Tatlı Tarifi Incirli Tatli(Resimli)

Princess of Rain

♥ ♥ My Little Princess♥ ♥
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2008
3.749
3
156
İngiltere
bayila bayila yedigim ve misafirleriminde durmadan tarifini istedigi bir tatli kendileri ,ozellikle ramazanda harika cok guzel oluyor hafif ve cok sik misafirleriniz icin cok uygun.Afiyet olsun.

Malzemeler:

Kek:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağından 1parmak az toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu

Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
5-6 yemek kasigi toz şeker

Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yada 3,5 subardagi süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti

Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Son düzenleme:
iste resimde geldi

incirlitatli.jpg

bişey sorabilirmiyim canım ya
tarifi tarif defterime yazıyorumda şerbeti su kaynamış su mu olucak kaynamışsa sıcak sıcakmı dökücez yoksa ılıkmı pasta tabanı ıslatılır gibimi canım

pasta tabani islatir gibi sekerim oyle yapiyorsun canimcim sonrada kremasini uzerine surup dolaba veriyorsun

yorumlariniz icin cok tesekkur ederim kizlar sagolun var olun.

pasta tabani islatir gibi sekerim oyle yapiyorsun canimcim sonrada kremasini uzerine surup dolaba veriyorsun

yorumlariniz icin cok tesekkur ederim kizlar sagolun var olun.

aay benim beynim durdu galibaaaa kaydirigubbakcemile3 tamam şimdi anladım asıll kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
ne dimek efenim tarif defterime geçiyorumda sonra kaybetmim değişik bi tarif çünkü şekercim

Amanın yavrucuğum bu çok enteresan bir tarif...
ınciri hiç bu şekilde görmemiştim sanırım ya da hatırlamıyorum güzel oluyor mu nasıl (ee tabi güzel olmasa paylaşmazsın değil mi bendeki de soru yanii:))))
Açıkcası ben hiç kuru incir yemem pek aram yoktur acaba bu şekilde yapsam yiyebilir miyiz ne dersin
çok güzel görünüyor
Ellerine sağlık tatlısı..

Son düzenleme:
Yarın ilk işim incir almak..Çok merak ettim tadını gardaşım ya Hu..
Hemen yapıp foto eklücüm..
mmm...
oruçlu oruçlu bakarsam böyle olur işte;) ıncirli bir tatlıyı seveceğim hiç aklıma gelmezdi..

Huuu nerdesin güzel anne adayım minim pişt..

gel gell gel..

libim ya sorry hayatim ya mutfaktaydim bacim ya yap hayatim vallahi guzel olmazsa tepsiyi suratima carp olarmi bend einciri asla oyle sade yemezdim balim ama bu tatli bir harika ya bak ovuyorum cunku oyle dedigin gibi guzel olmasa eklemem zaten yap bekliyorum iresimleri ona gore

Şimdi sevdiceğime de söyledim incir deyince bir buruşturdu yüzünü tamam gülüm yaparsın da güzel olur eminim ama inciri sevmiyorduk hani dedi:))))
Ama bak dedim bu harika olacakmış inşaAllah...
Sana güveniyorum ben canımsın.
O köy pittası ve yağlamayı yaptın ya tamamdır biz onların hastasıyız:)))
Ne demek ben sana kıyar mıyım ne yüzüne çarpması tırnağına zarar verenin aklını alırım bırak kendimin yapmasını..

Tamam inşallah incir bulup yarın yaparım olmadı öbür gün..

heyecan yaptım hihih:)

sitttt durun nan ben geldim ,prensesim libiden duydum kostum geldim valla cok guzel bi tar haa
bende boyle bi incirli tatli duymamistim bee
benimde denemem lazim
bugun firinda sutlac var ,ama yarin incir alimda bi deneyim
sen begendiysen bize kesin begeniriz
zaten ben normalde inciri severim hele agzima citir citir gelince bayiliveririm
ellerine saglik canim harika valla

yap bebem ya cok guzel oluyor benim sevdicegimde ilk basta ole dimisti ama bir yedi bir gor parmaklarda gider diye korktum vallahi pisman olmazsin hayatim hele o kahveli serbeti yokmu Allahim harika ya daha fazla konusmayacagim yap ye ve gor bacim sonrada itiraflarini yaz hayatim

ula hayalet gibin dolasiyon he

sagol sempatim deneyin hayatim ben burdayim begenmezseniz suratima soyleyin ama begenirseniz ben sizi yerim incirli tatli yerine yarin ikinizdende bekliyem foto o oo gore he

sen boyle ov ov biz nasil yapmayalim simdi dimi
zaten karnim gurul gurul ediyo
bu ramazanda yemek topiginden bi yere cikmiyorum
yemekten baska bisey konusmuyorum
bide kabartma tozu bir paket ve ayriyetten1 tatli kasigimi ooluyho

Sempi tamam bacım yapıyoruz en kısa zamanda kolları sıvayıp üşenmesem iftardan sonra çıkıp alıcam ama ağırlık çöküyor:))))
vallahi öyle bir anlattın ki kuşum demek k icidden güzel..
ay ne güzel üçü bi arada olduk yine
yuppeee:)))

iveyd biz hayalet olduk en Casper inden yaşasın kötülük:))

yok canim ya bir pakat kabartma tozu yada 1 tatli kasigi bazen kutu da aliyorum kabartma tozunu ben 1 tatli kasigi yetiyor onunicin yazdim tatli kasigini yani 1 paket kabartma tozu yerine 1 tatli kasigida kullanilabilir.

Back
X