• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnek Sütü Alerjisi Hakkında Bilgisi Olan Var Mı

attorney06

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2024
264
133
23
29
Merhabalar,

Bebeğim 37+3 te normal doğumla geldi. 3190 geldi. 2950 ye düştü cumartesi günü 4270 kilo geldi. Çişi normal. Kaka da geçen hafta pazar gününden beri günde 1 ya da hiç yapmıyor ama kakası da normal. Şu ana kadar hiçbir sorun olmadı. Uzamış sarılığı var doktor anne sütü sarılığı olduğunu söyledi.

Geçen hafta pazar gününe kadar bebeğim uykuyu seven, kendi kendine uyuyabilen bi bebekti. Elbette gaz sancıları oluyordu ama tek tük. Akşamüstü gaz sancısı tuttu. Artık gece duşa soktuk öyle rahatladı. Önceki gün de dışarıya kahve içmeye çıkmıştık üşüttü heralde dedik.

O günden beri geçmeyen gaz sancıları yaşıyoruz. 8-10 kere pırt yapsa da o sancı geçmiyor. Gaz sancısından ne uyuyabiliyor ne de bazen emebiliyor. Çok üzülüyorum. Gastroenterolojiye gitmiştik sarılık için doktor cildindeki kırmızı lekeleri görünce ve gaz sancısı öyküsüne bakınca inek sütü aleejisi olabilir takip edelim dedi. Sab simplex gaz damlası, trubiotic probiyotik kullanıyordık. Trubiotic damlaya başlayalı 2 gün oldu. 2 gündür çok daha fena oldu sancıları doktor gaz damlasıno ve trubiotic damlayı bugünden itibaren kestirdi.

Çok üzülüyorum bu haline. Bebeğinde ipa öyküsü olanlar varsa yardımcı olabilir mi?

Kakada mukus ve kan olmadığı için size tavsiyem gaz yapan yiyeceklerden bir süre uzak durun. Süt ürünleri de çok gaz yapar. Benim büyük kızım da alerji yoktu ama ne zaman sütlü bir şey yesem çikolata(kakao) yesem perişan olurdu. 4-5 aylık olana kadar tüketmedim. Sonra gaz durumu geçti ve tüketmeye başladım. Zaten 6 ay ek gıda ile birlikte hiçbir şeye alerjisi olmadığını gördük.
İkinci kızım da süt ürünleri alerjisi vardı. Kakadan mukus ve kan geliyordu öyle anladık. Ama bazı bebeklerde kaka normal olup yoğun egzama olabiliyor. Alerji ciltte kendini belli ediyor. Doktor ondan şüphelenmiş olabilir. Bir süre yemeyin bakalım. Zaten yenidoğan bebeklerde gaz olması normal illa alerji olmak zorunda değil.

Sab simplex bizim 3 4 günümüzü zehir etti. Bebeğim o damladan sonra ne uyudu ne durabildi ne beslendi. Sancıdan kaskatı kesiliyordu yavrum. Kimisine de iyi geliyor. Sıcak duş sonrası bebe yağıyla I LOVE YOU masajı yapıyorduk biz faydasını gördük. Yani yüzde yüz değil tabi de bir süre sakinliyordu.

Kakada mukus ve kan olmadığı için size tavsiyem gaz yapan yiyeceklerden bir süre uzak durun. Süt ürünleri de çok gaz yapar. Benim büyük kızım da alerji yoktu ama ne zaman sütlü bir şey yesem çikolata(kakao) yesem perişan olurdu. 4-5 aylık olana kadar tüketmedim. Sonra gaz durumu geçti ve tüketmeye başladım. Zaten 6 ay ek gıda ile birlikte hiçbir şeye alerjisi olmadığını gördük.
İkinci kızım da süt ürünleri alerjisi vardı. Kakadan mukus ve kan geliyordu öyle anladık. Ama bazı bebeklerde kaka normal olup yoğun egzama olabiliyor. Alerji ciltte kendini belli ediyor. Doktor ondan şüphelenmiş olabilir. Bir süre yemeyin bakalım. Zaten yenidoğan bebeklerde gaz olması normal illa alerji olmak zorunda değil.
IMG_3154.webp
kakası böyle az önce yaptı. Mukus falan ayırt edemiyorum yarın doktora gideceğiz
Sab simplex bizim 3 4 günümüzü zehir etti. Bebeğim o damladan sonra ne uyudu ne durabildi ne beslendi. Sancıdan kaskatı kesiliyordu yavrum. Kimisine de iyi geliyor. Sıcak duş sonrası bebe yağıyla I LOVE YOU masajı yapıyorduk biz faydasını gördük. Yani yüzde yüz değil tabi de bir süre sakinliyordu.
Doktor sab simplexi kestirdi resmen rahatladık ya. Mahvediyomuş cidden

Eki Görüntüle 3651330 kakası böyle az önce yaptı. Mukus falan ayırt edemiyorum yarın doktora gideceğiz

Doktor sab simplexi kestirdi resmen rahatladık ya. Mahvediyomuş cidden
Bu kaka normal yenidoğan kakası. Egzamalarını bilemem ama yenidoğan sürecinde gazlı olması da normal. Bizim eski doktorumuz ve sağlık ocağındaki hemşire gaz damlalarının her cocuga iyi gelmediğini, sabredip büyümesini beklemem gerektiğini, gazlı yiyeceklerden kaçınmam gerektiğini söylemişti. Siz tabii doktorunuz alerjiden şüphe duyduysa birebir doktorunuzu dinleyin. Ama her gazlı bebek alerjik olmuyor olsa bile büyüdükçe azalıyor. İçinizi ferah tutun

Bu kaka normal yenidoğan kakası. Egzamalarını bilemem ama yenidoğan sürecinde gazlı olması da normal. Bizim eski doktorumuz ve sağlık ocağındaki hemşire gaz damlalarının her cocuga iyi gelmediğini, sabredip büyümesini beklemem gerektiğini, gazlı yiyeceklerden kaçınmam gerektiğini söylemişti. Siz tabii doktorunuz alerjiden şüphe duyduysa birebir doktorunuzu dinleyin. Ama her gazlı bebek alerjik olmuyor olsa bile büyüdükçe azalıyor. İçinizi ferah tutun
Rahatlattınız gerçekten 🥰 çok zor bir durum aksi halde

Back
X