İmtahan Dünyası

selsuyu

Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
39
0
16
İstanbul
Hayatımın her döneminde sıkıldığımda bunladığımda herşeymi beni buluyor dediğim zamanlarda ya okudum yada yazdım.Şimdi buraya yazmaya karar verdim. Öyle zor zamanlardan geçiyorum ki..Kardeşlerimden dostlarımdan, elimi uzattığım herkesten hainlik görmekteyim. İnsanlar ne çıkarcı ne menfaatçiymiş meğer, ben hep kendim gibi görmüşüm herkesi..Herkesin vardır böyle tecrübesi..İnsan varlık içindeyken herkes dost herkes ahbab herkes arkadaşmış..Allahıma binlerce şükürler olsun Tevekkül edecek kadar sabırlı bir yürek vermiş bana..Her gecenin bir sabahı vardır..Hayat bazen verir aldıklarını mucizeler hep böyle ansızın gelir...

ben de bu aralar çok zor zamanlar geçiriyorum. dediğiniz gibi iyiyken yanında olan, kötü gününde söz verip sırtından vuran hainler. dahası bunların arkadaş bildiğin beş para etmez insanlardan olması... evet, dünya rahatlık yeri değil, sıkıntılar hep başka bir boyuta daha zorlanarak yeniden ortaya çıkıyor.

Rabbim güç ve sabır versin hepimize. bir anda değişen hayatlardan olsun bizim hayatımızda. hiç beklemediğimiz anlarda ve artık son raddeye geldiğimizde Rab ferahlık ve çıkış kapısı göstersin tüm darda olanlara... geçecek bunlarda elbet, ölümlü dünya. hiçbirşey kalıcı değil, sabredip elimizden geleni yapalım.. ve tek dostumuzun Allah olduğunu unutmayalım. bize O yardım etmezse hiç kimse yardım edemez...

Menfaat dünyası :)

Olsun ama kime güvenip kime güvenemeyeceğini öğrenmek de güzel aslında.
Maalesef hayat böyle.Herşey yolundayken herkes iyi ama en ufak bir pürüzde,insanlar dökülüyor.

Her şerde bir hayır vardır.Bazen kötü sandığımız bir olay,aslında bizim için daha hayırlı olabilir.
Böyle düşünmek beni rahatlatıyor:)

Hayatımın her döneminde sıkıldığımda bunladığımda herşeymi beni buluyor dediğim zamanlarda ya okudum yada yazdım.Şimdi buraya yazmaya karar verdim. Öyle zor zamanlardan geçiyorum ki..Kardeşlerimden dostlarımdan, elimi uzattığım herkesten hainlik görmekteyim. İnsanlar ne çıkarcı ne menfaatçiymiş meğer, ben hep kendim gibi görmüşüm herkesi..Herkesin vardır böyle tecrübesi..İnsan varlık içindeyken herkes dost herkes ahbab herkes arkadaşmış..Allahıma binlerce şükürler olsun Tevekkül edecek kadar sabırlı bir yürek vermiş bana..Her gecenin bir sabahı vardır..Hayat bazen verir aldıklarını mucizeler hep böyle ansızın gelir...

selam kadınlar günün kutlu olsun öncelikle evet herkez mutlaka yaşamıştır hainlikler,ihanetler,hatta sanırsınki sadece ben yaşıyorum dersin bu kadar olayları ,eminim birçok insan yaşıyordur hepsini,yada fazlasını
neler yaşıyosun anlatmak istermisin?

Ben de yaşadıkca öğrendim, kimseye güvenmemeyi..
Kendimden başka kimseye güvenmiyorum.
Katılıyorum menfaat dünyası..

bol dua etmek gerekiyor.bide kimseye güvende sınırı aşmayacaksın yani zarar vermeyecek kadar insanlara güveneceksin.

selam kadınlar günün kutlu olsun öncelikle evet herkez mutlaka yaşamıştır hainlikler,ihanetler,hatta sanırsınki sadece ben yaşıyorum dersin bu kadar olayları ,eminim birçok insan yaşıyordur hepsini,yada fazlasını
neler yaşıyosun anlatmak istermisin?

