İnci Kolye Nerede Dizdirilir?

yesilturuncu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2013
288
6
68
İstanbul
kızlar merhaba.benim nikahım Ekim ayında oldu.Düğünü bazı sebeplerle yaza erteledik.Nitekim yaz geldi :) Kısa bir süre içinde düğünüm olacak.Yalnız ben pek anlamıyorum.Size sorayım dedim.Şimdi isteme ve nişan aynı anda oldu ve zümrüt bir set beğenmiştim.O takıldı.Şidmi düğünde benim onu mu takmam lazım?Bu birinci sorum.İkinci sorumsa şu: benim elimde anneannemin Hac^da getirdiği inciler var.Gerçek mi değil mi bilmiyorum.Çok da umrum değil aslında.Yalnız ben bunları nerede dizdireceğim? Kuyumcuya götürsem herhalde ucuna bir şey almadan yapmaz ki ben ucuna bir şey istemiyorum.Fikriniz var mı acaba?

kuyumcular ya da takı yapan , boncuk satan yerler yapar herhalde ya..olmadı ip alıın kendiniz dizin,ince ip gibi bişey oluyo ama ip değil , adı misina olabilir, isim konusunda çok fena sallıyo da olabilirim..

evet misina ama dağılıp gider diye endişeliyim.gelinliğim straplez olacak.acaba inci gelin tacı alsam da kolye takmasam mı?ay çok kafam karıştı

evlilik hazırlıkları bölümünde albümler var , bir iki arkadaşta inci kolye gördüm..ucunda bir taş daha vardı sadece..aslında çokta kötü durmamış.. bir şey takıyo mu ki tüm gelinler ,aslında o kdar da sırıtmıyo ya boş olunca..ben inci kolye takanları görünce vay yakışıyomuş aslında dedim ,ama takmayanlarda da gözümü ısırmadı fazla..gelinliğiniz taşlı,güpürlü falansa göze batmaz heralde.. misina dağılmaz ,olmadı çift kat yaparsınız ama düzgün durur mu bilemicem..takı yapan birileri vardır muhakkak forumda ya , onlar daha iyi yardımcı olabilir..googleye inci kolye nasıl dizilir yaz ,bir sürü cevap geliyo

inciyi bıçakla ufak kazı siyah çizgi çıkarsa gerçek değil, altı da beyaz çıkarsa kazıdığın yer gerçektir..

ben inci hastasıyım siyah inci dahil, ucuna bişey taktırmadım, bildiğin naylon ipe dizdim gayet şık we başarılılar ama:) yıllardır kullanıyorum

Son düzenleme:
hani zinciriniz kopar tamire verirsiniz ya, öyle yerlerde yapıyorlar. altın- gümüş tamiratı yapan yerlerde.

çakmakla yaktım renk değişmesi olmadı.gerçekmiş demek ki :) şu misina ile ben bir deneyeyim bakalım.gelin tacı yerine inci kolye takmaktan yanayım şu an ama daha benim kararım çoooook değişir :) o nişanda takılan setin takılması şart mı?hiç ben adet falan bilmiyorum.kriz çıkmasın sonradan :)

Lastik misina al kalın olur hemde takması kolay. Misinaya dizdikten sonra ucunu bağla çakmakla ya yakıp birleştirki sıkı olsun. Bunun dışında takı malzemeleri satan yerlerde genellikle yapanda vardır onlara rica etsen ucuna kolye aparatı taktırabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…