İnim inim inliyorum

Bugün bende öyleydim.
Diş etlerim inanılmaz fena şişmişti,boğazlarım ağrıyordu.
Doktorumu arayıp konuştum sağolsun diş için bir gargara tavsiye etti,gidip hemen onu aldım,2. Kullanımda hafifletti diş ve diş eti sancılarımı.
Boğazlarım içinse adaçayı içecektim içme dedi,ballı süt,pekmezli süt iç dedi. Sıcak sıcak içtim bayağı iyi geldi. Tavsiye ederim.

Soğuk algınlığı değil de sinüsleriniz dolmuş, maalesef sinüzit o şekilde dişlerde çenede yanakta ve hatta gözler ile kulaklarda da ağrı yapar baş ağrısı ile birlikte. Yarın kbb ye gidin size uygun ilaç verecektir, ilaçsız geçmez

ben 2 kere yakalandım bana iyi gelen sıcak suya bal,karabiber ve limon oldu. bu karışımla toparladım. bol bolda meyve tükettim. elma,portakal sık tüketin. birde tuzlu su ile gargara. ben suya biraz sirke koyup onunla da boğazıma gargara yaptım.

Geçen sene hamileyken bu anlattıklarının aynısı banada olmuştu üstüne birde sinuzitim azmıştı.. 15 gün şiddetli başağrısı çektim ölecek gibi hissettim kendimi ...Dr a gittim antibiyotik verdi 1000 mg bise olmaz dedi ama ben korktum kullanmadım.Akrata gittim bise veremeyiz dedi. Bi mentol verdi onu koklayınca az da olsa iyi geliyor dedi.
Bu durumda yapabilecek pek te bise yok aslında nane limondan başka.

Büyük gecmisolsun...

Baş ağrınız için şakaklarınıza nane yağıyla masaj yapın epey rahatlatıcak emin olun. Tülbentle sıkın sonrasında, çatkı derler bizde. Nane limon, ıhlamur bol limonlu içebileceğiniz çaylar, onlar da bir iki kupa en fazla. Eğer zencefilli ballı limonlu çaya hayır demezse doktorunuz o da iyi gelir. Ben doktoruma sormadan içmedim bu çayları, sizde mutlaka danışın. Bi de bol bol uyuyup dinlenin. Ayaklarınızın altına sıcak su torbası falan koyup terlemeye çalışın. Bunlardan başka pek yol malesef..

Sikayetleriniz sinuziti hatirlatti bana. Eger sinüzit ise, bir sprey şişesine demlenip ilitilmis papatya cayi koyup bol bol burnunuza cekin. Sinusleri açıyor. Sinuzit olduğumda dişlerimin dibinden ağrı çıkıyor gibi hissederdim

İlk 3 ay diş tedavisi görememiştim. 3 ay dolana kadar çok ağrılar çektim. Parol ile idare ettim çok etkili olmasa da. Uykudan uyanıp ağlardım.
3 aydan sonra diş tedavinizi yaptılar mi peki? Ben de 14-15 haftalıkken dişçiye gittim, diş eti kanamasi ve diş ağrısı şikayetiyle. Kanama hamilelik hormonlarindan kaynakli, diş etiyle alakalı değil dedi. Bol fırçala kanasin ödem gitsin dedi ama hiç de gitmiyor sürekli kanama var. Ağrıyan dişim için de çok minik bi çürük başlangıcı acil bise yok müdahale etmemek en doğrusu dedi yolladi. Ama şimdi hep tedirginim ya ilerleyen zamanda başıma dert olursa? Sizce ne yapmalıyım? Oyle fazla ağrı sizi vermiyor ama iyileşme de gozlemlemedim. Başka dişçiye daha mı görünsem müdahale edilebiliyor mu gebelikte?

Nevazil olmuşsunuz. Dis etleriniz agriyor. Eklem agrilari da digerleri de bu yuzden. Ben de atlattim ayni zamanlarda. Nane limon ictim dinlendim. Her ne kadar doktorlar tedavi uygulamasa da cocuk doktorumuz hamilelikte ilk aylarda dahi olsa cekim kanal tedavisi vs yapilabilecegini soylemisti. Kimse risk almiyor her sey bundan ibaret. Muhtemeln sade bir serum verdiler plasebo etkisi yaparsa diye yapmadı tabi. Normalde de grip kendiliginden gecen bi hastalik biz hep ilacsiz geciriyoruz bu donemi. Bol istirahat bol su iyi gelir bana. O yuzden size de bunlari tavsiye ederim.