Teşekkürler arkadaşım seninde Kadınlar Günün Kutlu Olsun..Herkes yaşadığını en kötüsü zanneder. Yada dizilerde gördüğümüz bu kadar olumsuzluk üst üste gelmez anca filmlerde olur dediğimiz yaşantılar vardır. Geçen gün öyle sıkıldım ki yazmayı çok sevdiğimdem..Şükretmem gerekenler şeyler listesi yaptım..Yazdıkça yazdım..Birde Kafaya taktıklarımı..Beni üzen yaralayan şeyleri, sonra anladım ki ne yaşarsam yaşıyım etrafımda ne kadar hain olursa olsun..Ben yinede şükredilcek bir hayata sahibim. Ne demişler Sanmaki dert sende var sendeki derdi nimet sayanlar var. Şuan bana cevap vermeniz bile beni mutlu ediyor. Daha ne varsın maddi durumum sarılsın..Nasıl olsa geçer birgün..

Menfaat dünyası :)

Olsun ama kime güvenip kime güvenemeyeceğini öğrenmek de güzel aslında.
Maalesef hayat böyle.Herşey yolundayken herkes iyi ama en ufak bir pürüzde,insanlar dökülüyor.

Her şerde bir hayır vardır.Bazen kötü sandığımız bir olay,aslında bizim için daha hayırlı olabilir.
Böyle düşünmek beni rahatlatıyor:)

Bende senin gibi düşünüyorum, Bu gün olması için ettiğimiz dualar, yarın olmadığı için şükrederiz.. Sabır herşeyin anahtarı.Allah herkesin derdine derman olsun inşallahhh..

bol dua etmek gerekiyor.bide kimseye güvende sınırı aşmayacaksın yani zarar vermeyecek kadar insanlara güveneceksin.

Duasız bir yaşam ruhsuz bedene benzer..İnsanız ve muhakkak bir yerde güven duygusunu yaşamak istiyoruz. Dediğin gibi bunun dozunu iyi ayarlamak lazım kimle neyi ne kadar paylaşmak gerektiğini öğrenmek lazım..

ahh arkadaşım inan bir tek sıkıntı yaşayan sen değilsin herkesin bir derdi oluyor mutlaka benim de bundan 3 ay önce başıma bir felaket geldi anlatsam ağlarsın hayatım alt üst oldu dedim her şey bitti dedim kendime bile zarar verecektim ama ALLAHIMA sığındım bana bu kötülüğü yapanları iyi niyetimi suistimal edenleri ALLAHIMA havale ettim ve hiçbir zamanda hakkımı helal etmeyeceğim bence bu onlara bu hayatta verilecek en büyük ceza gerisini ALLAH bilir artık inan bana zaman her şeyin ilacı boşuna dememişler tabii bazı şeyler asla unutulmuyor hatırladıkça canın yanar ama boş vereceksin duanı et bol bol her şey ALLAH tan her şey insanlar için bu hayatta

Böyle zamanlar olmasa güzel günlerin anlamı olmaz belkide
Herkesin kendini kötü hissettiği zor zamanları olmuştur.
Biraz şükür , biraz sabır , biraz zaman..

ahh arkadaşım inan bir tek sıkıntı yaşayan sen değilsin herkesin bir derdi oluyor mutlaka benim de bundan 3 ay önce başıma bir felaket geldi anlatsam ağlarsın hayatım alt üst oldu dedim her şey bitti dedim kendime bile zarar verecektim ama ALLAHIMA sığındım bana bu kötülüğü yapanları iyi niyetimi suistimal edenleri ALLAHIMA havale ettim ve hiçbir zamanda hakkımı helal etmeyeceğim bence bu onlara bu hayatta verilecek en büyük ceza gerisini ALLAH bilir artık inan bana zaman her şeyin ilacı boşuna dememişler tabii bazı şeyler asla unutulmuyor hatırladıkça canın yanar ama boş vereceksin duanı et bol bol her şey ALLAH tan her şey insanlar için bu hayatta

Öncelikle Rabbim her konuda yar ve yardımcın olsun.Umarım zor zamanları atlatmışsındır. Bu siteye girip dertleri okudukça gerçekten yanlız olmadığımı daha iyi hissettim. Herkesin değişik değişik sınavları var. Dilerim Allah bu sınavları sabırla atlatıp onun rızasını kazanmayı nasip eder..

