inanılmaz kafam karısık...sizce doğru olan nedir?

bulusis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
602
3
0
İstanbul
merhaba değerli kk arkadaşlarım..
son zamanlarda inanılmaz derecede kafam karısık..
8 aydır nişanlıyım..bazı sorunlar yasadıktan sonra çok şükür nişanlım ve ailesi ile aramız uzun zamandır iyi:nazar:
biz nişanlımla nisan ayında gün almıştık düğün için..
fakat geçtiğimiz kasım ayında 63 yasındakı anaanemı ani bir şekilde kaybettik..
4 gün sonrada nişanlımın 74 yasındaki halası vefat etti..
zor günler atlattık..
düğün hazırlıkları ve konusmaları rafa kaldırıldı tabi..
şu sıralar akrabalarım sormaya basladı artık düğün ne zaman vb gibi?
o kadar bunaldımkı doğru olan nedir göremıyorum.
nişanlım evin tek erkek çocugu ve ailesi haliyle çalgılı düğün yapma hayalleri kuruyor yıllardır...haklılarda..
fakat ben anaanemın ölumunden sonra sadece nikah yapma yanlısıydım,nişanlıma bu durumdan bahsettim tabi sen nasıl istersen dedi.
geçen gün annemle konustuk annem bikere yasayacaksın,ölüm hepimiz için var,düğünüzü yapın,içinde kalmasın,ömur boyu başkasının düğününe hasetle bakma dedi benim müsadem var dedii..
sonra nişanlımla konustuk 9 haziran diye konustuk aramızda...
fakat hala bişeyler içime sinmiyor..
sizce düğün yapmak ne kadar doğru olur?
yakısıkalırmı bu durum çevrem tarafından..dayılarım teyzelerim özellikle...
kafam allak bullak inanın..
siz yerimde olsanız ne yapardınız..
yaptığınız yorumlar çizdğim yönu tamamen değiştirecek..
sizlere güvenıyorum..
ve inanıyorum..

merhaba değerli kk arkadaşlarım..
son zamanlarda inanılmaz derecede kafam karısık..
8 aydır nişanlıyım..bazı sorunlar yasadıktan sonra çok şükür nişanlım ve ailesi ile aramız uzun zamandır iyi:nazar:
biz nişanlımla nisan ayında gün almıştık düğün için..
fakat geçtiğimiz kasım ayında 63 yasındakı anaanemı ani bir şekilde kaybettik..
4 gün sonrada nişanlımın 74 yasındaki halası vefat etti..
zor günler atlattık..
düğün hazırlıkları ve konusmaları rafa kaldırıldı tabi..
şu sıralar akrabalarım sormaya basladı artık düğün ne zaman vb gibi?
o kadar bunaldımkı doğru olan nedir göremıyorum.
nişanlım evin tek erkek çocugu ve ailesi haliyle çalgılı düğün yapma hayalleri kuruyor yıllardır...haklılarda..
fakat ben anaanemın ölumunden sonra sadece nikah yapma yanlısıydım,nişanlıma bu durumdan bahsettim tabi sen nasıl istersen dedi.
geçen gün annemle konustuk annem bikere yasayacaksın,ölüm hepimiz için var,düğünüzü yapın,içinde kalmasın,ömur boyu başkasının düğününe hasetle bakma dedi benim müsadem var dedii..
sonra nişanlımla konustuk 9 haziran diye konustuk aramızda...
fakat hala bişeyler içime sinmiyor..
sizce düğün yapmak ne kadar doğru olur?
yakısıkalırmı bu durum çevrem tarafından..dayılarım teyzelerim özellikle...
kafam allak bullak inanın..
siz yerimde olsanız ne yapardınız..
yaptığınız yorumlar çizdğim yönu tamamen değiştirecek..
sizlere güvenıyorum..
ve inanıyorum..

canim BASINIZ SAGOLSUN...
ama annen hakli ölenle ölünmüyor yarin birgun hepmizin gidecegi yer orasi,
haziran ayina kadar bayagi zaman gecmis oluyor,
bence gönlüne göre bir dugun yap,
sonucta bir kere evleneceksin oda istedigin gibi olsun icinde uhde kalmasin,
annende müsade vermis zaten,yani kisacasi soyle davullu zurnali cik babanin evinden...
bu arada islerin yolunda gitmesine cok sevindim ALLAH BOZMASIN:nazar:

simdi acin taze oldugu icin böyle düsünüyorsun,
eger istedigin gibi olmassa dügünün ilerde keske dememek icin...

