İnsan ilişkilerinde düşündüğün gibi olamamak

Damlacik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2023
208
49
28
32
Arkadaşlar herkese merhaba.
Bundan 10 küsür sene önce obsesif kompulsif bozuklukla başladı rahatsızlığım. Zamanla anksiyeteye çevirdi ilaç psikolog derken çok büyük ilerleme kaydettim çok şükür. Fakat beni günlük hayatımda zorlayan durumlar oluyor. Mesela kendimi ifade edemiyorum çalışma ortamında bu beni çok zorluyor. Uzun bi cümle kuracak olsam kelimeleri getiremiyorum yanlış ifade ediyorum kendimi çoğu zaman. İçimde çok daha farklı biriyken dış dünyama daha farklı yansıtıyorum kendimi. Psikolojik rahatsızlık yaşamadan önce böyle değildim bunlar kaldı üzerimde ve Bu durum çok yoruyor üzüyor beni. Benim durumumda olup tavsiye verecek biri olursa çok sevinirim

bende eskiden insanlarla iletisimiz kuramazdim biriyle iki kelime konusacak olsam konusamazdim resmen Turkceyi unuturdum, dilim dolanirdi heyecandan. ayrica benim cok yogun bir sosyal anksiyetemde vardi bunu da belirteyim. sonra bunun ustune gittim universitedeydim bunu yendigimde kampuste tek basima yururken oturan insanlara salca olurdum, tipki cocukken nasil arkadas oluyorsak ayni taktigi izler arkadas olalim mi derdim? bir yerde utanma duygumu bloke etmistim yani 😄 zamanla insan taniya taniya sohbet etmeyi ogrendim, iletisim kurma becerilerimi gelistirdim. bunu yenmenin en puf noktasi utanma duygusunu silmek. kimse sizden ustun degil hata mi yaptiniz, yanlis mi soylediniz korkmayin birakin gulsunler hatta siz de gulun onlardan daha cok gulun ki baskalari sizle dalga gecemesin boyle boyle asacaksiniz bunu. ve kendinize nazik olun 💕

bende eskiden insanlarla iletisimiz kuramazdim biriyle iki kelime konusacak olsam konusamazdim resmen Turkceyi unuturdum, dilim dolanirdi heyecandan. ayrica benim cok yogun bir sosyal anksiyetemde vardi bunu da belirteyim. sonra bunun ustune gittim universitedeydim bunu yendigimde kampuste tek basima yururken oturan insanlara salca olurdum, tipki cocukken nasil arkadas oluyorsak ayni taktigi izler arkadas olalim mi derdim? bir yerde utanma duygumu bloke etmistim yani 😄 zamanla insan taniya taniya sohbet etmeyi ogrendim, iletisim kurma becerilerimi gelistirdim. bunu yenmenin en puf noktasi utanma duygusunu silmek. kimse sizden ustun degil hata mi yaptiniz, yanlis mi soylediniz korkmayin birakin gulsunler hatta siz de gulun onlardan daha cok gulun ki baskalari sizle dalga gecemesin boyle boyle asacaksiniz bunu. ve kendinize nazik olun 💕
Teşekkür ederim yorumunuz için üstüne gidicem haklısınız 🌸

bence de en önemli şey iletişim becerilerini geliştirmek, bir kitap vardı onu aldım ve adım adım uyguladım çok işime yaradı

Back
X