- Konu Sahibi Cikolataseven
-
Secret yalan değil sadece kullanmasını bilmiyor insanlar.Bir şeyin olmasını istiyorsanız olumlu düşünmek tamam işe yarar.Fakat bilinçaltınızda bir yerlerde o konuyla ilgili olumsuz bir düşünceniz varsa istediğiniz şey gerçekleşmez."Olacak mı acaba?" diye düşünmek bile istediğiniz şeyin gerçekleşmesi için bir engel.Pozitif enerji yayarsanız karşılığında pozitif olaylar yaşarsınız bu bir gerçek.Fakat evren kuralları armut piş ağzıma düş şeklinde işlemiyor bunu da belirtmek isterim.Yani siz bir şeyin gerçekleşmesini çok istediğinizde ve olacağına inandığınızda size bunu gerçekleştirmek için fırsatlar sunar evren.Tıp kazanma örneği verilmiş mesela siz bu kuantum olayını tıp kazanmak için uygularsanız tabi ki hiç çalışmadan kazanmanızı sağlamaz.Fakat kazanmanıza yardımcı olacak fırsatlar sunar size mesela size gerekli dersleri öğrenmenize yardımcı olacak çok iyi bir öğretmenle tanışırsınız ya da birileri size çok iyi ders kitapları hediye eder vs bunun gibi.İnsanlar bu secret ve kuantum olayını yanlış anlıyorlar genelde.İstekleri gerçekleşmeyince de kuantum suçlu oluyor :)
evet tecrübem var bu konudaSanırım aradığım cevabi sonunda buldumdeneyimleriniz var mı bu konuda peki?
Yorumlardan anladığım kadarıyla sanırım benim kuantumla ilgili herseyi evrenin verdiğine inanmak icin sizlere danıştığım gibi bir izlenim oluşmuş :)
Aslında anlatmak istediğim bu degildi.
Tabi ki de rabbime sonsuz inancım ve güvenim var. Benim merak ettigim sey şuydu kızlar;
Büyüklerimiz der ya hani "korktuğun basına gelir" diye. Yıllarca bu sözle ilgili cok tecrübe yasadım. Neden korksam basıma geldi illa ki.
Sonra nedenlerini araştırdım. Kuantum burada devreye girdi.
Diyorlar ki; bilinçaltı korkuyu alır büyütür negetiflestirip hayatınıza siz farkında olmadan sokar. Bundan kurtulmak icin olumlama yapın.
İste benim sorum buydu. Bunu yapan var mı bu olumlama gercekten bilinçaltında ki korkuları yok ediyor mu.
evet tecrübem var bu konuda
bilinçaltı çok başka bir mevzu aslında olumlama bilinçaltındaki korkuları yıkmak için yeterli değildir her zaman.bunun için bilinçaltına özel çalışmalar gerekiyor telkin faydalı olabiliyor bunu kendi kendinize de yapabilirsiniz bir nevi olumlama gibi zaten.bir de hipnoz yöntemi var direkt bilinçaltına etki ediyor fakat kendinizi hep hipnoz yapıyorum ben diyene teslim edemezsiniz tabi ki güvenilir birini bulmak şart.
Kişisel gelişim kitaplarına bayılırım özellikle kuantum dedinmi akan sular durur.
Karma felsefesi olsun, empatisi olsun, şinerzisi olsun hepsinin kendince bir ağırlığı var ama kuantumun büyüsü farklı. Şimdi karma olayında bir şey yapıyorsun, sonra ona benzer bir şey sana geri geliyor galiba. Bunun gibi bir şeydi şimdi tam şey yapamadım...
Empati dersen en sevdiğim bu zaten... Ben çok empatiğimdir mesela. Bir şey söylemeden önce hemen empatiyle sonuca giderim. Karşımdaki insan çok önemlidir yani. Tabi...
Şinerzi yaparken de el ele tutuşuyorsun, sonra 10 dan geriye doğru sayıyorsun. Onda da bir şeyler oluyor ama tam anlayamadım ben bunu ya...
Bunların hepsi iyi güzelde bir tarafı hep eksik. Kuantum öyle mi? İsme bak! Üzerine nur yağmışcasına diğerlerinden nasıl da farklı duruyor. İlerde çocuğum olsun adını kuantum koyucam...
Kuantum hımm..
Şimdi bunun, kuramı var fiziği var kimyası var mekaniği var felsefesi var.
Var oğlu var yani.
e=mc^2
Bir de bu olasılıklar fiziği için schrödinger amcanın kedi deneyi vardır ki tadından yenmez..
"schrödinger's cat has been found dead at her home in london.
the back to black finger was found at the property by emergency services at 3.54pm, and it's believed schrödinger's cat's death was due to a suspected drug overdose.
schrödinger's cat was apparently 'beyond help' when paramedics arrived, according to sky sources.
sources have also claimed schrödinger's cat's death was due to a drug overdose."
