Ingiltereye tasinmak ve Brexit

Yok yahu gece hayati beni acmiyor zaten o bar gezmesi vb icin fazlaca yasliyim :olamaz:
Ben muhabbet edeyim, guzel aksam yemegi, hos bir kafede kafe iceyim veya kokteyl iceyim severim. Dedikodu yapmayi, cene calmayi magaza gezmeyi seviyorum :)))Valla bayiklik havada yeminle.

Aa bende bunlari çok severim. Ve biz gece hayati için yasli degiliz, sadece tercih etmeyecek kadar akilliyiz :KK53:

Hava felaket ya, insani depresyona sokuyor. :KK12:

Hazır uk yaşayanı bulmuşken sorayım :) brexit tarihi = abden tamamen çıkma mı? Yani ekimden sonra uk abden tamamen ayrılmış mı oluyor yoksa bu bir aşama mı? Net bir bilgi edinemedim birkaç gündür, kimi diyor ki bir süre daha eu member olacak aşama aşama üyelikten ayrılma gerçekleşecek. Yapacağım bir başvuru için bu konu önemli de o yüzden soruyorum :)
Hahahha, İnan bu sorunun cevabını İngilizler bile bilmiyor🤣 o yönden çok karışık burası. 31 Ekim son mu, yoksa anlaşmalı bir ayrılık bi yapacaklar belli değil. Herşey anlaşmalı mı anlaşmasız mı ayrılık yaşayacaklarına bağlı.

Ben de en son Ankara Antlasmasina basvuracagim galiba. Geciminizi nasil sagliyorsunuz peki, calisma izni veriyorlar mi?
Eşim IT alanında çalışıyor contractor olarak. Bende onun dependant’ı olduğum için her hakdan faydalanabiliyorum. Çalışma iznim vs’m var

Hahahha, İnan bu sorunun cevabını İngilizler bile bilmiyor🤣 o yönden çok karışık burası. 31 Ekim son mu, yoksa anlaşmalı bir ayrılık bi yapacaklar belli değil. Herşey anlaşmalı mı anlaşmasız mı ayrılık yaşayacaklarına bağlı.
İnşallah çekişmeli boşanırlar :KK53:

Eşim IT alanında çalışıyor contractor olarak. Bende onun dependant’ı olduğum için her hakdan faydalanabiliyorum. Çalışma iznim vs’m var

İstediğiniz yere taşının şu durumda sıkıntı çıkmaz bence. Göç zaten diğer tarafa, İngilizler Brexit olmadan AB ülkelerine kapağı atmak derdinde. Şu durumda kimse size niye geldin demez😊

İstediğiniz yere taşının şu durumda sıkıntı çıkmaz bence. Göç zaten diğer tarafa, İngilizler Brexit olmadan AB ülkelerine kapağı atmak derdinde. Şu durumda kimse size niye geldin demez😊
Ben ve eşim Türk vatandaşıyız, maalesef ingiltereden başka çıkış yolumuz yoktu ve hala yok😣

Ben bu işi anlayamadım açıkçası, Avrupada tonla İngiliz yaşıyor. Haydi yalkah ülkenize siz artık Avrupalı değilsiniz diyip ittir mi edecekler?😂😂😂 Bu iş bana baştan aşağı saçmalık geliyor

Burda da tonla Doğu Avrupalılar var. Romanya, Bulgaristan, Polonya zaten bunlardan bıktıkları için bu brexit patladı. Ama neyi nasıl çözecekler bilmiyorum. Herşey çok içice 😳

Beyaz zambaklar ülkesini okuduktan sonra Finlandiya ya hayran kalmıştım keşke imkanım olsa da yaşasam diyordum. Siz neden istemiyorsunuz acaba

Ben bu işi anlayamadım açıkçası, Avrupada tonla İngiliz yaşıyor. Haydi yalkah ülkenize siz artık Avrupalı değilsiniz diyip ittir mi edecekler?😂😂😂 Bu iş bana baştan aşağı saçmalık geliyor
Velayet annede olacağına göre ittirin gidin desinler, onlardan boşalacak yeri de anında yeni mülteciler doldursun 😄

Valla ablacım yiyecek hiçbir şey yokç sadece ben değil bizim işyerindeki 2 Türk abinin de midesi hep boş.....açız ablaaaaaaaaa :olamaz:
yemeklerini kendin yapsana.Yemek yüzünden ülke mi birakilir.Bana maas ver ben gelip yapayim sana:)Sohbetim de iyidir.Sabah aksam yemek tariflarine bakiyorum.Su siralar issizim de.

Ah ah bana Finlandiya veya Iskandinav ülkelerinden birinde yaşama hakkı verecekler de ben istemeyeceğim.
Kesin kıyamet kopmuştur. Başka türlü imkanı yok vazgeçmem.
Konu sahibinin yerinde olmayı çok isterdim..:KK51:

Finlandiyada her gün soğuktan yanaklarım heidi gibi gezmeye bile razıyım.. :rapci:

Ben anliyorum, yani kuzey ve bati Avrupa gercekten bayık. Herkes niye diye sorarken ben şıp diye anladım :KK50:İnsanlar mal gibi gerçekten.:sampiyon: Yani kimseyle konuşamıyorsun bile.

