in iinden kamyorum. Nasl ikna ederim?...

peri212

Guru
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2007
211
75
318
slm bayanlar bu aklımı kurcalayan dertten çıldırmak üzereyim.su an bekarım ama 1seneye kadar evlenicem. ve gurbete gelin olucam.kayınvalidemler kendi üst katına oğlunu düşünerek bir ev yaptırdılar.ileride oğullarının orda oturma düşüncesi ile...
ama ben orda oturmak istemiyorum.nişanlıma anlatıyorum zor olur sorun çıkar üzülürüz diyorum.beni anlamıyor.onlar beni düşünmüş ev varken ben kiraya mı çıkıcam diyor.benim ailem anlayışlıdır,sana karışmazlar ki ben de karışmalarına izin vermem diyor.birtürlü onu ikna edemiyorum.mafoldumben
bir kere çok sert konuştum zorlarsan bu iş olmaz gibilerden ima ettim.sen beni seviyorsan seninle olsun neresi olursa olsun demeni beklerdim falan dedi.of allahım ne yapacağım düşünmekten kafayı yiyeceğim.
ayrıca görümcemde aynı apartmanda oturuyorsenağlama

lütfen bana yardım edin ona nasıl anlatabilirim.nasıl ikna edebilirim.delirmek üzereyim...
şimdiden teşekkürler.

ben de korkuyorum ben de yakında evlenicem ve yakın oturcaz sorun çıkacak diye korkuyorum çünkü kaynana herşeye karışan herşeyi kendi bilir havasında.Büyükler herşeyi bilir diyen biri.Buaralar öle canımı sıkıyor ki

şu aşamada ikna etmen zor gibi görünüyor
mutlaka az çok sorun çıkacaktır ama
şimdiden kara kara düşünüp de nişanlılık dönemini zehretme kendine
olumlu düşünmekten başka ne yapabilirsin ki?
belki senin düşündüğün gibi olmayacak
ya da denersiniz
baktınız yürümüyor uzaklaşırsınız
evet kimse istemez aynı apartmanda oturmayı
ama şimdiden nişanlınla bu konuda kavga etme bence
sezdirmeden işleyebilirsen işle tabii
ailesine karşı tavır alman senden soğumasına neden olabilir.

keşke benim kayınvalidem de gelin bizim evin altındaki evde oturun deseydi,onunla aynı apartmanda otursaydım da kira vermek zorunda kalmasaydım.Arkadaşım daha evli değilsin kirada oturmanın zorluğu kaynana dırdırından daha acıtır insanın cebini.Bence git otur o evde

elinize ne güzel firsat gecmis neden degerlendirmiyosunuz anlamiorum belki sizin icin ii olacak nrden bilebilirsinizki

ya aslında ewet kira vermek çok zor heleki böyle bir kriz ortamında.ama yaşayacak olduğum sorunlar evliliğimi etkiler diye düşünüyorum.ev üstüne ev olmaz derler etrafımda hiç iyi örneğe rastlamadım.

bende çalışıyorum eve katkıda bulunucam.en azından 1 kaç yıl evliliğe alışana değin.sonra baktık olmuyor çok zor geçeriz.hem nişanlımın ailesinide daha iyi tanımış olurum.

sarissa cnm nişanlıyken konuşmazsak bu konuları ne zaman konuşucaz.bilmiyorum gerçekten zor bir durumda kaldım.

hepinize içtenlikle cevapladığınız için teşekkür ediyorum.başka fikri olan var mı? ne yapmalıyım

canım bi kere o eve girdinmi ayrı evi unut bunlar hep yalan nikah oldumu işleri bitiyor.:1no2:azıcık aşım kaygısız başım.ayrıca verilen sözler tutulmuyor.yok seni ezdirmem yok annem iyidir karışmaz-tatlicadiarzu- tabi öyle diyecek .bak çalışıyorsunda .kriz elbet bitecek hep böyle gitmeyecekya

Hele bir yaşayın bakalım ne olacak, belki hiç sorununun olmayacak. Dereyi görmeden paçaları sıvamayın.

