Implantsiz meme diklestirme ameliyati oldum - 3 ay nasil gecti?

CanCananCan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2014
1
9
Yazıyı okuyan ve memelerim son halini göreb arkadaşımın uyarısı üzerine not:
İğrenç ya da yamuk yumuk kelimelerini yanlış kullanıyorum.
Şu an asimetrik ve şekil olarak birbirlerinden farklılar. İğrenç yazıp kimseyi korkutmamalıymışım, arkadaşıma teşekkürler :)

Oncelikle yazinin bir kismi Turkce klavyeyle, bir kismi Ingilizce klavyede yazdildi, tutarsizlik icin kusura bakmayin :)
Ikinci olarak da ben ciddi bir meme sarkikligi olan bir insandim, Asagidaki yazi bence en kotu olmasa da kotu senaryoyu yansitiyor, benimki kadar sarkik degilse gogusleriniz bu surecin cok daha cabuk ve kolay gececegine eminim.

Herkese selamlar,
Tam 3 ay önce implantsız meme dikleştirme ameliyatı oldum. Ameliyat öncesi karar verme aşamasında yerli yabancı pek çok forum sitesindeki başlıkları takip edip ameliyat, ameliyat sonrası, iyileşme dönemi, endikasyonlar, yöntemler, sonuçları, oku oku oku delirmek üzereydim :) delirmek üzereydim çünkü ilk olarak tüm seyri doğru düzgün anlatan yoktu, sürekli her başlık altında aynı sorular, kaç para, doktorun kim, vs. yazılarını okuyordum. İkincisi de bilgilerin çoğu çok tutarsız ya da kulaktan dolmaydı. Gerçekten de BEN şu ameliyatı oldum, işte şimdi şu kadar ay sonra şu durumdayım yazan yoktu.

Bu yüzden siteye üye oldum ve bu başlığı açmaya karar verdim. Umarım implantsız meme dikleştirme ameliyatı olmayı düşünenler için referans olur.

Ameliyat kararı:
25 yaşındayım, 35 kilo verdim. 5 yıl boyunca bunun 20 kilosunu sürekli alıp verdim, şu an 80 kiloadayım. Hala vermem gerekn bir 20 kilom var. 95DD sütyen giyiyordum. Göğüslerim çok sarkıktı. Yapılan ölçümleri göre meme başım olması gerekn noktadan 16 cm aşağıda çıktı. Sanırım çok çok çok sarkıktı diyebiliriz bu yüzden. Ağır ve sarkık oluşu hareket kabiliyetimi ne kadar etkiliyorsa - sadece çeken anlar demek istiyorum - sadece sarkıklığı da psikolojik olarak beni o derece etkiliyordu. 2 doktorla görüştüm. 2 günde karar verdim. 5 gün içinde ameliyata girdim. Göğüslerim zaten çok büyüktü, doktorum beklentimin ne olduğunu sordu, göğüslerim hiç sarkmasaydı doğal olarak nasıl olacaktıysa öyle olsun dedim, aklımda oyuncu Eva Green vardı açıkçası :) Doğal büyük göğüs kadar çekici başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Beklentime uygun olarak ve doktorumun kendi meslek ahlakı ve profesyonelliği sayesinde implantsız meme dikleştirme operasyonunu anlatti bana. Lolipop iz dedikleri teknikle ameliyat oldum. Ters T izim yok. Sigara içmiyorum. Vejeteryanım. İyi besleniyorum. Doktorum dikkat ettiğim takdirde lolipop izin bile hızla iyileşeceğini söyledi.

Ameliyat ve ameliyat sonrası 1.gün:
Ameliyatım 5 saat sürdü. Genel anestezi oldum. Bunun ne kadar ciddi bir ameliyat olduğunu anlayarak kararınızı verin. 5 saat narkoz altında bir ameliyat ciddi bir operasyon, unutmayın.
Ameliyatta çıkıp odaya geldiğimde öğlen saat 1 gibiydi. Sürekli uyuyup uyandım. Mide bulantım oldum. Kustum. Kendime gelemedim. Hayatimda ilk kez ameliyat olup ilk kez narkoz almistim. Herkesin farkli etkilendigini biliyorum narkozdan, ben sigara icmiyorum, 2-3 gunde bir sosyal icisi olarak alkol aliyorum, butun bunlar ve bunlarin yanisira baska etmenler de cok etkileyici ama narkoz benim icin baya tatsiz bir etki yaratti. Ama sürekli bunun normal olduğunu kendime hatırlattım. Öğleden sonra 4 gibi kendimdeydim. Ağrım yoktu. Akşam 7 gibi ayağa kalkıp yürümeye başladım. Narkozun vücuttan atılması için mühim bir aşama. Bol bol su içtim, yürüdüm, yemeğimi yedim ve uyudum. Hiç ağrım yoktu!

Ameliyat ertesi günü ve taburcu:
Sabah ağrısız sızısız uyandım. Pek çok kişinin yazdığının aksine korse giymedim. Ama öyle bir bandajım vardı ki, bandaj diyemem gerçi resmen alçı kaplama :) meme şeklinde alçı gibi bir şeydi :) bırakın kıpırdamayı nefes alırken bile sabit tutuyordu memelerimi. İnanılmaz bir şişlik vardı. Memelerimden boynuma kadar olan bölge - gerdan diyelim - o kadar şişti ki derim gerile gerile yırtılacak sandım.

Kahvalti yaptım, annemle odada kahve keyfi yaptım, güle oynaya koridorlarda yürüdüm ve öğlen 2 gibi o ağrı geldi çattı!!! Sağ göğsüm ağrıyordu ama makul ölçüde, regl ağrısına nasıl dayanıp normal görüyorsam sağ göğsümün ağrısını da öyle görüyordum. Fakat sol göğsümün ağrısı... Resmen acıdan hastane yatağında kıvrım kıvrım kıvrandım, ağladım, göğsüme bir şeyler batıyor, patlıcak, patlıcak diye hemşirelere haykırdım. Ağrı kesici serum verildi, fayda etmedi. Ameliyat olduğuma o an pişman oldum. İnsanın aklına neler geliyor, ben drenlerimin patladığını falan düşünüyordum. Önce hemşire geldi, hafifçe bandajımı açıp dren girişini kontrol etti, sorun yoktu. Doktorumu cagirdi, doktorum geldi, alçı-bandajımı çıkarttı, kontrol etti, drenlerimi çıkarttı, bıraya dikkat edin, hiç bir şey hissetmedim, kesinlikle hiçbir zorluğu rahatsızlığı yok, korkmayın, drenler kolay cikiyor (ve izi hic kalmiyor). Doktorum tekrar bandajlarımı sardı ve taburcu oldum.
Yürüyebiliyordum fakat arabada giderken İstanbul yollarınndaki en ufak bir tümsek, göçük ve o arabanın sallantısı... Zor bir araba yolculuğuydu eve kadar öyle diyeyim :)

Ameliyat sonrasi 2. , 3. ve 4. gun
Kisiden kisiye degisebilir ama doktorum bana her ne kadar ameliyat sonrasi agriniz olmayacak, kendi islerinizi gormeye baslarsiniz, 4-5 gun icinde isinize gidebilirsiniz dediyse de acik acik soyluyorum ilk 4 gun kendi kendime tuvaletimi bile yapamadim. Birakin kendi kendimi temizleyebilmeyi, pantolonumu bile indiremedim, indirmeye calistigimdaki acinin tarifi yok. Ameliyat olmadan once forumlarda okudum, direk isine gidenler, 2.gun gezmeye cikanlar, kendi arkadasimla konustum meme diklestirme ameliyati olan. Cuma ameliyat olup Pazartesi ise baslamisti ama dedigim gibi abartisiz tuvaletimi bile yapamadim.

Geceleri daha da zordu, bebekligimden beri yuz ustu yatip baska turlu de ha-yat-ta uyuyamayan biri olarak mumya gibi koltukta hafif dik pozisyonda yatip uyumaya calismak benim icin olumdu! Dumduz yatmak zaten imkansiz, o kadar gergin ve sistim ki. Bir de ustune alciya benzer o bandaj. Ne duz yatabildim, ne dik durabildim bu ilk 4 gun boyunca. Dedigim gibi geceleri hafif egimli, her iki kolun altina yastiklar, falan. Benim icin cok sikintiliydi yani.
Tuvaletimi yapamazken banyoyu hic dusunmedim bile zaten. Bandajimi hic cikarmadim. Farkli kisilerden farkli seyler duyacaksiniz bu surec icin. Ben bandajimi hic cikartmadim, dus almadim, turlu yontemlerle kisisel temizligimi sagladim veeee sonra doktoruma gorundum.

Ameliyat sonrasi, 1.hafta:
Doktorum alcidan bozma bandajimi cikarip sporcu sutyenini giydirmek uzere muaynesine cagirdi. Bandajim cikarilmadan once hem kendisi hem de yardimcisi rahat bir 20 dakika boyunca ilk goruntuye aldirmamami, moralimi bozmamami, en azindan bir 6 ay vermemi, ameliyatimin cok iyi gectigini soyleyip durdular. Ben de gayet gulerek evet biliyorum bunlari, bana anlattiniz zaten, tabi ki cirkin oalcaklar, daha yeni ameliyat oldular, estetik ameliyat da olsa ameliyat bu sonucta, size guveniyorum deyip durdum. Bandajimi cikarip aynanin karsisina gecirdi beni doktorum. O an hayat durdu diyebilirim. Ne kadar cirkin gozuktuklerinin tarifi yok. Hic abartmiyorum. O kadar cirkin de degil igrenc gozukuyorlardi ki!!! Inanamadim!!! Verdigim paraya mi yanayim, bu memelerle yasayacagimi mi yanayim, onca cilenin bunun icin cekilmis olmasina mi... Bir kere yamuk yumuktular, cok net soyluyorum, resmen yamuklardi, Sol memenin sag memeden farkindan ya da meme baslarinin asimetrisinden bahsetmiyorum. Memelerimin kendi baslarina dahi yamuklardi. Kipkirmizi yara kabuklari. Batikon lekeleri. Renk bir tuhaf, tabi ki kan odemleri var vs. O an yapabilecegim tek sey derin bir nefes alip doktoruma guvenmekti. Ve ben de oyle yaptim. Bandajlarim hala vardi ama sadece dikis izlerinin ustunu ortecek sekilde. Sporcu sutyenimi giydirid doktorum ve evime dondum.

Ameliyat sonrasi, 2.hafta:
Oncelikle ameliyat sonrasinda vucudunuzun ne kadar hizli iyilestigini gormek inanilmaz. Ben vucuduma inanamadim. 2.gunle 7.gun arasinda o kadar cok fark var ki... Soyle soyleyeyim, 1.haftanin sonunda koltuktan yataga gectim, alisverise ciktim (sprocu sutyeni alisverisi), rahat bir 4 saat gezindim (daha fazlasina zorlamaya gerek yok, zaten efor sarfedilen hicbir sey tavsiye edilmiyor, yuruyun hareket edin ama vucudunuz ciddi bir ameliyat sonrasi kendini iyilestirmeye calisirken zorlamanin alemi yok), kendi basima sutyen denedim, ki 4 gun boyunca tuvaletimi bile kendi basima yapamazken bunu yapabilmek inanilmazdi. Veeeeee 90C beden sutyen aldim! 95DD ile baslamistim, doktorum fazla deriyi aldigini, yag dokularindan aldigini ve meme dokuma hic dokunmadigini soylemisti, sadece diklestirildi, yine de kuculecek belli bir miktar demisti, ve ayrica vermek istedigim 20 kiloyu verdikten sonra bile goguslerimde cok az kuculme olursa olacagini cunku kalan dokunun meme dokum oldgunu da eklemisti.
95DD'den 90C'ye inmek olagansutu bir fark yaratmaz diye dusunebilirsiniz ama o sarkiklik gidiyor ya, o iste o kadar fark ediyor ki...
Ben 2.hafta da ise gitmedim, doktorum zaten rapor yazmisti ve kullandim.
Genel durum, yatakta yatabiliyorum, genel olarak agri hissetmiyorum, uzanma, kaldirma, vs, hareketleri hala cok aci verici, cok cabuk yoruluyorum, memelerim igrenc :) yamuk :) morarmis :) doktoruma hala guveniyorum.

Ameliyat sonrasi 3.hafta
Doktorumla randevum var. Her sey yolunda diyor. Tabi ama bana kalirsa basarisiz bir ameliyat gecirdim. Sag memem baska bir insana sol memem baska bir insana aitmis derecesinde farkli. Baska yonlere bakiyorlar, buyuklukleri farkli, sislikleri farkli, meme baslari ayni hizada degil, meme baslarinin boylari farkli, yara kabuklari hala var. Benim butun dikislerim deri altindindaydi o yuzden derimin ustunde gordugum tek sey tabi ki kesi yerlerindeki kabuklar. Yikandikca kendi kendilerine ciktilar. Cogu zaman ya banyoda elime geliyorlardi, ya da sutyenimi degistirirken sutyenime dusmus buluyordum.
Ise gitmeye basladim.

Beklenildigi uzere yapamadigim ve yapmamin yasak oldugu seyler vardi tabi ki. Ama sadece sunu soyleyecegim, ameliyattan 3 hafta gecmesine ragemn hala sifon cekemiyordum :) O bir seye basma hareketi yok mu, inanilmaz aci vericiydi. Sifona basma, pastorize sut sisesi kapagi acma, damacadan pompayla su doldurma, bunlar imkansiz hareketlerdi benim icin hala. Yani basinc uygulayarak hicbir sey yapamiyordum hala.

Ameliyat sonrasi 4. hafta
Meme baslarimin tam altindaki yara kabuklari disinda hepsi dustu. O bir dugumluk yer (ki eminim o kucucuk noktada kac dikis vardir...) yani meme basinin tam altiyla lolipopun sapinin birlestigi yerdeki kabuk dusmedigi gibi iyilesecege de benzemiyordu. Yara izlerinin ustunde bant yapistirmaya basladim (doktorunuz ne tur bor bant ve nasil yapistiracaginiz anlatacaktir)
Damacadan su koyabilmeye basladim, sifonu da cekebilmeye basladim ama sut sisesinin kapagini hala acamiyordum :)
15 saatlik uzun bir yolculuk yaptim sikintisiz.
Memelerim hala igrenc, hala cok yamuk, hala birbirinden tamamen farkli ve hala morarmis haldeydi, ve ben hala doktoruma guveniyordum :)

Ameliyat sonrasi 1. ve 2. ay
Bu surecteki iyilesme o kadar hizli ki takip dahi edemedim ama simdi geriye donup her hafta cektigim fotograflara bakinca anlayabiliyorum ne kadar cok iyilestigini.
Gunluk hayat tamamen normale dondu, son yara kabuklari da dustu, uzun yuruyuslere basladim, sirt cantasi tasimaya basladim (laptop ve cuzdan o kadar bir agirlik), egilip kalkmaya basladim, pratik olarak neredeyse tamamen normallesti her sey. Hala kimi hareketler aci veriyordu, sut sisesini artik acabiliyordum ama hala kucuk bir sizi hissederek.
Bu surecte anladigim sey vucudunuzu dinlemeniz gerektigi. Doktorunuzun ya da ayni operasyonu gecirmis bir arkadasinizin ne dediginin hicbir onemi yok.
Ben ayni meme diklestirme operasyonu gecirmis arkadasima sifona basamadigimi soyledigimde beni citkirildim ve simarik olmakla sucladi :) Cunku o hic boyle bir zorluk cekmemisti, 3.gununde ise baslamis bir insandan soz ediyoruz. Ayakkabimi baglayamadim, sandalye cekerek baglamaya basladim. Sise kapaklarini acamadim, zorlamadim, evdeki birinden rica ettim, kolumu arkaya uzatamadim, onden kopcali bir sporcu sutyeni aldim, sacimi yikayip tarayip kurutmak inanilmaz agri veriyordu, yardim aldim, biri seslendiginde basimi cevirip bakinca geriliyordu memelerim, komple vucut olarak donmeye basladim, montumun fermuari - ki montum bol bir monttu - degdikce canim aciyordu panco giydim, vs. Vucudunuzu zorlamanin gercekten hic alemi yok, birakin kendi kendine iyilessin.

Ameliyat sonrasi 3.ay

Neler yapabiliyorum?
Hayat TAMAMEN normale dondu!!! :)
Her seyi yapabiliyorum, spora basladim. Tabi ki atlama ziplama, sinav, agirlik vs gibi hareketler hala yok.
Yara izlerimin ustune silikon jel surmeye basladim.
Gunde 3-5 saatligine sutyenimi tamamen cikarmaya basladim. 3 ay boyunca 7 gun 24 saat sutyen giydikten sonra sutyensiz olmak paha bicilmez bir his. Ustelik de sarkik degiller :)
Geceleri rahatlikla yan yatabiliyorum.

Hala neler iyi degil?
Yuz ustu yatamiyorum hala agri veriyor ve dusunuyorum belki de daha iyi artik yuz ustu yatmamam. Hem memelere iyi gelen bir pozisyon degil hem de uykuda nefes konusundaki en kotu pozisyon olarak geciyor.
Sol meme ucumda hala his yok. Sifir. Zamanla gecegini dusunuyor doktorum, cunku meme ucum dokunmaya, soguga, vs, tepki veriyor yani sinir uclari aslinda saglam, hissin gelmesini bekliyoruz. Fakat hic gelmeyebilir de. Bu ameliyat oncesi doktorunuzun size yapacagi bir uyari, goze almaniz gereken bir risk. Daha da kotusu, meme basi tamamen olebilir, nekropsi deniyor sanirim, ve meme basinizi kaybedebilirsiniz bile.
Sag meme ucumda his var, azalma yok, hatta biraz fazla hassas.
Sag memem ile sol memem farkli.
Meme baslari ayni hizada fakat meme basi sekilleri farkli.
Sol memem hala daha buyuk/sis. Derisinin altindaki dikisleri hala hissediyorum yani sol memem hala tam iyilesmedi. Sag memedeki dikisleri hissetmiyorum, ya tamamen cozulduler ya da cozuluyorlar ve derindeler.
Sag gogsumun sekli oturmaya basladi. Ve hosuma gidiyor. Eva Green memesi istemistim, Eva Green memesinin daha dik versiyonu simdi. :)
Sol taraftan bahsetmek istemiyorum bile, o tamamen kendi kafasina gore takiliyor :)

Peki ne iyi gidiyor?
Yara izleri!!! Abartmak istemiyorum fakat lolipopun sapi diyebilecegimiz uzun duz cizginin izi varla yok arasinda. Kaliteli ve dogal, iyi bir markanin nemlendiricisiyle masaj yapiyorum dustan sonra. Bir gun krem, bir gun silikon krem kullaniyorum - KeloCote. Her gun, hatta gunde 2 kez kullanilmasi gerektigi yaziyor ama onunla ugrasicagimi hic sanmiyorum :) Meme basi cevresindeki yuvarlak iz ise hala belirgin, kirmizimsi, sorun etmiyorum. Iyi besleniyorum, iyi bakiyorum (kremler) ve iyilesecegine inaniyorum.