İngilterede soyal hayat nasıl beğendiniz mi ? İnternette okudum İngilterede barda veya sokakta kafede vb yerlerde insanlar birbirleriyle konuşuyormuş mesela malum bu taraflarda tanımadığın biriyle konuşmak diye bir şey yok:confused:

Ben açıkçası daha güneye bir yere gitmek istiyorum, İspanya Portekiz gibi. Olmazsa da İstanbul diyorum, ailem deli misin maddi sartlarin kariyerin super diyor. Ote yandan bir noktadan sonra insani maddiyat degil, maneviyat, sosyal iliskiler daha cok mutlu ediyor ben de o noktadayim su anda burdan baydim yani. İnsanlar şaşırmış bu konuya ama inanın Türkler sosyallik arayan insanlar, İstanbulda büyümüş birini Batı Avrupa hayatı tatmin etmez. Bir muhabbet, dostluk, kankalık falan yok buralarda
Göç baska turizm baska demisler ya , senin yorumlarini okuyunca anliyorum cerry
Ben almanyaya gittigimde yolda fotografimi çekmesini istediğim insan bile hal hatir sorar -nerelisin muhabbeti yaptiydi. Orada yalnizdim, donutcuda yer yok diye masasina oturdugum kisiyle arkadas olup birlikte gezmistik.
Bana göre avrupalilar da cok hossohbet-asili neseli insanlar. Hele Fransa-sirbistan gibi yerlerde metroda yol sormak bile sosyallesme araci. Yol sordugun kendini turist rehberi sanip eslik eder :) sirbistanda yalnizsin diye garson sarki söyler, belarusta gözün yaşlı telefonunu istedigin insanlar aradığın kisi (kalacagin ev) acmayinca yuzundeki panigi görüp "kalacak yere ihtiyacin varsa gel bize" derler...
Bu deneyimlerimden yola çıkıp bir yere göç etsem ve sıfır sosyal hayatla karşılaşsam şok olurdum heralde...

Konu sahibi, hicbir bilgim yok maalesef bu konu hakkinda. Konunu sabote ettigim icin ozur dilerimm. Ama mantikli olan apar topar tasinmasan bile o kredinin altina girmesine engel olmak gibi görünüyor.

Ben anliyorum, yani kuzey ve bati Avrupa gercekten bayık. Herkes niye diye sorarken ben şıp diye anladım :KK50:İnsanlar mal gibi gerçekten.:sampiyon: Yani kimseyle konuşamıyorsun bile.

İngilterede soyal hayat nasıl beğendiniz mi ? İnternette okudum İngilterede barda veya sokakta kafede vb yerlerde insanlar birbirleriyle konuşuyormuş mesela malum bu taraflarda tanımadığın biriyle konuşmak diye bir şey yok:confused:

Ben açıkçası daha güneye bir yere gitmek istiyorum, İspanya Portekiz gibi. Olmazsa da İstanbul diyorum, ailem deli misin maddi sartlarin kariyerin super diyor. Ote yandan bir noktadan sonra insani maddiyat degil, maneviyat, sosyal iliskiler daha cok mutlu ediyor ben de o noktadayim su anda burdan baydim yani. İnsanlar şaşırmış bu konuya ama inanın Türkler sosyallik arayan insanlar, İstanbulda büyümüş birini Batı Avrupa hayatı tatmin etmez. Bir muhabbet, dostluk, kankalık falan yok buralarda
İngilizler soğuk değil bence de ya ayaküstü muhabbeti seviyorlar markette bile şıp diye laf lafı açabiliyor yabancılarla. Bilmiyorum ben taraflıyım gerçi, gerçek bir İngiltere hayranı olarak:D

Eşim işi dolayısıyla ingiltere ye gitti ama cok pahalı dıyor yanı ulasımdan tutun da yeme ıcmeye kadar cok pahalı dedı bende olsam tercıh edemezdım sanırım

Merhaba Kizlar,
Ben Finlandiyada yasiyorum ve esim burali yani Avrupa vatandasi. Maalesef burada yasamaktan hic memnun degilim ve uzun süredir tasinmayi istiyordum. Kuzenim ve bazi akrabalarim Ingiltere`de yasiyor bu yüzden Ingiltere ilk onceligimdi. Ama bildiginiz uzere Brexit gerceklesecek. Eskiden Bulgar pasaportlu tanidiklarimiz bile elini kolunu sallayarak Ingiltereye yerlesiyordu. Suan yasadigimiz yerden (Finlandiyadan) ev almayi dusunmustuk ama burada birkac sene daha yasamaya artik tahammülüm kalmadi. Eger esimi iki ay icinde tasinmaya ikna edemezsem burada 15 yilllik ev kredisi borcuna girecegiz, banka sozlesmesini imzalayacak. Esim evi almakta kararli ve gitmek konusunda gonulsuz ama reddetmiyor, ben ise onun daha kolay is bulabilecegini dusunuyorum, ne kadar kolay bilmiyorum sorum Avrupa vatandasi olup baska bir EU ülkesine yerlesenlere. Ingiltereye tasinmak suan icin ne kadar mantikli, biliyorsunuzki Brexit gerceklesecek? Eger esim is bulursa oturma izni rededilebilir mi? Ve Ingiltere`de Avrupali gocmenlere karsi irkcilik var mi?
Yardiminiz icin tesekkur ederim.
Türkiyedeki çoğu yakın arkadaşım Londraya yerleşti ve çok memnunlar beni de çağırıyorlar hatta

Back
X