Çocuk Hastalıkları inek sütü alerjisi olup pregomin as ve neocate kullananlar acilllll

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

angela45

eriyorum..
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
144
0
96
İzmir
pregomin kullananlar çok acilll
slm arkadaşlar kızımda 9 aylıktan beri inek sütü alerjisi var. 8 aylık olana kadar emzirdim şuan 1 aydır süt yok.ve emmiyor artık kesin olarak pregomin mamayı devamlı kullanmalıyız.bugün bütün gün hastanelerdeydim.pregomin mama için rapor çıkartmak için.ama artık devletin karşılamadığı söylendi bu tarihten itibaren.peki sizlerden kullananlar.nasıl alıyorsunuz?raporlarınız hala geçerlimi?neden bana çıkartmadılar.çok moralim bozuk.kızımda alerji var neyediricem süt yerine geçsin diye.bu mamayı almak şart ama aylık mama tutarı günde 800-1000 ml arası verirsen 600 ytl buluyor.karşılama gücüm yok.fikri olanlar lütfen yardımcı olun.raporlular hala alıyormu merak ediyorum.bize vermediler

daha 2 hafta önce aldık raporla, yalnız ilk gittiğimiz eczane rapordaki inek sütü alerjisi teşhisine mama verilmez dedi, dr.a gittik, olmaz öyle şey başka bi eczaneye sorun dedi, aynen dediği gibi başka bi yere gittik aldık mamayı, mama başına 15 tlkatkı payı var dedi orası da.

Son düzenleme:
benim oglumda da var . Ben yumurtaya basladim 2 gundur . suan iin bir sorun yok umarim cikmaz da .... Ama cok az veriyorum .. sizin doktor neden yumurtayi yasak etti onu anlamadim ... Acaba benimdemi vermemem gerekiyor ...

benim oglumda da var . Ben yumurtaya basladim 2 gundur . suan iin bir sorun yok umarim cikmaz da .... Ama cok az veriyorum .. sizin doktor neden yumurtayi yasak etti onu anlamadim ... Acaba benimdemi vermemem gerekiyor ...

yumurta alerjisi olsa tepki veriridi canım. bizim kan tahlilinde çıktı 3 aylıkken, hiç vermedim ben.

ben öyle birşey olduğunu sanmıyorum, yani devlet karşılıyor diye biliyorum.yalnız raporda dikkat edilmesi gerekn birşey var, raporlarda tanı kodu diye birşey geçiyor, bedava alabilmeniz için "doğuştan gelen metabolik hastalık kodu"nun da yazılması lazım.yani hem inek sütü protein alerjisi hem de doğuştan gelen metabolik hastalık kodunun olması lazım raporda.sadece alerji kodu yazıyorsa % 20 sini ödersiniz.bunu her eczane de bilmiyor.bence buna dikkat edin rapor çıkarttırken.

yumurta allerjisi hemen tepki verirmi , gerci ben cok az veriyorum . leblebi buyuklugunde bu cokmu az acaba

genelde kızarıklık oluyo ama ben de bilmiyorum vermediğimden, kelenbek arkadaşımız uyarmış, sonradan alerji gelişebilir sık verme diye canım...

daha bugün cerrahpaşadan çıkarttık pregomin raporunu ve alırkende hiç bi katkı payı ödemedik eczaneye

benim kızım 4 yaşında hala neocate kullanıyoruz çocuk uzmanı bile çıkarsa o raporla alınıyor

Arkadaşlar neocate mamayı bende kızıma kullandım. Bazı sitelerde alerjisi bitmiş olup elerinde kalan mamaları satanlar var. Çok uygun fiyatlara. Bilginize... Sahibinden. Com gibi.

Mrb benim 18 aylık oğlumda da var inek sütü alerjisi bugün milupa pregomin verdi doktor eczaneden 10 kutu rapotlrla aldık herhangi bir katkı payı vermedik ama bu mamayı oğlum içmedi siz nasıl içiriyosunuz tadı resmen iğrenç kullananlar bilgi verebilirmi

#emir4545 bizde yeni kullanmaya başladık meyve püresi ile karıştırıyorum doktor sıvı vanilya demişti onu kullanmadım bir ölçek koyuyorum şimdilik belki ondan yiyor kuzum emdiği için az ölçek veriyorum günlük 2-3 ölçek şimdilik

#emir4545 bizde yeni kullanmaya başladık meyve püresi ile karıştırıyorum doktor sıvı vanilya demişti onu kullanmadım bir ölçek koyuyorum şimdilik belki ondan yiyor kuzum emdiği için az ölçek veriyorum günlük 2-3 ölçek şimdilik

Ben hicbisekilde yediremedm yaa ( ama meyve puresini hala severek yiyo onada katayim bakalm cok tesekkur ediyorumm mesajin icin

Ben hicbisekilde yediremedm yaa ( ama meyve puresini hala severek yiyo onada katayim bakalm cok tesekkur ediyorumm mesajin icin
Vanilya şurubunu öneren doktordan hayır gelmez bence. Ne kadar sağlıklı. Bizim doktorda vanilya şurubu yada pekmez kat Dedi. 15 ayına kadar anne sütü alan bebeğime 15 Aydan sonra mama vermek ne kadar mantıklı. Delircem. Çorba yesin yapmasın kahvaltı daha iyi mama vermektense

C . Canım meyve püresiyle nasıl veriyosun? Şuan bende bu durumdayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…