İnancın zayıflaması, hayata karşı kırgınlık, insanlardan kaçmak

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
944
275
323
Merhaba arkadaşlar, yaşadığım sıkıntılardan dolayı hayata ne kadar tutunmaya çalışsamda bir türlü bu konuda becerikli olamadım. Son zamanlarda her şeye karşı çok kırgınım. Öyleki dini inancımı bile sorgular oldum. Ayrıca insanlardan kaçmak istiyorum. Kendimi yenilmiş ve çaresiz hissediyorum. Bu halden nasıl kurtulabilirim bilmiyorum...

Başımıza gelen peşpeşe olaylarda ne kadar da meraklıyız hemen dinimizi sorgulamaya,
Bilsek zaten hiç sorgulamayız da neyse.
İmana devam,duaya devam,geçeceğini bilin.
Kendinizi de sorgulayın neden bunlar size oldu diye.
Tavır değişikliğinin de çok faydası oluyor.

Bence inanç daha da güçlenebilmek için zayıflar. Geçici bir durum olduğunu düşünüyorum.

Hayatında işler yolunda mı?

bence bu duyguya aylardır sahipsen psiyatriye gitmelisin

Ben öyle dini bi kişilk değilim..Kendime faydam yok ama Konu inanç olduğu için yazıyorum, konuyu dini boyuta çekmiyorum şimdiden kusura bakmayın..

Bazen bende düşünürdüm ya şu şu ibadeti yapıyorsun niye bunlar benim başıma geliyor diye..Şeytan uğrşıyor tabi insanlar.. ama Kuranı kerimde ;

(29/ANKEBÛT-2: İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece "İman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar?)
buyrulmuş

ek olarak

(2/BAKARA-155: Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber! ) Sabredenleri müjdele!)

Allah CC bizi şu imtihan dünyasında Sabredenlerden eylesin( amin)

Ey inananlar, sabretmek ve namaz kılmakla Allah'tan yardım dileyin. Şüphesiz ki Allah, sabredenlerledir.(Bakara 153)

Eskiden daha çok ibadet ederdim ama şimdi ibadet etmediğim gibi ilahi adalete falan da inancım yok. Sanki hep kötüler ve kötülükler kazanıyor. Bu da beni baya sorgulamaya itti. Açıkçası buna da çok üzülüyorum, dua etmek falan gelmiyor içimden

Depresyondasınız.
Aynı şeyleri yaşadım aynı yollardan geçtim. Haksızlıklara uğradım neden diye istan ettim. Hakkımı yiyenlerin mutlu olduklarını gördükçe benim inandığım yaratıcının adalet anlayışı bu mu dedim. Hadi bakalım inanmıyorum inandır beni kendine de dedim (allah affetsin)
Sonra duruluyorsunuz
Sonra her şeyin aslında tam da olması gerektiği gibi olduğunu, tüm bunların birer sınav olduğunu, o isyan ettiğiniz Allah'tan başka kurtarıcınız olmadığını anlıyorsunuz.
Çok kötüyse ruh haliniz bir doktora görünün. Kendinizi eve kapamayın insanların içinde olun ya da kitap okuyun.

Doktora gidiyorum ama ümidim yok.

Doktora gidiyorum ama ümidim yok.

Yanlış.
Ümidimiz biterse geriye ne kalır?
Plasebo diye bir kavram var googledan bakarsınız.
Önce iyi olacağınıza, bu tedavinin işe yarayacağına inanın.
Sonrası Allah kerim.
Ne zor durumda olduğunuzu biliyorum ama geçecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…