Her hafta cektigim fotograflari yan yana koyup bakinca anliyorum nasil iyiye gittigini. 6 aydan once sekli belli olmaz denmesinin nedenini cok net goruyorsunuz aylik fotograflara bakinca.

Simdi ne olacak?
Derim ve deri altindaki dokularim kendisini biraz daha iyilestirdikten sonra ki 6. ay civari gibi diyor doktorum, revizyon ameliyatimi olucam. Doktorumla randevum 1 hafta onceydi ve kesinlikle revizyon ameliyati olmam gerekiyor. Sag ve sol memem birbirinden farkli.
Ki doktoruma da dedigim gibi, su halleriyle bile kalsalar, umrumda degil cunku eskisine kiyasla mukemmel durumdalar.
Revizyon ameliyatimin olacagi 6.aya kadar krem kullanarak iyi bakicam, bunun yanisira protein agirlikli beslenmenin de doku iyilesmesi ustunde cok faydasi var. Bir de bol bol ananas ve kivi yiyorum, ananas genel olarak cilde faydali ve icinde bromelein var diye, kivi ise C vitaminin vucut ustundeki genel faydasi nedeniyle.
Bir seyleri dogru yapiyor olmaliyim ki yara izi iyilesmem doktorumu bile sasirtmis durumda.

Implantsiz meme diklestirme tatmin edici mi?
Evet kesinlikle! Yukarida sekil bozuklugundan bahsettim fakat hicbir sey dustan cikip ustune sadece bir tshirt giyip evde takilmainin paha bicilmez zevkini veremez insana o agir ve sarkik goguslerden sonra.
Memelerim yusyuvarlak ya da bomba gibi degil, ust kisimlarinda dolgunluk yok, silikon taktirsaniz olacagi gibi.
Cok klise bir aciklama ama gogus altina kalem koymak vardir ya, kalem koy, kalem duserse gosulerin diktir, kalem orada kaliyorsa sarkiktir diye. 85D-90C giyiyorum hala ve birakin kalem koymayi, kalem koyacak yer bile yok :) yani dimdikler. :) Benim istedigim buyuk ve dik memelerdi, tam da su an onlara sahibim. Revizyon ameliyati olup sekilleri duzeldikten sonra ise her sey mukemmel olacak.

Ben vucuda giren/surulen/enjekte edilen yabanci maddelere karsi saplantili bir on yargi icindeyim. Piercing taktiramam, makyaj yapmam, dovme yaptirmam, spiral taktiramam, tampon bile kullanamiyorum ki silikon taktirdigimi dusunemiyorum bile :) iciniz nasil rahat edecekse o yontemle ameliyatinizi olun. Siz bir diger kisiden farklisiniz, baska birini mutlu eden yontem sizi mutsuz edebilir. Doktorunuzla konusun, cok bol keseden atan doktorlara itibar etmeyin. Doktor gibi bir doktora ameliyatinizi olun. Ben memelerimin biraz daha kucuk olmasini istedigimi soyledigimde, sen genc bir kadinsin, daha cok kuculmesi icin sut dokularinin yuzde 10-15ini almam gerekir, dedi. Cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum, lutfen oyle yapalim dedigimde, reddetti. Bu kadar kesin ve net.

Implantsiz meme diklestirmeden sonra memeler yine sarkar mi?
Tabi ki sarkar. Ama kac yil sonra. Ve unutmayin ki bu tamamen sizen cilt yapiniza bagli. Silikon taktiran insanlarin bile 8 ay civari memeleri sarkabiliyor, cildinizin elastikiyeti agirligi tasiyamayip esneyecek yapidaysa ne yaparsaniz yapin sarkar.
Benim cildim oyle degil o yuzden rahat bir 40 yasina kadar dik goguslerimin sefasini surerim diye dusunuyorum. 40 yasindan sonra ise buyuk bir memenin sarkmamasi mumkun degil. Boynunuz, gobeginiz, poponuz ve hatta kulak memeleriniz bile sarkarken memenizin sarkmamasini dusunmek baya sacma bence.
Yapilacak en iyi sey, iyi bir sutyenle desteklemek, iyi beslenmek, cildinize iyi bakmak, spor yapip memeyi tasiyan kaslari, omuz ve ust kol kaslarini guclu tutmak, ve sonrasi dogal surec.

Tavsiyeler:
Gercekci olun.
Benim meme ucum olmasi gerekenin 16 cm asagisindaydi, 95DD buyuklugunde memelerim vardi, mukemmel bir sonuc elbette arzu ediyordum fakat cok da mumkun olmadigini biliyordum. Doktorum revizyon ihtimalini ameliyat oncesinde soylemisti ve su an o dogrultuda gidiyoruz. Fakat eminim su an karsiniza gecip tshirtumu kaldirsam memelerim arasindaki fark gozunuze batmayacaktir :) sag goz sol goz asimetrisi gibi su anda. Fakat tabi ki o kadar para verip o kadar aci cektikten sonra neden daha iyi olmasin? :) Vee olacak da. 3 ayim daha var.

Sabirli olun.
1 hafta bile o kadar fark ediyor ki inanamazsiniz! 2.ay ile 3.ay arasindaki farki kendi gozlerimle gordukten sonra, 6.ay ve hatta 1.yili dusunemiyorum bile. Asil ve tamamen iyilesmenin 1 yili bulacagini unutmayin.

Kendinize iyi bakin.
Bu doktorunuzu dinlemenin yani sira iyi beslenmekten ve vucudunuza fazla stres bindirmemekten geciyor.
3 saatten fazla ayakta kalmayin. Ilk 30 gun seks yapmayin. Spor yamaya calismayin. Balenli sutyenler giymeyin. Sigara icmeyin. Alkolu az miktarda sinirlayin. Fastfood ya da daha dogru tabiriyle 'junk food' yemeyin.

Cildinizi nemlendirin. Bu noktada aman dikkat, doktorunuz ne zaman nemlendirebielceginizi soyleyecektir, yaralarinizin durumuna bagli, tamamen iyilesmeden ve yaralariniz kapanmadan sakin ama sakin kendi basiniza yok biooilmis, bilmem ne yagiymis, silikonmus surmeyin. Bio-oil konusuna girmeyi hic istemiyorum, bence baya bir arastirin, sonra da kullanmayin :)
C vitamini alin. Protein alin. Cok su icin.

Paraya kiyin, iyi bir sutyen alin. Ben sadece sutyene 80TL verdim, pisman degilim :) Onden kopcali, cok rahat, ve gosuslerimin ihtiyac duydugu destegi veren balensiz bir sutyen.

Lutfen guvenebileceginiz bir doktor bulun. Bu 2000lira fazla vermekse verin, pisman olmayacaksiniz. Ben tam ameliyat sonrasinda grip oldum, ve atesli grip oldum. atesim 39 derecelere cikti, doktorum ilk gunden itibaren beni her gun aradi, atesim ciktigini ogrenince hemen bana hastanede bir yatak ayarladi, sabahin dordunde yanimdaydi, ertesi gun yanimdaydi, atesim dustu eve dondum, 1 hafta boyunca her gun telefonlastik. Bandajlarimi sanatci mukemmelliyetciligiyle sardi. 2.gun, 1.hafta, 2.hafta, 1.ay seklinde sik sik kontrole cagirdi. Her endise duydugumda telefon ettim ve olgunlukla her defasinda icimi rahatlatti.

Sonuc, hic pisman degilim bile demek istemiyorum, verdigim en isabetli karardi. Calisip kazanip azar azar biriktirdigim parayi bir araba almak ya da bir esya taksidine girmek yerine buna harcadigim icin inanilmaz mutluluk ve gurur duyuyorum.
Kendimi ne kadar daha iyi hissettigimi size anlatamam. Spor salonuna 3 kat sutyen yerine sporcu atletiyle gitmenin verdigi motivasyon sayesinde sadece 2 haftada 3 kilo vererek kaldigim yerden zayiflamaya devam ediyorum.
C kup sutyen aliyorum! C kup sutyenlerin ne kadar guzel oldugunun farkinda misiniz? D ve D+ dan baslayan sinirli sayidaki cirkin sutyenler gibi degiller.
Aksam disari cikarken elbise giyiyorum ve sutyen asksiiyla ugrasmak istemedigim icin sutyen takmiyorum. Hani meme uclariniz belli olmasin diye kullanilan kucuk yuvarlaklar var ya, onlardan takip cikiyorum, sonucte her gun 3-5 saat sutyen takmama hakkim var artik :)
Daha dik duruyorum, daha dik oturuyorum, sirt agrilarim o kadar azaldi ki!

Bir de unutmadan, KAT IZLERI, yazmadan gecemicem, baska birinin yazdigi mesajda da gordum, memelerinizde igrenc kat izleri olacak, gobegi olanlar bilir hani nasil one egildiginizde gobeginiz ikiye katlanir orada bir kat izi olur, benim sol gogsumde 3 sag gogsumde 1 tane derin mi derin oyle kat izleri vardi. Sanki dikisle dikerken, cekmisler cekmisler, bohca gibi agzini kapamislar gibi. Sag gogsumdeki 2.ayda, sol gogsumdeki ise daha yeni gecen hafta tamamen gecti. Geciyorlar, caninizi sikmayin :) Geriye kat izi falan kalmiyor, siz sadece cildinize iyi bakin. Ve 3 ay boyunca o kat iziyle yasayabilmemin nedeni: 1.gercekci olmak, 2.doktoruma guvenmekti (surekli gececek dedigi icin). Iciniz rahat olacaksa bu ameliyati olun, olmayacaksa olmayin.

2 ay sonra sicak yaz gunleri baslicak. Kokusuz, tersiz, kasintisiz olma hissini hayatimda ilk kez yasicam. Hayatimda ilk kez boyundan baglamali ipli bir mayo alicam, yani boyle kuplu balenli bir sey degil boyle dumduz ipli rahat efil efil bir sey. Hatta direk gidip straplez bir model alicam! Sadece buna bile degmez mi :)

4.ayimda girip baslik altina yine yazicam ve kisisel olarak aylik periyodlarla gelismeleri buraya yazacagima soz veriyorum.
Ben ameliyat oncesi donemimde hep boyle bir seyir defteri okumayi istedim. Umarim bu yazim ve aylik guncellemelerim bu ameliyati olmak isteyenlere fikir verir.

1 ay sonra gorusmek uzere! :)

Canan
 
Son düzenleme:
Selamlar bende implansız ameliyat düşünüyorum. Ama benin göğüslerimin içleri boşaldı gibi emzirmekten . bu durumda ne yapılıyor. Bilginiz varmı ?
 
Ameliyati istanbuldami oldunuz? Bende ayni problem yasiyorum cup e
Dogum da yaptim simdi daha da kotu oldular
Tskler
 
Canım ben anlamadım tam olarak. Kendime bakıorum, bu yüzden hemen iyileştim diyosun ama 3 ay olmuş hala ameliyat yüzünden engellediğin şeyler var. Doktorum iyi diyosun ama meme ölçüsünden ameliyata rağmen eşitsizlik var. Çevremde yaptıran insanlar, araştırdıklarım ve görüştüğüm doktorlara bakınca seninki baya zorlu bi süreç olmuş sanırım. Ama mutlu olmana sevindim. İnsanın görüntüsüyle mutsuz olması kadar kötü bişey olamaz çünkü.


Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
 
Ne güzel yazmışsınız ağzınıza sağlık.
Ben ameliyat öncesi özellikle okumadım.kötğ şeyler duyup vazgeçmek istemedim. İyi düşünmeyi tercih edip gözü kara girdim ameliyata.
Şu kat kat görüntü ilk hafta kontrolümse beni de şoka soktu
Geçicek dediler burda da okuyunca rahatladım.
Yarın 2. Kontrolüm var çok merak ediyprum nasıl göründüğünü.
Daha da iyi olsun gönlümüzce olsun inşallah.
Sevgiler.
 
Yazıyı okuyan ve memelerim son halini göreb arkadaşımın uyarısı üzerine not:
İğrenç ya da yamuk yumuk kelimelerini yanlış kullanıyorum.
Şu an asimetrik ve şekil olarak birbirlerinden farklılar. İğrenç yazıp kimseyi korkutmamalıymışım, arkadaşıma teşekkürler :)

Oncelikle yazinin bir kismi Turkce klavyeyle, bir kismi Ingilizce klavyede yazdildi, tutarsizlik icin kusura bakmayin :)
Ikinci olarak da ben ciddi bir meme sarkikligi olan bir insandim, Asagidaki yazi bence en kotu olmasa da kotu senaryoyu yansitiyor, benimki kadar sarkik degilse gogusleriniz bu surecin cok daha cabuk ve kolay gececegine eminim.

Herkese selamlar,
Tam 3 ay önce implantsız meme dikleştirme ameliyatı oldum. Ameliyat öncesi karar verme aşamasında yerli yabancı pek çok forum sitesindeki başlıkları takip edip ameliyat, ameliyat sonrası, iyileşme dönemi, endikasyonlar, yöntemler, sonuçları, oku oku oku delirmek üzereydim :) delirmek üzereydim çünkü ilk olarak tüm seyri doğru düzgün anlatan yoktu, sürekli her başlık altında aynı sorular, kaç para, doktorun kim, vs. yazılarını okuyordum. İkincisi de bilgilerin çoğu çok tutarsız ya da kulaktan dolmaydı. Gerçekten de BEN şu ameliyatı oldum, işte şimdi şu kadar ay sonra şu durumdayım yazan yoktu.

Bu yüzden siteye üye oldum ve bu başlığı açmaya karar verdim. Umarım implantsız meme dikleştirme ameliyatı olmayı düşünenler için referans olur.

Ameliyat kararı:
25 yaşındayım, 35 kilo verdim. 5 yıl boyunca bunun 20 kilosunu sürekli alıp verdim, şu an 80 kiloadayım. Hala vermem gerekn bir 20 kilom var. 95DD sütyen giyiyordum. Göğüslerim çok sarkıktı. Yapılan ölçümleri göre meme başım olması gerekn noktadan 16 cm aşağıda çıktı. Sanırım çok çok çok sarkıktı diyebiliriz bu yüzden. Ağır ve sarkık oluşu hareket kabiliyetimi ne kadar etkiliyorsa - sadece çeken anlar demek istiyorum - sadece sarkıklığı da psikolojik olarak beni o derece etkiliyordu. 2 doktorla görüştüm. 2 günde karar verdim. 5 gün içinde ameliyata girdim. Göğüslerim zaten çok büyüktü, doktorum beklentimin ne olduğunu sordu, göğüslerim hiç sarkmasaydı doğal olarak nasıl olacaktıysa öyle olsun dedim, aklımda oyuncu Eva Green vardı açıkçası :) Doğal büyük göğüs kadar çekici başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Beklentime uygun olarak ve doktorumun kendi meslek ahlakı ve profesyonelliği sayesinde implantsız meme dikleştirme operasyonunu anlatti bana. Lolipop iz dedikleri teknikle ameliyat oldum. Ters T izim yok. Sigara içmiyorum. Vejeteryanım. İyi besleniyorum. Doktorum dikkat ettiğim takdirde lolipop izin bile hızla iyileşeceğini söyledi.

Ameliyat ve ameliyat sonrası 1.gün:
Ameliyatım 5 saat sürdü. Genel anestezi oldum. Bunun ne kadar ciddi bir ameliyat olduğunu anlayarak kararınızı verin. 5 saat narkoz altında bir ameliyat ciddi bir operasyon, unutmayın.
Ameliyatta çıkıp odaya geldiğimde öğlen saat 1 gibiydi. Sürekli uyuyup uyandım. Mide bulantım oldum. Kustum. Kendime gelemedim. Hayatimda ilk kez ameliyat olup ilk kez narkoz almistim. Herkesin farkli etkilendigini biliyorum narkozdan, ben sigara icmiyorum, 2-3 gunde bir sosyal icisi olarak alkol aliyorum, butun bunlar ve bunlarin yanisira baska etmenler de cok etkileyici ama narkoz benim icin baya tatsiz bir etki yaratti. Ama sürekli bunun normal olduğunu kendime hatırlattım. Öğleden sonra 4 gibi kendimdeydim. Ağrım yoktu. Akşam 7 gibi ayağa kalkıp yürümeye başladım. Narkozun vücuttan atılması için mühim bir aşama. Bol bol su içtim, yürüdüm, yemeğimi yedim ve uyudum. Hiç ağrım yoktu!

Ameliyat ertesi günü ve taburcu:
Sabah ağrısız sızısız uyandım. Pek çok kişinin yazdığının aksine korse giymedim. Ama öyle bir bandajım vardı ki, bandaj diyemem gerçi resmen alçı kaplama :) meme şeklinde alçı gibi bir şeydi :) bırakın kıpırdamayı nefes alırken bile sabit tutuyordu memelerimi. İnanılmaz bir şişlik vardı. Memelerimden boynuma kadar olan bölge - gerdan diyelim - o kadar şişti ki derim gerile gerile yırtılacak sandım.