Hamilelikte adaçayı sakincali diye bikiyorum ben de muhtemelen kas gevsetici gorevi goruyor

Adaçayının fazla tüketilmesi düşük riskini arttırıyor diye biliyorum ancak arada içersen az miktarda boğazına iyi gelir eğer yara varsa boğazında ve ağzında tuzlu suyla çalkalayıp gergara yapabilirsin. çok geçmiş olsun kendine çok iyi bak hamilelikte maalesef ilaç içmen zor. ben dişimdeki ufak lekelere inan hamileyken iğnesiz müdahale ettirmiş ufak dolgu bile yaptırmıştım. Hamilelikte herşey zor oluyor. Arada elma tüket dişleri temizler ve çene kaslarını güçlendirir. bol kalsiyum al ve c bitaminli yiyeceklerle et ye. hem demir seviyeni korursun hemde kemiklerin azalan kalsiyumu diş minesindeki zayıflık ortadan kalkar. mecbur kalırsam o zaman doktorum bana minoset içmemi önermişti ama siz doktorunuza sormadan kullanmayın lütfen

Üşütmüşsün belli ki 11+6da bende aynı durumdad dra gittim benimde heryerim ağrıyodu diş ağrısı değil o dişlrin sanki dökülcek gibi değişik dayanılmaz bi ağrı demi sadece parol verdi 1 haftada anca toparladım ama ağrıyan yerlerim 10gğn daha acıdı dauak yemiş gibi
Bu aralar hava değişimi dikkat etmemiz gerek tam hasta olma havası gölgede donup güneşte yanıyoruz bi terle bi soğu hastalık kapıda

Çaydanlıkta su kaynatın sonra yüzünüzü o sıcak suyun buharına tutun ama dikkatli olun buhar yakmasın.Dişlerinizin,çenenizin,gözlerinizin rahatladığıni fark edeceksiniz.
Çok geçmiş olsun

Ben çok çektim sabahlara kadar ağladın. Bir ilaç verdiler işe yaramadı. Doktorum dedi ki neden tedavi etmediler 3 ayo beklemenize de gerek yoktu. Sonra bana bir kâğıt verdi imzalayıp. Düşük riski, sağlık sorunu vs olmadığı için. Diş tedavisine izin veren bir kâğıt. Ben bunu dişçiye görürdüm yine yapmadı tedavimi. Babamın tanıdık doktora gittik. Kadın sağ olsun, kanal tedavisi + dolgu yaptı kurtardı beni. Bir sorun da olmadı şükür. Şu an bebişim uyuyor yanımda.

Benim dişçim dedi ki bir sorun varsa son 3 aydan önce halledelim. Som 3 ay müdahale edilmiyor. Benim dişlerimde ne çürük ne ağrı hiçbir şey yaşamadım hamileliğe kadar .Hamileliğin 1. Ayında başladı ve çook çektim. Bence ihmale almayın. Son 3 ay çocuk kalsiyum vs ihtiyacı için o çürüğü ilerletebilir. Ve işlem yapmazlar. Berbat bir durum. ALLAH kimseye yaşatmasın. Adam akıllı bir dişçiye gösterin bence. Son trimestire girince zor olur.

Çok geçmiş olsun kurtulmussunuz şükür. Allah bebeginizi bagislasin. Benim dişçi de 6 ay bitmeden tekrar gel bakalım kotulemisse bişeyler yaparım dedi. Eski arkadaşım zaten samimiyetimiz var ama acaba daha komplike ve deneyimli bir dişçiye mi gitsem. Kendi Dr uma sordum dişcilerin gebeler için güvenli ilaçları var bişey olmaz dedi. İnsan herşeyden pimpirikleniyor. Ben de inşallah sağlıkla kucağıma alırım bebisimi

Amin canımn darısı sana. Bence başka dişçiye de görünün. Benim ilk gittiğim dişçi de aynı kafadaydı ama dayanacak gücüm kalmamıştı. En azından son 3 aya girmeden kendini rahatlat bir sorunla karşılaşma. İnan çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…