in iinden kamyorum. Nasl ikna ederim?...

bu erkek milletinin de nedense anaları hep anlayışlı oluyo yahu :roflol:

belki iyi olur ya bi problem çıkmaz aranızda deneyip gör güzel günlerini zehir etme akışına bırak

yazdıklarınızda doğruluk payı yok diyemem ama nedense içime sinmiyor.

sanırım biraz zamana bırakmak iyi olacak.

canım emin ol nişanlının ailesi kötüyse içleri fena ise sana fenalık yapmayı kafaya koydularsa değil başka apartmanda başka memlekette de otursan sana yeterler canından bezdirirler..o yüzdensen aynı apartmanda oturup oturmamayı düşüneceğine o insanları tanımaya çalış samimiyetlerini ölç tart biç..
ona göre sen de tavrını belirle...

canım bende kayınvalidemlerle yakın oturuyorum ama eğer iyilerse sende iyi olursan bir sorun yaşamazsın ufak tefek şeylere takılıp kalma ben bi ara takıldım hem kedimi mutsuz ettim hem onları şimdi takılmıyorum gayet iyiyiz ne onlar bana karışır ne de ben onlara
önyargılı olma yaradılanı severim yaradandan ötürü de ve iyi bakk

ne güzel kira vermiceksiniz. kendi evinizde oturacaksınız kayınvalidenle aynı binada olsun ne fark eder sen kendi evine geleceksin kayınvalidenin evine gitmiceksin ama yeme içme birlikte olmasın sen kendi evinde kendi yemeğini yap yani senin evin senin dünyan olsun. ilk başlarda nasıl davranırsan öyle gider hem ilerde bebeğin olunca çok faydasını görürsün kayınvalidenin.

ya aslında ewet kira vermek çok zor heleki böyle bir kriz ortamında.ama yaşayacak olduğum sorunlar evliliğimi etkiler diye düşünüyorum.ev üstüne ev olmaz derler etrafımda hiç iyi örneğe rastlamadım.

bende çalışıyorum eve katkıda bulunucam.en azından 1 kaç yıl evliliğe alışana değin.sonra baktık olmuyor çok zor geçeriz.hem nişanlımın ailesinide daha iyi tanımış olurum.

sarissa cnm nişanlıyken konuşmazsak bu konuları ne zaman konuşucaz.bilmiyorum gerçekten zor bir durumda kaldım.

hepinize içtenlikle cevapladığınız için teşekkür ediyorum.başka fikri olan var mı? ne yapmalıyım

evlendikten sonra kendi mesafeni belli edeceksin. fazla içli dışlı olmaya çalışma ne derlerse alınma.

oradaki evi kiraya verip oradaki gelirle başka bir yerde oturabilirsiniz.

benimde eşimin ailesinin dairesi vardı. bizde geçen ay evlendik.
sözlendiğimizden itibaren ben kesin ve net söyledim. o muhitte değilde bu muhitte otururuz diye.
kimse uzatmkadı konu da kapandı. isteklerinizi açık ve net söylemelisiniz.

valla bende kaynanam ve eltim ile aynı binada oturuyorum. ne çalışıyorum diye uykuma saygı duyarlardı gece 11-12 de ya kendileri gelir ya cocuklar gelirdi oturmaya. yaşamayan bilmez çoğu kişi önyargılı olma demiş ama öyle olmuyor. nişanlını o semti beğenmeyerek o evi kiraya vererek başka evde oturma tarzında ikna etsen daha iyi olurdu ama artık geçmiş tabi. nişsnlın bu olayda bayağı ısrarcı ailesine düşkün olur bu tip erkekler. orada otursan bile gurbettesin diye seni ezmelerine sakın izin verme. kavga yada tatsızlık pahasına kendini hem eşine hem ailesine karşı savun. en güzelide muhatap olmamak varsın sana yabani desinler terbiyesiz desinler ama ezdirme ve mesafeni hep koru. birde kayınpederinin ömrünün uzun olası için dua et cünkü o ölünce herşey çok değişiyor

Ben daha 19 yaşındayım ama annemin yaşadıklarındna biliyorum kaynana ile oturmak çok zor olabiliyor. Bir sürü kaynana gördüm gelinleri gündüz çok ağır işlerde çalışıyor, bütün gün evde oldukları halde gelin gelsin de yemek yapsın diye bekliyorlar, afedersin kendi pisliklerini bile temizlemiyorlar ve sen o evin gelini olduğun için mecburen her işe koşmaya çalışıyorsun. Tabi bunun tersi durumlar da var. Gelinin önüne çay getiren kaynanalar da var. Yani iş tamamen karşındaki insanda bitiyor, kira vermesen, yarın öbür gün çocuğuna baksa süper olur, ama her işine karışacaksa çok zor. Neyseki sizin katlarınız ayrıymış, baktın çok sorun olacak biraz mesafe koyarsın. Yalnız eşin kira vermek istemediği için karşı çıkıyorsa tamam da, ailesine aşırı düşkünlüğünden karşı çıkıyorsa ona karşı da dikkatli ol, çünkü öyle erkekler annelerine bir laf söyletmezler