Kahvalti yaptım, annemle odada kahve keyfi yaptım, güle oynaya koridorlarda yürüdüm ve öğlen 2 gibi o ağrı geldi çattı!!! Sağ göğsüm ağrıyordu ama makul ölçüde, regl ağrısına nasıl dayanıp normal görüyorsam sağ göğsümün ağrısını da öyle görüyordum. Fakat sol göğsümün ağrısı... Resmen acıdan hastane yatağında kıvrım kıvrım kıvrandım, ağladım, göğsüme bir şeyler batıyor, patlıcak, patlıcak diye hemşirelere haykırdım. Ağrı kesici serum verildi, fayda etmedi. Ameliyat olduğuma o an pişman oldum. İnsanın aklına neler geliyor, ben drenlerimin patladığını falan düşünüyordum. Önce hemşire geldi, hafifçe bandajımı açıp dren girişini kontrol etti, sorun yoktu. Doktorumu cagirdi, doktorum geldi, alçı-bandajımı çıkarttı, kontrol etti, drenlerimi çıkarttı, bıraya dikkat edin, hiç bir şey hissetmedim, kesinlikle hiçbir zorluğu rahatsızlığı yok, korkmayın, drenler kolay cikiyor (ve izi hic kalmiyor). Doktorum tekrar bandajlarımı sardı ve taburcu oldum.
Yürüyebiliyordum fakat arabada giderken İstanbul yollarınndaki en ufak bir tümsek, göçük ve o arabanın sallantısı... Zor bir araba yolculuğuydu eve kadar öyle diyeyim :)

Ameliyat sonrasi 2. , 3. ve 4. gun
Kisiden kisiye degisebilir ama doktorum bana her ne kadar ameliyat sonrasi agriniz olmayacak, kendi islerinizi gormeye baslarsiniz, 4-5 gun icinde isinize gidebilirsiniz dediyse de acik acik soyluyorum ilk 4 gun kendi kendime tuvaletimi bile yapamadim. Birakin kendi kendimi temizleyebilmeyi, pantolonumu bile indiremedim, indirmeye calistigimdaki acinin tarifi yok. Ameliyat olmadan once forumlarda okudum, direk isine gidenler, 2.gun gezmeye cikanlar, kendi arkadasimla konustum meme diklestirme ameliyati olan. Cuma ameliyat olup Pazartesi ise baslamisti ama dedigim gibi abartisiz tuvaletimi bile yapamadim.

Geceleri daha da zordu, bebekligimden beri yuz ustu yatip baska turlu de ha-yat-ta uyuyamayan biri olarak mumya gibi koltukta hafif dik pozisyonda yatip uyumaya calismak benim icin olumdu! Dumduz yatmak zaten imkansiz, o kadar gergin ve sistim ki. Bir de ustune alciya benzer o bandaj. Ne duz yatabildim, ne dik durabildim bu ilk 4 gun boyunca. Dedigim gibi geceleri hafif egimli, her iki kolun altina yastiklar, falan. Benim icin cok sikintiliydi yani.
Tuvaletimi yapamazken banyoyu hic dusunmedim bile zaten. Bandajimi hic cikarmadim. Farkli kisilerden farkli seyler duyacaksiniz bu surec icin. Ben bandajimi hic cikartmadim, dus almadim, turlu yontemlerle kisisel temizligimi sagladim veeee sonra doktoruma gorundum.

Ameliyat sonrasi, 1.hafta:
Doktorum alcidan bozma bandajimi cikarip sporcu sutyenini giydirmek uzere muaynesine cagirdi. Bandajim cikarilmadan once hem kendisi hem de yardimcisi rahat bir 20 dakika boyunca ilk goruntuye aldirmamami, moralimi bozmamami, en azindan bir 6 ay vermemi, ameliyatimin cok iyi gectigini soyleyip durdular. Ben de gayet gulerek evet biliyorum bunlari, bana anlattiniz zaten, tabi ki cirkin oalcaklar, daha yeni ameliyat oldular, estetik ameliyat da olsa ameliyat bu sonucta, size guveniyorum deyip durdum. Bandajimi cikarip aynanin karsisina gecirdi beni doktorum. O an hayat durdu diyebilirim. Ne kadar cirkin gozuktuklerinin tarifi yok. Hic abartmiyorum. O kadar cirkin de degil igrenc gozukuyorlardi ki!!! Inanamadim!!! Verdigim paraya mi yanayim, bu memelerle yasayacagimi mi yanayim, onca cilenin bunun icin cekilmis olmasina mi... Bir kere yamuk yumuktular, cok net soyluyorum, resmen yamuklardi, Sol memenin sag memeden farkindan ya da meme baslarinin asimetrisinden bahsetmiyorum. Memelerimin kendi baslarina dahi yamuklardi. Kipkirmizi yara kabuklari. Batikon lekeleri. Renk bir tuhaf, tabi ki kan odemleri var vs. O an yapabilecegim tek sey derin bir nefes alip doktoruma guvenmekti. Ve ben de oyle yaptim. Bandajlarim hala vardi ama sadece dikis izlerinin ustunu ortecek sekilde. Sporcu sutyenimi giydirid doktorum ve evime dondum.

Ameliyat sonrasi, 2.hafta:
Oncelikle ameliyat sonrasinda vucudunuzun ne kadar hizli iyilestigini gormek inanilmaz. Ben vucuduma inanamadim. 2.gunle 7.gun arasinda o kadar cok fark var ki... Soyle soyleyeyim, 1.haftanin sonunda koltuktan yataga gectim, alisverise ciktim (sprocu sutyeni alisverisi), rahat bir 4 saat gezindim (daha fazlasina zorlamaya gerek yok, zaten efor sarfedilen hicbir sey tavsiye edilmiyor, yuruyun hareket edin ama vucudunuz ciddi bir ameliyat sonrasi kendini iyilestirmeye calisirken zorlamanin alemi yok), kendi basima sutyen denedim, ki 4 gun boyunca tuvaletimi bile kendi basima yapamazken bunu yapabilmek inanilmazdi. Veeeeee 90C beden sutyen aldim! 95DD ile baslamistim, doktorum fazla deriyi aldigini, yag dokularindan aldigini ve meme dokuma hic dokunmadigini soylemisti, sadece diklestirildi, yine de kuculecek belli bir miktar demisti, ve ayrica vermek istedigim 20 kiloyu verdikten sonra bile goguslerimde cok az kuculme olursa olacagini cunku kalan dokunun meme dokum oldgunu da eklemisti.
95DD'den 90C'ye inmek olagansutu bir fark yaratmaz diye dusunebilirsiniz ama o sarkiklik gidiyor ya, o iste o kadar fark ediyor ki...
Ben 2.hafta da ise gitmedim, doktorum zaten rapor yazmisti ve kullandim.
Genel durum, yatakta yatabiliyorum, genel olarak agri hissetmiyorum, uzanma, kaldirma, vs, hareketleri hala cok aci verici, cok cabuk yoruluyorum, memelerim igrenc :) yamuk :) morarmis :) doktoruma hala guveniyorum.

Ameliyat sonrasi 3.hafta
Doktorumla randevum var. Her sey yolunda diyor. Tabi ama bana kalirsa basarisiz bir ameliyat gecirdim. Sag memem baska bir insana sol memem baska bir insana aitmis derecesinde farkli. Baska yonlere bakiyorlar, buyuklukleri farkli, sislikleri farkli, meme baslari ayni hizada degil, meme baslarinin boylari farkli, yara kabuklari hala var. Benim butun dikislerim deri altindindaydi o yuzden derimin ustunde gordugum tek sey tabi ki kesi yerlerindeki kabuklar. Yikandikca kendi kendilerine ciktilar. Cogu zaman ya banyoda elime geliyorlardi, ya da sutyenimi degistirirken sutyenime dusmus buluyordum.
Ise gitmeye basladim.

Beklenildigi uzere yapamadigim ve yapmamin yasak oldugu seyler vardi tabi ki. Ama sadece sunu soyleyecegim, ameliyattan 3 hafta gecmesine ragemn hala sifon cekemiyordum :) O bir seye basma hareketi yok mu, inanilmaz aci vericiydi. Sifona basma, pastorize sut sisesi kapagi acma, damacadan pompayla su doldurma, bunlar imkansiz hareketlerdi benim icin hala. Yani basinc uygulayarak hicbir sey yapamiyordum hala.

Ameliyat sonrasi 4. hafta
Meme baslarimin tam altindaki yara kabuklari disinda hepsi dustu. O bir dugumluk yer (ki eminim o kucucuk noktada kac dikis vardir...) yani meme basinin tam altiyla lolipopun sapinin birlestigi yerdeki kabuk dusmedigi gibi iyilesecege de benzemiyordu. Yara izlerinin ustunde bant yapistirmaya basladim (doktorunuz ne tur bor bant ve nasil yapistiracaginiz anlatacaktir)
Damacadan su koyabilmeye basladim, sifonu da cekebilmeye basladim ama sut sisesinin kapagini hala acamiyordum :)
15 saatlik uzun bir yolculuk yaptim sikintisiz.
Memelerim hala igrenc, hala cok yamuk, hala birbirinden tamamen farkli ve hala morarmis haldeydi, ve ben hala doktoruma guveniyordum :)

Ameliyat sonrasi 1. ve 2. ay
Bu surecteki iyilesme o kadar hizli ki takip dahi edemedim ama simdi geriye donup her hafta cektigim fotograflara bakinca anlayabiliyorum ne kadar cok iyilestigini.
Gunluk hayat tamamen normale dondu, son yara kabuklari da dustu, uzun yuruyuslere basladim, sirt cantasi tasimaya basladim (laptop ve cuzdan o kadar bir agirlik), egilip kalkmaya basladim, pratik olarak neredeyse tamamen normallesti her sey. Hala kimi hareketler aci veriyordu, sut sisesini artik acabiliyordum ama hala kucuk bir sizi hissederek.
Bu surecte anladigim sey vucudunuzu dinlemeniz gerektigi. Doktorunuzun ya da ayni operasyonu gecirmis bir arkadasinizin ne dediginin hicbir onemi yok.
Ben ayni meme diklestirme operasyonu gecirmis arkadasima sifona basamadigimi soyledigimde beni citkirildim ve simarik olmakla sucladi :) Cunku o hic boyle bir zorluk cekmemisti, 3.gununde ise baslamis bir insandan soz ediyoruz. Ayakkabimi baglayamadim, sandalye cekerek baglamaya basladim. Sise kapaklarini acamadim, zorlamadim, evdeki birinden rica ettim, kolumu arkaya uzatamadim, onden kopcali bir sporcu sutyeni aldim, sacimi yikayip tarayip kurutmak inanilmaz agri veriyordu, yardim aldim, biri seslendiginde basimi cevirip bakinca geriliyordu memelerim, komple vucut olarak donmeye basladim, montumun fermuari - ki montum bol bir monttu - degdikce canim aciyordu panco giydim, vs. Vucudunuzu zorlamanin gercekten hic alemi yok, birakin kendi kendine iyilessin.

Ameliyat sonrasi 3.ay

Neler yapabiliyorum?
Hayat TAMAMEN normale dondu!!! :)
Her seyi yapabiliyorum, spora basladim. Tabi ki atlama ziplama, sinav, agirlik vs gibi hareketler hala yok.
Yara izlerimin ustune silikon jel surmeye basladim.
Gunde 3-5 saatligine sutyenimi tamamen cikarmaya basladim. 3 ay boyunca 7 gun 24 saat sutyen giydikten sonra sutyensiz olmak paha bicilmez bir his. Ustelik de sarkik degiller :)
Geceleri rahatlikla yan yatabiliyorum.

Hala neler iyi degil?
Yuz ustu yatamiyorum hala agri veriyor ve dusunuyorum belki de daha iyi artik yuz ustu yatmamam. Hem memelere iyi gelen bir pozisyon degil hem de uykuda nefes konusundaki en kotu pozisyon olarak geciyor.
Sol meme ucumda hala his yok. Sifir. Zamanla gecegini dusunuyor doktorum, cunku meme ucum dokunmaya, soguga, vs, tepki veriyor yani sinir uclari aslinda saglam, hissin gelmesini bekliyoruz. Fakat hic gelmeyebilir de. Bu ameliyat oncesi doktorunuzun size yapacagi bir uyari, goze almaniz gereken bir risk. Daha da kotusu, meme basi tamamen olebilir, nekropsi deniyor sanirim, ve meme basinizi kaybedebilirsiniz bile.
Sag meme ucumda his var, azalma yok, hatta biraz fazla hassas.
Sag memem ile sol memem farkli.
Meme baslari ayni hizada fakat meme basi sekilleri farkli.
Sol memem hala daha buyuk/sis. Derisinin altindaki dikisleri hala hissediyorum yani sol memem hala tam iyilesmedi. Sag memedeki dikisleri hissetmiyorum, ya tamamen cozulduler ya da cozuluyorlar ve derindeler.
Sag gogsumun sekli oturmaya basladi. Ve hosuma gidiyor. Eva Green memesi istemistim, Eva Green memesinin daha dik versiyonu simdi. :)
Sol taraftan bahsetmek istemiyorum bile, o tamamen kendi kafasina gore takiliyor :)

Peki ne iyi gidiyor?
Yara izleri!!! Abartmak istemiyorum fakat lolipopun sapi diyebilecegimiz uzun duz cizginin izi varla yok arasinda. Kaliteli ve dogal, iyi bir markanin nemlendiricisiyle masaj yapiyorum dustan sonra. Bir gun krem, bir gun silikon krem kullaniyorum - KeloCote. Her gun, hatta gunde 2 kez kullanilmasi gerektigi yaziyor ama onunla ugrasicagimi hic sanmiyorum :) Meme basi cevresindeki yuvarlak iz ise hala belirgin, kirmizimsi, sorun etmiyorum. Iyi besleniyorum, iyi bakiyorum (kremler) ve iyilesecegine inaniyorum.

Her hafta cektigim fotograflari yan yana koyup bakinca anliyorum nasil iyiye gittigini. 6 aydan once sekli belli olmaz denmesinin nedenini cok net goruyorsunuz aylik fotograflara bakinca.

Simdi ne olacak?
Derim ve deri altindaki dokularim kendisini biraz daha iyilestirdikten sonra ki 6. ay civari gibi diyor doktorum, revizyon ameliyatimi olucam. Doktorumla randevum 1 hafta onceydi ve kesinlikle revizyon ameliyati olmam gerekiyor. Sag ve sol memem birbirinden farkli.
Ki doktoruma da dedigim gibi, su halleriyle bile kalsalar, umrumda degil cunku eskisine kiyasla mukemmel durumdalar.
Revizyon ameliyatimin olacagi 6.aya kadar krem kullanarak iyi bakicam, bunun yanisira protein agirlikli beslenmenin de doku iyilesmesi ustunde cok faydasi var. Bir de bol bol ananas ve kivi yiyorum, ananas genel olarak cilde faydali ve icinde bromelein var diye, kivi ise C vitaminin vucut ustundeki genel faydasi nedeniyle.
Bir seyleri dogru yapiyor olmaliyim ki yara izi iyilesmem doktorumu bile sasirtmis durumda.

Implantsiz meme diklestirme tatmin edici mi?
Evet kesinlikle! Yukarida sekil bozuklugundan bahsettim fakat hicbir sey dustan cikip ustune sadece bir tshirt giyip evde takilmainin paha bicilmez zevkini veremez insana o agir ve sarkik goguslerden sonra.
Memelerim yusyuvarlak ya da bomba gibi degil, ust kisimlarinda dolgunluk yok, silikon taktirsaniz olacagi gibi.
Cok klise bir aciklama ama gogus altina kalem koymak vardir ya, kalem koy, kalem duserse gosulerin diktir, kalem orada kaliyorsa sarkiktir diye. 85D-90C giyiyorum hala ve birakin kalem koymayi, kalem koyacak yer bile yok :) yani dimdikler. :) Benim istedigim buyuk ve dik memelerdi, tam da su an onlara sahibim. Revizyon ameliyati olup sekilleri duzeldikten sonra ise her sey mukemmel olacak.

Ben vucuda giren/surulen/enjekte edilen yabanci maddelere karsi saplantili bir on yargi icindeyim. Piercing taktiramam, makyaj yapmam, dovme yaptirmam, spiral taktiramam, tampon bile kullanamiyorum ki silikon taktirdigimi dusunemiyorum bile :) iciniz nasil rahat edecekse o yontemle ameliyatinizi olun. Siz bir diger kisiden farklisiniz, baska birini mutlu eden yontem sizi mutsuz edebilir. Doktorunuzla konusun, cok bol keseden atan doktorlara itibar etmeyin. Doktor gibi bir doktora ameliyatinizi olun. Ben memelerimin biraz daha kucuk olmasini istedigimi soyledigimde, sen genc bir kadinsin, daha cok kuculmesi icin sut dokularinin yuzde 10-15ini almam gerekir, dedi. Cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum, lutfen oyle yapalim dedigimde, reddetti. Bu kadar kesin ve net.

Implantsiz meme diklestirmeden sonra memeler yine sarkar mi?
Tabi ki sarkar. Ama kac yil sonra. Ve unutmayin ki bu tamamen sizen cilt yapiniza bagli. Silikon taktiran insanlarin bile 8 ay civari memeleri sarkabiliyor, cildinizin elastikiyeti agirligi tasiyamayip esneyecek yapidaysa ne yaparsaniz yapin sarkar.
Benim cildim oyle degil o yuzden rahat bir 40 yasina kadar dik goguslerimin sefasini surerim diye dusunuyorum. 40 yasindan sonra ise buyuk bir memenin sarkmamasi mumkun degil. Boynunuz, gobeginiz, poponuz ve hatta kulak memeleriniz bile sarkarken memenizin sarkmamasini dusunmek baya sacma bence.
Yapilacak en iyi sey, iyi bir sutyenle desteklemek, iyi beslenmek, cildinize iyi bakmak, spor yapip memeyi tasiyan kaslari, omuz ve ust kol kaslarini guclu tutmak, ve sonrasi dogal surec.

Tavsiyeler:
Gercekci olun.
Benim meme ucum olmasi gerekenin 16 cm asagisindaydi, 95DD buyuklugunde memelerim vardi, mukemmel bir sonuc elbette arzu ediyordum fakat cok da mumkun olmadigini biliyordum. Doktorum revizyon ihtimalini ameliyat oncesinde soylemisti ve su an o dogrultuda gidiyoruz. Fakat eminim su an karsiniza gecip tshirtumu kaldirsam memelerim arasindaki fark gozunuze batmayacaktir :) sag goz sol goz asimetrisi gibi su anda. Fakat tabi ki o kadar para verip o kadar aci cektikten sonra neden daha iyi olmasin? :) Vee olacak da. 3 ayim daha var.

Sabirli olun.
1 hafta bile o kadar fark ediyor ki inanamazsiniz! 2.ay ile 3.ay arasindaki farki kendi gozlerimle gordukten sonra, 6.ay ve hatta 1.yili dusunemiyorum bile. Asil ve tamamen iyilesmenin 1 yili bulacagini unutmayin.

Kendinize iyi bakin.
Bu doktorunuzu dinlemenin yani sira iyi beslenmekten ve vucudunuza fazla stres bindirmemekten geciyor.
3 saatten fazla ayakta kalmayin. Ilk 30 gun seks yapmayin. Spor yamaya calismayin. Balenli sutyenler giymeyin. Sigara icmeyin. Alkolu az miktarda sinirlayin. Fastfood ya da daha dogru tabiriyle 'junk food' yemeyin.