Son düzenleme:
canım bizde bi vefat sözkonuysa 40 ı çıkana kadar olan programlar iptal edilir ama 40 ı çıkmışsa cenazenin yası bitmiş demektir bence annen haklı cenazede düğünde bizler için bence takılma bu konuya Allahımız yardımcın olsun zor süreçler bunlar nişan düğün vs. her kafadan bi ses çıkar oluuruna giderken olmaza sokarlar seni sen işine bak başınız sağ olsun bu arada....

çoook teşekkür ederim şimdiki gibi günlerdir uykularım kaçıyor..
yadırgarlarmı beni acaba diye düşünmekten çok canım sıkılıyor..
sivilcelerim çıkmaya başladı bu konuyu düşünmekten..
allah razı olsun başsağlı dilerğin için tweety..saolasın..
annem musade etti evet ben işte içime sinmıyor bazen..
szilerinde fikirlerini almak istedim..
biraz önce düğün hazırlıkları forumunda okudum hiç yer kalmamış vs dıyolar..
çok canım sıkıldı inan..
cenazler olunca rafa kaldırıldı...
tekrar hazırlıklara baslanması için nişanlımla konusmalıyım o zaman...
ailemin müsadesni beklıyordu onlarda..

çok canım sıkıldı inan..

tatlim dedigim gibi simdi acin taze,hemen bugun yapmicaksiniz ki dügünü,
üzüntüde sevincte biz insanlar icin,ilerde üzülürsün neden yapmadim diye,
ailende müsade ettikten sonra skma kendini,dügün haziran gibi olacaksa nerdeyse 1 seneye yaklasmis olacak ananen öleli,
yasasaydi oda senin gönlüne göre dügün yapmani isterdi eminim,ne kadar üzgün oldugunu anlayabiliyorum...
en kisa zamanda konus nisanlinla tarihi belirleyin,hazirliginiz yapin,bu isler ne kisa zamana nede fazla uzamaya gelmez,
bir an once kurun yuvanizi...ALLAH MUTLU MESUT ETSIN bu skntilari atlattiktan sonra umarim hic sknti cekmezsiniz...:16:

tatlim dedigim gibi simdi acin taze,hemen bugun yapmicaksiniz ki dügünü,
üzüntüde sevincte biz insanlar icin,ilerde üzülürsün neden yapmadim diye,
ailende müsade ettikten sonra skma kendini,dügün haziran gibi olacaksa nerdeyse 1 seneye yaklasmis olacak ananen öleli,
yasasaydi oda senin gönlüne göre dügün yapmani isterdi eminim,ne kadar üzgün oldugunu anlayabiliyorum...
en kisa zamanda konus nisanlinla tarihi belirleyin,hazirliginiz yapin,bu isler ne kisa zamana nede fazla uzamaya gelmez,
bir an once kurun yuvanizi...ALLAH MUTLU MESUT ETSIN bu skntilari atlattiktan sonra umarim hic sknti cekmezsiniz...:16:

güzel dileklerin için çook teşekkür ederim canımmm içim bi nebze olsa rahatladı inan..çok saol canımmm:54::54:

