Ingilizcem Mi Geriledi ne

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
MERHABA :)
Su an soyleyecegim seye amaan bu dert mi diyebilirsiniz ama benim icin oyle su dunyada belki de tek hobim var o da yabanci dil
Bu sene lise son sinifim ve tahmin ettiginiz uzere surekli ders calismam lazim ve kafami tek rahatlatabildigim sey ingilizce derslerim bitince direk yabanci dizilere sariliyorum :)

Ama sanki bu sene psikolojik mi nedir ingilizcem geriledi gibi hissediyorum yazdan beri konustugum bir arkadasim var (yabanci kendisi ve ingilizce konusuyoruz) eski mesajlarimi okudum da ne guzel cumleler kurmusum hala yabancilar cok guzel ingilizce konustugumu soyluyor hatta biri turk olduguma inanmamisti ( yani cok super degilim tabi ama onlarin zihniyetinde turk ingilizcesi hello how are you oldugundan benimki guzel gelmis) bunlari duydukca mutlu oluyordum( turk olduguma inanmama kismi degil tabi kii ) ve anlamamda soun yok cok sukur hala konusulanlari yazanlari anlayabiliyorum
ama sanki eskisi gibi konusamiyorum ben :( ( konusmak derken yazmak kastim bir yabanciyla sozlu olarak konusmaya kalksam heyecandan ne diyecegimi sasirip kalirim yani:D)

Ben ki ingilizce ruya giren hatta dizi izledikten sonra kendimi ingilizce dusunurken yakalayan biriyim ingilizceyi coook, seviyorum fakat sanki tam anlamiyla hic konusamayacakmisim gibi hissediyorum sizce bu sorunu nasil cozebilirim? Ve benim gibi dusunup de su anda sakir sakir ingilizce konusan var mi acaba :)( konusma olarak yani yazma degil :) simdi hem ingilizcem iyi hem de konusamiyorum dedin bu ne celiski dicelsiniz de ondan dedim benim yazmam iyi konusmam degil aslinda onu anlatmaya calisiyordum
Evet ya geriledi sanki ingilizcem :( mumkun mudur bu ? IngilizCeyi unutmak yani?

İlkin şunu söylemeliyim ki; İngilizce çok nankör bir dil :) Tekrar yapılmadığı takdirde unutulmaya yüz tutan bir grammer yapısı var, şayet siz bu yüzden korkuyorsanız, tekrar yapamıyorsanız korkunuzda haklısınız... Ama bu korku, endişe boyutundaysa yersiz bir endişe içerisindesiniz açıkçası.. Öğrenim hayatında yaşıyoruz hepimiz böyle korkular, ama bence içinizi ferah tutun İngilizce'yi çok sevdiğinizi yazmışsınız, eminim çok sevdiğiniz bir dili en iyi şekilde konuşuyor ve yazıyorsunuz ve böyle de devam edecektir :)
Sevgiler.....

İlkin şunu söylemeliyim ki; İngilizce çok nankör bir dil :) Tekrar yapılmadığı takdirde unutulmaya yüz tutan bir grammer yapısı var, şayet siz bu yüzden korkuyorsanız, tekrar yapamıyorsanız korkunuzda haklısınız... Ama bu korku, endişe boyutundaysa yersiz bir endişe içerisindesiniz açıkçası.. Öğrenim hayatında yaşıyoruz hepimiz böyle korkular, ama bence içinizi ferah tutun İngilizce'yi çok sevdiğinizi yazmışsınız, eminim çok sevdiğiniz bir dili en iyi şekilde konuşuyor ve yazıyorsunuz ve böyle de devam edecektir :)
Sevgiler.....

Tesekkur ederim oncelikle cevap icin :)
Bana cok fazla bilmedigim ayrinti varmis ve sanki hic ogrenemeyecekmisim gibi geliyor
Aslinda dizilerden o kadar cok sey ogrendim ki anlatamam resmen okulda verilmeyen egitimi onlar verdi lakin bunlari konusmaya dokemiyorum sanki :)
Ve aslinda kendime bir ingilizce defteri yapip unutulabilicek ayrintilari kaliplari gramer kurallarini dizilerden duyduklari falan yazsam harika olur :) ama ona cok vakit ayiriri, ben simdi derslerimi falan unuturum :/
Allahim su universite stresi artik hayirlisiyla bitsin hepimiz icin herkesin o kadar hayali var ki ama kimse gerceklestiremiyor :(

Dil öğrenilip kenara atılamıyor malesef.Sürekli haşır neşir olmalı ve üzerine katmalısın.Ben de kendimde gerileme hissettiğimden beri fırsat buldukça telafi etmeye çalışıyorum.İngilizce konuşan birini dinlerken çok güzel bir şarkı dinliyormuşum gibi geliyor özellikle de british :) anlıyorum seni yani ... aklıma ingiliz muhipleri derneği geldi şimdi...