Cildinizi nemlendirin. Bu noktada aman dikkat, doktorunuz ne zaman nemlendirebielceginizi soyleyecektir, yaralarinizin durumuna bagli, tamamen iyilesmeden ve yaralariniz kapanmadan sakin ama sakin kendi basiniza yok biooilmis, bilmem ne yagiymis, silikonmus surmeyin. Bio-oil konusuna girmeyi hic istemiyorum, bence baya bir arastirin, sonra da kullanmayin :)
C vitamini alin. Protein alin. Cok su icin.

Paraya kiyin, iyi bir sutyen alin. Ben sadece sutyene 80TL verdim, pisman degilim :) Onden kopcali, cok rahat, ve gosuslerimin ihtiyac duydugu destegi veren balensiz bir sutyen.

Lutfen guvenebileceginiz bir doktor bulun. Bu 2000lira fazla vermekse verin, pisman olmayacaksiniz. Ben tam ameliyat sonrasinda grip oldum, ve atesli grip oldum. atesim 39 derecelere cikti, doktorum ilk gunden itibaren beni her gun aradi, atesim ciktigini ogrenince hemen bana hastanede bir yatak ayarladi, sabahin dordunde yanimdaydi, ertesi gun yanimdaydi, atesim dustu eve dondum, 1 hafta boyunca her gun telefonlastik. Bandajlarimi sanatci mukemmelliyetciligiyle sardi. 2.gun, 1.hafta, 2.hafta, 1.ay seklinde sik sik kontrole cagirdi. Her endise duydugumda telefon ettim ve olgunlukla her defasinda icimi rahatlatti.

Sonuc, hic pisman degilim bile demek istemiyorum, verdigim en isabetli karardi. Calisip kazanip azar azar biriktirdigim parayi bir araba almak ya da bir esya taksidine girmek yerine buna harcadigim icin inanilmaz mutluluk ve gurur duyuyorum.
Kendimi ne kadar daha iyi hissettigimi size anlatamam. Spor salonuna 3 kat sutyen yerine sporcu atletiyle gitmenin verdigi motivasyon sayesinde sadece 2 haftada 3 kilo vererek kaldigim yerden zayiflamaya devam ediyorum.
C kup sutyen aliyorum! C kup sutyenlerin ne kadar guzel oldugunun farkinda misiniz? D ve D+ dan baslayan sinirli sayidaki cirkin sutyenler gibi degiller.
Aksam disari cikarken elbise giyiyorum ve sutyen asksiiyla ugrasmak istemedigim icin sutyen takmiyorum. Hani meme uclariniz belli olmasin diye kullanilan kucuk yuvarlaklar var ya, onlardan takip cikiyorum, sonucte her gun 3-5 saat sutyen takmama hakkim var artik :)
Daha dik duruyorum, daha dik oturuyorum, sirt agrilarim o kadar azaldi ki!

Bir de unutmadan, KAT IZLERI, yazmadan gecemicem, baska birinin yazdigi mesajda da gordum, memelerinizde igrenc kat izleri olacak, gobegi olanlar bilir hani nasil one egildiginizde gobeginiz ikiye katlanir orada bir kat izi olur, benim sol gogsumde 3 sag gogsumde 1 tane derin mi derin oyle kat izleri vardi. Sanki dikisle dikerken, cekmisler cekmisler, bohca gibi agzini kapamislar gibi. Sag gogsumdeki 2.ayda, sol gogsumdeki ise daha yeni gecen hafta tamamen gecti. Geciyorlar, caninizi sikmayin :) Geriye kat izi falan kalmiyor, siz sadece cildinize iyi bakin. Ve 3 ay boyunca o kat iziyle yasayabilmemin nedeni: 1.gercekci olmak, 2.doktoruma guvenmekti (surekli gececek dedigi icin). Iciniz rahat olacaksa bu ameliyati olun, olmayacaksa olmayin.

2 ay sonra sicak yaz gunleri baslicak. Kokusuz, tersiz, kasintisiz olma hissini hayatimda ilk kez yasicam. Hayatimda ilk kez boyundan baglamali ipli bir mayo alicam, yani boyle kuplu balenli bir sey degil boyle dumduz ipli rahat efil efil bir sey. Hatta direk gidip straplez bir model alicam! Sadece buna bile degmez mi :)

4.ayimda girip baslik altina yine yazicam ve kisisel olarak aylik periyodlarla gelismeleri buraya yazacagima soz veriyorum.
Ben ameliyat oncesi donemimde hep boyle bir seyir defteri okumayi istedim. Umarim bu yazim ve aylik guncellemelerim bu ameliyati olmak isteyenlere fikir verir.

1 ay sonra gorusmek uzere! :)

Canan


Yaşadıklarınızı günlük halinde yayınlamanıza bayıldım..Fakat söz vermenize rağmen güncelleme ve geşişmeleri yazmamışsınız..

Belki sizi etiketlersem 3 sene üstüne dönüp cevap verirsiniz =)) :KK54::dondurma:

C CanCananCan
 
Yazıyı okuyan ve memelerim son halini göreb arkadaşımın uyarısı üzerine not:
İğrenç ya da yamuk yumuk kelimelerini yanlış kullanıyorum.
Şu an asimetrik ve şekil olarak birbirlerinden farklılar. İğrenç yazıp kimseyi korkutmamalıymışım, arkadaşıma teşekkürler :)

Oncelikle yazinin bir kismi Turkce klavyeyle, bir kismi Ingilizce klavyede yazdildi, tutarsizlik icin kusura bakmayin :)
Ikinci olarak da ben ciddi bir meme sarkikligi olan bir insandim, Asagidaki yazi bence en kotu olmasa da kotu senaryoyu yansitiyor, benimki kadar sarkik degilse gogusleriniz bu surecin cok daha cabuk ve kolay gececegine eminim.

Herkese selamlar,
Tam 3 ay önce implantsız meme dikleştirme ameliyatı oldum. Ameliyat öncesi karar verme aşamasında yerli yabancı pek çok forum sitesindeki başlıkları takip edip ameliyat, ameliyat sonrası, iyileşme dönemi, endikasyonlar, yöntemler, sonuçları, oku oku oku delirmek üzereydim :) delirmek üzereydim çünkü ilk olarak tüm seyri doğru düzgün anlatan yoktu, sürekli her başlık altında aynı sorular, kaç para, doktorun kim, vs. yazılarını okuyordum. İkincisi de bilgilerin çoğu çok tutarsız ya da kulaktan dolmaydı. Gerçekten de BEN şu ameliyatı oldum, işte şimdi şu kadar ay sonra şu durumdayım yazan yoktu.

Bu yüzden siteye üye oldum ve bu başlığı açmaya karar verdim. Umarım implantsız meme dikleştirme ameliyatı olmayı düşünenler için referans olur.

Ameliyat kararı:
25 yaşındayım, 35 kilo verdim. 5 yıl boyunca bunun 20 kilosunu sürekli alıp verdim, şu an 80 kiloadayım. Hala vermem gerekn bir 20 kilom var. 95DD sütyen giyiyordum. Göğüslerim çok sarkıktı. Yapılan ölçümleri göre meme başım olması gerekn noktadan 16 cm aşağıda çıktı. Sanırım çok çok çok sarkıktı diyebiliriz bu yüzden. Ağır ve sarkık oluşu hareket kabiliyetimi ne kadar etkiliyorsa - sadece çeken anlar demek istiyorum - sadece sarkıklığı da psikolojik olarak beni o derece etkiliyordu. 2 doktorla görüştüm. 2 günde karar verdim. 5 gün içinde ameliyata girdim. Göğüslerim zaten çok büyüktü, doktorum beklentimin ne olduğunu sordu, göğüslerim hiç sarkmasaydı doğal olarak nasıl olacaktıysa öyle olsun dedim, aklımda oyuncu Eva Green vardı açıkçası :) Doğal büyük göğüs kadar çekici başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Beklentime uygun olarak ve doktorumun kendi meslek ahlakı ve profesyonelliği sayesinde implantsız meme dikleştirme operasyonunu anlatti bana. Lolipop iz dedikleri teknikle ameliyat oldum. Ters T izim yok. Sigara içmiyorum. Vejeteryanım. İyi besleniyorum. Doktorum dikkat ettiğim takdirde lolipop izin bile hızla iyileşeceğini söyledi.

Ameliyat ve ameliyat sonrası 1.gün:
Ameliyatım 5 saat sürdü. Genel anestezi oldum. Bunun ne kadar ciddi bir ameliyat olduğunu anlayarak kararınızı verin. 5 saat narkoz altında bir ameliyat ciddi bir operasyon, unutmayın.
Ameliyatta çıkıp odaya geldiğimde öğlen saat 1 gibiydi. Sürekli uyuyup uyandım. Mide bulantım oldum. Kustum. Kendime gelemedim. Hayatimda ilk kez ameliyat olup ilk kez narkoz almistim. Herkesin farkli etkilendigini biliyorum narkozdan, ben sigara icmiyorum, 2-3 gunde bir sosyal icisi olarak alkol aliyorum, butun bunlar ve bunlarin yanisira baska etmenler de cok etkileyici ama narkoz benim icin baya tatsiz bir etki yaratti. Ama sürekli bunun normal olduğunu kendime hatırlattım. Öğleden sonra 4 gibi kendimdeydim. Ağrım yoktu. Akşam 7 gibi ayağa kalkıp yürümeye başladım. Narkozun vücuttan atılması için mühim bir aşama. Bol bol su içtim, yürüdüm, yemeğimi yedim ve uyudum. Hiç ağrım yoktu!

Ameliyat ertesi günü ve taburcu:
Sabah ağrısız sızısız uyandım. Pek çok kişinin yazdığının aksine korse giymedim. Ama öyle bir bandajım vardı ki, bandaj diyemem gerçi resmen alçı kaplama :) meme şeklinde alçı gibi bir şeydi :) bırakın kıpırdamayı nefes alırken bile sabit tutuyordu memelerimi. İnanılmaz bir şişlik vardı. Memelerimden boynuma kadar olan bölge - gerdan diyelim - o kadar şişti ki derim gerile gerile yırtılacak sandım.

Kahvalti yaptım, annemle odada kahve keyfi yaptım, güle oynaya koridorlarda yürüdüm ve öğlen 2 gibi o ağrı geldi çattı!!! Sağ göğsüm ağrıyordu ama makul ölçüde, regl ağrısına nasıl dayanıp normal görüyorsam sağ göğsümün ağrısını da öyle görüyordum. Fakat sol göğsümün ağrısı... Resmen acıdan hastane yatağında kıvrım kıvrım kıvrandım, ağladım, göğsüme bir şeyler batıyor, patlıcak, patlıcak diye hemşirelere haykırdım. Ağrı kesici serum verildi, fayda etmedi. Ameliyat olduğuma o an pişman oldum. İnsanın aklına neler geliyor, ben drenlerimin patladığını falan düşünüyordum. Önce hemşire geldi, hafifçe bandajımı açıp dren girişini kontrol etti, sorun yoktu. Doktorumu cagirdi, doktorum geldi, alçı-bandajımı çıkarttı, kontrol etti, drenlerimi çıkarttı, bıraya dikkat edin, hiç bir şey hissetmedim, kesinlikle hiçbir zorluğu rahatsızlığı yok, korkmayın, drenler kolay cikiyor (ve izi hic kalmiyor). Doktorum tekrar bandajlarımı sardı ve taburcu oldum.
Yürüyebiliyordum fakat arabada giderken İstanbul yollarınndaki en ufak bir tümsek, göçük ve o arabanın sallantısı... Zor bir araba yolculuğuydu eve kadar öyle diyeyim :)

Ameliyat sonrasi 2. , 3. ve 4. gun
Kisiden kisiye degisebilir ama doktorum bana her ne kadar ameliyat sonrasi agriniz olmayacak, kendi islerinizi gormeye baslarsiniz, 4-5 gun icinde isinize gidebilirsiniz dediyse de acik acik soyluyorum ilk 4 gun kendi kendime tuvaletimi bile yapamadim. Birakin kendi kendimi temizleyebilmeyi, pantolonumu bile indiremedim, indirmeye calistigimdaki acinin tarifi yok. Ameliyat olmadan once forumlarda okudum, direk isine gidenler, 2.gun gezmeye cikanlar, kendi arkadasimla konustum meme diklestirme ameliyati olan. Cuma ameliyat olup Pazartesi ise baslamisti ama dedigim gibi abartisiz tuvaletimi bile yapamadim.

Geceleri daha da zordu, bebekligimden beri yuz ustu yatip baska turlu de ha-yat-ta uyuyamayan biri olarak mumya gibi koltukta hafif dik pozisyonda yatip uyumaya calismak benim icin olumdu! Dumduz yatmak zaten imkansiz, o kadar gergin ve sistim ki. Bir de ustune alciya benzer o bandaj. Ne duz yatabildim, ne dik durabildim bu ilk 4 gun boyunca. Dedigim gibi geceleri hafif egimli, her iki kolun altina yastiklar, falan. Benim icin cok sikintiliydi yani.
Tuvaletimi yapamazken banyoyu hic dusunmedim bile zaten. Bandajimi hic cikarmadim. Farkli kisilerden farkli seyler duyacaksiniz bu surec icin. Ben bandajimi hic cikartmadim, dus almadim, turlu yontemlerle kisisel temizligimi sagladim veeee sonra doktoruma gorundum.

Ameliyat sonrasi, 1.hafta:
Doktorum alcidan bozma bandajimi cikarip sporcu sutyenini giydirmek uzere muaynesine cagirdi. Bandajim cikarilmadan once hem kendisi hem de yardimcisi rahat bir 20 dakika boyunca ilk goruntuye aldirmamami, moralimi bozmamami, en azindan bir 6 ay vermemi, ameliyatimin cok iyi gectigini soyleyip durdular. Ben de gayet gulerek evet biliyorum bunlari, bana anlattiniz zaten, tabi ki cirkin oalcaklar, daha yeni ameliyat oldular, estetik ameliyat da olsa ameliyat bu sonucta, size guveniyorum deyip durdum. Bandajimi cikarip aynanin karsisina gecirdi beni doktorum. O an hayat durdu diyebilirim. Ne kadar cirkin gozuktuklerinin tarifi yok. Hic abartmiyorum. O kadar cirkin de degil igrenc gozukuyorlardi ki!!! Inanamadim!!! Verdigim paraya mi yanayim, bu memelerle yasayacagimi mi yanayim, onca cilenin bunun icin cekilmis olmasina mi... Bir kere yamuk yumuktular, cok net soyluyorum, resmen yamuklardi, Sol memenin sag memeden farkindan ya da meme baslarinin asimetrisinden bahsetmiyorum. Memelerimin kendi baslarina dahi yamuklardi. Kipkirmizi yara kabuklari. Batikon lekeleri. Renk bir tuhaf, tabi ki kan odemleri var vs. O an yapabilecegim tek sey derin bir nefes alip doktoruma guvenmekti. Ve ben de oyle yaptim. Bandajlarim hala vardi ama sadece dikis izlerinin ustunu ortecek sekilde. Sporcu sutyenimi giydirid doktorum ve evime dondum.

Ameliyat sonrasi, 2.hafta:
Oncelikle ameliyat sonrasinda vucudunuzun ne kadar hizli iyilestigini gormek inanilmaz. Ben vucuduma inanamadim. 2.gunle 7.gun arasinda o kadar cok fark var ki... Soyle soyleyeyim, 1.haftanin sonunda koltuktan yataga gectim, alisverise ciktim (sprocu sutyeni alisverisi), rahat bir 4 saat gezindim (daha fazlasina zorlamaya gerek yok, zaten efor sarfedilen hicbir sey tavsiye edilmiyor, yuruyun hareket edin ama vucudunuz ciddi bir ameliyat sonrasi kendini iyilestirmeye calisirken zorlamanin alemi yok), kendi basima sutyen denedim, ki 4 gun boyunca tuvaletimi bile kendi basima yapamazken bunu yapabilmek inanilmazdi. Veeeeee 90C beden sutyen aldim! 95DD ile baslamistim, doktorum fazla deriyi aldigini, yag dokularindan aldigini ve meme dokuma hic dokunmadigini soylemisti, sadece diklestirildi, yine de kuculecek belli bir miktar demisti, ve ayrica vermek istedigim 20 kiloyu verdikten sonra bile goguslerimde cok az kuculme olursa olacagini cunku kalan dokunun meme dokum oldgunu da eklemisti.
95DD'den 90C'ye inmek olagansutu bir fark yaratmaz diye dusunebilirsiniz ama o sarkiklik gidiyor ya, o iste o kadar fark ediyor ki...
Ben 2.hafta da ise gitmedim, doktorum zaten rapor yazmisti ve kullandim.
Genel durum, yatakta yatabiliyorum, genel olarak agri hissetmiyorum, uzanma, kaldirma, vs, hareketleri hala cok aci verici, cok cabuk yoruluyorum, memelerim igrenc :) yamuk :) morarmis :) doktoruma hala guveniyorum.

Ameliyat sonrasi 3.hafta
Doktorumla randevum var. Her sey yolunda diyor. Tabi ama bana kalirsa basarisiz bir ameliyat gecirdim. Sag memem baska bir insana sol memem baska bir insana aitmis derecesinde farkli. Baska yonlere bakiyorlar, buyuklukleri farkli, sislikleri farkli, meme baslari ayni hizada degil, meme baslarinin boylari farkli, yara kabuklari hala var. Benim butun dikislerim deri altindindaydi o yuzden derimin ustunde gordugum tek sey tabi ki kesi yerlerindeki kabuklar. Yikandikca kendi kendilerine ciktilar. Cogu zaman ya banyoda elime geliyorlardi, ya da sutyenimi degistirirken sutyenime dusmus buluyordum.
Ise gitmeye basladim.

Beklenildigi uzere yapamadigim ve yapmamin yasak oldugu seyler vardi tabi ki. Ama sadece sunu soyleyecegim, ameliyattan 3 hafta gecmesine ragemn hala sifon cekemiyordum :) O bir seye basma hareketi yok mu, inanilmaz aci vericiydi. Sifona basma, pastorize sut sisesi kapagi acma, damacadan pompayla su doldurma, bunlar imkansiz hareketlerdi benim icin hala. Yani basinc uygulayarak hicbir sey yapamiyordum hala.