Bende bu günlerden dostlarım sandığım insanlar yüzünden kötü günler geçiriyorum. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler. Ya sabır..

Gün aydınlanırken harika bi görüntü oluşur değilmi? herkes aşık olur o hale o fotoğrafa.. ne büyüksün Allah'ım deriz..
ama ondan daha dakikalar öncesinde günün ennn karanlık dakikalarıdır. zifiri karanlık..
hiç aydınlanmıcak gibi bi görüntü sankii...

İnşallah gün doğumunuz çok yakındadır.. Allah sabırlar versin inşallah
:2:

ben de bu aralar çok zor zamanlar geçiriyorum. dediğiniz gibi iyiyken yanında olan, kötü gününde söz verip sırtından vuran hainler. dahası bunların arkadaş bildiğin beş para etmez insanlardan olması... evet, dünya rahatlık yeri değil, sıkıntılar hep başka bir boyuta daha zorlanarak yeniden ortaya çıkıyor.

Rabbim güç ve sabır versin hepimize. bir anda değişen hayatlardan olsun bizim hayatımızda. hiç beklemediğimiz anlarda ve artık son raddeye geldiğimizde Rab ferahlık ve çıkış kapısı göstersin tüm darda olanlara... geçecek bunlarda elbet, ölümlü dünya. hiçbirşey kalıcı değil, sabredip elimizden geleni yapalım.. ve tek dostumuzun Allah olduğunu unutmayalım. bize O yardım etmezse hiç kimse yardım edemez...

ah canım yaşım 28 hala bende öğrenemedim insanların kendim gibi olmadığını aman kırmayayım diye hep kazık yedim Allah rızası dedim sustum ama insanlar öyle değil nerede açığını bulsalar keyif ediyorlar...hep rabbime sığındım ondan başkada dostum yok ve olmayacakta...rabbim ben kırık kalplerdeyim demiyor mu canım işte o bana yetiyor...sende kafana takma insanoğlu çiğ süt emmiş diye boşuna dememişler varlıklıyken yanında olurlar varlık elinden gidince bir tekmede onlar vururlar...rabbime sığın sen canım hepsini ona havale et onun adaleti herşeye yeter...:16:

Bende atlattim boyle kotu bir donem

Bilmem ki herkese olurmu sebepsiz kotulukle karsilasmak

Cok denedim ama kotuye kotu olamiyorum ben

Nefesim ates gibi icimi yakarda diyemem kimselere birsey

Ben Allaha havala ettim

İyiki rabbim var iyiki melekler var inandigim

Yoksa cikdirmamak icten bile degil haksizliklara

Kulun hakkini odemeden, kinadigini yasamadan gelme demis yaradan

İnsallah kotuluklerinden vazgecer tovbe ederler

Heleki gun gelir benden ozur dileseler yarabbim ne mutlu olurdum

Gün aydınlanırken harika bi görüntü oluşur değilmi? herkes aşık olur o hale o fotoğrafa.. ne büyüksün Allah'ım deriz..
ama ondan daha dakikalar öncesinde günün ennn karanlık dakikalarıdır. zifiri karanlık..
hiç aydınlanmıcak gibi bi görüntü sankii...

İnşallah gün doğumunuz çok yakındadır.. Allah sabırlar versin inşallah
:2:

Allah razı olsun ne güzel yazmışsın..Sağolasıınn..

Back
X