İnatla düşmeyen ŞEKER !!

burcu1888

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
2.323
2.333
63
37
Kızlar, gebelik şekeri çıkanlardan şekerinizi nasıl düşürdüğünüzü öğrenmek istiyorum. Hem diyet uyguluyorum hem insülin kullanıyorum ama şekerim bir türlü istenilen seviyelere inmiyor. Doktor 3. kez insülin dozunu artırdı bakalım ne olacak? Böyle inatçı şekeri olan var mı? Eninde sonunda düşer mi bu illet?

Kızlar, gebelik şekeri çıkanlardan şekerinizi nasıl düşürdüğünüzü öğrenmek istiyorum. Hem diyet uyguluyorum hem insülin kullanıyorum ama şekerim bir türlü istenilen seviyelere inmiyor. Doktor 3. kez insülin dozunu artırdı bakalım ne olacak? Böyle inatçı şekeri olan var mı? Eninde sonunda düşer mi bu illet?
Şekeri özellikle pat diye düşürmek değil de komple yediğini içtiğini değiştirmen gerekiyor. Bir diyetisyene gitmeni tavsiye ederim. Ben badem, süt, kayısı ve tarçın tüketiyordum. Özellikle tarçın iyi geliyor. Glisemik indeksi düşük yiyecekler tüketmeniz gerekiyor.

Şekeri özellikle pat diye düşürmek değil de komple yediğini içtiğini değiştirmen gerekiyor. Bir diyetisyene gitmeni tavsiye ederim. Ben badem, süt, kayısı ve tarçın tüketiyordum. Özellikle tarçın iyi geliyor. Glisemik indeksi düşük yiyecekler tüketmeniz gerekiyor.
Bu dediklerinin hepsini yaptım ve yapıyorum maalesef :KK43: yaklaşık 3 haftadır uğraşıyorum ama ilerleme yok

Bu dediklerinin hepsini yaptım ve yapıyorum maalesef :KK43: yaklaşık 3 haftadır uğraşıyorum ama ilerleme yok
anladım canım ama inan hem insülin kullanıp, hem de gerekli diyeti yapıyorsan düşmeme imkanı yok.. mutlaka bir yerlerde bir şey gözden kaçıyordur.. mesela bu konuyu kafana çok takman, moralinin düşük olması bile şeker sebebi.. biraz daha sakin kalmayı denersen çözülebilir.. umarım yani :KK23:

anladım canım ama inan hem insülin kullanıp, hem de gerekli diyeti yapıyorsan düşmeme imkanı yok.. mutlaka bir yerlerde bir şey gözden kaçıyordur.. mesela bu konuyu kafana çok takman, moralinin düşük olması bile şeker sebebi.. biraz daha sakin kalmayı denersen çözülebilir.. umarım yani :KK23:
İnşallah canım :)
İnsülinin dozunu tam bulamadık belki de. Bugün biraz daha artırdık bakalım ne olacak :)

Canm sürekli içtiğin suya tarçın koy tarçın çok iyi geliyo bende yaklaşık 3 haftadr dikkat ediyorum yediklerime bende düşmese insüline başlıyacaktım düştü ama

Gerçekten neyi yanlış yaptığımı anlamıyorum. Bugün şekerim adeta insülin kullanmadığım zamanki değerlerde. Yükseldikçe yükseliyor ve insülin de arttıkça artıyor. Yine de ters etki ediyor gibi insülini artırdıkça hedef değerlerden uzaklaşıyorum.
Diyetimde en ufak bir aksama yok. Eksik yiyorumdur belki ama fazla yemiyorumdur. Suyuma tarçın da koyuyorum. Gerçekten kafayı yiyeceğim artık sinirlerim bozuldu!

Gerçekten neyi yanlış yaptığımı anlamıyorum. Bugün şekerim adeta insülin kullanmadığım zamanki değerlerde. Yükseldikçe yükseliyor ve insülin de arttıkça artıyor. Yine de ters etki ediyor gibi insülini artırdıkça hedef değerlerden uzaklaşıyorum.
Diyetimde en ufak bir aksama yok. Eksik yiyorumdur belki ama fazla yemiyorumdur. Suyuma tarçın da koyuyorum. Gerçekten kafayı yiyeceğim artık sinirlerim bozuldu!
canım benim belki de bu psikoloji yüzünden şekerin artıyor.. bunu hiç düşündün mü? bak benim ablam şeker hastası ve ne zaman azcık üzülse şeker komasına giriyor.. koma derken ciddiyim yani şekeri 400 leri buluyor.. belki biraz daha sakin olsan iyi gelebilir :( aklıma da başka bir şey gelmiyor.. diyet yapıyorsun, insülin kullanıyorsun ona rağmen artıyorsa bence dediğimi bir düşün :(

