Evet, belki bir imza zor değil ama hiç bilmediğimiz, hiç alakası olmadığımız, bize bir faydası ya da zararı dokunmayacak bir şeyi imza ile desteklemek bana yalan söylemekle eşdeğer geliyor. Üzgünüm.. Kendi aranızda çözmeniz gerekiyor...
Yalan söylemekle alakası yok, zor durumda olan gençlere yardım etmek sonuçta. İnsanın durup dururken düzen değiştirmesi kolay mı?
edit: imzaladım :13:
Hiç öğrenci olmadınız mı? Yada mecbur kaldığınız için kurulu düzeninizi bozdunuz mu? İnşallah yaşamazsınız düşüncesi bile kötü.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Sorun şu ki imza toplamanın amacı yapılacak değişiklikten etkilenecek olan öğrencilerin seslerini duyurmasıdır. Yani bu durumda 500 öğrenci mi olumsuz etkileniyor bu durumdan? Siz 500 kişi dilekçeyi imzalar okul yönetimine bu değişikliği istemediğinizi belirtirsiniz. Bu durumda öğrencilerin tamamı veya tamamına yakının rahatsız olacağı bir düzenlemeyse okul bunu yeniden değerlendirir. En azından kendinizi hazırlayabilmeniz için ek süre verir. Mesela 2015/2016 öğretim yılına kaydırır. Böylece hepiniz bir yıl sonrasını planlar boşuna sözleşmelerinizi uzatmazsınız vs vs.. Okulun da yapabileceği şey en fazla ertelemek olacaktır durumu. Çünkü mecbur olunmasa zaten böyle bir düzenlemeye gidilmezdi herhalde.
Biz imza attığımızda durumdan doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenmediğimizden ya da insan hakları ihlali yaratacak vicdanımızı rahatsız edecek bir durum olmadığından yalan yere imzalamış oluruz dilekçenizi. 500 kişinin etkileneceği bir durum için 3000 imza gören okul yönetiminin de sizi tiye alacağını düşünüyorum bu durumda. Durumdan rahatsız olan 3-5 kişi önüne gelene imzalatmış profili çizeceksiniz. Bunun yerine okul içersinde bir şeyler yapsanız daha faydalı olur gibime geliyor. En azından ertelenme talebiyle öğrenci temsilcisi rektörünüzle bir randevu ayarlasa..
He diyeceksin ki az konuş da imzala. Sırf istedin diye imzaladım. Ama bu şekilde bir sonuca varılacağını pek düşünmüyorum..
Rektör yardımcısıyla konuşuldu ve kendisi imza toplarsanız hiç bir yere gitmezsiniz dedi. Zaten ıslak imzalı dilekçe de var elimizde o şekilde de imza topluyoruz. Aslında bizim derdimiz eğer böyle bir şey yapılacaksa yeni öğrenciler için geçerli olsun. Çünkü biz turizm işletmeciliği olarak işletme fakültesine bağlıyız. Eğer böyle bir şey olursa turizm fakültesinden mezun olacağız. Ve işletme bölümüyle ortak aldığımız bütün dersleri boşuna almış olacağız. Düzenlerin bozulmasıda cabası. Bölümde 9000 tane öğrenci var. Yani buradan toplanan imzalar sıkıntı yaratmayacak. Sonuç olarak desteğiniz için teşekkür ederim :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba
Size yanlış bilgilendir yapılmış sanırım. Bir fakülte siz girdikten sonra isim değiştiriyorsa eğer siz isterseniz yeni fakultenizin ismiyle mezun olursunuz. Bir öğrenci tercihh zamanı hangi fakülteyle giriş yaptıysa o fakültenin diplomasını alarak çıkar. Buna hak kazanır. Buna benzeri durum yakın bir zamanda hem kampüs taşınması hemde fakültelere bölünme Marmara Üniversitesinde yaşandı. İktisadi idari bilimler fakültesi 3 farklı fakülteye bölündü. Ama öğrenciler eski fakülte adıyla mezun oluyorlar eski girişliler. Eğer isteyen olursa onlara yeni isimle mezun olma hakkıda tanındı. Size eğer diplomanızda yazan fakülte adı değişeceği söylendiyse bu doğru değil. Mahkemeye verin. Okul yönetimi henüz bunu araştırmamıştır belki bilgisi yoktur sanmıyorum ama. Sizin kazanılmış hakkınız var. Siz orayı belkide sırf İşletme fakultesi için seçtiniz öyle olmasaydı seçmeyecektiniz vs. bu tarz olalar var. İmza ile çözemezsiniz. Sizi bilgilendirenle bilgili bir şekild ekonuşun kazanılmış haklarımız var böyle şey olmaz diye belirtin onlarda süreci araştıracaklardır. Emsal örneklerini verin marmara yı verebilirsiniz. En kötü dava açarsınız. Sanırım idare mahkemesine açılıyor. İmza ile fakülte ismini çözebileceğinizi sanmıyorum. Bu durum ancak sizi 1 sene veya 1 dönem atar ki gerçi yaz tatili arasında taşınıcak sanırım bu durumda maduriyetler dönem arasında taşınmaya göre az olur okul yönetimi nasıl değerlendirir bilmiyorum. Marmarada dönem arasında taşınmaya kalkmış öğrenciler yurt ve kira sözleşmelerimiz var dönem arası nasıl yeni yurt ev tutalım diye imza topladılar ve onlar yazın taşındı. Sizde durum nasıl olur bilmem ama fakülte ismi sizin eskiden kaznaılmış hakkınz
İmzaladım ben
İnş. işinize yarar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?