Ameliyat sonrasi 4. hafta
Meme baslarimin tam altindaki yara kabuklari disinda hepsi dustu. O bir dugumluk yer (ki eminim o kucucuk noktada kac dikis vardir...) yani meme basinin tam altiyla lolipopun sapinin birlestigi yerdeki kabuk dusmedigi gibi iyilesecege de benzemiyordu. Yara izlerinin ustunde bant yapistirmaya basladim (doktorunuz ne tur bor bant ve nasil yapistiracaginiz anlatacaktir)
Damacadan su koyabilmeye basladim, sifonu da cekebilmeye basladim ama sut sisesinin kapagini hala acamiyordum :)
15 saatlik uzun bir yolculuk yaptim sikintisiz.
Memelerim hala igrenc, hala cok yamuk, hala birbirinden tamamen farkli ve hala morarmis haldeydi, ve ben hala doktoruma guveniyordum :)

Ameliyat sonrasi 1. ve 2. ay
Bu surecteki iyilesme o kadar hizli ki takip dahi edemedim ama simdi geriye donup her hafta cektigim fotograflara bakinca anlayabiliyorum ne kadar cok iyilestigini.
Gunluk hayat tamamen normale dondu, son yara kabuklari da dustu, uzun yuruyuslere basladim, sirt cantasi tasimaya basladim (laptop ve cuzdan o kadar bir agirlik), egilip kalkmaya basladim, pratik olarak neredeyse tamamen normallesti her sey. Hala kimi hareketler aci veriyordu, sut sisesini artik acabiliyordum ama hala kucuk bir sizi hissederek.
Bu surecte anladigim sey vucudunuzu dinlemeniz gerektigi. Doktorunuzun ya da ayni operasyonu gecirmis bir arkadasinizin ne dediginin hicbir onemi yok.
Ben ayni meme diklestirme operasyonu gecirmis arkadasima sifona basamadigimi soyledigimde beni citkirildim ve simarik olmakla sucladi :) Cunku o hic boyle bir zorluk cekmemisti, 3.gununde ise baslamis bir insandan soz ediyoruz. Ayakkabimi baglayamadim, sandalye cekerek baglamaya basladim. Sise kapaklarini acamadim, zorlamadim, evdeki birinden rica ettim, kolumu arkaya uzatamadim, onden kopcali bir sporcu sutyeni aldim, sacimi yikayip tarayip kurutmak inanilmaz agri veriyordu, yardim aldim, biri seslendiginde basimi cevirip bakinca geriliyordu memelerim, komple vucut olarak donmeye basladim, montumun fermuari - ki montum bol bir monttu - degdikce canim aciyordu panco giydim, vs. Vucudunuzu zorlamanin gercekten hic alemi yok, birakin kendi kendine iyilessin.

Ameliyat sonrasi 3.ay

Neler yapabiliyorum?

Hayat TAMAMEN normale dondu!!! :)
Her seyi yapabiliyorum, spora basladim. Tabi ki atlama ziplama, sinav, agirlik vs gibi hareketler hala yok.
Yara izlerimin ustune silikon jel surmeye basladim.
Gunde 3-5 saatligine sutyenimi tamamen cikarmaya basladim. 3 ay boyunca 7 gun 24 saat sutyen giydikten sonra sutyensiz olmak paha bicilmez bir his. Ustelik de sarkik degiller :)
Geceleri rahatlikla yan yatabiliyorum.

Hala neler iyi degil?
Yuz ustu yatamiyorum hala agri veriyor ve dusunuyorum belki de daha iyi artik yuz ustu yatmamam. Hem memelere iyi gelen bir pozisyon degil hem de uykuda nefes konusundaki en kotu pozisyon olarak geciyor.
Sol meme ucumda hala his yok. Sifir. Zamanla gecegini dusunuyor doktorum, cunku meme ucum dokunmaya, soguga, vs, tepki veriyor yani sinir uclari aslinda saglam, hissin gelmesini bekliyoruz. Fakat hic gelmeyebilir de. Bu ameliyat oncesi doktorunuzun size yapacagi bir uyari, goze almaniz gereken bir risk. Daha da kotusu, meme basi tamamen olebilir, nekropsi deniyor sanirim, ve meme basinizi kaybedebilirsiniz bile.
Sag meme ucumda his var, azalma yok, hatta biraz fazla hassas.
Sag memem ile sol memem farkli.
Meme baslari ayni hizada fakat meme basi sekilleri farkli.
Sol memem hala daha buyuk/sis. Derisinin altindaki dikisleri hala hissediyorum yani sol memem hala tam iyilesmedi. Sag memedeki dikisleri hissetmiyorum, ya tamamen cozulduler ya da cozuluyorlar ve derindeler.
Sag gogsumun sekli oturmaya basladi. Ve hosuma gidiyor. Eva Green memesi istemistim, Eva Green memesinin daha dik versiyonu simdi. :)
Sol taraftan bahsetmek istemiyorum bile, o tamamen kendi kafasina gore takiliyor :)

Peki ne iyi gidiyor?
Yara izleri!!! Abartmak istemiyorum fakat lolipopun sapi diyebilecegimiz uzun duz cizginin izi varla yok arasinda. Kaliteli ve dogal, iyi bir markanin nemlendiricisiyle masaj yapiyorum dustan sonra. Bir gun krem, bir gun silikon krem kullaniyorum - KeloCote. Her gun, hatta gunde 2 kez kullanilmasi gerektigi yaziyor ama onunla ugrasicagimi hic sanmiyorum :) Meme basi cevresindeki yuvarlak iz ise hala belirgin, kirmizimsi, sorun etmiyorum. Iyi besleniyorum, iyi bakiyorum (kremler) ve iyilesecegine inaniyorum.

Her hafta cektigim fotograflari yan yana koyup bakinca anliyorum nasil iyiye gittigini. 6 aydan once sekli belli olmaz denmesinin nedenini cok net goruyorsunuz aylik fotograflara bakinca.

Simdi ne olacak?
Derim ve deri altindaki dokularim kendisini biraz daha iyilestirdikten sonra ki 6. ay civari gibi diyor doktorum, revizyon ameliyatimi olucam. Doktorumla randevum 1 hafta onceydi ve kesinlikle revizyon ameliyati olmam gerekiyor. Sag ve sol memem birbirinden farkli.
Ki doktoruma da dedigim gibi, su halleriyle bile kalsalar, umrumda degil cunku eskisine kiyasla mukemmel durumdalar.
Revizyon ameliyatimin olacagi 6.aya kadar krem kullanarak iyi bakicam, bunun yanisira protein agirlikli beslenmenin de doku iyilesmesi ustunde cok faydasi var. Bir de bol bol ananas ve kivi yiyorum, ananas genel olarak cilde faydali ve icinde bromelein var diye, kivi ise C vitaminin vucut ustundeki genel faydasi nedeniyle.
Bir seyleri dogru yapiyor olmaliyim ki yara izi iyilesmem doktorumu bile sasirtmis durumda.

Implantsiz meme diklestirme tatmin edici mi?
Evet kesinlikle! Yukarida sekil bozuklugundan bahsettim fakat hicbir sey dustan cikip ustune sadece bir tshirt giyip evde takilmainin paha bicilmez zevkini veremez insana o agir ve sarkik goguslerden sonra.
Memelerim yusyuvarlak ya da bomba gibi degil, ust kisimlarinda dolgunluk yok, silikon taktirsaniz olacagi gibi.
Cok klise bir aciklama ama gogus altina kalem koymak vardir ya, kalem koy, kalem duserse gosulerin diktir, kalem orada kaliyorsa sarkiktir diye. 85D-90C giyiyorum hala ve birakin kalem koymayi, kalem koyacak yer bile yok :) yani dimdikler. :) Benim istedigim buyuk ve dik memelerdi, tam da su an onlara sahibim. Revizyon ameliyati olup sekilleri duzeldikten sonra ise her sey mukemmel olacak.

Ben vucuda giren/surulen/enjekte edilen yabanci maddelere karsi saplantili bir on yargi icindeyim. Piercing taktiramam, makyaj yapmam, dovme yaptirmam, spiral taktiramam, tampon bile kullanamiyorum ki silikon taktirdigimi dusunemiyorum bile :) iciniz nasil rahat edecekse o yontemle ameliyatinizi olun. Siz bir diger kisiden farklisiniz, baska birini mutlu eden yontem sizi mutsuz edebilir. Doktorunuzla konusun, cok bol keseden atan doktorlara itibar etmeyin. Doktor gibi bir doktora ameliyatinizi olun. Ben memelerimin biraz daha kucuk olmasini istedigimi soyledigimde, sen genc bir kadinsin, daha cok kuculmesi icin sut dokularinin yuzde 10-15ini almam gerekir, dedi. Cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum, lutfen oyle yapalim dedigimde, reddetti. Bu kadar kesin ve net.

Implantsiz meme diklestirmeden sonra memeler yine sarkar mi?
Tabi ki sarkar. Ama kac yil sonra. Ve unutmayin ki bu tamamen sizen cilt yapiniza bagli. Silikon taktiran insanlarin bile 8 ay civari memeleri sarkabiliyor, cildinizin elastikiyeti agirligi tasiyamayip esneyecek yapidaysa ne yaparsaniz yapin sarkar.
Benim cildim oyle degil o yuzden rahat bir 40 yasina kadar dik goguslerimin sefasini surerim diye dusunuyorum. 40 yasindan sonra ise buyuk bir memenin sarkmamasi mumkun degil. Boynunuz, gobeginiz, poponuz ve hatta kulak memeleriniz bile sarkarken memenizin sarkmamasini dusunmek baya sacma bence.
Yapilacak en iyi sey, iyi bir sutyenle desteklemek, iyi beslenmek, cildinize iyi bakmak, spor yapip memeyi tasiyan kaslari, omuz ve ust kol kaslarini guclu tutmak, ve sonrasi dogal surec.

Tavsiyeler:
Gercekci olun.
Benim meme ucum olmasi gerekenin 16 cm asagisindaydi, 95DD buyuklugunde memelerim vardi, mukemmel bir sonuc elbette arzu ediyordum fakat cok da mumkun olmadigini biliyordum. Doktorum revizyon ihtimalini ameliyat oncesinde soylemisti ve su an o dogrultuda gidiyoruz. Fakat eminim su an karsiniza gecip tshirtumu kaldirsam memelerim arasindaki fark gozunuze batmayacaktir :) sag goz sol goz asimetrisi gibi su anda. Fakat tabi ki o kadar para verip o kadar aci cektikten sonra neden daha iyi olmasin? :) Vee olacak da. 3 ayim daha var.

Sabirli olun.
1 hafta bile o kadar fark ediyor ki inanamazsiniz! 2.ay ile 3.ay arasindaki farki kendi gozlerimle gordukten sonra, 6.ay ve hatta 1.yili dusunemiyorum bile. Asil ve tamamen iyilesmenin 1 yili bulacagini unutmayin.

Kendinize iyi bakin.
Bu doktorunuzu dinlemenin yani sira iyi beslenmekten ve vucudunuza fazla stres bindirmemekten geciyor.
3 saatten fazla ayakta kalmayin. Ilk 30 gun seks yapmayin. Spor yamaya calismayin. Balenli sutyenler giymeyin. Sigara icmeyin. Alkolu az miktarda sinirlayin. Fastfood ya da daha dogru tabiriyle 'junk food' yemeyin.

Cildinizi nemlendirin. Bu noktada aman dikkat, doktorunuz ne zaman nemlendirebielceginizi soyleyecektir, yaralarinizin durumuna bagli, tamamen iyilesmeden ve yaralariniz kapanmadan sakin ama sakin kendi basiniza yok biooilmis, bilmem ne yagiymis, silikonmus surmeyin. Bio-oil konusuna girmeyi hic istemiyorum, bence baya bir arastirin, sonra da kullanmayin :)
C vitamini alin. Protein alin. Cok su icin.

Paraya kiyin, iyi bir sutyen alin. Ben sadece sutyene 80TL verdim, pisman degilim :) Onden kopcali, cok rahat, ve gosuslerimin ihtiyac duydugu destegi veren balensiz bir sutyen.

Lutfen guvenebileceginiz bir doktor bulun. Bu 2000lira fazla vermekse verin, pisman olmayacaksiniz. Ben tam ameliyat sonrasinda grip oldum, ve atesli grip oldum. atesim 39 derecelere cikti, doktorum ilk gunden itibaren beni her gun aradi, atesim ciktigini ogrenince hemen bana hastanede bir yatak ayarladi, sabahin dordunde yanimdaydi, ertesi gun yanimdaydi, atesim dustu eve dondum, 1 hafta boyunca her gun telefonlastik. Bandajlarimi sanatci mukemmelliyetciligiyle sardi. 2.gun, 1.hafta, 2.hafta, 1.ay seklinde sik sik kontrole cagirdi. Her endise duydugumda telefon ettim ve olgunlukla her defasinda icimi rahatlatti.

Sonuc, hic pisman degilim bile demek istemiyorum, verdigim en isabetli karardi. Calisip kazanip azar azar biriktirdigim parayi bir araba almak ya da bir esya taksidine girmek yerine buna harcadigim icin inanilmaz mutluluk ve gurur duyuyorum.
Kendimi ne kadar daha iyi hissettigimi size anlatamam. Spor salonuna 3 kat sutyen yerine sporcu atletiyle gitmenin verdigi motivasyon sayesinde sadece 2 haftada 3 kilo vererek kaldigim yerden zayiflamaya devam ediyorum.
C kup sutyen aliyorum! C kup sutyenlerin ne kadar guzel oldugunun farkinda misiniz? D ve D+ dan baslayan sinirli sayidaki cirkin sutyenler gibi degiller.
Aksam disari cikarken elbise giyiyorum ve sutyen asksiiyla ugrasmak istemedigim icin sutyen takmiyorum. Hani meme uclariniz belli olmasin diye kullanilan kucuk yuvarlaklar var ya, onlardan takip cikiyorum, sonucte her gun 3-5 saat sutyen takmama hakkim var artik :)
Daha dik duruyorum, daha dik oturuyorum, sirt agrilarim o kadar azaldi ki!

Bir de unutmadan, KAT IZLERI, yazmadan gecemicem, baska birinin yazdigi mesajda da gordum, memelerinizde igrenc kat izleri olacak, gobegi olanlar bilir hani nasil one egildiginizde gobeginiz ikiye katlanir orada bir kat izi olur, benim sol gogsumde 3 sag gogsumde 1 tane derin mi derin oyle kat izleri vardi. Sanki dikisle dikerken, cekmisler cekmisler, bohca gibi agzini kapamislar gibi. Sag gogsumdeki 2.ayda, sol gogsumdeki ise daha yeni gecen hafta tamamen gecti. Geciyorlar, caninizi sikmayin :) Geriye kat izi falan kalmiyor, siz sadece cildinize iyi bakin. Ve 3 ay boyunca o kat iziyle yasayabilmemin nedeni: 1.gercekci olmak, 2.doktoruma guvenmekti (surekli gececek dedigi icin). Iciniz rahat olacaksa bu ameliyati olun, olmayacaksa olmayin.

2 ay sonra sicak yaz gunleri baslicak. Kokusuz, tersiz, kasintisiz olma hissini hayatimda ilk kez yasicam. Hayatimda ilk kez boyundan baglamali ipli bir mayo alicam, yani boyle kuplu balenli bir sey degil boyle dumduz ipli rahat efil efil bir sey. Hatta direk gidip straplez bir model alicam! Sadece buna bile degmez mi :)

4.ayimda girip baslik altina yine yazicam ve kisisel olarak aylik periyodlarla gelismeleri buraya yazacagima soz veriyorum.
Ben ameliyat oncesi donemimde hep boyle bir seyir defteri okumayi istedim. Umarim bu yazim ve aylik guncellemelerim bu ameliyati olmak isteyenlere fikir verir.

1 ay sonra gorusmek uzere! :)

Canan
Merhaba sizden bir konuda bilgi almak istiyorum bana yardimci olabilirmisiniz acabaa
 
Yazıyı okuyan ve memelerim son halini göreb arkadaşımın uyarısı üzerine not:
İğrenç ya da yamuk yumuk kelimelerini yanlış kullanıyorum.
Şu an asimetrik ve şekil olarak birbirlerinden farklılar. İğrenç yazıp kimseyi korkutmamalıymışım, arkadaşıma teşekkürler :)

Oncelikle yazinin bir kismi Turkce klavyeyle, bir kismi Ingilizce klavyede yazdildi, tutarsizlik icin kusura bakmayin :)
Ikinci olarak da ben ciddi bir meme sarkikligi olan bir insandim, Asagidaki yazi bence en kotu olmasa da kotu senaryoyu yansitiyor, benimki kadar sarkik degilse gogusleriniz bu surecin cok daha cabuk ve kolay gececegine eminim.

Herkese selamlar,
Tam 3 ay önce implantsız meme dikleştirme ameliyatı oldum. Ameliyat öncesi karar verme aşamasında yerli yabancı pek çok forum sitesindeki başlıkları takip edip ameliyat, ameliyat sonrası, iyileşme dönemi, endikasyonlar, yöntemler, sonuçları, oku oku oku delirmek üzereydim :) delirmek üzereydim çünkü ilk olarak tüm seyri doğru düzgün anlatan yoktu, sürekli her başlık altında aynı sorular, kaç para, doktorun kim, vs. yazılarını okuyordum. İkincisi de bilgilerin çoğu çok tutarsız ya da kulaktan dolmaydı. Gerçekten de BEN şu ameliyatı oldum, işte şimdi şu kadar ay sonra şu durumdayım yazan yoktu.

Bu yüzden siteye üye oldum ve bu başlığı açmaya karar verdim. Umarım implantsız meme dikleştirme ameliyatı olmayı düşünenler için referans olur.

Ameliyat kararı:
25 yaşındayım, 35 kilo verdim. 5 yıl boyunca bunun 20 kilosunu sürekli alıp verdim, şu an 80 kiloadayım. Hala vermem gerekn bir 20 kilom var. 95DD sütyen giyiyordum. Göğüslerim çok sarkıktı. Yapılan ölçümleri göre meme başım olması gerekn noktadan 16 cm aşağıda çıktı. Sanırım çok çok çok sarkıktı diyebiliriz bu yüzden. Ağır ve sarkık oluşu hareket kabiliyetimi ne kadar etkiliyorsa - sadece çeken anlar demek istiyorum - sadece sarkıklığı da psikolojik olarak beni o derece etkiliyordu. 2 doktorla görüştüm. 2 günde karar verdim. 5 gün içinde ameliyata girdim. Göğüslerim zaten çok büyüktü, doktorum beklentimin ne olduğunu sordu, göğüslerim hiç sarkmasaydı doğal olarak nasıl olacaktıysa öyle olsun dedim, aklımda oyuncu Eva Green vardı açıkçası :) Doğal büyük göğüs kadar çekici başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Beklentime uygun olarak ve doktorumun kendi meslek ahlakı ve profesyonelliği sayesinde implantsız meme dikleştirme operasyonunu anlatti bana. Lolipop iz dedikleri teknikle ameliyat oldum. Ters T izim yok. Sigara içmiyorum. Vejeteryanım. İyi besleniyorum. Doktorum dikkat ettiğim takdirde lolipop izin bile hızla iyileşeceğini söyledi.

