- 13 Temmuz 2018
- 2.203
- 5.080
- 158
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
-
Allah razı olsun kardeşim.Yasin suresi 78.ayet 3 defa diş için tavsiye ederim.
ben 2 kere yakalandım bana iyi gelen sıcak suya bal,karabiber ve limon oldu. bu karışımla toparladım. bol bolda meyve tükettim. elma,portakal sık tüketin. birde tuzlu su ile gargara. ben suya biraz sirke koyup onunla da boğazıma gargara yaptım.Merhabalar. Öncelikle konumu taşımayın lütfen rica ediyorum. Ben 11+5gunluk hamileyim. Bu sabahtan itibaren kendimi aşırı halsiz hissediyorum. Burnum akıyor boğazım ağrıyor ve en kötüsü tüm dislerimi sökuyorlar gibi ağrıyor. Başım kemiklerim ağrıyor. Resmen inim inim inliyorum durduğum yerde. Akşam dayanamadım acile gittim. Doktor serum verdi. Bende dişlerim çok ağrıyor başım da aynı şekilde ağrı kesici verin en azından dedim. Ilaç icmemelisin zaten serumun ici ne ağrı kesici katacaklar dedi. Ama serum hiç fayda etmedi. Normalde ise yarardi. Bu sanki su gibi geldi bana. Çok kotuyum. Evde yapabileceğim bir tedavi var mı. Her yerim sızlıyor. Beynim kafa tasimdan dışarı fırlayacak. Bu arada hastalık daha bugün başladı.(galiba soğuk alginligi)
3 aydan sonra diş tedavinizi yaptılar mi peki? Ben de 14-15 haftalıkken dişçiye gittim, diş eti kanamasi ve diş ağrısı şikayetiyle. Kanama hamilelik hormonlarindan kaynakli, diş etiyle alakalı değil dedi. Bol fırçala kanasin ödem gitsin dedi ama hiç de gitmiyor sürekli kanama var. Ağrıyan dişim için de çok minik bi çürük başlangıcı acil bise yok müdahale etmemek en doğrusu dedi yolladi. Ama şimdi hep tedirginim ya ilerleyen zamanda başıma dert olursa? Sizce ne yapmalıyım? Oyle fazla ağrı sizi vermiyor ama iyileşme de gozlemlemedim. Başka dişçiye daha mı görünsem müdahale edilebiliyor mu gebelikte?İlk 3 ay diş tedavisi görememiştim. 3 ay dolana kadar çok ağrılar çektim. Parol ile idare ettim çok etkili olmasa da. Uykudan uyanıp ağlardım.
Amin cümlemizden razı olsun :)Allah razı olsun kardeşim.
Hamilelikte adaçayı sakincali diye bikiyorum ben de muhtemelen kas gevsetici gorevi goruyorBugün bende öyleydim.
Diş etlerim inanılmaz fena şişmişti,boğazlarım ağrıyordu.
Doktorumu arayıp konuştum sağolsun diş için bir gargara tavsiye etti,gidip hemen onu aldım,2. Kullanımda hafifletti diş ve diş eti sancılarımı.
Boğazlarım içinse adaçayı içecektim içme dedi,ballı süt,pekmezli süt iç dedi. Sıcak sıcak içtim bayağı iyi geldi. Tavsiye ederim.