canım benim belki de bu psikoloji yüzünden şekerin artıyor.. bunu hiç düşündün mü? bak benim ablam şeker hastası ve ne zaman azcık üzülse şeker komasına giriyor.. koma derken ciddiyim yani şekeri 400 leri buluyor.. belki biraz daha sakin olsan iyi gelebilir :KK43: aklıma da başka bir şey gelmiyor.. diyet yapıyorsun, insülin kullanıyorsun ona rağmen artıyorsa bence dediğimi bir düşün :KK43:
Psikoloji gerçekten etkili mi ya bu konuda? Çok ilginç gerçekten.

yani şöyle diyeyim ablam fanatik galatasaraylıdır.. yenildiklerinde dalga geç, sinirlensin ya da morali bozulsun şekeri çıkar.. komik gelebilir ama inan sinir bozucu :(

yani şöyle diyeyim ablam fanatik galatasaraylıdır.. yenildiklerinde dalga geç, sinirlensin ya da morali bozulsun şekeri çıkar.. komik gelebilir ama inan sinir bozucu :KK43:
Doktorumla görüştüm her akşam ölçümleri gönderiyorum ona. Endokrin uzmanı kadın doğum değil tabi. Bazı hastalarda yükselmeye devam edebiliyor dedi. Dozu gene yükseltti. Doğurana kadar artacaksa yandık :)
Kafaya takmamaya da çalışıcam artık. Herşey olacağına varır napalım. Olmadı seninki gibi tombiş bir bebeğim olur :)

Doktorumla görüştüm her akşam ölçümleri gönderiyorum ona. Endokrin uzmanı kadın doğum değil tabi. Bazı hastalarda yükselmeye devam edebiliyor dedi. Dozu gene yükseltti. Doğurana kadar artacaksa yandık :)
Kafaya takmamaya da çalışıcam artık. Herşey olacağına varır napalım. Olmadı seninki gibi tombiş bir bebeğim olur :)
Canım bende insulin kullanmıştım uygun dozu bulana kadar 3-4 hafta yükseltmeye devam etti ama uygun doz olunca normal seyrinde ilerledi şükür

Stres de etkili stres yapma bende diyetle sekerimi kontrol eduyorum aletlede olcum yapiyorum sukur seyrinde , arkadasinda dedigi gibi stres yapma babamda seker hastasi ve birseye uzulup sekeri 500 u bulmustu ki bende stres olunca cikiyor sekerim sanirim asabi seker oluyor :) srn diyete insulune devamm ve tabi birdee bol jol tempolu yuruyussssss

Stres de etkili stres yapma bende diyetle sekerimi kontrol eduyorum aletlede olcum yapiyorum sukur seyrinde , arkadasinda dedigi gibi stres yapma babamda seker hastasi ve birseye uzulup sekeri 500 u bulmustu ki bende stres olunca cikiyor sekerim sanirim asabi seker oluyor :) srn diyete insulune devamm ve tabi birdee bol jol tempolu yuruyussssss
Maalesef yürüyüş yapma imkanım yok :KK43:
Riskli gebelik nedeniyle yatarak geçiriyorum. Maksimum evin içinde 10 dakka yürüyorum günde 2 3 kere. Hareketsizliğin de etkili olduğunu biliyorum ama bu konuda yapacak hiçbirşeyim yok maalesef

Maalesef yürüyüş yapma imkanım yok :KK43:
Riskli gebelik nedeniyle yatarak geçiriyorum. Maksimum evin içinde 10 dakka yürüyorum günde 2 3 kere. Hareketsizliğin de etkili olduğunu biliyorum ama bu konuda yapacak hiçbirşeyim yok maalesef
Cok cok gecmis olsun anlıyorum sizi bende bir haftadir kahverengi akintilarla savasiyorumm insallah hepimizz sagliklaa ve zamaninda aliriz bebeklerimizi kucaklarikizaaa

Psikoloji gerçekten etkili mi ya bu konŞekeri en fazla yükselten şey piskolojiymiş stres sıkıntı çok kötü etkiliyormuş dikkat et bence canmuda? Çok ilginç gerçekten.
Şekeri en fazla yükselten şey piskolojiymiş stres sıkıntı çok kötü etkiliyormuş dikkat et bence canm

ahaha valla ele avuca geliyor büyük rahatlık :D ama tabi sezeryan olmak zorunda kaldı..

Back
X