İnsan ilişkileri kuvvetli olanlar bakabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

legendary1

İnsanların bazılarını, hayvanların hepsini sever 🐠
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2021
1.778
3.400
53
Herkese selamlar 🖐🏼

Arkadaşlar ben yakın zamanda memur olarak atandım ve şu ana kadar gözlemlediğim kadarıyla büro da aşırı derece dedikodu hakim, benim de dedikodu, açık arama en nefret ettiğim şeylerdir. Açık sözlüyüm ben, arkadan konuşmayı sevmiyorum, bana zevk vermiyor. Ben gibi yeni başlayan kızlardan biriyle bir tık daha fazla muhabbetim olmuştu, fakat oda zaman ilerledikçe özel hayatıma yorum yapma gibi hadsizliğe başladı, ki özel hayatım ile ilgili tek kelime bir şey anlatmamama rağmen. Ve kendi masasının yanındaki iş arkadaşlarımız ile ilgili bana sürekli dedikodu yapıyor ve benim de katılmamı bekliyor. Daha önce böyle bir izlenim almamıştım ama zaman geçtikçe huyu suyu bana hiç uymadı.

Sorun şu ki, yüz yüze bakacağız bu arkadaşla, ve ben inanılmaz rahatsızlık duyuyorum. Size karşı o yüzü vermemenize rağmen bu tarz yorumlarda bulunan arkadaşlarla nasıl başa çıkıyorsunuz, iş yerinde sevilmek, saygınlığımı korumak insanlarla yüz göz olmamak için nasıl tavsiyeler verirsiniz, özellikle bu arkadaşla küsmeden nasıl sınır çizerim, tecrübelerinizden paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

Hepinize teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.

Herkese selamlar 🖐🏼

Arkadaşlar ben yakın zamanda memur olarak atandım ve şu ana kadar gözlemlediğim kadarıyla büro da aşırı derece dedikodu hakim, benim de dedikodu, açık arama en nefret ettiğim şeylerdir. Açık sözlüyüm ben, arkadan konuşmayı sevmiyorum, bana zevk vermiyor. Ben gibi yeni başlayan kızlardan biriyle bir tık daha fazla muhabbetim olmuştu, fakat oda zaman ilerledikçe özel hayatıma yorum yapma gibi hadsizliğe başladı, ki özel hayatım ile ilgili tek kelime bir şey anlatmamama rağmen. Ve kendi masasının yanındaki iş arkadaşlarımız ile ilgili bana sürekli dedikodu yapıyor ve benim de katılmamı bekliyor. Daha önce böyle bir izlenim almamıştım ama zaman geçtikçe huyu suyu bana hiç uymadı.

Sorun şu ki, yüz yüze bakacağız bu arkadaşla, ve ben inanılmaz rahatsızlık duyuyorum. Size karşı o yüzü vermemenize rağmen bu tarz yorumlarda bulunan arkadaşlarla nasıl başa çıkıyorsunuz, iş yerinde sevilmek, saygınlığımı korumak insanlarla yüz göz olmamak için nasıl tavsiyeler verirsiniz, özellikle bu arkadaşla küsmeden nasıl sınır çizerim, tecrübelerinizden paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

Genelde açık sözlü olunca sınırlarımizı da cizince sevilmiyoruz 🤷

Sevilmeyen bir kişi hiç olmadım diyerek, burada ki en sevilmeyen kişi olurmuşum :D
Aslında insanların muhabbetleri kişisine göre oluşur. Mesela benim eski iş yerimde de gossip bir tayfamız vardı :D Allah affetsin, pek çok kişiyi gömerdik.
Ama başka bölümde hiç öyle olmayan kişiler vardı ve onlarla da normal sohbetlerimiz olurdu.
Ama en gıcık olduğum tayfa, kendini olmadığı biri gibi gösterenler ve ortama girmek için bukalemun gibi renk değiştirenler.

Konuyla ilgisi yok da bağlaç yazımlarınız yanlışken ne memuru oldunuz acaba?
Böyle bir konuya bu tarz bir yorum yapacak ne sıkıntısı yaşadınız acaba ben de onu merak ettim. Had bilmenizi öneririm. Bu hırs ve kıskançlık zarar verir size. Konuma yorum yapmazsınız sevinirim

Ne kendinizden bahsedeceksiniz. Ne de onların başkaları hakkındaki dedikodusuna dahil olacaksınız. Eğer dahil olursanız sizinkini de eşelemekten çekinmezler.
İlk zamanlar sizin özel hayatınız için zorlarlar, baktılar muhabbet dönmüyor, uzatmazlar.

Ama bayıldıkları bir arkadaş hiçbir zaman olmazsınız söyleyeyim.

Sevilmeyen bir kişi hiç olmadım diyerek, burada ki en sevilmeyen kişi olurmuşum :KK70:
Aslında insanların muhabbetleri kişisine göre oluşur. Mesela benim eski iş yerimde de gossip bir tayfamız vardı :KK70: Allah affetsin, pek çok kişiyi gömerdik.
Ama başka bölümde hiç öyle olmayan kişiler vardı ve onlarla da normal sohbetlerimiz olurdu.
Ama en gıcık olduğum tayfa, kendini olmadığı biri gibi gösterenler ve ortama girmek için bukalemun gibi renk değiştirenler.
Evet işte neysen o olursun başta ben o kıza baya yakın hissetmiştim ki bende girdiğim ortamlarda hep sevilen biri oldum şükür. Ama kız başta dedikodudan nefret eden olgun biri gibi gelmişti, ama kabak çiçeği gibi açıldı. Şimdi sürekli başkalarından duyduğu şeyleri bana anlatıyor rahatsız olduğumu göstermeme ve yorum yapmama rağmen.