Baştan ön yargı neden? Belki iyi olacak ..Canım kira ödemek ne kadar kötü biliyor musun ? .Gurbette yalnız kalmazsın hem .Eğer anlattığın gibiyse boşuna canını sıkıyorsun.

niye ki seni rahatsız edip edemeyeceklerini şimdiden az da olsa anlaman lazım tavırlarından sözlerinden bile insan anlar? bence ön yargılısın bu konuda... ve şu durumda nişanlında haklı gibi gözüküyor sonuçta ve var ve kira verecek değil ya ... bence bu durumda kendini bu önyargıdan kurtarırsan bu karanlık düşünceden sıyrılırsan sen de rahat edersin... nişanlınla da kavga etmeni gerektircek bir durum kalmaz olaylara ve insanlara hoşgörü ile yaklaşmak bu hayatı yaşanılır hale getirmenin tek kurulu... hoşgörü... belki de dediğin gibi olmaycak belkide onlar sana oralarda destek olacak senin alışmnı sağlayacaklar.. hemen kötü düşünmeyelim bu tarz konularda .... şimdiden kendini de nişanlını da huzursuz etme canım..

anlattıklarını tekrar gözden geçirip düşüneceğim:uhm:.ama olumlu örnekleri çok az yinede teşekkür ederim

gereksiz bir önyargı....
ben de kayınvalidemle oturuyorum altlı üstlü..
hiç problem yaşamadım aksine biz çok eğleniyoruz beraber..
etraftan insanlar hep önyargıyla yaklaşıyorlar herkes problem çıkar nasıl oturucan diyordu
ama ben kimseyi dinlemedim.ben kayınvalide diye değil iyi bir komşu gözüyle bakıyorum...

arkadaslarin hepsine hak veriorum doru yonlendirmisler seni keske benimde kayin pederim bole bisey yapsaydida bizde kira dusunmeseydik bide colugun cocugun olunca nabcan insan encok ozman yaninda soluk arriuo hem nerden biliosun belkide cok iyi anlasicaksin insanlari onyargiyla kendnden uzaklastirma derim ilk once bi git dne baktin olmuyo ozman dusunursun simdi hem nisanlinin hem kendi canini sikiosun baska hicbisi deil yaniiii bosuna kuruntu canimmm

neden böyle düşünüyorsun bende kayınvalidem ve eltimle aynıı apartmanda oturuyorum.hiç öyle kayıda değer bir sorun yaşamadık.evet bazen olabiliyor fikir uyuşmazlığı ama bunun üstesinden gelebiliyorum bence hemen karar verme ayrıca kira ödemek kolay değil.aynı apartmanda oturursun ama mesafeni korursun ozaman da sorun yaşamazsın canım bence biraz düşün.

Sakın kabul etmeyin.Arada mesafe olması huzurunuz açısından önemli.Sonra çok pişman olursunuz.Ne kadar iyi olsalar karışırlar.Hareketleriniz kısıtlanır,tüm gün içli dışlı olursunuz.Psikolojiniz altüst olur.:1closedeyes:

simdiden cok canini sykmisin canim
bosuna bence bir git hele bi alis o ortama belkide cok güzel olacak hersey
ayrica buralarin kiralarida malum en kötü eve bile kac euro kira ödüyoruz malum
ayrica ev ev üstüne olmayacak ya
kendi evin olacak bunu neresi ev üstüne ev anlamadim ben `???

korkunuzu anlıyorum ama herşey sizin dediğiniz gibi kötüde olmayabilir.yani bende 4 eltimin olduğu ve kayınvalide kayınperderin olduğu bir apartmana geldim..valla hiç kimse karışmıyor..gelenim gidenimde yok..sanırım baştan koyduğum mesafe ile ilgili bişi ama benmde canımı sıkan şey eşyalarımı bazen paylaşmak oluyor.yani bu çok nadir oluyor ama eşya paylaşımını sevmiyorum..kayınvalidem sağolsun hemen nesrinde var al falan diyor diğer eltilerime,onlar hep birbirleri ile birşeylerini paylaştıkları için benden de bekliyorlar..geçen fırınımı isteler,bugünde bavulumu............oooooooooffffffffffffff bende bundan nefret ediyorum..başka bir sorunum yok...biraz mesafe koyarsan araya sanırım sorun olmaz..ama onlarında anlayışlı olması biraz ..herşey karşılıklıııı...maddi durumunuz iyi ise kiraya çıkın.değilse başka çare yok

Aslında bunun buldu da bunuyorla alakası yok .Yapı meselesi.Kimi samimiyetten hoşlanmaz,kimi hoşlanır.Konu sahibinin demek ki çekinceleri var ve yapı olarak başkaları ile dipdibe yaşayamıyor.Bunun için onu yargılamayı doğru bulmuyorum.
En güzeli ailesinin dibinde olmadan ,kendi düzenini sürdürmesi.Aynı apartmanda olup da çat kapı ,zırt prt gelen gideni olmayan gelin duymadım ben.:umursamaz
Sakın kabul etme ,hata yaparsın,pişman olduğunda iş işten geçer.:

zaten çalışıyormuşsunuz gündüzleri evde olmayacaksınız.akşamlarıda mesafenizi koyarsınız fazla gidip gelmezsiniz.
ama belkide öyle olmaz sizde iyi anlaşırsınız.hem çocuk falan olunca bakmak içim aynı apartmandalar. çok ideal bence... sıkmayın canınızı ve kıymetini bilin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…