Incir ve havuç kürü yapan ve fayda gören varmı kızlar bakarmısınız kür uyguluyanlar

SABIR26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2012
63
19
88
Eskişehir
Kızlar bana bir care olun ben pco hastasıyım yumurtam gelişmiyor yardım edin bunun bir caresi varmı yapıpta fayda görenler lütfen yazın buraya ne için ve hangi rahatsızlık için kullandınız iyi geldimi nasıl yaptınız kaç gün yaptınız acıklayarak yazarsanız sevinirim

merhaba canım,ben geçen ay ve bu ay olmak üzere 21+21 olarak yaptım,benim genelde 2 adet arası 35 günden fazla sürüyordu bu yüzden yaptım,geçen ay yaptığımda 32.gün adet gördüm ve 2. ay yeniden yaptım bu ay maalesef adetim gecikti,40 gün oldu hala adet olmadım,adet belirtilerim var ama bir türlü olmadım,gebelik testi yaptınmı diyeceksin yapmadım,biraz daha beklemek istiyorum çünkü ben zaten hem çok geç yumurtluyorum hemde ara ara 40 günü geçiyor,bu sebeple birkaçgün daha bekleyip test yapmayı düşünüyorum,neticeyi sana yazarım.

sarafemciğim inşallah hamilesindir allah emeklerimizin karşılığını versin senin sorunun neydi yazarsan sevinirim

Teşekkür ederim canım inşallah.
Benim sorunum geç ve kalitesiz yumurtlama,5 yıldır uğraşıyorum,bu arada yaşım 39,bunun da etkisi var tabiki.

merhaba hanımlar
bende de pcos var, metformin(gliffor)+ femera ile adetim düzene girdi. yanlız yurtdışında yaşadığımdan sigortamda çıkan bir sorundan ötürü geçen ay doktora gidemedim ve femera kullanamadım. ama metfromine devam ettim çünkü reçetemde doktora gitmeden 1 yıl bittikçe yenileme seçeneği var. normalde femera kullanmadan hiç yumurtlayamıyordum. fakat geçen ay eşimde bende grip olduk ve ben hiç aksatmadan bağışıklık sistemim güçlensin diye 1 çay kaşığı bal-çörek otu-tarçın karışımı yedim. ve inanılmaz bir şekilde 31. günde regl oldum. sanırım gerçekten çörek otu işe yarıyor. yanlız infertilite ile ilgili yabancı kaynakları araştırırken bir çok yerde tarçını tavsiye etmediklerine şahit oldum. sanırım sadece bal çörek otu daha iyi :)

Selam Canım,

femara adlı ilaca biraz baktımda,hakkında çok fazla şey bulamadım,ama bununla hamile kalan bir bayanın hikayesini okudum,sana bunu doktormu yazdı??nasıl temin ettin??

cnm
femera'nın ilk kullanım alanı göğüs kanseri. diğer etkisi ise yumurtalıkları uyararak yumurtlamaya teşvik ediyor. yani aslında clomid vb. ilaçlarla aynı şey fakat benim doktorumun bana söylediğine göre diğerlerine göre yan etkileri ve çoğul gebelik oluşturma riski daha azmış.
bende ilk kullanmaya başladığımda baya araştırdım, türkiyede'de bazı doktorlar veriyorlar. sanırım türkiyede'de reçeteli satılıyor ama emin değilim. ayrıca ilaç kanser ilacı olduğu için oldukça pahalı. ben yurt dışında yaşıyorum, doktorum reçete ile verdi ve adetimin 5. gününde başlayıp 9. güne kadar her gün 1 sefer 5mg kullanıyorum. ilk başladığımda 2.5 mg günde bir kez, adetin 5.gününden 9. güne kadar kullandım. işe yaramadı sonra doktor 5 mg'a çıkardı. tabi metformin (glifor) ile beraber. bu ilaç ayrıca saç dökülmesine neden oluyor, benimde saçlarımda dökülmeler arttı fakat korkulacak boyutta değil. burada 5 adet 5mg'lık hap, 65-70 dolar civarında. ama türkiyede kutuyla satıyorlar diye biliyorum ve sanırım fiyatı da 2.5 mg'lığı 130 tl.
umarım yardımcı olabilmişimdir :)

evet canım anladım,çok teşekkürler verdiğin bilgilere,işte aslında her doktorun yöntemleri farklı olabiliyor.İnşallah faydasını görürsün,dediğim gibi nette okududuğuma göre bir bayan kullanmış ve o ay hamile kalmış inşallah sende hemen kalırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…