- 16 Ağustos 2014
- 352
- 69
- 38
- 37
- Konu Sahibi feracelife
-
herkese iyi akşamlar :)
ingilizcemi geliştirmek istiyorum , kursa gitmeden evde bunu nasıl yapabilirim ?
bir bileniniz varsa yardımcı olabilir mi lütfen :)
herkese iyi akşamlar :)
ingilizcemi geliştirmek istiyorum , kursa gitmeden evde bunu nasıl yapabilirim ?
bir bileniniz varsa yardımcı olabilir mi lütfen :)
İngilizcenizi geliştirme amacınız nedir?
Yabancı ülkelerdeki arkadaşlarınızla iletişim kurmak mı, akademik başarı mı, diyalog kurabilir hale gelmek mi...
Eğer akademik anlamda geliştirmek istiyorsanız dil bilgisine de ihtiyacınız olacak.
Diğerleri için sohbet arkadaşı iyi fikir...
İngilizce bilen arkadaşlarınızla birebir konuşmak da hem faydalı hem de eğlenceli olacaktır.
önce seviyeni belirleyebileceğin bir sınav yap netten bulabilirsin birsürü sınav. daha sonasında eğer düşük levellardaysanız hergün 5 kelime ezberleyerek ve grammar çalışarak yükseltin. kulak aşinalığı için önce yabancı dilde film izleyin. önce aynı filmi türkçe altyazılı izleyin sonra ingilizce alt yazılı telafuzlara bakın . daha sonrasında da altyazısız olarak izlemenizi tavsiye edebilirim. kesinlikle anlamaya çok faydası var.
seviyenize göre kütüphanelerden kitap alabilirsiniz. yada siz kendiniz alabilirsiniz bir kitapçıdan. çok çeşitli kitaplar var.
müziği ingilizce dinleyebilirsiniz sürekli.
post-it lere hergün 5 er kelime yazarak yatağınızın yanına yada sık sık uğradığınız bir dolabın kapağına yapıştırın çok faydasını göreceksiniz.
kitap okurken de bir tavsiyem bilmediğiniz kelimeleri bakmak yerine anlamlarını cümlelerin genel anlamlarından çıkarmaya çalışın.herşeyi dil seviyesine getirin mesela bir yazı gördünüz ingilizceye çevirmeye çalışın.
konular bulun kendinize . bu konularla essay yazın.
hatta bir günlük tutun bunu ingilizce olarak bile yapabilirsiniz. bu durum çok daha çeşitli şekillerde çoğaltılabilir :)
Alt yazılı film. Ve kolay seviyeden baslayan ingilizce metinler,kitaplar okuyabilirsiniz :)
Mesela ingilizce günlük tutun. Bu da yazmanızı gelistirir :)
rica ederim ben de geliştirmek istiyorum ingilizcemi. advance - upper arasındayımaltın değerinde tavsiyelerde bulundugunuz çok teşekkür ederim :)
rica ederim ben de geliştirmek istiyorum ingilizcemi. advance - upper arasındayım
dizi-film önerisi olsun kitap önerisi olsun her şekilde yardım edebilirim :)
Ben yazarken araya başka mesajlar girmiş, filmin işe yaramadığını söylemişsiniz kusura bakmayın.
O zaman Facebooktaki yabancı gruplara girin, insanlarla yorumlaşın.
Tureng sözlüğü öneririm. Birçok kelimeyi ve cümle kalıbını bulabilirsiniz. Diğer internet sitelerindeki sözlüklere nazaran daha kullanışlı geliyor bana
İngilizcen sıfır ise oturup sadece kelime ezberleyerek olacak is degildir, cünkü zaten unutacaksın.
Önce temel seviyede gramer ve kelime bilgin olmalı, bunun için en güzeli de sıfırdan baslayan, videolu bir set alman. Zaten o seti bitirdikten sonra bir hazırlık sınıfı bitirmis gibi olursun. Süper lise cıkıslıyım ben, hazırlık okudum inan pek bir farkı yok. Ama zamana yay biraz, özümse. Bu sürecte de ingilizce günlük tutabilirsin. Cok basit seviye ingilizce kitaplar var, ince. Okuyabilirsin.
O seti bitirdikten sonra, alt yazısı ingilizce olan seyler izlersen müthiş gelişir, yazı pratigi yapmak istersen de bunun için siteler var, arastırırsan direk bulursun, profil ac, kendi resmini de koymana gerek yok, ama konustugun insanların ana dili ingilizce olmasın. Daha kalın uzun cümleli kitaplar okuyabilecek seviyeye geldikten sonra da daha da ilerletmek istersen cesur öztürk'ün kitaplarına da calıs.Sadece reading içerikli kitaplar da var...
Bir de film işe yaramıyor demisin galiba, animelerin alt yazıları daha basit oluyor, bilgine...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?