İnce ayar

Uzmanhnm

Ne ararsan içinde,onu bulacaksın yanında..
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
466
345
103
ünvan değiştirip kariyer anlamında daha yüksek bir pozisyonda işe başladım,bir ay oluyor. Fakat bu meslekte yeni olduğum için epey bir üstüm var.
Cuma günü öğleden sonra amirlerimden biri beni odasına çağırdı. Ben bu göreve geldiğimde izin kullanmıştım,sınav maratonu beni o kadar yormuştu ki.. neyse kısa bir tanışma sonrası:”artık çalışmayı düşünüyorsunuz değil mi(sözde gülerek ve espriyle) çünkü epey iş var size ona göre görev vereceğim de.. ben de yeni olmanın ezikliğiyme cevaplar verdim ve şuan niye öyle alttan aldım ki dediğim türden.. neyse “sakın benim işim bu değil benim ünvanım şu ben bu işi yapamam demeyin herkes eşit aynı işi yapacaksınız,dedi. Ben de asla böyle bir ayrıma girmediğimi söyledim. “Geri durmayın biz elimizden geldiğince sizi araya katmaya çalışacağız siz de izin rapor almayın ben böyle şeyleri sevmem dedi. “ biriminizdekiler çok iyi insanlar kendi köşenize çekilmeyin onların halini hatrını sorun bizi de arayın sorun yani ayrı durmayın işe sarılın gibisinden anlam veremediğim bir konuşma yaptı
Belki bu ısındırma konuşmasıydı ama beni hepten soğuttu ordan,üstelik yolun başında
Ben mi alınganlık yapıyorum ya da tam olarak ne yapmak gerekiyor içim sıkıldı kafam karıştı anlayaçağınız.. :(((

Bir de hal hatir sorun ne ya ise mi gidiyoruz samimiyet kurmaya mi? Hic hoslanmam bu tarz yaklasimlardan.
Evet ben de.. neden zoraki bir muhabbet kurmaya çalışayım ki insanlarla.. bana çok zavallıca geliyor. Buna zorlanmak da kendimi baskı altında hissettiriyor, neden bir de yani

Gerçekten bunu yapabiliyor musunuz,ben herşeyi o kadar kafama takıyorum ki duyğusal anlamda çok güçsüzleştim :KK43:(
Ben yaparım raht insanım ama yerinede bağlı tabi seni daha ne zaman görecek biriyse rahatlıkla yap ama sürekli kesişiyosan o iş yaş.

Hiç yormayin ne dilinizi ne beyninizi. Kendisi söylediklerini coktan unuttu. Yönetici olarak burada patron benim demek istemiş ama onu da eline yuzune bulaştırmis. Siz elinizden geleni yapın yaratici fikirler şunun pratik olun. Yapmanız gereken işten fazlasini da yapmayın. Bu da kötü bir izlenim yaratir.

Evet ben de.. neden zoraki bir muhabbet kurmaya çalışayım ki insanlarla.. bana çok zavallıca geliyor. Buna zorlanmak da kendimi baskı altında hissettiriyor, neden bir de yani

Hayir kac kisi is hayatinda samimiyet kuruyor ve ne mecburiyeti var? Herkesin arkasindan atip tutan birine ah canim bu gun nasilsin gunun pek aydin olsun benim arkamdan da kuyumu kaz demek benim icin bir durus degildir! Buna beni kimse zorlayamaz hic kimse kusura bakmayacak. Buna mecbur birakilmak baslibasina sikinti profesyonellikten cok uzak bence..

Ne is yapiyorsunuz?
Tabi ki unvaniniza uygun isleri yapacaksiniz. Stajyerin yapabilecegi is farkli, uzmanin yapabilecegi isler farkli vb.
Unvanin ustun gormekle falan bir ilgisi yok, neler yapabilirsiniz, kendinizden alt unvanli insanlara yardimci olabilir misiniz, rehber olabilir misiniz bununla ilgisi var. Unvan hava icin degil, mesleki kapasiteyi gostermek icin.

Ne kompleksli tipler var yahu. Turk calisma hayati sadece psikolojik baski, mobbing ve sacmaliklardan ibaret.

:KK9:
Ne is yapiyorsunuz?
Tabi ki unvaniniza uygun isleri yapacaksiniz. Stajyerin yapabilecegi is farkli, uzmanin yapabilecegi isler farkli vb.
Unvanin ustun gormekle falan bir ilgisi yok, neler yapabilirsiniz, kendinizden alt unvanli insanlara yardimci olabilir misiniz, rehber olabilir misiniz bununla ilgisi var. Unvan hava icin degil, mesleki kapasiteyi gostermek icin.

Ne kompleksli tipler var yahu. Turk calisma hayati sadece psikolojik baski, mobbing ve sacmaliklardan ibaret.
Hepsine katılıyorum..Son paragrafınıza da imzamı atarım

kendi üzerinize alınmayın bence. herkese söylenen genel konuşmalar bunlar. çünkü işyerlerinde işten kaytarmak amaçlı rapor izin vs alanlara karşı baştan aba altından sopa gösteriliyor. işinizi seviyorsanız ve bu tarz küçük hesaplar peşinde değilseniz gülün geçin. her yerde söylenen beylik laflar işte.

kamudasınız galiba.
bu kamudaki müdürler amirler niye hep böyle acaip tipler yahu..

sadece müdür amir mi

islerin cok yogun oldugu bi donem odaci bana mudur gibi davranmaya baslamisti

adama nasil bilendiysem sen dur biz gideriz diyolardi odaciya verilcek ise:deli:

kamuda egosuz normal ve isi bilerek yapan cok az kisi var maalesef. ozellikle yas buyudukce vasifsizlik had safada

adam 30 yillik memur 6 aylik memurken is ogretiyodum x hanim şöyle yapcaksiniz diye:bicak:

konu sahibi size de hayirli olsun

hic kafaniza takmayin he he deyip gecin

genelde gencler yurutuyo isleri zaten, ondan demis de olabilir. bazilari ya gercekten yapamiyo ya da is verilmesin diye yapmiyo. onlarin isleri de biz genclere kitleniyo maalesef

Back
X