Ameliyat ve ameliyat sonrası 1.gün:
Ameliyatım 5 saat sürdü. Genel anestezi oldum. Bunun ne kadar ciddi bir ameliyat olduğunu anlayarak kararınızı verin. 5 saat narkoz altında bir ameliyat ciddi bir operasyon, unutmayın.
Ameliyatta çıkıp odaya geldiğimde öğlen saat 1 gibiydi. Sürekli uyuyup uyandım. Mide bulantım oldum. Kustum. Kendime gelemedim. Hayatimda ilk kez ameliyat olup ilk kez narkoz almistim. Herkesin farkli etkilendigini biliyorum narkozdan, ben sigara icmiyorum, 2-3 gunde bir sosyal icisi olarak alkol aliyorum, butun bunlar ve bunlarin yanisira baska etmenler de cok etkileyici ama narkoz benim icin baya tatsiz bir etki yaratti. Ama sürekli bunun normal olduğunu kendime hatırlattım. Öğleden sonra 4 gibi kendimdeydim. Ağrım yoktu. Akşam 7 gibi ayağa kalkıp yürümeye başladım. Narkozun vücuttan atılması için mühim bir aşama. Bol bol su içtim, yürüdüm, yemeğimi yedim ve uyudum. Hiç ağrım yoktu!

Ameliyat ertesi günü ve taburcu:
Sabah ağrısız sızısız uyandım. Pek çok kişinin yazdığının aksine korse giymedim. Ama öyle bir bandajım vardı ki, bandaj diyemem gerçi resmen alçı kaplama :) meme şeklinde alçı gibi bir şeydi :) bırakın kıpırdamayı nefes alırken bile sabit tutuyordu memelerimi. İnanılmaz bir şişlik vardı. Memelerimden boynuma kadar olan bölge - gerdan diyelim - o kadar şişti ki derim gerile gerile yırtılacak sandım.

Kahvalti yaptım, annemle odada kahve keyfi yaptım, güle oynaya koridorlarda yürüdüm ve öğlen 2 gibi o ağrı geldi çattı!!! Sağ göğsüm ağrıyordu ama makul ölçüde, regl ağrısına nasıl dayanıp normal görüyorsam sağ göğsümün ağrısını da öyle görüyordum. Fakat sol göğsümün ağrısı... Resmen acıdan hastane yatağında kıvrım kıvrım kıvrandım, ağladım, göğsüme bir şeyler batıyor, patlıcak, patlıcak diye hemşirelere haykırdım. Ağrı kesici serum verildi, fayda etmedi. Ameliyat olduğuma o an pişman oldum. İnsanın aklına neler geliyor, ben drenlerimin patladığını falan düşünüyordum. Önce hemşire geldi, hafifçe bandajımı açıp dren girişini kontrol etti, sorun yoktu. Doktorumu cagirdi, doktorum geldi, alçı-bandajımı çıkarttı, kontrol etti, drenlerimi çıkarttı, bıraya dikkat edin, hiç bir şey hissetmedim, kesinlikle hiçbir zorluğu rahatsızlığı yok, korkmayın, drenler kolay cikiyor (ve izi hic kalmiyor). Doktorum tekrar bandajlarımı sardı ve taburcu oldum.
Yürüyebiliyordum fakat arabada giderken İstanbul yollarınndaki en ufak bir tümsek, göçük ve o arabanın sallantısı... Zor bir araba yolculuğuydu eve kadar öyle diyeyim :)

Ameliyat sonrasi 2. , 3. ve 4. gun
Kisiden kisiye degisebilir ama doktorum bana her ne kadar ameliyat sonrasi agriniz olmayacak, kendi islerinizi gormeye baslarsiniz, 4-5 gun icinde isinize gidebilirsiniz dediyse de acik acik soyluyorum ilk 4 gun kendi kendime tuvaletimi bile yapamadim. Birakin kendi kendimi temizleyebilmeyi, pantolonumu bile indiremedim, indirmeye calistigimdaki acinin tarifi yok. Ameliyat olmadan once forumlarda okudum, direk isine gidenler, 2.gun gezmeye cikanlar, kendi arkadasimla konustum meme diklestirme ameliyati olan. Cuma ameliyat olup Pazartesi ise baslamisti ama dedigim gibi abartisiz tuvaletimi bile yapamadim.

Geceleri daha da zordu, bebekligimden beri yuz ustu yatip baska turlu de ha-yat-ta uyuyamayan biri olarak mumya gibi koltukta hafif dik pozisyonda yatip uyumaya calismak benim icin olumdu! Dumduz yatmak zaten imkansiz, o kadar gergin ve sistim ki. Bir de ustune alciya benzer o bandaj. Ne duz yatabildim, ne dik durabildim bu ilk 4 gun boyunca. Dedigim gibi geceleri hafif egimli, her iki kolun altina yastiklar, falan. Benim icin cok sikintiliydi yani.
Tuvaletimi yapamazken banyoyu hic dusunmedim bile zaten. Bandajimi hic cikarmadim. Farkli kisilerden farkli seyler duyacaksiniz bu surec icin. Ben bandajimi hic cikartmadim, dus almadim, turlu yontemlerle kisisel temizligimi sagladim veeee sonra doktoruma gorundum.

Ameliyat sonrasi, 1.hafta:
Doktorum alcidan bozma bandajimi cikarip sporcu sutyenini giydirmek uzere muaynesine cagirdi. Bandajim cikarilmadan once hem kendisi hem de yardimcisi rahat bir 20 dakika boyunca ilk goruntuye aldirmamami, moralimi bozmamami, en azindan bir 6 ay vermemi, ameliyatimin cok iyi gectigini soyleyip durdular. Ben de gayet gulerek evet biliyorum bunlari, bana anlattiniz zaten, tabi ki cirkin oalcaklar, daha yeni ameliyat oldular, estetik ameliyat da olsa ameliyat bu sonucta, size guveniyorum deyip durdum. Bandajimi cikarip aynanin karsisina gecirdi beni doktorum. O an hayat durdu diyebilirim. Ne kadar cirkin gozuktuklerinin tarifi yok. Hic abartmiyorum. O kadar cirkin de degil igrenc gozukuyorlardi ki!!! Inanamadim!!! Verdigim paraya mi yanayim, bu memelerle yasayacagimi mi yanayim, onca cilenin bunun icin cekilmis olmasina mi... Bir kere yamuk yumuktular, cok net soyluyorum, resmen yamuklardi, Sol memenin sag memeden farkindan ya da meme baslarinin asimetrisinden bahsetmiyorum. Memelerimin kendi baslarina dahi yamuklardi. Kipkirmizi yara kabuklari. Batikon lekeleri. Renk bir tuhaf, tabi ki kan odemleri var vs. O an yapabilecegim tek sey derin bir nefes alip doktoruma guvenmekti. Ve ben de oyle yaptim. Bandajlarim hala vardi ama sadece dikis izlerinin ustunu ortecek sekilde. Sporcu sutyenimi giydirid doktorum ve evime dondum.

Ameliyat sonrasi, 2.hafta:
Oncelikle ameliyat sonrasinda vucudunuzun ne kadar hizli iyilestigini gormek inanilmaz. Ben vucuduma inanamadim. 2.gunle 7.gun arasinda o kadar cok fark var ki... Soyle soyleyeyim, 1.haftanin sonunda koltuktan yataga gectim, alisverise ciktim (sprocu sutyeni alisverisi), rahat bir 4 saat gezindim (daha fazlasina zorlamaya gerek yok, zaten efor sarfedilen hicbir sey tavsiye edilmiyor, yuruyun hareket edin ama vucudunuz ciddi bir ameliyat sonrasi kendini iyilestirmeye calisirken zorlamanin alemi yok), kendi basima sutyen denedim, ki 4 gun boyunca tuvaletimi bile kendi basima yapamazken bunu yapabilmek inanilmazdi. Veeeeee 90C beden sutyen aldim! 95DD ile baslamistim, doktorum fazla deriyi aldigini, yag dokularindan aldigini ve meme dokuma hic dokunmadigini soylemisti, sadece diklestirildi, yine de kuculecek belli bir miktar demisti, ve ayrica vermek istedigim 20 kiloyu verdikten sonra bile goguslerimde cok az kuculme olursa olacagini cunku kalan dokunun meme dokum oldgunu da eklemisti.
95DD'den 90C'ye inmek olagansutu bir fark yaratmaz diye dusunebilirsiniz ama o sarkiklik gidiyor ya, o iste o kadar fark ediyor ki...
Ben 2.hafta da ise gitmedim, doktorum zaten rapor yazmisti ve kullandim.
Genel durum, yatakta yatabiliyorum, genel olarak agri hissetmiyorum, uzanma, kaldirma, vs, hareketleri hala cok aci verici, cok cabuk yoruluyorum, memelerim igrenc :) yamuk :) morarmis :) doktoruma hala guveniyorum.

Ameliyat sonrasi 3.hafta
Doktorumla randevum var. Her sey yolunda diyor. Tabi ama bana kalirsa basarisiz bir ameliyat gecirdim. Sag memem baska bir insana sol memem baska bir insana aitmis derecesinde farkli. Baska yonlere bakiyorlar, buyuklukleri farkli, sislikleri farkli, meme baslari ayni hizada degil, meme baslarinin boylari farkli, yara kabuklari hala var. Benim butun dikislerim deri altindindaydi o yuzden derimin ustunde gordugum tek sey tabi ki kesi yerlerindeki kabuklar. Yikandikca kendi kendilerine ciktilar. Cogu zaman ya banyoda elime geliyorlardi, ya da sutyenimi degistirirken sutyenime dusmus buluyordum.
Ise gitmeye basladim.

Beklenildigi uzere yapamadigim ve yapmamin yasak oldugu seyler vardi tabi ki. Ama sadece sunu soyleyecegim, ameliyattan 3 hafta gecmesine ragemn hala sifon cekemiyordum :) O bir seye basma hareketi yok mu, inanilmaz aci vericiydi. Sifona basma, pastorize sut sisesi kapagi acma, damacadan pompayla su doldurma, bunlar imkansiz hareketlerdi benim icin hala. Yani basinc uygulayarak hicbir sey yapamiyordum hala.

Ameliyat sonrasi 4. hafta
Meme baslarimin tam altindaki yara kabuklari disinda hepsi dustu. O bir dugumluk yer (ki eminim o kucucuk noktada kac dikis vardir...) yani meme basinin tam altiyla lolipopun sapinin birlestigi yerdeki kabuk dusmedigi gibi iyilesecege de benzemiyordu. Yara izlerinin ustunde bant yapistirmaya basladim (doktorunuz ne tur bor bant ve nasil yapistiracaginiz anlatacaktir)
Damacadan su koyabilmeye basladim, sifonu da cekebilmeye basladim ama sut sisesinin kapagini hala acamiyordum :)
15 saatlik uzun bir yolculuk yaptim sikintisiz.
Memelerim hala igrenc, hala cok yamuk, hala birbirinden tamamen farkli ve hala morarmis haldeydi, ve ben hala doktoruma guveniyordum :)

Ameliyat sonrasi 1. ve 2. ay
Bu surecteki iyilesme o kadar hizli ki takip dahi edemedim ama simdi geriye donup her hafta cektigim fotograflara bakinca anlayabiliyorum ne kadar cok iyilestigini.
Gunluk hayat tamamen normale dondu, son yara kabuklari da dustu, uzun yuruyuslere basladim, sirt cantasi tasimaya basladim (laptop ve cuzdan o kadar bir agirlik), egilip kalkmaya basladim, pratik olarak neredeyse tamamen normallesti her sey. Hala kimi hareketler aci veriyordu, sut sisesini artik acabiliyordum ama hala kucuk bir sizi hissederek.
Bu surecte anladigim sey vucudunuzu dinlemeniz gerektigi. Doktorunuzun ya da ayni operasyonu gecirmis bir arkadasinizin ne dediginin hicbir onemi yok.
Ben ayni meme diklestirme operasyonu gecirmis arkadasima sifona basamadigimi soyledigimde beni citkirildim ve simarik olmakla sucladi :) Cunku o hic boyle bir zorluk cekmemisti, 3.gununde ise baslamis bir insandan soz ediyoruz. Ayakkabimi baglayamadim, sandalye cekerek baglamaya basladim. Sise kapaklarini acamadim, zorlamadim, evdeki birinden rica ettim, kolumu arkaya uzatamadim, onden kopcali bir sporcu sutyeni aldim, sacimi yikayip tarayip kurutmak inanilmaz agri veriyordu, yardim aldim, biri seslendiginde basimi cevirip bakinca geriliyordu memelerim, komple vucut olarak donmeye basladim, montumun fermuari - ki montum bol bir monttu - degdikce canim aciyordu panco giydim, vs. Vucudunuzu zorlamanin gercekten hic alemi yok, birakin kendi kendine iyilessin.

Ameliyat sonrasi 3.ay

Neler yapabiliyorum?

Hayat TAMAMEN normale dondu!!! :)
Her seyi yapabiliyorum, spora basladim. Tabi ki atlama ziplama, sinav, agirlik vs gibi hareketler hala yok.
Yara izlerimin ustune silikon jel surmeye basladim.
Gunde 3-5 saatligine sutyenimi tamamen cikarmaya basladim. 3 ay boyunca 7 gun 24 saat sutyen giydikten sonra sutyensiz olmak paha bicilmez bir his. Ustelik de sarkik degiller :)
Geceleri rahatlikla yan yatabiliyorum.

Hala neler iyi degil?
Yuz ustu yatamiyorum hala agri veriyor ve dusunuyorum belki de daha iyi artik yuz ustu yatmamam. Hem memelere iyi gelen bir pozisyon degil hem de uykuda nefes konusundaki en kotu pozisyon olarak geciyor.
Sol meme ucumda hala his yok. Sifir. Zamanla gecegini dusunuyor doktorum, cunku meme ucum dokunmaya, soguga, vs, tepki veriyor yani sinir uclari aslinda saglam, hissin gelmesini bekliyoruz. Fakat hic gelmeyebilir de. Bu ameliyat oncesi doktorunuzun size yapacagi bir uyari, goze almaniz gereken bir risk. Daha da kotusu, meme basi tamamen olebilir, nekropsi deniyor sanirim, ve meme basinizi kaybedebilirsiniz bile.
Sag meme ucumda his var, azalma yok, hatta biraz fazla hassas.
Sag memem ile sol memem farkli.
Meme baslari ayni hizada fakat meme basi sekilleri farkli.
Sol memem hala daha buyuk/sis. Derisinin altindaki dikisleri hala hissediyorum yani sol memem hala tam iyilesmedi. Sag memedeki dikisleri hissetmiyorum, ya tamamen cozulduler ya da cozuluyorlar ve derindeler.
Sag gogsumun sekli oturmaya basladi. Ve hosuma gidiyor. Eva Green memesi istemistim, Eva Green memesinin daha dik versiyonu simdi. :)
Sol taraftan bahsetmek istemiyorum bile, o tamamen kendi kafasina gore takiliyor :)

Peki ne iyi gidiyor?
Yara izleri!!! Abartmak istemiyorum fakat lolipopun sapi diyebilecegimiz uzun duz cizginin izi varla yok arasinda. Kaliteli ve dogal, iyi bir markanin nemlendiricisiyle masaj yapiyorum dustan sonra. Bir gun krem, bir gun silikon krem kullaniyorum - KeloCote. Her gun, hatta gunde 2 kez kullanilmasi gerektigi yaziyor ama onunla ugrasicagimi hic sanmiyorum :) Meme basi cevresindeki yuvarlak iz ise hala belirgin, kirmizimsi, sorun etmiyorum. Iyi besleniyorum, iyi bakiyorum (kremler) ve iyilesecegine inaniyorum.

Her hafta cektigim fotograflari yan yana koyup bakinca anliyorum nasil iyiye gittigini. 6 aydan once sekli belli olmaz denmesinin nedenini cok net goruyorsunuz aylik fotograflara bakinca.

Simdi ne olacak?
Derim ve deri altindaki dokularim kendisini biraz daha iyilestirdikten sonra ki 6. ay civari gibi diyor doktorum, revizyon ameliyatimi olucam. Doktorumla randevum 1 hafta onceydi ve kesinlikle revizyon ameliyati olmam gerekiyor. Sag ve sol memem birbirinden farkli.
Ki doktoruma da dedigim gibi, su halleriyle bile kalsalar, umrumda degil cunku eskisine kiyasla mukemmel durumdalar.
Revizyon ameliyatimin olacagi 6.aya kadar krem kullanarak iyi bakicam, bunun yanisira protein agirlikli beslenmenin de doku iyilesmesi ustunde cok faydasi var. Bir de bol bol ananas ve kivi yiyorum, ananas genel olarak cilde faydali ve icinde bromelein var diye, kivi ise C vitaminin vucut ustundeki genel faydasi nedeniyle.
Bir seyleri dogru yapiyor olmaliyim ki yara izi iyilesmem doktorumu bile sasirtmis durumda.

Implantsiz meme diklestirme tatmin edici mi?
Evet kesinlikle! Yukarida sekil bozuklugundan bahsettim fakat hicbir sey dustan cikip ustune sadece bir tshirt giyip evde takilmainin paha bicilmez zevkini veremez insana o agir ve sarkik goguslerden sonra.
Memelerim yusyuvarlak ya da bomba gibi degil, ust kisimlarinda dolgunluk yok, silikon taktirsaniz olacagi gibi.
Cok klise bir aciklama ama gogus altina kalem koymak vardir ya, kalem koy, kalem duserse gosulerin diktir, kalem orada kaliyorsa sarkiktir diye. 85D-90C giyiyorum hala ve birakin kalem koymayi, kalem koyacak yer bile yok :) yani dimdikler. :) Benim istedigim buyuk ve dik memelerdi, tam da su an onlara sahibim. Revizyon ameliyati olup sekilleri duzeldikten sonra ise her sey mukemmel olacak.