Basınız sagolsun canım...
Dıger arkadaslara katılıyorum hazıran ayına daha varr ve anneannen vefat edelı uzerınden bayagı zaman gecmıs olacak...
Annen musaade etmıs hem dıger ınsanları dusunme bıle...
Mutluluklar :nazar:

benim de nişanımda babaannem hastanede yatıordu ama ne zaman çıkacağı belli değildi ve bir senedir yatıyordu. o zaman babaannem de siz yapın nişanınızı dedi bis de yaptık.bir iki hafta sonra babaannem vefat etti. o zaman razı olan dedem o psikolojiyle bayagı bir bize küstü.nie nişan yaptınız die.üzüntüsünü bizden çıkardı.düğünüme bile gelmedi.şimdi psikolojisi düzeldi düğünüme de geldi ama geçti tabi düğün flan bi de beni çok sever eminim içinde kalmıştır...senn durumunda ise annen razıysa annenin kardeşlerinin de problem çıkarmayacağını biliyorsan hemen başla..hatta daha hazirandaymış problem çıkarırlarsa da o zamana çok deişir ruh halleri..hiç bir sorun olmaz..

Düğün haziranda değil mi, aradan aylar geçmiş olucak ve siz mevlütlerinizi bile okutmuş olucaksınız, annen haklı

Başınız sağolsun...Siz üzerinize düşeni yapıp düğünü erteleme kararı almışınız zaten...Bence gönlünüzdeki gibi düğün yapın içinizde kalmasın...

başınız sağolsun,Allah nur içinde yatırsın...xxmutluxx da dediği gibi , sen zaten erteleme kararını vermişsin..herşey bizim için bu dünyada..gönül rahatlığıyla yapın bence de,yerleri dolmaz,unutulmaz tabii...ama zamanla ölüm acısı yerini keşkelere bırakmasın..mutluluklar size şimdiden,hayırlı ve herşeyin gönlünüzce olacağı bir düğün telaşı ve düğün diliyorum:nazar:

Canım öncelikle başın sağolsun. Ama bence de annen haklı, hazirana kadar bayağı zaman geçmiş olacak. Hani vefattan 1-2 ay sonra falan olsa haklısın da, haziranda bence de gönül rahatlığı ile yapabilirsin düğününü. Şimdiden mutluluklar.

Allah rahmet etsin ikisine de!
Şimdi acınız taze olduğundan bu şekilde düşünmen normal.
Ama bir süre sonra daha soğukkanlılıkla karşılarsın her şeyi.
6 ayda insanın tüm hücreleri yenilenirken, ruhu da aynı kalmıyor.. kalbi de..

öncelıkle başın sagolsun canım arkdaslarında dedıgı gıbı annenin rızası olduktan sonra yapmalısın annenınde dedıgı gıbı ıcınde kalır sonuçta bıkere olan bırsey abım evlnıcetı butun hazırlıklar tamamdı yalan olmasın dugune 1 2 ay kala yengemın amcası sımsek çarpması sonucu öldu bız madem öyle ertelıyelım dedık ama babası ve babam gıttı rızalarını almaya bız herseyı ayarladık rızanız varsa bız yapıcaz ama yoksa ertelıyebılırız demeye ölumün zamanı yok sonucta ama onlarda anlayısla karsıladı ızın verdıler oldu sonra hersey oldu bıttı sorun cıkmaz bence siz hazılıklara baslayın en kıssa zamanda mutluluklar şimdiden

çok canım sıkıldı inan..

Kardeşimin hem ist da hem adanada düğünü vardı perşembe burda oldu annemler cuma yola çıktılar adanaya gitmek için o gece dedem vefat etti annemler yarı yoldan döndü benim küçük bebeğim olduğu için biz zaten gidememiştik ama işte takdiri ilahi biz hemen gittik gelenleri gidenleri karşıladık annemler konyadan döndükleri için daha geç kaldılar o gece düğünü oldu kardeşiminn annem demişki herşey bizim için düğünde cenazede nitekim biz o gece canezenin başında beklerken kardeşimin düğünü oluyordu adanada ama hüzünlü yani diyeceğim o ki ananendir yanlış anlaşılmasın lütfen çok genç biri olsa tamam ama sıralı ölüm arkadaşım :(

Öncelikle başınız sağolsun sizin düğün oluncaya ölümlerin 6 ayı dolmuş olur,nasıl doğumu normal karşılıyorsak ölümüde normal karşımalısın .Ölenle ölünmüyor nişanlın ve aileysiyle aranı bozmadan yuvanı kur bence

Back
X