıyorlar

gayrimenkul vs varsa ya da gelir getiren bir şeyler onları da yazıyorlar

ona o kredi çıksa bile sana ev çıkar mı acaba

en iyisi banka ile görüş

bankaların uygulaması da farklı

burada daha önce de yazdım ev hanımına ev kredisi çıkmıyor diyor çoğu banka ve kişi ama benim ev kredim var

bankadan bankaya değişiyor

eşimin maaşı da yok hem de

düşük bir vergi levhası ile bana kefil oldu ve ev kredisi çıktı

Hangi banka bu acaba ? :)
Belki bana da güler burasi..

Bir kaç banka ile görüşmek iyi olacak sanırım. Çok teşekkür ederim.

Aslında onun maaşı 3600 benim 3400 gelir toplam 7 bin. Ikimizin her ay kredi ödemesi 5600 olacak.. 1400 ile ben geçinirim küçük bir yer ve kira derdi olmayacak..

Çok mu imkansız :KK43:

Mutfak masrafı faturalar ıvır zıvır hesaplanınca bence 1400 ile geçinmek zor gibi. Benkalar da bunu dikkate alacaktır.

Bir de bu kadar borcun içinde peşinat yoktur muhtemelen. O iş nasıl halledilecek?

Mutfak masrafı faturalar ıvır zıvır hesaplanınca bence 1400 ile geçinmek zor gibi. Benkalar da bunu dikkate alacaktır.

Bir de bu kadar borcun içinde peşinat yoktur muhtemelen. O iş nasıl halledilecek?

Almayi düşündüğüm ev 100 bin civarında 75 bin konut 25 bin ihtiyaç kredisi ile peşin düşündüm.
Konut kredisi ödeme süresi 8 yıl 10 yıl olsun mühim değil. En azından ben de borç öderken bir ev aldım diyebilmek istiyorum sanırım..

Almayi düşündüğüm ev 100 bin civarında 75 bin konut 25 bin ihtiyaç kredisi ile peşin düşündüm.
Konut kredisi ödeme süresi 8 yıl 10 yıl olsun mühim değil. En azından ben de borç öderken bir ev aldım diyebilmek istiyorum sanırım..

100 bin borç, 75 bin ev, 25 bin de ev peşinatı kredisi toplam 200 bin. Faizleri hesaba katarsak 300-350 binlik bir borca gireceksiniz. İyi düşün, iyi araştır derim. Hayırlısı olsun.

100 bin borç, 75 bin ev, 25 bin de ev peşinatı kredisi toplam 200 bin. Faizleri hesaba katarsak 300-350 binlik bir borca gireceksiniz. İyi düşün, iyi araştır derim. Hayırlısı olsun.

Ay o kadar olur mu :)
Böyle 300 deyince çok geldi ama..

Kiraya atılan paraları da hesaba katınca canım sıkılıyor. Açıkçası 3 yıldır kira ödediğim için çok pişman oldum. Zarardan doneyim diye bu hesaplarım daha da zarara girmem inşallah. Kafam çok karışık:(

Teşekkür ederim hepinize..

Keşke bankacı arkadaşlar da fikir verse..

Ay o kadar olur mu :)
Böyle 300 deyince çok geldi ama..

Kiraya atılan paraları da hesaba katınca canım sıkılıyor. Açıkçası 3 yıldır kira ödediğim için çok pişman oldum. Zarardan doneyim diye bu hesaplarım daha da zarara girmem inşallah. Kafam çok karışık:KK43:

Teşekkür ederim hepinize..

Keşke bankacı arkadaşlar da fikir verse..

Hesaplatabilirsin bankaların sitelerinden rakamları. Daha bir iki hafta önce baktım ben 100 binlira ev kredisi 180 bin civarına patlıyor. İhtiyaç kredisi 130-140 bin çivarı bişey oluyor. Faizler her gün değişiyor bir de. Sen kendi kafandakine göre bir hesaplat bakalım ne çıkacak.

Merhaba arkadaşlar..

Eşinizin tüm maaşı borca gidecekse siz de evi kredisi ödeyecekseniz neyle geçineceksiniz? Pek tabi bunu düşünmüşsünüzdür ama şaşırdım birden.

Hesaplatabilirsin bankaların sitelerinden rakamları. Daha bir iki hafta önce baktım ben 100 binlira ev kredisi 180 bin civarına patlıyor. İhtiyaç kredisi 130-140 bin çivarı bişey oluyor. Faizler her gün değişiyor bir de. Sen kendi kafandakine göre bir hesaplat bakalım ne çıkacak.

Hesaplattim. Toplamda 100 bin faız ödemiş oluyoruz evet. Ama 8 yıl sonra ev değeri de artıyor bunu düşününce değer diyorum..

Back
X