Bazı insanlardan işitiyorum 'Ay ben kuantuma çok inanıyorum yaaa' gibi..
bunu söyleyen kişiyi bizzat tebrik etmek istiyorum zira bu konudaki pek kıt bilgimle anladığım kadarıyla kuantum bile yapısı gereği kendisine çok inanamıyor.
Pozitif düşünmek, olumlu elektrik taşımak,olmasını istediğin şey için bir yandan da çalışmak güzel şeyler
Ancak ben insanın her şeyi, pozitif düşünmekle,bilinç altı teknikleriyle yapabileceğine inanmıyorum.
Bu şekilde düşünmem namaza başlamamla birlikte başladı. Olmasını istediğin şeyler için dua etmek, Allah'tan hayırlısını istemek, inandığın ve güvendiğin Allah'tan yardım istemek kadar insanın içini rahatlatan bir şey yok.
Onlarca kişisel gelişim ve kuantum ile ilgili kitap okudum, psikolojiye yakın bir ilgim var, yıllardır okur ve araştırırım ancak bütün bunlar hep bir yerde takılıyor, takıldıkları yerin inanç olduğunu ancak yaşayarak öğrendim.
Kaza ve kadere imanın anlamını çözünce tüm bildiklerimle bir yol ayrımına girdim, gerçekten bazı şeyler bizim elimizde değil, kabullenmek lazım.
Soruna pek cevap olmadı ama deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Kızlar kısa bir aradan sonra merhaba. Yaptıgım hatalarda yuzlestikten ve hepinizin desteginden sonra kendime yöneldim. Açıkcası hem namaz hem de kişisel gelişim kitapları en cok yardımcım oldu.
Aklımı kurcalayan bir konuda sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Kuantum diye bir olay var. Diyorlar ki olumlama yapın, ornegin her gun gun icinde "ben şanslıyim ben degerliyim ben özelim" diyin, evreni buna inandirin kendinizi buna inandirin bir gun bir bakmışsiniz hersey oyle olmuş.
Şimdi evet bu mantıklı ve uygulamak istiyorum ama kafamı karıştıran sey su, bazı insanlar vardır mesela körü körüne birşeylere inanır, takıntı yapar. Hani görüyoruz haberlerde kıza takmış kafayı "o da beni seviyor biliyorum" diyip pesinden ayrılmıyor taciz ediyor.
E bu ınsanda kendini inandirmis sonucta. Ama her zaman olumsuz yanıt alıyor hatta itici oluyor.
Yani sorum su kızlar bu olumlama cidden ise yarıyor mu neye inanırsak o oluyor mu oluyorsa bu orneklerde neden olmuyor ?
Var mı deneyeniniz?
Yorumlardan anladığım kadarıyla sanırım benim kuantumla ilgili herseyi evrenin verdiğine inanmak icin sizlere danıştığım gibi bir izlenim oluşmuş :)
Tabi ki de rabbime sonsuz inancım ve güvenim var. Benim merak ettigim sey şuydu kızlar;
Büyüklerimiz der ya hani "korktuğun basına gelir" diye. Yıllarca bu sözle ilgili cok tecrübe yasadım. Neden korksam basıma geldi illa ki.
Diyorlar ki; bilinçaltı korkuyu alır büyütür negetiflestirip hayatınıza siz farkında olmadan sokar. Bundan kurtulmak icin olumlama yapın.
İste benim sorum buydu. Bunu yapan var mı bu olumlama gercekten bilinçaltında ki korkuları yok ediyor mu.
Kızlar kısa bir aradan sonra merhaba. Yaptıgım hatalarda yuzlestikten ve hepinizin desteginden sonra kendime yöneldim. Açıkcası hem namaz hem de kişisel gelişim kitapları en cok yardımcım oldu.
Kuantum diye bir olay var. Diyorlar ki olumlama yapın, ornegin her gun gun icinde "ben şanslıyim ben degerliyim ben özelim" diyin, evreni buna inandirin kendinizi buna inandirin bir gun bir bakmışsiniz hersey oyle olmuş.
Şimdi evet bu mantıklı ve uygulamak istiyorum ama kafamı karıştıran sey su, bazı insanlar vardır mesela körü körüne birşeylere inanır, takıntı yapar. Hani görüyoruz haberlerde kıza takmış kafayı "o da beni seviyor biliyorum" diyip pesinden ayrılmıyor taciz ediyor.
E bu ınsanda kendini inandirmis sonucta. Ama her zaman olumsuz yanıt alıyor hatta itici oluyor.
Yani sorum su kızlar bu olumlama cidden ise yarıyor mu neye inanırsak o oluyor mu oluyorsa bu orneklerde neden olmuyor ?
Var mı deneyeniniz?
Var mı deneyeniniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?