Köfteler inegöl Köfte

nilim

Guru
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2009
4.848
103
363
Hollanda
yogurulma suresine mutlaka uyun
yoksa istenilen tada ulasamazsiniz

Son düzenleme:
burdan yazilyorum kizlar nedense cikmiyor yazilar...

malzemeler:
500 gram yagli kiyma (Aslinda bircok tarifte dananin dösunden cekilen kiyma kullanilacak yaziyor ama ben ozelliksiz kiymayla yaptim cokta guzel oldu)

4/1 su bardagi su (yarim su bardaginin yarisi)
4/1 su bardagi galeta unu (kuru ekmek ici kullanabilirsiniz ama cok ince cekilmis olmali)
yarim yemek kasigi limon suyu
1 tatli kasigi karbonat
yarim yemek kasigindan biraz fazla tuz
1 sogan (rendelenecek)

yapilisi:

kiymamizin icine galeta ununu,suyu ve tuzu ilave edip 10-12 dakika guzelce yoguruyoruz ve kapakli saklama kabi icinde buzdolabinda 24 saat kadar dinlendiriyoruz..(benim vaktim olmadigi icin 15 saat dinlendirip yapmistim tadinda degisiklik olmamisti) ertesi gun kiymayi cikarip soganimizi rendeleyip kesme tahtasina alip iyice kucuk kucuk parcaliyoruz kiymaya ilave ediyoruz daha sonra bir bardak icerisinde limon suyu ve karbonati karistirip ekliyoruz.butun malzemeler özdeslesene kadar yoguruyoruz yaklasik 5-6 dakika..ve koftelerimize sekil verip kizartma anina kadar dolaba koyuyoruz..dilerseniz sekil verdikten sonra buzlukta saklayabilirsiniz..
kizartmaya gelince benim tercihim mangal (lezzetine doyum olmuyor cunku ) bugun hava yagmurlu oldugu icin tavada yaptim yine cok guzeldi ama mangalin tadini hicbirseye degismem..afiyet olsun

yaklasik 40 adet kofte cikiyor..

kizartmadan onceki hali

kiardiktan sonra

tarif nefis görünüyor not aldım deniycem tşklerrr :82:

rica ederim dene canim gercekten cok guzel oluyor ama ben iyi pisireyim diye izgara tavada yaparken azicik yakmisim :78: mangalda yaptiklarim cok gusel olmustu zaten ozelligi aslinda mangalda yapilmasi o komur tadini alinca off off super otesi oluyor..

Ellerinize sağlık, bu tarifi mutlaka deneyeceğim:) Mangalı ben de kesinlikle tek geçerim; ama malum ev içinde imkansız bir keyif... Bir sorum olacak, yağ da koyuyor musunuz tavada kızartırken yoksa ızgara usulü mü yapıyorsunuz?(Hangisi daha çok yakışıyor)

valla canim hafif yagladim iyi pissin diye izgara tavamda yaptim ben.dene bencede kalani buzluga atiyorum acil durumlar icin iyi oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…