şansın varken gidip zorumu seçiosun..
soradan dönmen zor olur ama diyim sanaa
bizden örnek vereyim bizim evmiiz var otturuoruz.
babam abime bi ev alcak babam istioki yakın olsun anem uzak istio çünkü raatsız olmasınlar diye.
her kaynana bir degildir belki oda hiç karışmayacak mesafeli davran saygını yitirme.
baştan önyargılı nie oluosunki

canım eğerki kabul ettin oturdun.yemeğini falan onlarda yeme yada ona misafir geldiği zamanda gitme ilk başta altlı üstlü oturuyoruz diye kendini mecbur hissetme onlara gitmeye komşu gibi görmek lazım sonuçta aynı ev değil otomatikman komşu oluyoruz mesela başka komşularımızla gidipte onlarda yemekmi yiyoruz yada temizliğinemi gidiyoruz hayır.:sm_confused:kayınvalidene misafir gelirse gelir seni görmek isteyen misafir gelir evine öyle değilmia.ssende aynı şekilde sana biri oturmaya gelsin kimseyi çağırmak zorunda değilsin çok istiyolarsa giderler kayınvalidene yani demek istediğim yüz göz olma:olmaz:fazla muhabbet tez ayrılık getirir.bunu unutma bende birlikte yaşıyorum tecrübelerimi paylaşayım istedim.bana kalırsa oturma baktın olmadı oturacaksanda bu yazdıklarımı yap derim son karar senin sevgilera.s.

teşekkür ederim bana tavsiyeleriniz için.aslında biraz içimi rahatlattınız diyebilirim biliyormusunuz.eğer olurda gidersem aradaki mesafeyi çok iyi ayarlamam lazım.

tatlım benimde kaynanam üstümde oturacak dairesi var bizde alt kattayız en üstkattada görümcem oturuyor 2 kaynanam var :) hoş insanlar uzun süredirde tanıyorum çokşükür bi yanlışları olmadı gerçi ben nasılsam onlarda öyle işte derlerya sen iyiysen herkes iyi.. kendi evinde vakit geçirmeye bakarsın arada yanlarına gidersin sorun çıkmaz inşallah onlarda iyi insanlardır seniz üzmezler inşallah eşinle herzaman iyi tut aranı görümce biryere kadar önemli bence en önemlisi kaynanadır erkekler annelerine çok önem veriyor akıllı ol kaynana kendini çlok sevdir:)(

teşekkür ederim bana tavsiyeleriniz için.aslında biraz içimi rahatlattınız diyebilirim biliyormusunuz.eğer olurda gidersem aradaki mesafeyi çok iyi ayarlamam lazım.

Bunu başarabileceğinize inanıyor musunuz?Siz mesafe koysanız karşınızdaki kişiler bu mesafeden hoşnut olmayıp karşı atağa geçebilirler.Eşiniz size bı konuda destek olmayabilirEşiniz ile aranız açılabilir..Ne var anneme her gün uğrasan,ne olacak akşam yemeğini orda yesek?Hafta sonu birlikte bilmem ne teyzelere gideceğiz...
Bu ve benzeri şeylere maruz kaldığınızda umarım eşiniz destekçiniz olur.Yoksa aynı apartmanda kayınvalide ve görümce ile oturmak hiç de kolay olmasa gerek.:umursamaz:

bende 3 yıl alt üstlü oturduk insandan insana değişir yasananlar çalışsanda yinede sorun cıkıyor problem oluyor keşke nişanlına başka şekilde ikna etmeye calışsaydın tabiki ailem anlayışlı karışmazlar karıştırmam diyecek (bana da dediler ama hepsi tersi oldu) karar senin kararın inşallah biz yanılırız herşey çok iyi olur senin için

canım herkez kötü değildir
çevrende olumsuz örnekler var diye sende önyargılı olma bu konuda
belkide iyi insanlardır gül gibi geçinirsiniz
bu konuda nişanlını ikna edmiyosan fazlada üstüne gitme
olaki altlı üstlü oturdunuz eğer geçimsizlik çıkarsa mutsuz olursan bişeyler düşünürsün
su durumda insanlardan olumsuz bişeyler görmüyosan kendinide nişanlınıda sıkma derim ben

arkadaşlar hepinize ilgilenip vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.gerçekten verdiğiniz destek ve fikirler bana yardımcı olarak.

Valla ben 20 yıllık evliyim, ve hala kayınvalidemden uzağa kaçma çabasındayım:) Başardımda :sm_cool:
Kayınvalide bu. Ne olursa olsun oğlundan çok seni sevmesini bekleyemezsin. Annelerimizde kayınvalide olduğundan oğlundan çok gelinini mi seviyor? Bir erkeği de 2 kadın sevince olanlar oluyo işte. Ne kadar iyi olursa olsun, biz kadınlar muhakkak bir bahane bulur onları sevmeyiz.
Benim tavsiyem kendine güveniyorsan, aradaki mesafeyi korurum, ne yaparlarsa yapsınlar beni bağlamaz, keyfime bakarım diyorsan niye kira veresin?
Ama çoooook zor bilesin. Ne kadar sağlam basan, ne kadar özgüvenli olursak olalım büyüğe saygımız olduğu sürece bazı şeyleri içimize atıcaz ve şişicez :) Sen kimsenin aşçısı, kimsenin ev yardımcısı değilsen, kayınvalide de senin aşçın, temizlikçin olmıycak. Boş laflar onlar kayınvalide eline çayı verirmişte keyif yaparmışsın. Kahveyi verir semaverle çay ister valla.
Bence kesinlikle aynı çatı altında, hatta aynı mahallede bile oturulmamalı. Her iki ailenin de huzuru için yerimseniben

Back
X