• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnferfilite olduğunu öğrendim ...

YasminB

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2010
685
5
96
Çanakkale
En yakın arkadaşımda inferfilite olduğunu öğrendim. Bana dün söyledi ..
Daha 17 - 18 yaşlarındayız . Her kız bu yaşlarda çocuklarını düşünür . Cinsiyetini belirler sanırım ..
Bunu öğreneli baya zaman olmuş. Üstüne gidemedim .
Doktor o zaman tedavi ol demiş ama onuda yapmamış gitmemiş bir daha ..
Onu doktora gitmeye nasıl ikna edebilirim ? .
Doktorun uygulayacağı tedavi bir işe yarar mı ? ..
Yardım lütfen ...

çok şaşırdım şuan..nasıl öğrenmiş infertilite olduğunu..bikere bin çeşit infertilite sebebi var..hangisi?

her inferlilite nin tedavisi kolay olmuyor..çoğunda kadın olmak gerekir...

bu konuda çok tecrübeliyim..4 senedir infertilite ile mücade ediyorum çocuk sahibi olmak için...siz önce hangi sebepten infertilite olduğunu ve nasıl öğrendiğini sorun!!!
belkide büyütülcek bişey yoktur...çünkü etrafımızda çok bilinçsiz doktorlar var...kolaya kaçıp kestirip atıyorlar...bir çok doktorla görüşmek lazım..

sanırım sorunu tahmin ediyorum, üzülme üzülmeyin derdi veren dermanı da düşünmüştür elbet bu durum bilinenin aksine çok yaygın ayrıca Akdeniz Üniv mutlaka gidip görüşün google da arastırın arkadasın cok küçük muhtemelen sorunu 3 5 yıl içinde çözülecektir..

çok şaşırdım şuan..nasıl öğrenmiş infertilite olduğunu..bikere bin çeşit infertilite sebebi var..hangisi?

her inferlilite nin tedavisi kolay olmuyor..çoğunda kadın olmak gerekir...

bu konuda çok tecrübeliyim..4 senedir infertilite ile mücade ediyorum çocuk sahibi olmak için...siz önce hangi sebepten infertilite olduğunu ve nasıl öğrendiğini sorun!!!
belkide büyütülcek bişey yoktur...çünkü etrafımızda çok bilinçsiz doktorlar var...kolaya kaçıp kestirip atıyorlar...bir çok doktorla görüşmek lazım..

Sebebini bilemiyorum fazla konuşturamadım ..

Onu yeniden doktora götürmem yada gitmeye ikna etmem gerekiyor nedenini anlayabilmek için..

Umarım doktor hatasıdır ..

sanırım sorunu tahmin ediyorum, üzülme üzülmeyin derdi veren dermanı da düşünmüştür elbet bu durum bilinenin aksine çok yaygın ayrıca Akdeniz Üniv mutlaka gidip görüşün google da arastırın arkadasın cok küçük muhtemelen sorunu 3 5 yıl içinde çözülecektir..

akdeniz üniv .sine gitmemiz memnun değil ne yazıkki. Ailesine söylese bir nebze . Ama söylemeyeceğinden eminim.
Gaziantep üniv. sine götürebilirim onu ..
İnşallah çözülebilicek türden bir sorundur ...

sorunu nasıl öğrenmiş? belki adetiyle ilgili bir sıkıntısı vardı? en kötü ihtimaller yumurtalık ya da rahim gelişiminde bir sorun olması bunlar doğrudan infertilite sebebi. ya da hormon testleri sonucu anlaşılmış olabilir. ki bu daha tedavi edilebilir görünüyor.en azından neden infertilite demiş doktor bunu bilsek bişey demek daha kolay olurdu

ya düşündüğüm durumdan dolayı sorunu var ve eninde sonunda ailesine söyleyecek en azından annesi ablası teyzesi en yakını ile paylaşacak yada kendi kendine kulaktan duyma bilgiler ile bu sonuca ulaştı böyle bir durumu ailesine söylemeden anlayamaz ailesine söylemeyen insan doktora tek basına gidemez doktora gitmediyse ztn ciddiye alma. yada en kötüsü sen bizimle dalga geçiyorsun :)

