İncir Kazığı

Emin misin? Ben hiç dışı beyaz beyaz incir görmedim ama haklı olabilirsin belki de ben yanılıyorum...

bende gördüm ,fiyatıyla ilgili bilgim yok ben almam ,babam annem alırlar bize de verirler,bazen bu şekilde verdikleri de oluyor,yiyorum bir sorun olmadı hiç.ama siz içiniz rahat etmediyse yemeyin eşiniz yesin.

Tadı bozuk değil demişsiniz.
Yeyin gitsin.
Görüntüyü napcaksınız, görücüye çıkacak değilya.
İncir yahu.
İncir.
Derdinizi seveyim.

Kazık yediğini kabul etsin ki bir daha kadın satamasın eşime incir. Yoksa kadına acıdığından devamlı alır eşim; bozuk malı kakaladığını ispat etmek istiyorum ama kabul etmiyor bozuk olduğunu:KK43:(
Neden bozuk değil sadece bahçe ürünü olduğu için böyle gözüküyor dışı şekerleme yapmış
Bir de ben olsam almasını engellemezdim belki o kadın bununla evine ekmek alıyor ne malum
Davranışınızı hiç tasnif etmedim üzgünüm :KK20:

Bozuk değildir bizim piyasadan alıp tükettiklerimiz kükürtdioksitle ağartılıyor o yüzden rengi alışılmışın dışında. Tabii çok daha sağlıklı..

Bana bildiğin kuru incir gibi geldi. Bilip bilmeden kadının günahını almışsınız, bir de çöpe atacakmışsınız mis gibi inciri. Davranışınız hiç hoş olmamış.

Bozuk değil o incir, satıcınında günahına girdiniz.

Benim ailemde incir üretip kurutuyor, kurutmadan dolayı bu renk. Dışarıda aldıklarınız gibi kimyasallara batırılmıyor ondan ; o kimyasallar öyle parlak yapan. Beyazlık normal, zehir yemiyorsunuz ne güzel.

Ağaçta kurulup sonra da buzluğa atıyorlarmış kurtlanmasın diye

Sen de evde buzdolabına koyuyormuşsun

Bizimkiler de böyle ve bozuk değil tadı güzel

Aydın incirliova dan geldi

İyi geceler arkadaşlar...Eşime bugün tanıdığı bir kadın bahçemizin inciri diye kuru incir satmış. Bana bozuk gibi geldi, üstü beyaz beyaz...Eşime bence kazıklandığını söyledim ama emin değilim. Tadında bir bozukluk yok ama görüntü felaket. Sizce boyle incir olur mu? Bir kutuya 20 tl vermiş. Çöpe atmak istedim, attırmadı bozuk olmadığını iddia ediyor ama ben kuşkuluyum. Sizce?

Sanirim kurutma islemine gore degisiyor marketlerden alinan incirin raf omru gecerse yada uygun saklanmazsa ustunde seker kristalize oluyor, yani elinizdeki incir taze olmayabilir. Zaten bakarsaniz eger ici falan da iyice kuruduysa kesin eskidir. Yok ici hala yumusak ustu beyazsa o kadarda eski degildir. Gecen esim banada el yapimi incir getirdi hani kendi bahcelerinde dalda kurutmus yapanlar gercekten su marketlerden aldigimizdan cok farkli. Hem icin daha yumusak ve dolgun hem zehir zembelek sekerli degil baymiyor hemde diger kuru incirlere gore daha taze rengi canli duruyor disinda.

K;nuyu acan kardes sen hic incir kurusu gormedin mi? Kuru incir bozulmaz. Huuheuhe ve incir kurusu boyle beyaz olur unlanir... :KK70:

Yok valla su marketlerde paketlerde satilanlar gercekten uzerinde yazilan tarih gecince bozuluyor ben katki maddesiyle kuruttuklarini dusunuyorum, ayni kayisidaki gibi olabilir.

Back
X