Teşekkür ederim yorumunuz için üstüne gidicem haklısınızbende eskiden insanlarla iletisimiz kuramazdim biriyle iki kelime konusacak olsam konusamazdim resmen Turkceyi unuturdum, dilim dolanirdi heyecandan. ayrica benim cok yogun bir sosyal anksiyetemde vardi bunu da belirteyim. sonra bunun ustune gittim universitedeydim bunu yendigimde kampuste tek basima yururken oturan insanlara salca olurdum, tipki cocukken nasil arkadas oluyorsak ayni taktigi izler arkadas olalim mi derdim? bir yerde utanma duygumu bloke etmistim yanizamanla insan taniya taniya sohbet etmeyi ogrendim, iletisim kurma becerilerimi gelistirdim. bunu yenmenin en puf noktasi utanma duygusunu silmek. kimse sizden ustun degil hata mi yaptiniz, yanlis mi soylediniz korkmayin birakin gulsunler hatta siz de gulun onlardan daha cok gulun ki baskalari sizle dalga gecemesin boyle boyle asacaksiniz bunu. ve kendinize nazik olun
Kitabın adını hatırlıyor musunuzbence de en önemli şey iletişim becerilerini geliştirmek, bir kitap vardı onu aldım ve adım adım uyguladım çok işime yaradı
Teşekkür ederimiletişim becerileri ve öfke denetimi isimli kitaptı çok faydalandım
rica ederim umarım faydası olurTeşekkür ederim
ben okb değildim panik ataktım atlattım çok şükür ama atak geçiriyorken kelimeleri bende söylüyemiyor anlatamıyordum. kendime çok odaklı olduğumdan olmuyordu doktorum öyle demişti. belki sizde kendinize odaklanmayıbırakırsanız bunu yaşamazsınızArkadaşlar herkese merhaba.
Bundan 10 küsür sene önce obsesif kompulsif bozuklukla başladı rahatsızlığım. Zamanla anksiyeteye çevirdi ilaç psikolog derken çok büyük ilerleme kaydettim çok şükür. Fakat beni günlük hayatımda zorlayan durumlar oluyor. Mesela kendimi ifade edemiyorum çalışma ortamında bu beni çok zorluyor. Uzun bi cümle kuracak olsam kelimeleri getiremiyorum yanlış ifade ediyorum kendimi çoğu zaman. İçimde çok daha farklı biriyken dış dünyama daha farklı yansıtıyorum kendimi. Psikolojik rahatsızlık yaşamadan önce böyle değildim bunlar kaldı üzerimde ve Bu durum çok yoruyor üzüyor beni. Benim durumumda olup tavsiye verecek biri olursa çok sevinirim
Ne yazık ki denedim bu dediğinizi ama işe yaramadı bendeben okb değildim panik ataktım atlattım çok şükür ama atak geçiriyorken kelimeleri bende söylüyemiyor anlatamıyordum. kendime çok odaklı olduğumdan olmuyordu doktorum öyle demişti. belki sizde kendinize odaklanmayıbırakırsanız bunu yaşamazsınız
yani aynaya karşı bir pratik yapabilirsiniz. kendini hemen herkese tamamen anlatmak ve yansıtmak zorunda değilsin önce küçük küçük başla. hatta bir uzmandan bu konuda yardım da alabilirsin. yaşadıkların anormal şeyler değilArkadaşlar herkese merhaba.
Bundan 10 küsür sene önce obsesif kompulsif bozuklukla başladı rahatsızlığım. Zamanla anksiyeteye çevirdi ilaç psikolog derken çok büyük ilerleme kaydettim çok şükür. Fakat beni günlük hayatımda zorlayan durumlar oluyor. Mesela kendimi ifade edemiyorum çalışma ortamında bu beni çok zorluyor. Uzun bi cümle kuracak olsam kelimeleri getiremiyorum yanlış ifade ediyorum kendimi çoğu zaman. İçimde çok daha farklı biriyken dış dünyama daha farklı yansıtıyorum kendimi. Psikolojik rahatsızlık yaşamadan önce böyle değildim bunlar kaldı üzerimde ve Bu durum çok yoruyor üzüyor beni. Benim durumumda olup tavsiye verecek biri olursa çok sevinirim
Teşekkür ederim yorumunuz için deniycem soyledikleriniziyani aynaya karşı bir pratik yapabilirsiniz. kendini hemen herkese tamamen anlatmak ve yansıtmak zorunda değilsin önce küçük küçük başla. hatta bir uzmandan bu konuda yardım da alabilirsin. yaşadıkların anormal şeyler değil
inşallah sizde şifa bulursunuzNe yazık ki denedim bu dediğinizi ama işe yaramadı bendefarklı çözüm arayışına girdim bu yüzden. Çok geçmiş olsun size de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?