inatçılık mı mecburiyet mi..hayat çok zor

rubina06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
1.147
4
0
Ankara
kızlar erkek arkadaşımla ben son sınıftayız...erkek arkadaşımın maddi durumu ii değildi işe girdi gece 11den sabah 9a kadar çalışıyor temizlik yapıyor garsonluk yapıyor ordan okula geliyor...haftasonları kpss kursuna gidiyoruz... ama çocuk çöktü resmen...uyku yok bişey yok...yaşlandı resmen 2 ayda çalışmak ii bişey ama 3 işi aynı anda idare etmek zor...ben mesela parttime çalışıorum zorlanmıyorum... ve derdim şu ki sevgilimin babasının parasını evli işi olan abileri yiyorlarmış bunu sevgilim anlattı bu durum zoruna gitmiş..annesi isyan etmiş emekli maaşını okuyan oğluma ver diye...babası artı pimapen takıyor abileriyle...yani secgilimi şehir dışında perişan etmeyecek kadar durumları var...
ısrar ediyorum bu kadar çok çalışma parttime çalış bbanla konuş diye ama çekingen mi yada gururdan mı bilmiyorum...babam 1 ay sonra maaş kartını yollayacağını duydum yollarsa çalışmam diyor... çok üzülüyorum ben geceleri rahat rahat uyurken sevgilim hiçbirşekilde ısıtılmayan yemekhanelerde donarak çalışıyor
onu çalışmamaya babasıyla konuşmaya ikna edemiyorum:2:

çok kötü. babası düşünemiyor mu oğlunun paraya ihtiyacı olduğunu.
annesi söylediği halde göndermiyorsa aralarında baya bi sorun var gibi ondan mı konuşmak istemiyor acaba.
abiler de düşünmüyor deme ki

abilerinden biri berbat zaten sevgilim 5 yıldır bu şehirde bi kez arayıp sormadığı halde memlekette karşılaştıklarında sen oku gez eğlen ben eşşek gibi çalışıyım demiş..erkek arkadaşımda eşşek olma o zmaan demiş ama 15 20 yaş büyük evli barklı adam kıskançlıktan delircek nerdeyse

babası ameliiyat olmuş abileri o halde adamın çalışmasını istemişler...erkek arkadaşım hastane masrafı için 1 ay sonra gönderirler kartı belki diyor

Son düzenleme:
aile meseleleri bunlar.. dışardan göründüğü gibi olmuyor hçbişey.. yorum yapmak çok zor.
arkadaşının bi bildiği vardır elbet..
belki babasının hastane masraflarından sıkışmışlardır.

çocuk yıllardır böyle...anlatığına göre abilerinin hepsi evli çocuklu işi olan adamlar... bilemiyorum tek istediğim çocuğun biraz rahat etmesi

Gece çalış, gündüz okula git, haftasonu kursa git...
Çökmesi çok normal, çok zor
Ailesi ile ilgili ne diyeceğimi bilemedim, günah almak istemem belki de göründüğü gibi değildir...

Aile meselelerine karışmamaya çalışın. Önerilerde bulunmayın.
Ailesiyle kendisi çözmeli sorunlarını.
Şu anda sizin manevi desteğinizden başka yardımınız olamayacak sanırım

Boşver sen fazla karışma çocuk zaten bir noktadan sonra kendine eziyet ettiğini anlayacaktır.. ama babası çok sorumsuz ve düşüncesizmiş bunu şimdiden görebildin, inşaAllah gönderirler maaş kartını da sogukta çalışmaktan kurtulur..

Ben sizin yerinizde olsam gerekli uyarımı yaptıktan sonra bir daha karışmazdım.
Ayrıca bu kadar çalışkan ve sorumluluk duygusu taşıdığı için gurur duyardım.
Bu hali ilerideki evlilik hayatına da yaşayacaktır.Hayatı öğrenmeyen o kadar çok erkek-kadın var ki..

canım üzülme bu kadar, erkekler çok çalışıp kendilerini ispat etmeyi de severler. tabi ki yazık çocuğu, millet baba parasıyla gezip tozarken seninki çalışıyor geçinebilmek için. ama çalışkan olması da iyi bir şey bu yönden bak. sen çalışma dedikçe inada bindirip kendini sana ispat etmeye çalışacaktır.
sende huzur bulsun, laf sokma ah canım kıyamam vs. de.. ama çalışma deme. kendini de fazla üzme, erkeklerin dayanma kapasitesi daha yüksek bizden unutma:)

sevgilinin aile ilişkilerini bilmiyorum ama okuyan bir gence az yada çok ailesinin destek olması şart.babasının yardımcı olmaması çok tuhaf:44:ama sevgilin çalışkan sorumluluk sahibi bir gençmiş bu konuda şanslısın.sen gerekenleri söylemişsin zaten gerisine karışma bence ona manevi olarak destek ol yeter canım

teşekkür ederim arkadaşlar.. haklısınız manevi destekten başka yapabileceğim bişi yok bu doğruzaten ben ne yapabilirim ki babasını ailesini değiştiremem bu da var.. şuan böyle ama umarım Allah mezun olunca yardım eder iş konusunda sevgilime :44:

erkek arkadaşıma bunu söyledim :) senden çok iyi aile babası olur çocuklarını kimseye muhtaç etmezsin şimdiden belli dedim çok hoşuna gitti

Aile meselesine müdahale etmeyin bence.
Üniversitede durumumuz normal olduğu halde ben de ailemden para istemeye utanır hale gelmiştim ben de yarı zamanlı çalışmıştım Kendi kendine de başarılı olabileceğini ispatlamak istiyor olabilir.
Destek olmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…