Pek katılmıyorum, Avrupalı veya Amerikalı turistlere Türkiyede dikkatinizi çeken nedir diye sorulduğunda cevapları sigara içenlerin çok olması ve çoğu kamu alanında dumansız zaman geçirmenin mümkün olmaması. Kafe, restoran bahçesinde oturuyorsun teoride açık hava ama pratikte değil, çok sayıda insan sigara içip üflüyor rahat bir nefes alamıyorsun rahatsız oluyorsun. Sokak aynı, haydi sokağı geçtim durakta bekliyorsun orda beklemek zorundasın yani, insanlar sigara içip dumanını üflüyor. Parkta, bahçede, kafede nereye gidersem gideyim duman üfleyenler var yani sağlıklı, temiz bir nefes almak mümkün olmuyor bazen. Turistlere de katılıyorum, bu kadar sigara içmek hiç iyi değil, bana kalırsa da toplum boyu cehalet göstergesi. İnsanların sağlıkla, temiz nefes alma hakları kamusal alan paylaşımı haklarından daha fazla olmalı bence. ABDde çoğu kamu alanında sigara yasak, diğer insanları rahatsız etmemek için bence doğrusu da budur. Bizim sitede balkonda ya da site içinde de içmek yasak mesela çünkü camı açanların evlerine giriyor.