Ben vucuda giren/surulen/enjekte edilen yabanci maddelere karsi saplantili bir on yargi icindeyim. Piercing taktiramam, makyaj yapmam, dovme yaptirmam, spiral taktiramam, tampon bile kullanamiyorum ki silikon taktirdigimi dusunemiyorum bile :) iciniz nasil rahat edecekse o yontemle ameliyatinizi olun. Siz bir diger kisiden farklisiniz, baska birini mutlu eden yontem sizi mutsuz edebilir. Doktorunuzla konusun, cok bol keseden atan doktorlara itibar etmeyin. Doktor gibi bir doktora ameliyatinizi olun. Ben memelerimin biraz daha kucuk olmasini istedigimi soyledigimde, sen genc bir kadinsin, daha cok kuculmesi icin sut dokularinin yuzde 10-15ini almam gerekir, dedi. Cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum, lutfen oyle yapalim dedigimde, reddetti. Bu kadar kesin ve net.

Implantsiz meme diklestirmeden sonra memeler yine sarkar mi?
Tabi ki sarkar. Ama kac yil sonra. Ve unutmayin ki bu tamamen sizen cilt yapiniza bagli. Silikon taktiran insanlarin bile 8 ay civari memeleri sarkabiliyor, cildinizin elastikiyeti agirligi tasiyamayip esneyecek yapidaysa ne yaparsaniz yapin sarkar.
Benim cildim oyle degil o yuzden rahat bir 40 yasina kadar dik goguslerimin sefasini surerim diye dusunuyorum. 40 yasindan sonra ise buyuk bir memenin sarkmamasi mumkun degil. Boynunuz, gobeginiz, poponuz ve hatta kulak memeleriniz bile sarkarken memenizin sarkmamasini dusunmek baya sacma bence.
Yapilacak en iyi sey, iyi bir sutyenle desteklemek, iyi beslenmek, cildinize iyi bakmak, spor yapip memeyi tasiyan kaslari, omuz ve ust kol kaslarini guclu tutmak, ve sonrasi dogal surec.

Tavsiyeler:
Gercekci olun.
Benim meme ucum olmasi gerekenin 16 cm asagisindaydi, 95DD buyuklugunde memelerim vardi, mukemmel bir sonuc elbette arzu ediyordum fakat cok da mumkun olmadigini biliyordum. Doktorum revizyon ihtimalini ameliyat oncesinde soylemisti ve su an o dogrultuda gidiyoruz. Fakat eminim su an karsiniza gecip tshirtumu kaldirsam memelerim arasindaki fark gozunuze batmayacaktir :) sag goz sol goz asimetrisi gibi su anda. Fakat tabi ki o kadar para verip o kadar aci cektikten sonra neden daha iyi olmasin? :) Vee olacak da. 3 ayim daha var.

Sabirli olun.
1 hafta bile o kadar fark ediyor ki inanamazsiniz! 2.ay ile 3.ay arasindaki farki kendi gozlerimle gordukten sonra, 6.ay ve hatta 1.yili dusunemiyorum bile. Asil ve tamamen iyilesmenin 1 yili bulacagini unutmayin.

Kendinize iyi bakin.
Bu doktorunuzu dinlemenin yani sira iyi beslenmekten ve vucudunuza fazla stres bindirmemekten geciyor.
3 saatten fazla ayakta kalmayin. Ilk 30 gun seks yapmayin. Spor yamaya calismayin. Balenli sutyenler giymeyin. Sigara icmeyin. Alkolu az miktarda sinirlayin. Fastfood ya da daha dogru tabiriyle 'junk food' yemeyin.

Cildinizi nemlendirin. Bu noktada aman dikkat, doktorunuz ne zaman nemlendirebielceginizi soyleyecektir, yaralarinizin durumuna bagli, tamamen iyilesmeden ve yaralariniz kapanmadan sakin ama sakin kendi basiniza yok biooilmis, bilmem ne yagiymis, silikonmus surmeyin. Bio-oil konusuna girmeyi hic istemiyorum, bence baya bir arastirin, sonra da kullanmayin :)
C vitamini alin. Protein alin. Cok su icin.

Paraya kiyin, iyi bir sutyen alin. Ben sadece sutyene 80TL verdim, pisman degilim :) Onden kopcali, cok rahat, ve gosuslerimin ihtiyac duydugu destegi veren balensiz bir sutyen.

Lutfen guvenebileceginiz bir doktor bulun. Bu 2000lira fazla vermekse verin, pisman olmayacaksiniz. Ben tam ameliyat sonrasinda grip oldum, ve atesli grip oldum. atesim 39 derecelere cikti, doktorum ilk gunden itibaren beni her gun aradi, atesim ciktigini ogrenince hemen bana hastanede bir yatak ayarladi, sabahin dordunde yanimdaydi, ertesi gun yanimdaydi, atesim dustu eve dondum, 1 hafta boyunca her gun telefonlastik. Bandajlarimi sanatci mukemmelliyetciligiyle sardi. 2.gun, 1.hafta, 2.hafta, 1.ay seklinde sik sik kontrole cagirdi. Her endise duydugumda telefon ettim ve olgunlukla her defasinda icimi rahatlatti.

Sonuc, hic pisman degilim bile demek istemiyorum, verdigim en isabetli karardi. Calisip kazanip azar azar biriktirdigim parayi bir araba almak ya da bir esya taksidine girmek yerine buna harcadigim icin inanilmaz mutluluk ve gurur duyuyorum.
Kendimi ne kadar daha iyi hissettigimi size anlatamam. Spor salonuna 3 kat sutyen yerine sporcu atletiyle gitmenin verdigi motivasyon sayesinde sadece 2 haftada 3 kilo vererek kaldigim yerden zayiflamaya devam ediyorum.
C kup sutyen aliyorum! C kup sutyenlerin ne kadar guzel oldugunun farkinda misiniz? D ve D+ dan baslayan sinirli sayidaki cirkin sutyenler gibi degiller.
Aksam disari cikarken elbise giyiyorum ve sutyen asksiiyla ugrasmak istemedigim icin sutyen takmiyorum. Hani meme uclariniz belli olmasin diye kullanilan kucuk yuvarlaklar var ya, onlardan takip cikiyorum, sonucte her gun 3-5 saat sutyen takmama hakkim var artik :)
Daha dik duruyorum, daha dik oturuyorum, sirt agrilarim o kadar azaldi ki!

Bir de unutmadan, KAT IZLERI, yazmadan gecemicem, baska birinin yazdigi mesajda da gordum, memelerinizde igrenc kat izleri olacak, gobegi olanlar bilir hani nasil one egildiginizde gobeginiz ikiye katlanir orada bir kat izi olur, benim sol gogsumde 3 sag gogsumde 1 tane derin mi derin oyle kat izleri vardi. Sanki dikisle dikerken, cekmisler cekmisler, bohca gibi agzini kapamislar gibi. Sag gogsumdeki 2.ayda, sol gogsumdeki ise daha yeni gecen hafta tamamen gecti. Geciyorlar, caninizi sikmayin :) Geriye kat izi falan kalmiyor, siz sadece cildinize iyi bakin. Ve 3 ay boyunca o kat iziyle yasayabilmemin nedeni: 1.gercekci olmak, 2.doktoruma guvenmekti (surekli gececek dedigi icin). Iciniz rahat olacaksa bu ameliyati olun, olmayacaksa olmayin.

2 ay sonra sicak yaz gunleri baslicak. Kokusuz, tersiz, kasintisiz olma hissini hayatimda ilk kez yasicam. Hayatimda ilk kez boyundan baglamali ipli bir mayo alicam, yani boyle kuplu balenli bir sey degil boyle dumduz ipli rahat efil efil bir sey. Hatta direk gidip straplez bir model alicam! Sadece buna bile degmez mi :)

4.ayimda girip baslik altina yine yazicam ve kisisel olarak aylik periyodlarla gelismeleri buraya yazacagima soz veriyorum.
Ben ameliyat oncesi donemimde hep boyle bir seyir defteri okumayi istedim. Umarim bu yazim ve aylik guncellemelerim bu ameliyati olmak isteyenlere fikir verir.

1 ay sonra gorusmek uzere! :)

Canan
Cok cok güzel yazmışsınız . Sonrasını da yazmaya devam etseydiniz keşke
 
Yazıyı okuyan ve memelerim son halini göreb arkadaşımın uyarısı üzerine not:
İğrenç ya da yamuk yumuk kelimelerini yanlış kullanıyorum.
Şu an asimetrik ve şekil olarak birbirlerinden farklılar. İğrenç yazıp kimseyi korkutmamalıymışım, arkadaşıma teşekkürler :)

Oncelikle yazinin bir kismi Turkce klavyeyle, bir kismi Ingilizce klavyede yazdildi, tutarsizlik icin kusura bakmayin :)
Ikinci olarak da ben ciddi bir meme sarkikligi olan bir insandim, Asagidaki yazi bence en kotu olmasa da kotu senaryoyu yansitiyor, benimki kadar sarkik degilse gogusleriniz bu surecin cok daha cabuk ve kolay gececegine eminim.

Herkese selamlar,
Tam 3 ay önce implantsız meme dikleştirme ameliyatı oldum. Ameliyat öncesi karar verme aşamasında yerli yabancı pek çok forum sitesindeki başlıkları takip edip ameliyat, ameliyat sonrası, iyileşme dönemi, endikasyonlar, yöntemler, sonuçları, oku oku oku delirmek üzereydim :) delirmek üzereydim çünkü ilk olarak tüm seyri doğru düzgün anlatan yoktu, sürekli her başlık altında aynı sorular, kaç para, doktorun kim, vs. yazılarını okuyordum. İkincisi de bilgilerin çoğu çok tutarsız ya da kulaktan dolmaydı. Gerçekten de BEN şu ameliyatı oldum, işte şimdi şu kadar ay sonra şu durumdayım yazan yoktu.

Bu yüzden siteye üye oldum ve bu başlığı açmaya karar verdim. Umarım implantsız meme dikleştirme ameliyatı olmayı düşünenler için referans olur.

Ameliyat kararı:
25 yaşındayım, 35 kilo verdim. 5 yıl boyunca bunun 20 kilosunu sürekli alıp verdim, şu an 80 kiloadayım. Hala vermem gerekn bir 20 kilom var. 95DD sütyen giyiyordum. Göğüslerim çok sarkıktı. Yapılan ölçümleri göre meme başım olması gerekn noktadan 16 cm aşağıda çıktı. Sanırım çok çok çok sarkıktı diyebiliriz bu yüzden. Ağır ve sarkık oluşu hareket kabiliyetimi ne kadar etkiliyorsa - sadece çeken anlar demek istiyorum - sadece sarkıklığı da psikolojik olarak beni o derece etkiliyordu. 2 doktorla görüştüm. 2 günde karar verdim. 5 gün içinde ameliyata girdim. Göğüslerim zaten çok büyüktü, doktorum beklentimin ne olduğunu sordu, göğüslerim hiç sarkmasaydı doğal olarak nasıl olacaktıysa öyle olsun dedim, aklımda oyuncu Eva Green vardı açıkçası :) Doğal büyük göğüs kadar çekici başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Beklentime uygun olarak ve doktorumun kendi meslek ahlakı ve profesyonelliği sayesinde implantsız meme dikleştirme operasyonunu anlatti bana. Lolipop iz dedikleri teknikle ameliyat oldum. Ters T izim yok. Sigara içmiyorum. Vejeteryanım. İyi besleniyorum. Doktorum dikkat ettiğim takdirde lolipop izin bile hızla iyileşeceğini söyledi.

Ameliyat ve ameliyat sonrası 1.gün:
Ameliyatım 5 saat sürdü. Genel anestezi oldum. Bunun ne kadar ciddi bir ameliyat olduğunu anlayarak kararınızı verin. 5 saat narkoz altında bir ameliyat ciddi bir operasyon, unutmayın.
Ameliyatta çıkıp odaya geldiğimde öğlen saat 1 gibiydi. Sürekli uyuyup uyandım. Mide bulantım oldum. Kustum. Kendime gelemedim. Hayatimda ilk kez ameliyat olup ilk kez narkoz almistim. Herkesin farkli etkilendigini biliyorum narkozdan, ben sigara icmiyorum, 2-3 gunde bir sosyal icisi olarak alkol aliyorum, butun bunlar ve bunlarin yanisira baska etmenler de cok etkileyici ama narkoz benim icin baya tatsiz bir etki yaratti. Ama sürekli bunun normal olduğunu kendime hatırlattım. Öğleden sonra 4 gibi kendimdeydim. Ağrım yoktu. Akşam 7 gibi ayağa kalkıp yürümeye başladım. Narkozun vücuttan atılması için mühim bir aşama. Bol bol su içtim, yürüdüm, yemeğimi yedim ve uyudum. Hiç ağrım yoktu!

Ameliyat ertesi günü ve taburcu:
Sabah ağrısız sızısız uyandım. Pek çok kişinin yazdığının aksine korse giymedim. Ama öyle bir bandajım vardı ki, bandaj diyemem gerçi resmen alçı kaplama :) meme şeklinde alçı gibi bir şeydi :) bırakın kıpırdamayı nefes alırken bile sabit tutuyordu memelerimi. İnanılmaz bir şişlik vardı. Memelerimden boynuma kadar olan bölge - gerdan diyelim - o kadar şişti ki derim gerile gerile yırtılacak sandım.

Kahvalti yaptım, annemle odada kahve keyfi yaptım, güle oynaya koridorlarda yürüdüm ve öğlen 2 gibi o ağrı geldi çattı!!! Sağ göğsüm ağrıyordu ama makul ölçüde, regl ağrısına nasıl dayanıp normal görüyorsam sağ göğsümün ağrısını da öyle görüyordum. Fakat sol göğsümün ağrısı... Resmen acıdan hastane yatağında kıvrım kıvrım kıvrandım, ağladım, göğsüme bir şeyler batıyor, patlıcak, patlıcak diye hemşirelere haykırdım. Ağrı kesici serum verildi, fayda etmedi. Ameliyat olduğuma o an pişman oldum. İnsanın aklına neler geliyor, ben drenlerimin patladığını falan düşünüyordum. Önce hemşire geldi, hafifçe bandajımı açıp dren girişini kontrol etti, sorun yoktu. Doktorumu cagirdi, doktorum geldi, alçı-bandajımı çıkarttı, kontrol etti, drenlerimi çıkarttı, bıraya dikkat edin, hiç bir şey hissetmedim, kesinlikle hiçbir zorluğu rahatsızlığı yok, korkmayın, drenler kolay cikiyor (ve izi hic kalmiyor). Doktorum tekrar bandajlarımı sardı ve taburcu oldum.
Yürüyebiliyordum fakat arabada giderken İstanbul yollarınndaki en ufak bir tümsek, göçük ve o arabanın sallantısı... Zor bir araba yolculuğuydu eve kadar öyle diyeyim :)

Ameliyat sonrasi 2. , 3. ve 4. gun
Kisiden kisiye degisebilir ama doktorum bana her ne kadar ameliyat sonrasi agriniz olmayacak, kendi islerinizi gormeye baslarsiniz, 4-5 gun icinde isinize gidebilirsiniz dediyse de acik acik soyluyorum ilk 4 gun kendi kendime tuvaletimi bile yapamadim. Birakin kendi kendimi temizleyebilmeyi, pantolonumu bile indiremedim, indirmeye calistigimdaki acinin tarifi yok. Ameliyat olmadan once forumlarda okudum, direk isine gidenler, 2.gun gezmeye cikanlar, kendi arkadasimla konustum meme diklestirme ameliyati olan. Cuma ameliyat olup Pazartesi ise baslamisti ama dedigim gibi abartisiz tuvaletimi bile yapamadim.

Geceleri daha da zordu, bebekligimden beri yuz ustu yatip baska turlu de ha-yat-ta uyuyamayan biri olarak mumya gibi koltukta hafif dik pozisyonda yatip uyumaya calismak benim icin olumdu! Dumduz yatmak zaten imkansiz, o kadar gergin ve sistim ki. Bir de ustune alciya benzer o bandaj. Ne duz yatabildim, ne dik durabildim bu ilk 4 gun boyunca. Dedigim gibi geceleri hafif egimli, her iki kolun altina yastiklar, falan. Benim icin cok sikintiliydi yani.
Tuvaletimi yapamazken banyoyu hic dusunmedim bile zaten. Bandajimi hic cikarmadim. Farkli kisilerden farkli seyler duyacaksiniz bu surec icin. Ben bandajimi hic cikartmadim, dus almadim, turlu yontemlerle kisisel temizligimi sagladim veeee sonra doktoruma gorundum.

Ameliyat sonrasi, 1.hafta:
Doktorum alcidan bozma bandajimi cikarip sporcu sutyenini giydirmek uzere muaynesine cagirdi. Bandajim cikarilmadan once hem kendisi hem de yardimcisi rahat bir 20 dakika boyunca ilk goruntuye aldirmamami, moralimi bozmamami, en azindan bir 6 ay vermemi, ameliyatimin cok iyi gectigini soyleyip durdular. Ben de gayet gulerek evet biliyorum bunlari, bana anlattiniz zaten, tabi ki cirkin oalcaklar, daha yeni ameliyat oldular, estetik ameliyat da olsa ameliyat bu sonucta, size guveniyorum deyip durdum. Bandajimi cikarip aynanin karsisina gecirdi beni doktorum. O an hayat durdu diyebilirim. Ne kadar cirkin gozuktuklerinin tarifi yok. Hic abartmiyorum. O kadar cirkin de degil igrenc gozukuyorlardi ki!!! Inanamadim!!! Verdigim paraya mi yanayim, bu memelerle yasayacagimi mi yanayim, onca cilenin bunun icin cekilmis olmasina mi... Bir kere yamuk yumuktular, cok net soyluyorum, resmen yamuklardi, Sol memenin sag memeden farkindan ya da meme baslarinin asimetrisinden bahsetmiyorum. Memelerimin kendi baslarina dahi yamuklardi. Kipkirmizi yara kabuklari. Batikon lekeleri. Renk bir tuhaf, tabi ki kan odemleri var vs. O an yapabilecegim tek sey derin bir nefes alip doktoruma guvenmekti. Ve ben de oyle yaptim. Bandajlarim hala vardi ama sadece dikis izlerinin ustunu ortecek sekilde. Sporcu sutyenimi giydirid doktorum ve evime dondum.

