• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnek sütünün sakıncaları

nehiray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2008
195
6
116
39
İzmir
İnek sütünün yüksek protein ve mineral içeriği, bebeğin henüz olgunlaşmamış böbreklerine aşırı yük bindirir.
İnek sütü kullanımı, barsak içi kanamalara yol açacaktır. Bu da bebeğin kansız kalmasına (anemi) neden olur.
İnek sütündeki demir, anne sütündekinden farklıdır. Bu iyi emilen bir demir değildir. Bunun sonucunda, demir eksikliği anemisi (kansızlık) ve gelişme geriliği olur.
İnek sütündeki iyot ve çinko miktarları çok az olduğu için, bebeğin zihinsel gelişmesi olumsuz etkilenir.
İnek sütünde D vitamini çok azdır. Bu da raşitizm (kemiklerin düzgün gelişememesi) denilen hastalığa neden olur.
İnek sütü, bebeğin vitamin ihtiyacını karşılayamaz. Bu da büyümede yavaşlamaya neden olur.
Esansiyel yağ asitleri açısından çok fakir olduğu için beyin ve göz gelişimi geri kalır.
İnek sütü alan bebekler, daha fazla mineral almalarından dolayı, "susuz kalma" diye tabir edilen dehidratasyona yatkın olmaktadır.
En önemli sakıncalardan biri de, inek sütü ile beslenen bebeklerde allerji riskinin çok daha fazla olmasıdır.

Ya böyle inek sütünü kötüleyip duruyorlar. Tamam anne sütü şart ama inek sütü de "tü kaka" bişey değil..Anne sütünün yetmediği yerde yarı yarıya sulandırılıp içirilmesini doktorlar öneriyor..Direk vermek zararlı ama anne sütünün olmadığı yerde de gerçekten bulunmaz nimet..

BENİM BEBEĞİM 4 AYIN İÇİNDE. ÇALIŞTIĞIM İÇİN HEM MAMA HEMDE ANNE SÜTÜ VERİYORUM. İNEK SÜTÜ HİÇ VERMEDİM Bİ YAŞINDAN SONRA VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. AMA HEP ŞUNU DÜŞÜNÜYORUM .ESKİDEN MAMA MI VARMIŞ BAŞKA BİŞEY Mİ VARMIŞ ESKİLER SULANDIRILMIŞ ŞEKİLDE İNEK SÜTÜ VERİYOLARMIŞ Kİ KALDIKİ ESKİLER ŞİMDİKİ NESİLDEN DAHA SAĞLIKLI. YA TAMAM TEKNOLOJİ İLERLİYOR TIP İLERLİYOR AMA BU KADARDA ABARTMAMAK GEREKİR. ŞİMDİDE BEBEKLERE SU VERİLMEZ MODASI VAR NEDENMİŞ ANNEM BEN SİZİ DOĞURDUĞUMDA HEMŞİRELER HEMEN ŞEKERLİ SU YAPIP BAŞ UCUMUZA KOYARDI BEBEĞE VERMEMİZ İÇİN DİYOR EEE BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU GİBİ BİŞİY OLDU. BEN SU VERİYORUM BEBEĞİME İLK BAŞTA VERMEYEYİM DEDİM AMA AMMEM BABAM ÇOK KIZDI Bİ İÇTİKİ BEBEĞİN İÇİ YANMIŞ. YANİ HERŞEYİ ABARTMAMAK GEREKİYOR.:emir_bebek::emir_bebek:

Back
X