Bebek Beslenmesi inek sütü vermeyi dsunuyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

alpim25

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2017
32
2
1
33
Arkadaslar bebegim 6 aylik gundzleri emmedigi icin memeyi reddettgi icin mamaya basladim gundz mama veriyotum gce emziriyorum mamayida cok saglikli bulmuyorum bide 6 aylik oldu artik inek sutuyle muhallebiler yapip vermeyi dusunuyorum ama bir yas alti bebeklere inek sutu yasak diye biliyorum bebegine inek sutu veren varmi sizce ne yapmaliyim

1 yaş altı inek sütü yasak
Muhallebi yapıcaksanız su ile pişirin.

Gidince doktoruma sorucam zaten ama dedim belki deneyen veya bi doktor onerisi olan vardir diye buraya yazmak istedim

Birde soyle dsunuyorum yillar once bu mamalar yokken annelerimiz bize ne yediriyorlardi

İnek sütü yasak ki marketlerde toz muhallebiler var aptamilin onları deneyin yada pirinç unu- mama Ve su karışımı ile mama yapın ben öyle yapmıştım tabi doktora danıştım aylık kontrollerine düzenli götürüyorum

Birde soyle dsunuyorum yillar once bu mamalar yokken annelerimiz bize ne yediriyorlardi
Tatlım yıllar önce bu kadar hastalık ta yoktu benim kuzenimin çocuğu annesinin sütünü bile alamadı çocuk üç yaşına geldi bütün yediği şeyleri annesi yapıyor nişasta ağırlıklı besleniyorum değişik bi hastalığı var ekmek dahi yasak onun ekmeğini annesi özel yapıyor hastalığının adını bilmiyorum ama.

Arkadaslar bebegim 6 aylik gundzleri emmedigi icin memeyi reddettgi icin mamaya basladim gundz mama veriyotum gce emziriyorum mamayida cok saglikli bulmuyorum bide 6 aylik oldu artik inek sutuyle muhallebiler yapip vermeyi dusunuyorum ama bir yas alti bebeklere inek sutu yasak diye biliyorum bebegine inek sutu veren varmi sizce ne yapmaliyim
canım inek sütü böbrek solud yukunu arttıyor verme sakın . Allah korusun ilerde böbrek hasalıklartına davetiye.6 aylık olmıs.yogurt , sevze corba yogurt corba . meyve suyu yumurta sarısı verebilirsin. yememlerin tuzssuz suyundan verebilirian . 7.Ayda kıyma hafif püreli seyler. tavuk tiftik meyve püre gibi seyler ekle . yani alternatifin cok . birde cozuga seker yerine günde bir iki tatlı kasıgı pekmez ekmek içi vunlardanda verebilirisn

2 yaşina kadar sut yasak. Dünya sağlik orgutunun tazisini okuyabilirsin. Anneleriniz bize verdi ama bilincsizce verdi . Hem maddi olarak hem eskiden internet yoktu aylik kontrollere goturmuyorlardi. Bilgi cagindayiz istedigimoz bilgiye yiyecege ulasiyoruz. Hala boyle dusunmeyin . Okuyun arastirin. Buraya giren diger verilerede ulasabilir. Verdiginiz zararli seyler bebeklikte cikmaz. Yetiskinlik doneminde cikar. Sigara icen kisinin bebegimde birsey olmadigini zannetmesi gibi. Bebeklikte etkilenmemisse yetiskin doneminde koah yada astim gibi solunum hastaliklarina muhakkak yakalanir. Sütün bebege zararlarini okuyun bir cok dr önermiyor artik.

Cok arastrdim bazi doktorlar kesinlikle vermeyin diyor bazilarida biraz suyla karstrip verebilirsiniz diyor ben gene muhallebiye pureye dvm edeyim

sut verme bencede canim. bobreklerine zarar ve ishal olur. benm kizim 4 aylik bugun kasik mama aldim bebelac. icinde bebek sutu varmis zaten.evde su ile muhallebi gibi yaptim yedi cok sukur. yani sende o mamalardan al. 6 aylik icinde var ve cesitleride cok. sutlu pirincli meyveli tahilli.farkli farkli yesin.evdede corba sebze meyve pureleri yap. yogutr yap.devam sutuylede pirinc unu mamasi yapiliyor 6 ayindan sonra. purelerini bile devam sutuyle kivamlandir bence. elma suyuda cok saglikli.avakoda al yedir yogun gelirse elma suyuyla ayarla.cok yararli.6 ay olmus artik msallah secenegin cok

sut verme bencede canim. bobreklerine zarar ve ishal olur. benm kizim 4 aylik bugun kasik mama aldim bebelac. icinde bebek sutu varmis zaten.evde su ile muhallebi gibi yaptim yedi cok sukur. yani sende o mamalardan al. 6 aylik icinde var ve cesitleride cok. sutlu pirincli meyveli tahilli.farkli farkli yesin.evdede corba sebze meyve pureleri yap. yogutr yap.devam sutuylede pirinc unu mamasi yapiliyor 6 ayindan sonra. purelerini bile devam sutuyle kivamlandir bence. elma suyuda cok saglikli.avakoda al yedir yogun gelirse elma suyuyla ayarla.cok yararli.6 ay olmus artik msallah secenegin cok
Bu mesajı okudum ve hemen cevap yazma gereği duydum, lütfen BEBELAC kullanmayın, hem duydum hem de bizzat aldığım mamada gördüm daha iki ay önce bebeğim için aldım, içinden BÖCEK çıktı, lütfen siz de bebeğinize bu pis maddeyi vermeyi bırakın, tavsiye de etmeyin. Fotoğrafını da çektim şikayet etmek için.

Ben dört aydır bebelac Gold devam sütü kullanıyorum çokta memnunum hiç bir problemimiz olmadı çok şükür şimdiye kadar bilemiyorum internette araştırdım ve çok tercih edilen bı mama olduğunu gordgum için aldım oğlum yiyor yani o bı aksilik böcek çıkması bilmiyorum ki hiç karşılaşmadım böyle biseyle bebelac Gold aptile göre şeker oranı daha düşük bı mama ve daha az gazlı benim oğlum çok gazlı bı bebek olduğu için ben onu tercih ettim memnunumda

Back
X