• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizceyi çok iyi öğrenmek istiyorum

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
337
323
Benim 1 sene içinde İngilizceyi deli gibi öğrenmem lazım
Şu an hazırlık okuyorum ama laylaylom okursam yeterli olmaz biliyorum
Her gün düzenli bir çalışma yapıcam ama grammeri genelde zor anlıyorum biraz korkuyorum o yüzden :/
Sizin önerileriniz neler? Yani grammeri çok iyi oturtmak için ne yapmak gerek?
Her gün kelime çalışmak yararlı olur mu?
Roman alıym diyorum basit seviyede nasıl fikir sizce?
Çok istekliyim orta seviyeyim bu arada ama sizlerdende tavsiye bekliyorum ana dilim gibi olsun istiyorum bu devirde bu şart artık
Lütfen tavsiye verin kızlar

bol kitap oku, kelime hazineni genişlet kelime ezberi yap bol bol.. ayrıca ingilizce bilen kişilerle bol bol konuş... bunları yaparsan grameri bir şekilde oturtursun zaten.. herşeyi ingilizce düşünmeye çalış, kendi kendine bile olsa ingilizce konuş..

Benim 1 sene içinde İngilizceyi deli gibi öğrenmem lazım
Şu an hazırlık okuyorum ama laylaylom okursam yeterli olmaz biliyorum
Her gün düzenli bir çalışma yapıcam ama grammeri genelde zor anlıyorum biraz korkuyorum o yüzden :/
Sizin önerileriniz neler? Yani grammeri çok iyi oturtmak için ne yapmak gerek?
Her gün kelime çalışmak yararlı olur mu?
Roman alıym diyorum basit seviyede nasıl fikir sizce?
Çok istekliyim orta seviyeyim bu arada ama sizlerdende tavsiye bekliyorum ana dilim gibi olsun istiyorum bu devirde bu şart artık
Lütfen tavsiye verin kızlar

canım ben hiç denemedim ama ingilizce chat yapmanin çok faydalı olduğunu duydum. önce google translate den çevirerek yaparsın sonra oturur zaten konuşman. ayrıca ingilizce alt yazılı filmler izlemeni de öneririm ama bu çok sonraki aşama olacaktır. ben öncelikle iyi bir dil kursuna yazılmıştım ve sonunda amerika'ya götürüp pratik yaptırmışlardı. onun çok faydası oldu. dediğim gibi iyi bir kurs, ana dili ingilizce olanlarla pratik ve sıkıldığın zamanlarda da alt yazılı film öneriyorum. shakespeare'in soneler adlı kitabından başlamıştım ben ayrıca. 1 sayfası türkçe diğer sayfası ingilizceydi. hem şiir bilgin artar hem pratik olur :ssz:

açılın ingilizce öğretmeniyim:52: önce şunu yap sonra bunu yap demicem çünkü dil öğrenmek için eş zamanlı bir çok şeyi yapmalısın. mesela gramer konularını iyice özümse ve kelime dağarcığını geliştir. bunu açıp kelimeyi ezberlemek şeklinde değil de kullanıldığı cümleyi, eş ve zıt anlamlılarını çıkararak mümkünse defter oluşturarak yap. ingilizce pratik yapmaya fırsatın olmayabilir bunun için bir diğer üretim şekli olan yazmaya önem ver. bol bol yazmaya çalış tabi okumaya da zaman ayır. alt yazılı film izliyor musun bilmiyorum ama film izleyeceksen alt yazılı olsun. bir süre sonra ingilizce alt yazılı izleyerek devam edebilirsin. şimdilik aklıma gelenler bunlar. sormak istediklerin varsa yardımcı olmaya çalışırım.

ben ingilizceyi film izleyerek ögrendim bol bol ingilizce alt yazili filmler izle, national geograpic kanali var onu izle

konunuzu takip edicem cunku bende almancayi ogrenmeye calisiyorum almanyada yasiyorum ama 2 kucuk cocugum var ve seneye kizim kindergartene basliycak bende o okula baslarken dilimin ilerlemis olmasini istiyorum kursada gitmek istiyorum ama oglumda 8aylik gidemiyorum simdilik oda okula baslamadan gidemiyorum su anlik netten ogrenmeye calisiyorum bide komsularim alman onlarla konusmaya calisiyorum gramerler zor geliyor malesef kolay gelsin umarim 1senede istediginiz seviyede ogrenirsiniz

Bende tam buna karar vermistim bugun.. aaaa ne tesaduf :)

Ilk once bilgisayarlarda kurslar var. Kendi kendine ogrenirsin.. bol bol kitap oku bilmedigin cumleleri translateten bakin..
Tvden ingiliz kanalarini izle.. ohooo 1 senede baya ilerlersin..

Ben hem ingilizce hem fransizca dusunuyorum.. dil cok onemli

konunuzu takip edicem cunku bende almancayi ogrenmeye calisiyorum almanyada yasiyorum ama 2 kucuk cocugum var ve seneye kizim kindergartene basliycak bende o okula baslarken dilimin ilerlemis olmasini istiyorum kursada gitmek istiyorum ama oglumda 8aylik gidemiyorum simdilik oda okula baslamadan gidemiyorum su anlik netten ogrenmeye calisiyorum bide komsularim alman onlarla konusmaya calisiyorum gramerler zor geliyor malesef kolay gelsin umarim 1senede istediginiz seviyede ogrenirsiniz

Çok teşekkürler.Umarım sizde öğrenebilirsiniz.Gramerler can sıkıcı maalesef:26:

açılın ingilizce öğretmeniyim:52: önce şunu yap sonra bunu yap demicem çünkü dil öğrenmek için eş zamanlı bir çok şeyi yapmalısın. mesela gramer konularını iyice özümse ve kelime dağarcığını geliştir. bunu açıp kelimeyi ezberlemek şeklinde değil de kullanıldığı cümleyi, eş ve zıt anlamlılarını çıkararak mümkünse defter oluşturarak yap. ingilizce pratik yapmaya fırsatın olmayabilir bunun için bir diğer üretim şekli olan yazmaya önem ver. bol bol yazmaya çalış tabi okumaya da zaman ayır. alt yazılı film izliyor musun bilmiyorum ama film izleyeceksen alt yazılı olsun. bir süre sonra ingilizce alt yazılı izleyerek devam edebilirsin. şimdilik aklıma gelenler bunlar. sormak istediklerin varsa yardımcı olmaya çalışırım.

çok teşekkürler.Aslında gramer dışındakiler zevkli geliyo tek sorun kurallı şeyler :/

Arkadasim bende ogrenmek istiyodum bayagidir.bu sene su belediyelerin actigi kursa yazildim.sali gunu basluyorum:)) Cok heycanliyim.bu arada filmleri alt yazi izlerim.bide telime ing ogretim programi indirdim.ama kurslar ucretsiz.bakalim ins iyi cikar

Arkadasim bende ogrenmek istiyodum bayagidir.bu sene su belediyelerin actigi kursa yazildim.sali gunu basluyorum:)) Cok heycanliyim.bu arada filmleri alt yazi izlerim.bide telime ing ogretim programi indirdim.ama kurslar ucretsiz.bakalim ins iyi cikar
Benim annem katılmıştı o kurslara sonra sınav yaptılar geçemeyenleri üst kura geçirmediler annemde geçemedi o yüzden pek öğrenemedi:1:Bende sözlük indirdim telefona bakalım inşallah öğrenirizz

Back
X