Bitki şeklinde olanlar sıkıntı da poşet çay şeklinde olanlar umarım sıkıntı değildir. Çünkü beni çok rahatlatıp gevşetiyor.Hamilelikte adaçayı sakincali diye bikiyorum ben de muhtemelen kas gevsetici gorevi goruyor
Ben çok çektim sabahlara kadar ağladın. Bir ilaç verdiler işe yaramadı. Doktorum dedi ki neden tedavi etmediler 3 ayo beklemenize de gerek yoktu. Sonra bana bir kâğıt verdi imzalayıp. Düşük riski, sağlık sorunu vs olmadığı için. Diş tedavisine izin veren bir kâğıt. Ben bunu dişçiye görürdüm yine yapmadı tedavimi. Babamın tanıdık doktora gittik. Kadın sağ olsun, kanal tedavisi + dolgu yaptı kurtardı beni. Bir sorun da olmadı şükür. Şu an bebişim uyuyor yanımda.3 aydan sonra diş tedavinizi yaptılar mi peki? Ben de 14-15 haftalıkken dişçiye gittim, diş eti kanamasi ve diş ağrısı şikayetiyle. Kanama hamilelik hormonlarindan kaynakli, diş etiyle alakalı değil dedi. Bol fırçala kanasin ödem gitsin dedi ama hiç de gitmiyor sürekli kanama var. Ağrıyan dişim için de çok minik bi çürük başlangıcı acil bise yok müdahale etmemek en doğrusu dedi yolladi. Ama şimdi hep tedirginim ya ilerleyen zamanda başıma dert olursa? Sizce ne yapmalıyım? Oyle fazla ağrı sizi vermiyor ama iyileşme de gozlemlemedim. Başka dişçiye daha mı görünsem müdahale edilebiliyor mu gebelikte?
Çok geçmiş olsun kurtulmussunuz şükür. Allah bebeginizi bagislasin. Benim dişçi de 6 ay bitmeden tekrar gel bakalım kotulemisse bişeyler yaparım dedi. Eski arkadaşım zaten samimiyetimiz var ama acaba daha komplike ve deneyimli bir dişçiye mi gitsem. Kendi Dr uma sordum dişcilerin gebeler için güvenli ilaçları var bişey olmaz dedi. İnsan herşeyden pimpirikleniyor. Ben de inşallah sağlıkla kucağıma alırım bebisimiBen çok çektim sabahlara kadar ağladın. Bir ilaç verdiler işe yaramadı. Doktorum dedi ki neden tedavi etmediler 3 ayo beklemenize de gerek yoktu. Sonra bana bir kâğıt verdi imzalayıp. Düşük riski, sağlık sorunu vs olmadığı için. Diş tedavisine izin veren bir kâğıt. Ben bunu dişçiye görürdüm yine yapmadı tedavimi. Babamın tanıdık doktora gittik. Kadın sağ olsun, kanal tedavisi + dolgu yaptı kurtardı beni. Bir sorun da olmadı şükür. Şu an bebişim uyuyor yanımda.
Benim dişçim dedi ki bir sorun varsa son 3 aydan önce halledelim. Som 3 ay müdahale edilmiyor. Benim dişlerimde ne çürük ne ağrı hiçbir şey yaşamadım hamileliğe kadar .Hamileliğin 1. Ayında başladı ve çook çektim. Bence ihmale almayın. Son 3 ay çocuk kalsiyum vs ihtiyacı için o çürüğü ilerletebilir. Ve işlem yapmazlar. Berbat bir durum. ALLAH kimseye yaşatmasın. Adam akıllı bir dişçiye gösterin bence. Son trimestire girince zor olur.
Amin canımn darısı sana. Bence başka dişçiye de görünün. Benim ilk gittiğim dişçi de aynı kafadaydı ama dayanacak gücüm kalmamıştı. En azından son 3 aya girmeden kendini rahatlat bir sorunla karşılaşma. İnan çok zor.Çok geçmiş olsun kurtulmussunuz şükür. Allah bebeginizi bagislasin. Benim dişçi de 6 ay bitmeden tekrar gel bakalım kotulemisse bişeyler yaparım dedi. Eski arkadaşım zaten samimiyetimiz var ama acaba daha komplike ve deneyimli bir dişçiye mi gitsem. Kendi Dr uma sordum dişcilerin gebeler için güvenli ilaçları var bişey olmaz dedi. İnsan herşeyden pimpirikleniyor. Ben de inşallah sağlıkla kucağıma alırım bebisimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?