İngilizcemi geliştirmek istiyorum ve spora başlamak tavsiyelerinize açığım kızlar

Olyndra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2024
70
39
3
Merhaba, şuanda çalışmıyorum tüm gün evdeyim ve arkadaşlarımın çoğu üniversite için gittikleri şehirlerde kaldılar veya evlendiler taşındılar. Bi kaç arkadaşım dışında pek arkadaşım kalmadı ve evde bunalıyorum. İngilizcemi geliştirmek istiyorum ve spora başlamak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum, sürekli erteliyorum. Bu konuda size yardımcı olan kitaplar/youtube kanalları falan önerir misiniz lütfen? Kafamı dağıtabileceğim hobi fikirlerine de açığım, kendimi genel olarak geliştirmek istiyorum. Dil öğrenme konusunda tavsiyelerinize de açığım

Merhaba. Bol bol yabancı müzik dinlemeni ve alt yazılı da olsa yabancı dizi izlemeni öneririm. Bunlar ilk etapta kulak doygunluğun için güzel olacaktır.
Dinlediğin müziklerin mutlaka Türkçe çevirilerine bak dinlerken daha iyi anlamana ve sevmene yardımcı olur. Birde o şarkıları ezberleyip söylemeyi deneyebilirsin. Buda konuşma açısından kelimelerin telaffuzu için sana fayda sağlar. Telefonundan dualingo uygulamasını indirebilirsin. Orası da keyifli oluyor dil açısından.
Spor için bende kendimde kuvvet arıyorum. Buraya yazılanlar belki banada fayda sağlar.

Dümdüz dil kursuna gitmek. Hem hareketlilik olur sana. Film izlemek müzik dinlemek bunlar güzel pratikler fakat önce gramer lazım. Spor için de her gün 1 saat tempolu koşu ve yürüyüş öneririm. Koşmak insanı mükemmel forma sokuyor.

duolingo ingilizce için güzel. biraz yavaş ilerliyor ama eğlenceli buluyorum ben. Sabahları kahvaltıdan önce erken saatlerde açık havada yürüyüş de çok iyi geliyor. bulunduğun bölgede halk eğitim kursları ya da özel kurslara da katılabilirsin ilgi alanlarına göre. Hem yeni insanlar tanımış olursun.

cok icli disli olmaniz lazim dil ile.sacma gibi dursada telefonunuzun dilini eng yapmaniz bile asinalik olusturur hellotalk gibi insanlarla konusarakta ogrenebilirsiniz.eger pratik ingilizce ogrenmek istiyorsaniz ayri videolari var ama tamamen bilmek istiyorsaniz grammar,vocabulary uzerine cok calismaniz lazim.basarilar...

merhaba, ingilizce nankördür pratik yapmazsanız düzenli bir şekilde unutursunuz. başlangıç olarak duolingoyu *reklam diyeyim tavsiye ederim. onun dışında günlük düzenli essay okuma, ingilizce podcast dinleme örneğin TEDx konuşmaları veya BBC learning dinleyebilirsiniz tabii ilginizi çeken başka neler varsa. Artık biraz ilerledikten sonra da yavaş yavaş yazmaya geçebilirsiniz. En büyük tavsiyem bu dile maruz kalmalısınız sürekli akıcı olmasa bile ayna karşısında kendi kendinize ingilizce konuşma pratiği yapabilirsiniz

ingilizce dizi izlemenin veya şarkı dinlemenin tek başına yeterli olmayacağını düşünüyorum hatta başlangıç birisi için bunlar bir işe de yaramıyor çoğunlukla ne yazık ki. önce temelden başlanmalı

voscreen uygulamasını da öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…