immünoloji testi

dilberim506

Kün fe yekün
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2015
204
85
37
Merhaba hocam. Ben Almanya yasiyorum burda tup bebek tedavisine basladik. 32 yumurtalik toplandi ve 16 tanesi dollendi. Ilk transferimde 2 tane 5. Gun embriyosu transfer edildi ama sonuc negatif aldik. Sonraki ay 3 tane 3. Gun dondurulmus embriyo transferi edildi ama sonucum yine olumsuz oldu. Doktorumun dedigi yumurtaliklarin durumu rahimin durumu ve ttansfer edilen embriyolar en iyi derece rahim duvari olsun hersey ideal seviyede ama hic tutunma olmayinca immunoloji testini onerdi doktorum. Tam olarak ne oldugunu anlamadim ama arasturdigim kadariyla bebegin tutunmasini engelleyen bi cok sebebte olabilirmis. Doktorumun tavsiyeyi isterseniz direk geri kalanlarla transferi yapalim yada bi once bu testi yaptiralim dedi. Biz kararimiizi veremedik. Sizce nasil yapalim ?

Merhaba hocam. Ben Almanya yasiyorum burda tup bebek tedavisine basladik. 32 yumurtalik toplandi ve 16 tanesi dollendi. Ilk transferimde 2 tane 5. Gun embriyosu transfer edildi ama sonuc negatif aldik. Sonraki ay 3 tane 3. Gun dondurulmus embriyo transferi edildi ama sonucum yine olumsuz oldu. Doktorumun dedigi yumurtaliklarin durumu rahimin durumu ve ttansfer edilen embriyolar en iyi derece rahim duvari olsun hersey ideal seviyede ama hic tutunma olmayinca immunoloji testini onerdi doktorum. Tam olarak ne oldugunu anlamadim ama arasturdigim kadariyla bebegin tutunmasini engelleyen bi cok sebebte olabilirmis. Doktorumun tavsiyeyi isterseniz direk geri kalanlarla transferi yapalim yada bi once bu testi yaptiralim dedi. Biz kararimiizi veremedik. Sizce nasil yapalim ?
Merhabalar : öncelıkle tüp bebekte dogru merkez secımı oldukca onemlıdır. Laboratuvar merkez basarısı ıcın hayati öneme sahıptır.
Tekrar eden olumsuz tüp bebek denemeleri varlıgında araştırılması gereken bazı tetkıkler ve yapılması gereken bazı işlemler vardır. Genetik faktörler(BAY -BAYAN KARYOTIP TAYINI) ,trombofili paneli(pıhtılasma tetkıklerı), tiroid fonksıyon testlerı, kan şeker duzeylerı, rahim-tüp fılmı,rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun: septum adı verılen perde veya polıp myom gıbı yer kaplayan olusum var ıse duzeltılmesı) bu tetkıkler arasındadır.
Tüp bebekte genetık tarama yontemı ıle (array cgh ) saglıklı saglıksız embrıo ayırımı yapılarak canlı bebek elde etme şansını yakalamaktayız. Sonuclarınıza gore array cgh gerek olup olmadıgına karar verılecektır.Sızın durumunuzda yapılması gereken öncelıklı olarak bu basamaklardır . Aynı laboratuvarda işlem gormus embrıolar ıle 2 kez negatıf denemenız oldugu ıcın merkez degıstırmenızı daha guvenılır bır merkezde taze sıklus denemenızı tavsıye ederım.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X