Ne oldugunu düşünüyorsunuz bızımle de paylasır mısınız?

ya düşündüğüm durumdan dolayı sorunu var ve eninde sonunda ailesine söyleyecek en azından annesi ablası teyzesi en yakını ile paylaşacak yada kendi kendine kulaktan duyma bilgiler ile bu sonuca ulaştı böyle bir durumu ailesine söylemeden anlayamaz ailesine söylemeyen insan doktora tek basına gidemez doktora gitmediyse ztn ciddiye alma. yada en kötüsü sen bizimle dalga geçiyorsun :)

Doktora gitmiş . Adet görmemiş 5 6 ay .
Doktor ultrasonda tüplerinin kapalı olduğunu söylemiş . bir kaç test yapmış .
İlaç vermiş . Ama arkadaş ne almış ne de tekrar doktora gitmiş .
Teşhis bu şekilde konmuş .
Bu konu dalga geçilebilecek bir konu değil ..

Son düzenleme:
bu konuda ailesinden habersiz nasıl doktora gidiyor cesaret edipte.. Bende böyle bişey tahmin etmiştim ama artık rahim nakli bile umutken bunları düşünüp moralini bozmasın . ayrıca ilaçlarını mutlaka almalıysı sonra geç olabilir. mutlaka ailesi ile görüşmeli ben hala hikayedeki boslukları dolduramıyorum ama sen ailesi ile görüşmesi gerektigini ona anlat lütfen. ertelenebilecek bir sorun değil bu..

bu konuda ailesinden habersiz nasıl doktora gidiyor cesaret edipte.. Bende böyle bişey tahmin etmiştim ama artık rahim nakli bile umutken bunları düşünüp moralini bozmasın . ayrıca ilaçlarını mutlaka almalıysı sonra geç olabilir. mutlaka ailesi ile görüşmeli ben hala hikayedeki boslukları dolduramıyorum ama sen ailesi ile görüşmesi gerektigini ona anlat lütfen. ertelenebilecek bir sorun değil bu..

Ailesiyle özellikle abileriyle çok sorunları var . Geri kafalı bir ailesi var kendiside pek yapıcı değil ne yazık ki .
Doktora gideli 6 ayı geçmiş sanırım . Onu yeniden götürmem gerekiyor . Geçen sefer ilaçları almamış ve kullanmamış.
Ertelenebilecek bir sorun değil ama ailesine o anlatmaz. Ben annesiyle konuşurum diye düşünüyorum..

benim anlayamadığım doktorlar rahim filmi çekmeden tüplerinin kapalı olduğunu nasıl anlamışlar?
ikincisi 18 yaşında ve evli olmayan bi kişiyi alttan muayene etmezler ki,ordan tahmin etti desek,kaldı ki tahminle sen infertilite sorunu yaşıyosun demek mümkün değil.
bunca insan madem böyle kolaylık var,neden rahim filmi çektirip onca acı çekiyo?dr lar zaten ultrasonla görebiliyolarmış açığı kapalıyı!

gercekten ultrasyonla bakip tüpler kapali mi denilmis ya
ben gidiyorum dra. bazi skntilarim var bakiyor yumurtalik,rahim normal adet öncesinde 7 gün önce agrilarim basliyor sonra 2 gün kesiliyor adetim geliyor
o olmadan olmam.dr altan bakamadigmizdan birsey diyemem belki rahim yapisik dedi belki baska birsey ultrasyonla göremiyoruz dedi...
nasi olurda bu kadar kesin birsey söylenir anlamiyorum..

Tüplerin kapalı olduğunu sadece ultrason muayenesiyle gören bir doktor :44: Hem de 17-18 yaşlarında, bekar ve muhtemelen bakire bir kız olduğu için karından yapılan ultrason muayenesiyle????? Bence sorunu annesiyle paylaşıp doğru düzgün bir doktora gitsin, muhtemelen hormonlarında bir problem vardır, o da çözümsüz bişey değil.

Back
X