Dil öğrenilip kenara atılamıyor malesef.Sürekli haşır neşir olmalı ve üzerine katmalısın.Ben de kendimde gerileme hissettiğimden beri fırsat buldukça telafi etmeye çalışıyorum.İngilizce konuşan birini dinlerken çok güzel bir şarkı dinliyormuşum gibi geliyor özellikle de british :) anlıyorum seni yani ... aklıma ingiliz muhipleri derneği geldi şimdi...

Ben de ingiliz aksanina bayilirimmm :) cok melodik :)
Ama benim aksanim amerikan aksanina daha cok kayik cunku izledigim seyler genelde amerikan :)
( evet konusamadigiim halde bunu biliyorum :D)
Ingiliz muhipleri dernegi ? :)
Sanirim o defteri yapmaya karar verdim cicili bicili birsey alayim bari :)
O konustugum arkadas da tip okuyor bu aralar sinavlari varmis knunla da konusamam ki of iyice panik oldum :D

hey canım bende ingilizce delisiym dil1 de okuodum fakat ailem tm ye geçirdi beni bende ek olarak calısorm ingilizceye şey baksana ben şimdi busuu ya girecem sende gir üye ol google den busuu yaz ona üye ol eger üye isen rumik27 ekle beni konusalım bende B1 seviyesine geçtim

hey canım bende ingilizce delisiym dil1 de okuodum fakat ailem tm ye geçirdi beni bende ek olarak calısorm ingilizceye şey baksana ben şimdi busuu ya girecem sende gir üye ol google den busuu yaz ona üye ol eger üye isen rumik27 ekle beni konusalım bende B1 seviyesine geçtim

Busuya uye olmustum ama cok sarmadi beni :/

senin önerdiğin bi site var mı? bide şey kaynak kitap olarak ne çalışıorsun?

Baska diller icin livemocha ya uye olmustum
Ve kitabim yok yabanci dil sinavina hazirlanmaktan vazgectigim gramere agirlik vermeyi biraktim ki zaten calismiyordum ben daha duyarak ogrendim diyebilirim ingilizceyi dizilerden falan :)
Bence sadece kitaptan gramer okuyarak ogrenilmez podcastlere falan bak istersen internetten ( turkces ne pluyor bilmeigimdenmingilizcesini yazdim affedin )

senin bölüm ne? galiba dil değilsin. benim abim 2 yılda kitaplara calısırak üds den 97 yaptı bence gayet iyi ingilizcede konusor. bende de yok yok :) almanca italyanca kürtçe falan konusorm arada ama Anadolu lisesinden kalma almanca A1 im var ama italyanca ve kürtçe den sadece 5-6 cümle biliorm :)

senin bölüm ne? galiba dil değilsin. benim abim 2 yılda kitaplara calısırak üds den 97 yaptı bence gayet iyi ingilizcede konusor. bende de yok yok :) almanca italyanca kürtçe falan konusorm arada ama Anadolu lisesinden kalma almanca A1 im var ama italyanca ve kürtçe den sadece 5-6 cümle biliorm :)

Sayisalim ben :)
Demek istedigim sey -kitaptan gramer kaliplari ezberleyerek kelime falan bili meden bisey yapilamayacagi
Bunlar sadece sinavlarda ise yarar bir yabanciyla konusurken zorlanilabilir - di yine anlatamadim galiba ama neyse
Yani dogal olan yontem az gramer cok konusma ( yani 2 zaman bilip de konusmaya calismak degil butun zamanlari biliceksin tabi ama konusmaya daha cok vakit ayirmalisin demek istedim)
Almancada hic bisy ogretmedikleri icin cok bisey bildigimi soyleyemem :)
Ama youtubda extra diye bi alman dizisi vardi basit seviyede almanca konusuluyodu almanca altyaziliydi onu anlayabilcek kadar biliyorum sadece :D

hımm sadece konusarak güzel ben zaten antepte yasıorm mesela bizim bakkalımız kürtçe konusuordu birileriiyle bende hep merak ederdim yav bu adam ne dio ya bende şakır şakır konussam da bişi solesem die :) sonra her bakkala gidişimde bişi soruyorum temel cümleler sayılar falan günlük konusma oda eglenceli :) ben ingilizce grammer ı da sınav için evet :) bizim abi elektrk electronic mühendisi mezunu işe alırken ingilizce istediler bu da sıava girdi kazandı. yani meslek te isitolar mesela abim sonra işten cıkarıldı. şimdi müfettiş liğe sınavına grimişti onda da ne kadar dil biliosan ek para veriolarmıs yni ama işte almadılar abimi şimdi uzman yardımcılıgına sınavı na mı ne girecek :/ acıorm ya sen gel üniversite patlat kafayı derse sonra sana iş yok desinler ya adamın işletme iktisat bişi bilmio ama iş bulma ugrana yapmadıgı yok.

hımm sadece konusarak güzel ben zaten antepte yasıorm mesela bizim bakkalımız kürtçe konusuordu birileriiyle bende hep merak ederdim yav bu adam ne dio ya bende şakır şakır konussam da bişi solesem die :) sonra her bakkala gidişimde bişi soruyorum temel cümleler sayılar falan günlük konusma oda eglenceli :) ben ingilizce grammer ı da sınav için evet :) bizim abi elektrk electronic mühendisi mezunu işe alırken ingilizce istediler bu da sıava girdi kazandı. yani meslek te isitolar mesela abim sonra işten cıkarıldı. şimdi müfettiş liğe sınavına grimişti onda da ne kadar dil biliosan ek para veriolarmıs yni ama işte almadılar abimi şimdi uzman yardımcılıgına sınavı na mı ne girecek :/ acıorm ya sen gel üniversite patlat kafayı derse sonra sana iş yok desinler ya adamın işletme iktisat bişi bilmio ama iş bulma ugrana yapmadıgı yok.