Ameliyat sonrasi, 2.hafta:
Oncelikle ameliyat sonrasinda vucudunuzun ne kadar hizli iyilestigini gormek inanilmaz. Ben vucuduma inanamadim. 2.gunle 7.gun arasinda o kadar cok fark var ki... Soyle soyleyeyim, 1.haftanin sonunda koltuktan yataga gectim, alisverise ciktim (sprocu sutyeni alisverisi), rahat bir 4 saat gezindim (daha fazlasina zorlamaya gerek yok, zaten efor sarfedilen hicbir sey tavsiye edilmiyor, yuruyun hareket edin ama vucudunuz ciddi bir ameliyat sonrasi kendini iyilestirmeye calisirken zorlamanin alemi yok), kendi basima sutyen denedim, ki 4 gun boyunca tuvaletimi bile kendi basima yapamazken bunu yapabilmek inanilmazdi. Veeeeee 90C beden sutyen aldim! 95DD ile baslamistim, doktorum fazla deriyi aldigini, yag dokularindan aldigini ve meme dokuma hic dokunmadigini soylemisti, sadece diklestirildi, yine de kuculecek belli bir miktar demisti, ve ayrica vermek istedigim 20 kiloyu verdikten sonra bile goguslerimde cok az kuculme olursa olacagini cunku kalan dokunun meme dokum oldgunu da eklemisti.
95DD'den 90C'ye inmek olagansutu bir fark yaratmaz diye dusunebilirsiniz ama o sarkiklik gidiyor ya, o iste o kadar fark ediyor ki...
Ben 2.hafta da ise gitmedim, doktorum zaten rapor yazmisti ve kullandim.
Genel durum, yatakta yatabiliyorum, genel olarak agri hissetmiyorum, uzanma, kaldirma, vs, hareketleri hala cok aci verici, cok cabuk yoruluyorum, memelerim igrenc :) yamuk :) morarmis :) doktoruma hala guveniyorum.

Ameliyat sonrasi 3.hafta
Doktorumla randevum var. Her sey yolunda diyor. Tabi ama bana kalirsa basarisiz bir ameliyat gecirdim. Sag memem baska bir insana sol memem baska bir insana aitmis derecesinde farkli. Baska yonlere bakiyorlar, buyuklukleri farkli, sislikleri farkli, meme baslari ayni hizada degil, meme baslarinin boylari farkli, yara kabuklari hala var. Benim butun dikislerim deri altindindaydi o yuzden derimin ustunde gordugum tek sey tabi ki kesi yerlerindeki kabuklar. Yikandikca kendi kendilerine ciktilar. Cogu zaman ya banyoda elime geliyorlardi, ya da sutyenimi degistirirken sutyenime dusmus buluyordum.
Ise gitmeye basladim.

Beklenildigi uzere yapamadigim ve yapmamin yasak oldugu seyler vardi tabi ki. Ama sadece sunu soyleyecegim, ameliyattan 3 hafta gecmesine ragemn hala sifon cekemiyordum :) O bir seye basma hareketi yok mu, inanilmaz aci vericiydi. Sifona basma, pastorize sut sisesi kapagi acma, damacadan pompayla su doldurma, bunlar imkansiz hareketlerdi benim icin hala. Yani basinc uygulayarak hicbir sey yapamiyordum hala.

Ameliyat sonrasi 4. hafta
Meme baslarimin tam altindaki yara kabuklari disinda hepsi dustu. O bir dugumluk yer (ki eminim o kucucuk noktada kac dikis vardir...) yani meme basinin tam altiyla lolipopun sapinin birlestigi yerdeki kabuk dusmedigi gibi iyilesecege de benzemiyordu. Yara izlerinin ustunde bant yapistirmaya basladim (doktorunuz ne tur bor bant ve nasil yapistiracaginiz anlatacaktir)
Damacadan su koyabilmeye basladim, sifonu da cekebilmeye basladim ama sut sisesinin kapagini hala acamiyordum :)
15 saatlik uzun bir yolculuk yaptim sikintisiz.
Memelerim hala igrenc, hala cok yamuk, hala birbirinden tamamen farkli ve hala morarmis haldeydi, ve ben hala doktoruma guveniyordum :)

Ameliyat sonrasi 1. ve 2. ay
Bu surecteki iyilesme o kadar hizli ki takip dahi edemedim ama simdi geriye donup her hafta cektigim fotograflara bakinca anlayabiliyorum ne kadar cok iyilestigini.
Gunluk hayat tamamen normale dondu, son yara kabuklari da dustu, uzun yuruyuslere basladim, sirt cantasi tasimaya basladim (laptop ve cuzdan o kadar bir agirlik), egilip kalkmaya basladim, pratik olarak neredeyse tamamen normallesti her sey. Hala kimi hareketler aci veriyordu, sut sisesini artik acabiliyordum ama hala kucuk bir sizi hissederek.
Bu surecte anladigim sey vucudunuzu dinlemeniz gerektigi. Doktorunuzun ya da ayni operasyonu gecirmis bir arkadasinizin ne dediginin hicbir onemi yok.
Ben ayni meme diklestirme operasyonu gecirmis arkadasima sifona basamadigimi soyledigimde beni citkirildim ve simarik olmakla sucladi :) Cunku o hic boyle bir zorluk cekmemisti, 3.gununde ise baslamis bir insandan soz ediyoruz. Ayakkabimi baglayamadim, sandalye cekerek baglamaya basladim. Sise kapaklarini acamadim, zorlamadim, evdeki birinden rica ettim, kolumu arkaya uzatamadim, onden kopcali bir sporcu sutyeni aldim, sacimi yikayip tarayip kurutmak inanilmaz agri veriyordu, yardim aldim, biri seslendiginde basimi cevirip bakinca geriliyordu memelerim, komple vucut olarak donmeye basladim, montumun fermuari - ki montum bol bir monttu - degdikce canim aciyordu panco giydim, vs. Vucudunuzu zorlamanin gercekten hic alemi yok, birakin kendi kendine iyilessin.

Ameliyat sonrasi 3.ay

Neler yapabiliyorum?

Hayat TAMAMEN normale dondu!!! :)
Her seyi yapabiliyorum, spora basladim. Tabi ki atlama ziplama, sinav, agirlik vs gibi hareketler hala yok.
Yara izlerimin ustune silikon jel surmeye basladim.
Gunde 3-5 saatligine sutyenimi tamamen cikarmaya basladim. 3 ay boyunca 7 gun 24 saat sutyen giydikten sonra sutyensiz olmak paha bicilmez bir his. Ustelik de sarkik degiller :)
Geceleri rahatlikla yan yatabiliyorum.

Hala neler iyi degil?
Yuz ustu yatamiyorum hala agri veriyor ve dusunuyorum belki de daha iyi artik yuz ustu yatmamam. Hem memelere iyi gelen bir pozisyon degil hem de uykuda nefes konusundaki en kotu pozisyon olarak geciyor.
Sol meme ucumda hala his yok. Sifir. Zamanla gecegini dusunuyor doktorum, cunku meme ucum dokunmaya, soguga, vs, tepki veriyor yani sinir uclari aslinda saglam, hissin gelmesini bekliyoruz. Fakat hic gelmeyebilir de. Bu ameliyat oncesi doktorunuzun size yapacagi bir uyari, goze almaniz gereken bir risk. Daha da kotusu, meme basi tamamen olebilir, nekropsi deniyor sanirim, ve meme basinizi kaybedebilirsiniz bile.
Sag meme ucumda his var, azalma yok, hatta biraz fazla hassas.
Sag memem ile sol memem farkli.
Meme baslari ayni hizada fakat meme basi sekilleri farkli.
Sol memem hala daha buyuk/sis. Derisinin altindaki dikisleri hala hissediyorum yani sol memem hala tam iyilesmedi. Sag memedeki dikisleri hissetmiyorum, ya tamamen cozulduler ya da cozuluyorlar ve derindeler.
Sag gogsumun sekli oturmaya basladi. Ve hosuma gidiyor. Eva Green memesi istemistim, Eva Green memesinin daha dik versiyonu simdi. :)
Sol taraftan bahsetmek istemiyorum bile, o tamamen kendi kafasina gore takiliyor :)

Peki ne iyi gidiyor?
Yara izleri!!! Abartmak istemiyorum fakat lolipopun sapi diyebilecegimiz uzun duz cizginin izi varla yok arasinda. Kaliteli ve dogal, iyi bir markanin nemlendiricisiyle masaj yapiyorum dustan sonra. Bir gun krem, bir gun silikon krem kullaniyorum - KeloCote. Her gun, hatta gunde 2 kez kullanilmasi gerektigi yaziyor ama onunla ugrasicagimi hic sanmiyorum :) Meme basi cevresindeki yuvarlak iz ise hala belirgin, kirmizimsi, sorun etmiyorum. Iyi besleniyorum, iyi bakiyorum (kremler) ve iyilesecegine inaniyorum.

Her hafta cektigim fotograflari yan yana koyup bakinca anliyorum nasil iyiye gittigini. 6 aydan once sekli belli olmaz denmesinin nedenini cok net goruyorsunuz aylik fotograflara bakinca.

Simdi ne olacak?
Derim ve deri altindaki dokularim kendisini biraz daha iyilestirdikten sonra ki 6. ay civari gibi diyor doktorum, revizyon ameliyatimi olucam. Doktorumla randevum 1 hafta onceydi ve kesinlikle revizyon ameliyati olmam gerekiyor. Sag ve sol memem birbirinden farkli.
Ki doktoruma da dedigim gibi, su halleriyle bile kalsalar, umrumda degil cunku eskisine kiyasla mukemmel durumdalar.
Revizyon ameliyatimin olacagi 6.aya kadar krem kullanarak iyi bakicam, bunun yanisira protein agirlikli beslenmenin de doku iyilesmesi ustunde cok faydasi var. Bir de bol bol ananas ve kivi yiyorum, ananas genel olarak cilde faydali ve icinde bromelein var diye, kivi ise C vitaminin vucut ustundeki genel faydasi nedeniyle.
Bir seyleri dogru yapiyor olmaliyim ki yara izi iyilesmem doktorumu bile sasirtmis durumda.

Implantsiz meme diklestirme tatmin edici mi?
Evet kesinlikle! Yukarida sekil bozuklugundan bahsettim fakat hicbir sey dustan cikip ustune sadece bir tshirt giyip evde takilmainin paha bicilmez zevkini veremez insana o agir ve sarkik goguslerden sonra.
Memelerim yusyuvarlak ya da bomba gibi degil, ust kisimlarinda dolgunluk yok, silikon taktirsaniz olacagi gibi.
Cok klise bir aciklama ama gogus altina kalem koymak vardir ya, kalem koy, kalem duserse gosulerin diktir, kalem orada kaliyorsa sarkiktir diye. 85D-90C giyiyorum hala ve birakin kalem koymayi, kalem koyacak yer bile yok :) yani dimdikler. :) Benim istedigim buyuk ve dik memelerdi, tam da su an onlara sahibim. Revizyon ameliyati olup sekilleri duzeldikten sonra ise her sey mukemmel olacak.

Ben vucuda giren/surulen/enjekte edilen yabanci maddelere karsi saplantili bir on yargi icindeyim. Piercing taktiramam, makyaj yapmam, dovme yaptirmam, spiral taktiramam, tampon bile kullanamiyorum ki silikon taktirdigimi dusunemiyorum bile :) iciniz nasil rahat edecekse o yontemle ameliyatinizi olun. Siz bir diger kisiden farklisiniz, baska birini mutlu eden yontem sizi mutsuz edebilir. Doktorunuzla konusun, cok bol keseden atan doktorlara itibar etmeyin. Doktor gibi bir doktora ameliyatinizi olun. Ben memelerimin biraz daha kucuk olmasini istedigimi soyledigimde, sen genc bir kadinsin, daha cok kuculmesi icin sut dokularinin yuzde 10-15ini almam gerekir, dedi. Cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum, lutfen oyle yapalim dedigimde, reddetti. Bu kadar kesin ve net.

Implantsiz meme diklestirmeden sonra memeler yine sarkar mi?
Tabi ki sarkar. Ama kac yil sonra. Ve unutmayin ki bu tamamen sizen cilt yapiniza bagli. Silikon taktiran insanlarin bile 8 ay civari memeleri sarkabiliyor, cildinizin elastikiyeti agirligi tasiyamayip esneyecek yapidaysa ne yaparsaniz yapin sarkar.
Benim cildim oyle degil o yuzden rahat bir 40 yasina kadar dik goguslerimin sefasini surerim diye dusunuyorum. 40 yasindan sonra ise buyuk bir memenin sarkmamasi mumkun degil. Boynunuz, gobeginiz, poponuz ve hatta kulak memeleriniz bile sarkarken memenizin sarkmamasini dusunmek baya sacma bence.
Yapilacak en iyi sey, iyi bir sutyenle desteklemek, iyi beslenmek, cildinize iyi bakmak, spor yapip memeyi tasiyan kaslari, omuz ve ust kol kaslarini guclu tutmak, ve sonrasi dogal surec.

Tavsiyeler:
Gercekci olun.
Benim meme ucum olmasi gerekenin 16 cm asagisindaydi, 95DD buyuklugunde memelerim vardi, mukemmel bir sonuc elbette arzu ediyordum fakat cok da mumkun olmadigini biliyordum. Doktorum revizyon ihtimalini ameliyat oncesinde soylemisti ve su an o dogrultuda gidiyoruz. Fakat eminim su an karsiniza gecip tshirtumu kaldirsam memelerim arasindaki fark gozunuze batmayacaktir :) sag goz sol goz asimetrisi gibi su anda. Fakat tabi ki o kadar para verip o kadar aci cektikten sonra neden daha iyi olmasin? :) Vee olacak da. 3 ayim daha var.

Sabirli olun.
1 hafta bile o kadar fark ediyor ki inanamazsiniz! 2.ay ile 3.ay arasindaki farki kendi gozlerimle gordukten sonra, 6.ay ve hatta 1.yili dusunemiyorum bile. Asil ve tamamen iyilesmenin 1 yili bulacagini unutmayin.

Kendinize iyi bakin.
Bu doktorunuzu dinlemenin yani sira iyi beslenmekten ve vucudunuza fazla stres bindirmemekten geciyor.
3 saatten fazla ayakta kalmayin. Ilk 30 gun seks yapmayin. Spor yamaya calismayin. Balenli sutyenler giymeyin. Sigara icmeyin. Alkolu az miktarda sinirlayin. Fastfood ya da daha dogru tabiriyle 'junk food' yemeyin.

Cildinizi nemlendirin. Bu noktada aman dikkat, doktorunuz ne zaman nemlendirebielceginizi soyleyecektir, yaralarinizin durumuna bagli, tamamen iyilesmeden ve yaralariniz kapanmadan sakin ama sakin kendi basiniza yok biooilmis, bilmem ne yagiymis, silikonmus surmeyin. Bio-oil konusuna girmeyi hic istemiyorum, bence baya bir arastirin, sonra da kullanmayin :)
C vitamini alin. Protein alin. Cok su icin.

Paraya kiyin, iyi bir sutyen alin. Ben sadece sutyene 80TL verdim, pisman degilim :) Onden kopcali, cok rahat, ve gosuslerimin ihtiyac duydugu destegi veren balensiz bir sutyen.

Lutfen guvenebileceginiz bir doktor bulun. Bu 2000lira fazla vermekse verin, pisman olmayacaksiniz. Ben tam ameliyat sonrasinda grip oldum, ve atesli grip oldum. atesim 39 derecelere cikti, doktorum ilk gunden itibaren beni her gun aradi, atesim ciktigini ogrenince hemen bana hastanede bir yatak ayarladi, sabahin dordunde yanimdaydi, ertesi gun yanimdaydi, atesim dustu eve dondum, 1 hafta boyunca her gun telefonlastik. Bandajlarimi sanatci mukemmelliyetciligiyle sardi. 2.gun, 1.hafta, 2.hafta, 1.ay seklinde sik sik kontrole cagirdi. Her endise duydugumda telefon ettim ve olgunlukla her defasinda icimi rahatlatti.

Sonuc, hic pisman degilim bile demek istemiyorum, verdigim en isabetli karardi. Calisip kazanip azar azar biriktirdigim parayi bir araba almak ya da bir esya taksidine girmek yerine buna harcadigim icin inanilmaz mutluluk ve gurur duyuyorum.
Kendimi ne kadar daha iyi hissettigimi size anlatamam. Spor salonuna 3 kat sutyen yerine sporcu atletiyle gitmenin verdigi motivasyon sayesinde sadece 2 haftada 3 kilo vererek kaldigim yerden zayiflamaya devam ediyorum.
C kup sutyen aliyorum! C kup sutyenlerin ne kadar guzel oldugunun farkinda misiniz? D ve D+ dan baslayan sinirli sayidaki cirkin sutyenler gibi degiller.
Aksam disari cikarken elbise giyiyorum ve sutyen asksiiyla ugrasmak istemedigim icin sutyen takmiyorum. Hani meme uclariniz belli olmasin diye kullanilan kucuk yuvarlaklar var ya, onlardan takip cikiyorum, sonucte her gun 3-5 saat sutyen takmama hakkim var artik :)
Daha dik duruyorum, daha dik oturuyorum, sirt agrilarim o kadar azaldi ki!

Bir de unutmadan, KAT IZLERI, yazmadan gecemicem, baska birinin yazdigi mesajda da gordum, memelerinizde igrenc kat izleri olacak, gobegi olanlar bilir hani nasil one egildiginizde gobeginiz ikiye katlanir orada bir kat izi olur, benim sol gogsumde 3 sag gogsumde 1 tane derin mi derin oyle kat izleri vardi. Sanki dikisle dikerken, cekmisler cekmisler, bohca gibi agzini kapamislar gibi. Sag gogsumdeki 2.ayda, sol gogsumdeki ise daha yeni gecen hafta tamamen gecti. Geciyorlar, caninizi sikmayin :) Geriye kat izi falan kalmiyor, siz sadece cildinize iyi bakin. Ve 3 ay boyunca o kat iziyle yasayabilmemin nedeni: 1.gercekci olmak, 2.doktoruma guvenmekti (surekli gececek dedigi icin). Iciniz rahat olacaksa bu ameliyati olun, olmayacaksa olmayin.

2 ay sonra sicak yaz gunleri baslicak. Kokusuz, tersiz, kasintisiz olma hissini hayatimda ilk kez yasicam. Hayatimda ilk kez boyundan baglamali ipli bir mayo alicam, yani boyle kuplu balenli bir sey degil boyle dumduz ipli rahat efil efil bir sey. Hatta direk gidip straplez bir model alicam! Sadece buna bile degmez mi :)

4.ayimda girip baslik altina yine yazicam ve kisisel olarak aylik periyodlarla gelismeleri buraya yazacagima soz veriyorum.
Ben ameliyat oncesi donemimde hep boyle bir seyir defteri okumayi istedim. Umarim bu yazim ve aylik guncellemelerim bu ameliyati olmak isteyenlere fikir verir.

1 ay sonra gorusmek uzere! :)

Canan
Keşke şuan dikiş izlerinizin nasıl olduğunuzda öğrenebilsek
 
X