Insan bu eziyeti neden kendine yapar?

Pinky41

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2024
397
145
18
26
Herkese slm öncelikle. Boşanma surecindeyim 1 yıldır son 2 aydır psikolojik destek görüyorum(ilaçsız). 2 çocuğum var bir tanesi 1 yaşında bir tanesi 9. Kendimi sorgulamak hiç bitmiyor ,ilişki de hata iki taraflıdır elbet ama karşı tarafın daha hatalı olduğu yönler daha baskın. Sorun şu ki ben içimdeki vicdani susturamıyorum bazi dönemler ağır geçiyor keşkeler ile boğuluyorum. Eski eşim çocukları dogru düzgün arayıp sormuyor küçük de baba diyerek geçiyor evin içinde ağlayasım geliyor. Ona bakılırsa hayatına bakıyor. Arada çok üzgün canı yanıyormuş gibi yaparak dengemi de bozuyor sanırım beni iyi tanıyor. Onu takip etmekten başım ağrıyor artık kimi takip etmiş ne yapıyor birisi var mı hayatında halbuki çok acılar yaşattı bana o itti o kaldırsın istiyor gibiyim. Bugün bakmayacağım diyorum aradan çok geçmeden merak duygusu ağır basıyor nasıl geçecek bu neden hala enkazın dibindeyim anlamıyorum ailem destek bana hep çok şükür . Değer görmemek yok sayılmak ve bunun üzerine zaman geçtikçe çocukları da yok saymaya başlaması ruhumu daraltiyor bu durumda olup bu hisleri atlatan var mi gerçekten geçiyor mu?

Zaman herşeyin ilacıdır inan içindeki hiçbir duyguyu küçümseme ve erteleme gerisini zaman kendi halleder…

Sorunsuz, ilgisiz olmasaydı iyi bir eş ve baba olsaydı boşanmak istemezdiniz. Öncelikle psikolojik desteğe düzenli olarak devam edin, arkadaşlarınız varsa onlarla da vakit geçirin, size iyi gelecek şeyler yapmayı deneyin. Kendinizi her suçlu hissettiğinizde, duygusal boşluk yaşayıp evli hayatınızı özlediğinizde onun size yaşattığı şeyleri, boşanma sebeplerini tekrar düşünün. Böyle böyle zamanla alışıp soğuyacaksınız. Daha mutlu ,huzurlu bir hayat diliyorum size.

Teşekkür ederim eskiye göre daha iyiyim dönemsel sanırım

Onu takip etmekten başım ağrıyor artık kimi takip etmiş ne yapıyor birisi var mı hayatında halbuki çok acılar yaşattı bana o itti o kaldırsın istiyor gibiyim.
Onu takip etme isteği geldiği anda , başka şeyler yapmaya çalışın,odak noktanızı değiştirin. "Ben onu takip edersem bana ne kazandıracak, bu durumun bana bir faydası var mı yoksa zarar mı veriyor?"
Bunları bir düşünün bence .

Dikkatimi çekecek bir durum yaptı aslında tetiklendim bakmak istedim hesaplarına sonrası bağımlılık gibi birsey oldu

Bence hisleriniz çok normal. Ama karşı tarafı takip ederek iyileşemezsiniz. Yapmayın lütfen.Allah gönlünüze ferahlık versin.

Boşanmak çok zor birşey tebrik ederim büyük bir adım atıp bunu başarmışsınız. Öncelikle bu davranışlarınızın normal olduğunu ve biteceğini kabullenin. Algınızı değiştirmeye çalışın. Çocuklar içinde ayrıca üzüldüm

Teşekkür ederim çocuklar kısmı zaten en vicdan vuran yeri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…