• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngiltere mi? Türkiye mi? Sorunu :(

3jamiilaa

you only live once
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2015
768
1.289
113
Dubai
Arkadaşlar herzaman ki gibi yine ben :D biliyosunuz ki 19 yaşındayım artık ve geçen sene mezun kaldım üniversiteye gitmedim bu sene hazırlanıcaktım hatta dershaneye yazılıcaktım pazartesi. Fakat bugün sabah annem geldi dedi ki seni İngiltereye göndericez babanla karar verdik (orada teyzelerim kuzenlerim çok var ve teyzem annem gibidir çok yakınız ailecek) bende orada ne yapıcam diye sordum anneme oda part time çalışırsın türk restorantlarında veya kuaförde bi yandanda dil kursuna girersin sonra da üniversite okursun dedi. Bende nasıl kalıcam peki dediğimde giriş çıkış yaparsın dedi. Böyle birşey mümkün mü? Hatta sordum kendisine 1 senemi daha heba edemem kesin karar mı diye sordum oda kesin dedi işlemlere başlıyacak dedi. Ondan öncesinde İngiltereye gitme fikri hep kafamdaydı ama nasıl kalıcam diye düşünüyodum. Sizce doğru bi karar mı bu? Türkiyede üniversiteye mi hazırlanmalıyım yoksa orada çalışıp dil öğrenip orada mı hayat kurmalıyım kendime?

bence doğru karar. bir senen çöp olmayacak ki dil öğreneceksin. belki de orda okursun falan. ben ülkeme aşığım. kesinlikle ülkem dışında çalışmam kalmam ama senin bu şartlar altında gitmende fayda var gibi. yalnız teyzene yük olabilirsin. yani yanlış anlama ama burda kardeşi yük olan var. (ha ben o konu sahibine hak verenlerdenim) orası mantıksız işte

Caliscan dil ogrencen sonra okula gitcen, ole mi? Mumkun ama zor bence.. kac yilda hedefliyosun bunu?

yurtdışı tecrübem yok ama oraya gidenler hepsini yürütüyor. demek ki oluru var. belki iş dedikleri birkaç saat okul dedikleri de öyle. zaten kaldığın yerin dilini günlük yaşamdan bile öğrenebilirsin ;)

Vatandaş olmadan kaçak yolla mı çalışacaksın? Mülteci diye koyarlar seni kapıya canım, öyle kolay değil gidip orada çalışayım, kalayım. Türkiye'deki gibi bir sistem yok ve vatandaşlık almak zor, çalışma izni zora yakın.

Ama yok ben bi yolunu buldum dersen git dil öğren ve İngiltere'de oku ama orada okumakta kolay değil, bizdeki gibi sınavla değil kabulle giriş yaparsın okullara. Bilemiyorum maddi imkanın varsa belki ama gidip çalışır yaparım, dil öğrenir Ünv okurum çok ütopik geliyor şu halde...

yurtdışı tecrübem yok ama oraya gidenler hepsini yürütüyor. demek ki oluru var. belki iş dedikleri birkaç saat okul dedikleri de öyle. zaten kaldığın yerin dilini günlük yaşamdan bile öğrenebilirsin :KK66:
Mumkun ama zor dedim zaten :) asagdaki arkadas calismayla ilgili biseyler yazmis bana gerek kalmamis..hersey uzaktan gozuktygu giji degil

Arkadaşlar herzaman ki gibi yine ben :KK70: biliyosunuz ki 19 yaşındayım artık ve geçen sene mezun kaldım üniversiteye gitmedim bu sene hazırlanıcaktım hatta dershaneye yazılıcaktım pazartesi. Fakat bugün sabah annem geldi dedi ki seni İngiltereye göndericez babanla karar verdik (orada teyzelerim kuzenlerim çok var ve teyzem annem gibidir çok yakınız ailecek) bende orada ne yapıcam diye sordum anneme oda part time çalışırsın türk restorantlarında veya kuaförde bi yandanda dil kursuna girersin sonra da üniversite okursun dedi. Bende nasıl kalıcam peki dediğimde giriş çıkış yaparsın dedi. Böyle birşey mümkün mü? Hatta sordum kendisine 1 senemi daha heba edemem kesin karar mı diye sordum oda kesin dedi işlemlere başlıyacak dedi. Ondan öncesinde İngiltereye gitme fikri hep kafamdaydı ama nasıl kalıcam diye düşünüyodum. Sizce doğru bi karar mı bu? Türkiyede üniversiteye mi hazırlanmalıyım yoksa orada çalışıp dil öğrenip orada mı hayat kurmalıyım kendime?
teyzem halam dayım amcan olsa yuz kere giderdim ille kafama göre birini bulur evlenirr rahat ederdim millet böyle fırsata rıyo sen gitmiyosun

Arkadaşlar herzaman ki gibi yine ben :KK70: biliyosunuz ki 19 yaşındayım artık ve geçen sene mezun kaldım üniversiteye gitmedim bu sene hazırlanıcaktım hatta dershaneye yazılıcaktım pazartesi. Fakat bugün sabah annem geldi dedi ki seni İngiltereye göndericez babanla karar verdik (orada teyzelerim kuzenlerim çok var ve teyzem annem gibidir çok yakınız ailecek) bende orada ne yapıcam diye sordum anneme oda part time çalışırsın türk restorantlarında veya kuaförde bi yandanda dil kursuna girersin sonra da üniversite okursun dedi. Bende nasıl kalıcam peki dediğimde giriş çıkış yaparsın dedi. Böyle birşey mümkün mü? Hatta sordum kendisine 1 senemi daha heba edemem kesin karar mı diye sordum oda kesin dedi işlemlere başlıyacak dedi. Ondan öncesinde İngiltereye gitme fikri hep kafamdaydı ama nasıl kalıcam diye düşünüyodum. Sizce doğru bi karar mı bu? Türkiyede üniversiteye mi hazırlanmalıyım yoksa orada çalışıp dil öğrenip orada mı hayat kurmalıyım kendime?
teyzende kalıcan dimi peki

öğrenci vizesiyle çalışamazsın, turist vizesiyle okuyamazsın, kaçak kalarak ikisini de yapamazsın.. hangi tür vize ile ne yapacaksın o önemli..

Back
X