Acinacak sey egitim sistemimiz kac yil ingilizce goruyoruz kac kisi bir turiste yol tarif edebilir ki?
Ozentilikten degil bu irnek ama yine de soylicem
Isvecte cook kucuk yaslardan itibaren yabanci dile baslaniyor ve ogrencilerden en Az 2-3 dilde akici konusacak seviyeye gelmeleri isteniyor sonuc ne mi isvecteki cogu kisi mukemmel ingilizce konusuyor
Gecen bir universite genel sekreteri soylemisti taa amerikadan harvarddan falandi galiba kendi universtelerine hoca getirtmisler adamlar dil egitimi icin bogazicini falan incelemis nasil egitim veriyorlar diye sonuc : adamlar verilen egiitimi begenmemis dusun yani bogazici hem de

Acinacak sey egitim sistemimiz kac yil ingilizce goruyoruz kac kisi bir turiste yol tarif edebilir ki?
Isvecte cook kucuk yaslardan itibaren yabanci dile baslaniyor ve ogrencilerden en Az 2-3 dilde akici konusacak seviyeye gelmeleri isteniyor sonuc ne mi isvecteki cogu kisi mukemmel ingilizce konusuyor
Gecen bir universite genel sekreteri soylemisti taa amerikadan harvarddan falandi galiba kendi universtelerine hoca getirtmisler adamlar dil egitimi icin bogazicini falan incelemis nasil egitim veriyorlar diye sonuc : adamlar verilen egiitimi begenmemis dusun yani bogazici hem de

yes. dogrusun bence erkenden baslamalı ya bide abi öle bi ülkedeyz ki ölmedgime şükr :) abi meslek yok ya puanlar fırlamıs gidio

İyi de konuşmayı geliştirmek için birebir sohbet içinde olmak lazım.
Yazmak, okuduğunu anlamak, duyduklarını anlamak bambaşka, konuşmak bambaşka.
Etrafında konuşabileceğin birileri yoksa mutlaka tekleyeceksin.
Ben konuşma işine sürekli diyalog halinde olmadıktan sonra çözüm bulamıyorum.
Sadece ingilizce değil, bütün diller üstünde durmayınca geriler zaten. :/

Bizim sistemde malesef gramer ağırlıklı öğrenme durumu olduğu için kaç yıl eğitim görsen nafile.
Asla konuşulamaz bu şekilde. :S
Öğretmenler saatler boyu will ve going to arasında farkı anlatıyor derslerde.
Böyle mi öğrenilir bir dil. :/

abi çalısıorm da dershaneye eğitime harcadıgım para devletten alacagım maastan fazla ya annem beni 50o tl indrm kazandıgım halde yazdırmıo degil ki yazdırdı aldıgım kaynaklar gidecegm kurslar kalemm silgm hiç bişe hesaplamıoz ki extrenin hepsi benm egitime gidio farkındaym ama alacgım neki abi 2000 tl falan yani

İyi de konuşmayı geliştirmek için birebir sohbet içinde olmak lazım.
Yazmak, okuduğunu anlamak, duyduklarını anlamak bambaşka, konuşmak bambaşka.
Etrafında konuşabileceğin birileri yoksa mutlaka tekleyeceksin.
Ben konuşma işine sürekli diyalog halinde olmadıktan sonra çözüm bulamıyorum.
Sadece ingilizce değil, bütün diller üstünde durmayınca geriler zaten. :/

Iste surekli konustugum bir arkadasim vardi ama onun da bu aralar sinavlari var :(
Ne yapicam kiminle konusucam bilmiyorum ki :(
Skype olabilirdi aslinda ama tek kelime edemeyecegimden korktugum icin ona soylemeye bile korkuyorum yazarken hersey iyi ( onceden o da daha iyiydi simdi sanki daha kotuyum) ama onu karsimda gorsem O.O

Bizim sistemde malesef gramer ağırlıklı öğrenme durumu olduğu için kaç yıl eğitim görsen nafile.
Asla konuşulamaz bu şekilde. :S
Öğretmenler saatler boyu will ve going to arasında farkı anlatıyor derslerde.
Böyle mi öğrenilir bir dil. :/

Kesinliklee
Going to yerine will kullansan adamlar seni dovmuyor hatta bazen ikisi de olabiliyor cok bazi seyler disinda col kati kurallari yok bunun ama yillardir bu sekilde bize her sene ayni sey ogretilmeye calisiyor ve sonraki sene zaten konuyu hatirlayan yok

Back
X