İşinizi yapcaksınız mesafeli olacaksınız. Öyle muhabbetlerin döndüğü ortamlarda fazla bulunmayacaksınız. Ben örneğin telefon görüşmesi yapacağım diyip ayrılırım mesela. Odamdaysam kulaklığımı takar işime bakarım. Hiç kaçamıyorsam alakasız bir soru sorup konuyu dağıtmaya çalışırım. Çünkü bu tipler bitmez.

Evet işte neysen o olursun başta ben o kıza baya yakın hissetmiştim ki bende girdiğim ortamlarda hep sevilen biri oldum şükür. Ama kız başta dedikodudan nefret eden olgun biri gibi gelmişti, ama kabak çiçeği gibi açıldı. Şimdi sürekli başkalarından duyduğu şeyleri bana anlatıyor rahatsız olduğumu göstermeme ve yorum yapmama rağmen.
Uzaklasman şart ama nasıl 🤷

Ne kendinizden bahsedeceksiniz. Ne de onların başkaları hakkındaki dedikodusuna dahil olacaksınız. Eğer dahil olursanız sizinkini de eşelemekten çekinmezler.
İlk zamanlar sizin özel hayatınız için zorlarlar, baktılar muhabbet dönmüyor, uzatmazlar.

Ama bayıldıkları bir arkadaş hiçbir zaman olmazsınız söyleyeyim.
Evet gerçekten en son dediğiniz doğru. Ama cidden dedikodudan nefret ediyorum. Yorum yapmadıkça üstüne gidiyor, sen söyle, senin masandakiler ne yapıyor, ne konuşuyor diyor resmen

Ben her haltı şakaya vururum.
Mesela dedikodu yapmak istemediğim kişiye ‘knk karnım tok, boşa çiğ et yemeyelim ‘ falan diyorum :D
Dedikodu herkesle yapılmaz hxjsj

Böyle bir konuya bu tarz bir yorum yapacak ne sıkıntısı yaşadınız acaba ben de onu merak ettim. Had bilmenizi öneririm. Bu hırs ve kıskançlık zarar verir size. Konuma yorum yapmazsınız sevinirim
Açık sözlülük ile patavatsız arasındaki çizgide fazla gidip geliyorsunuz:KK53:

İşinizi yapcaksınız mesafeli olacaksınız. Öyle muhabbetlerin döndüğü ortamlarda fazla bulunmayacaksınız. Ben örneğin telefon görüşmesi yapacağım diyip ayrılırım mesela. Odamdaysam kulaklığımı takar işime bakarım. Hiç kaçamıyorsam alakası bir soru sorup konuyu dağıtmaya çalışırım. Çünkü bu tipler bitmez.
Gerçekten insanların bu halleri
benim midemi bulandırıyor ya, kimsenin ne özel hayatına karışırım, ne açık ararım, ne dedikodu yaparım. İnsanlar nasıl hadsizce yorum yapabiliyor anlamıyorum.

Ben tersliyorum, çok kez tersledim. Ama artık şeytan tüyüm mü var nedir, benimle arkadaşlık yapmaktan da vazgeçmiyorlar. 😄 başka bir yol bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Açık sözlülük ile patavatsız arasındaki çizgide fazla gidip geliyorsunuz:KK53:
Kişiye göre muamele :) hiç bir zaman patavatsızca yorum yapmadım, siz bu yorumdan önceki yorumu bi okuyun. Ama adil olmanızı beklemiyorum tabi.

Evet gerçekten en son dediğiniz doğru. Ama cidden dedikodudan nefret ediyorum. Yorum yapmadıkça üstüne gidiyor, sen söyle, senin masandakiler ne yapıyor, ne konuşuyor diyor resmen
Duymadım, ilgilenmedim, çok önemli bir işle ilgileniyordum falan filan diye lafı yuvarlayacaksınız. Mutlaka bir süre sonra vazgeçeceklerdir.
Arada ilginizi çeken yeni konulardan falan bahsedin, muhabbet açin, konuyu değiştirin. Hiçbir şeye cevap vermeyip bir de üstüne konuşmayan bir tip olursanız mesafe gitgide artar.

Bu arada sizin masadakiler ne konuşuyor zihniyetindeki insanlarla zaten görüşmeyin bence. Sizin de arkanızdan bolca sallanılacaktır.

Ben tersliyorum, çok kez tersledim. Ama artık şeytan tüyüm mü var nedir, benimle arkadaşlık yapmaktan da vazgeçmiyorlar. 😄 başka bir yol bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Bende tersledim en son özel hayatım hakkında konuşmayı sevmem dedim, ama ısrarla gene mesaj atıyor.

Herkese selamlar 🖐🏼

Ben hiç çalışmadım kızım geçen yaz sıtaj yaptı anne dedi iş yerinde çok dedikodu dönüyor dedi benim kızıma tavsiyem ne duyduysan kimseye söyleme kim senin hakkında yorum yapma normal güncel konular konuş sizede tavsiyem bu arkadaşınızla normal konuşun ama sınırınızıda koruyun.

Ben her haltı şakaya vururum.
Mesela dedikodu yapmak istemediğim kişiye ‘knk karnım tok, boşa çiğ et yemeyelim ‘ falan diyorum :KK70:
Dedikodu herkesle yapılmaz hxjsj
Bu da bir seçenek. Lafı değiştirebilirsiniz, üstündeki de seni biraz kilolu mu göstermiş ne deyip o günkü bütün neşesini söndürebilirsiniz. Dedikoduya mecali kalmayana dek :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X