İnfertilite problemi yaşayanların büyük bir çoğunluğu eğitimci

Eğitmenmisiniz

• Evet

OY: 40 80,0%
  • Hayır

OY: 10 20,0%

• Ankete Katılan
    50
badenur süpersin valla...allah çabalarını boşa çıkarmasın...en kısa zamanda seni beni ve tüm isteyenleri bir bebek müjdesiyle sevindirsin rabbim...benim sorunum tüplerde...evliliğimin ilk yılında doğal bir hamilelik oluştu ancak kalbi hiç atmadı kürtaj oldum...ikinci yıl rahim filmi çektirdikten sonra dış gebelik geçirdim...laporoskopi oldum sol tüp dış gebelikten işe yaramaz hale geldi sağ tüp hidrosalpenksten dolayı alındı...böylece bebek rüyalarıda son buldu...ta ki tüp bebek tutana kadar artık kaçıncıda tutar allah bilir...bu arada yaz tatilinde 3. denemeyi yaptırcam hala 2. denemenin borçlarını ödüyoruz...allahım sen aklımı koru

arkadaşım merhaba, azim etmek zorundayım başka çaresi yok çünkü. benim gibi olmaman için ne sebep var. kendine güvenmeye başla yeter. bazı şeyler zor elde edilir... bizim içinde çocuk sahibi olmak zor olanmış. ama zoru başardığımız hiç olmadı mı? sor kendine? bana benden başka çare yok, bunu kabullendim kendime geldim, sende önce bir silkelen. azmini içinde yeşert arkadaşım. umut olmadan bu iş olmazzzz. inanmadan olmaz... bak ben bu seferki denememden çok umutluyum. Nisan gibi ya da mart sonu gibi dördüncüyü deneyeceğim. ne kadar korkunç geliyor değilmi dördüncü.... sanki kırkıncı gibi.... ama burada 7-8-9 kere deneyenler var.... ve sonuçta mucizesine kavuşanlar........... birgün bende hamileyim arkadaşlar deyip, gelen tebrikleri kabul edicem. ilk defa yazımda gülen, coşan surat şekillerini kullanıcam...
neler yapıyorum kısaca bahsedeyim; bende endometriozis var, bu nedenle yumurtalarım kalitesiz oluyor ya da döllenmiyor.
Yemek alışkanlıklarımı değiştirdim, et (zaten çok az yerdim) ve çikolata yemiyorum. Bol bol yeşillik (salata yapıyorsan içinde yok yok olmalı), sebze ve meyve (ananası hayatıma soktum) tüketiyorum. Öğünlerimi geçiştirmiyorum, vücudumun ihtiyaçlarını almasını sağlıyorum. Yemeklerden sonra bir kaşık elma sirkesi içiyorum. Elma sirkesinin toksinlerden arındırdığını ve pek çok besinin değerini artırdığını öğrendim. Doktorumun önerisi üzerine DHEA kullanıyorum. Hergün Omega 3 alıyorum. Selenyum hapına başladım, folik asit ve Elevit almayı ihmal etmiyorum. C vitaminli besinleri bol bol alıyorum, Buğday şırası yapıp içiyorum, buğdayda çimlendirmeye başladım, hapıda varmış, yeni keşfettim. Tahin, pekmez kahvaltılarda artık hep var, Sabahları bal, tarçın, karanfil, çörekotu karışımından yiyorum.
özellikle antioksidan ağırlıklı besinlerden oluşan menüler hazırlıyorum. Üzüm çekirdeği ekstresinin hapını yutuyorum. (en güçlü antioksidan)
Hastalığımın nedenlerini niçinlerini araştırıyorum bu yönde yazılmış yazılardan faydalanıyorum. (sebep aynı ise onlarıda önerebilirim)
Hergün uzun yürüyüşler yapıyorum, beni kasan geren insanlardan uzak duruyorum, her çarşamba saat 15:00 seansına tiyatroya gidiyorum.
şuan hatırlayabildiklerim bu kadar...Soğan suyunu bende yapmıştım ama bende etkili olmadı, sende olabilir bünye meselesi. Ben şimdi soğanı ince ince kıyıp bol sumak ve zeytinyağı ile bol bol yiyorum. ağzı soğan kokan birine rastlarsan o benim.
En önemlisi düşüncelerimi bu yönde eğitmeye çalışıyorum. Bu sefer olacağına dair kendimi inandırmaya çalışıyorum. Bu nokta çok önemli bu nokta başlangıç noktası çünkü .. bu olmadan olmuyormuş bundan eminim artık. sevgiler

Badenur DHEA hangi doktor verdi, yani tüp bebek doktorunmu yoksa yine onun seni yönlendirdiği aile hekimi mi? Benimde yumurta sayım az diye banada verdi ama ben kullanmadım yan etkileri var diye duyduğum için,, sen ne zamandan beri kullanıyosun yan etki oldumu. BU ARADA İRADENE HAYRAN KALDIM ALLAHIM AZ DA BANA VERSE ŞU İRADEDEN :))

dogru olabilir mi bilmiyorum ama anaokulu ögretmeniyim insaah bir gün bizlerin bebisleri olur

Badenur DHEA hangi doktor verdi, yani tüp bebek doktorunmu yoksa yine onun seni yönlendirdiği aile hekimi mi? Benimde yumurta sayım az diye banada verdi ama ben kullanmadım yan etkileri var diye duyduğum için,, sen ne zamandan beri kullanıyosun yan etki oldumu. BU ARADA İRADENE HAYRAN KALDIM ALLAHIM AZ DA BANA VERSE ŞU İRADEDEN :))

arkadaşım, tüp bebek doktorum verdi. yan etkileri varmış ama zaten tüp bebek için kullandığımız hormon ilaçlarının yan etkileri yok mu? çok daha fazla..... ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, etki edecek mi bir dahaki denemede göreceğim. belkide hiç etki etmeyecek. Ama ben inanarak yutuyorum. Yutarkende korkmuyorum. en az üç ay kullanmak gerekiyormuş.. yediğimiz içtiğimiz şeyler, soluduğumuz hava, yaşadığımız stres hepsinin zararı yokmu? en azından bu bitkisel bir ilaç... doktorlar geçerliliği kanıtlanmadığı ve uzun dönem kullanımlarda ne etkiler yaratacağı henüz kesinleşmediği için pek önermiyorlar. Ben herşeyi göze aldım.

arkadaşlar merhaba ben rehber öğretmenim. bu denli kalabalık olmamız düşündürücü istifamı etsek ne yapsak. arkadaşlar ben endometriozis hastayım 2 açık ameliyat oldum ama hala kurtulamadım çünkü 1 yıl geçmeden yine ürüyor tüp bebek tedavisine yeni başladım histereskopi yapıldı sonuca göre planlama yapalım dediler. bu arada tüp bebek için kredi çektim 2 denemeyi istesemde ( 1 deneme tutmazsa ) kredim bitmeden yapamicam allah her anlamda yardımcımız olsun. herkese bol şanslar ve sevgiler.

Back
X