• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan kalp acısından ölürmü

Ben anlamadım ailenizin neden böyle davrandığını hele de siz hamileyken . Yani başka konunuz var mı bilmiyorum son olayı ve şuandaki hislerinizi anlatmışsınız . İnsanın ailesi nasıl kızına iftira atar , dışlar . Kapıyı ciddi şekilde kapat . Haber getirip götürenlere beni istemeyenleri bende istemiyorum artık de , demelisin yani . Haber getirip götürmeyin de kısaca , bak eşin senin yanındaymış bu şekilde onu da kendinden uzaklaştırırsın .

hamileligin yuzunden asiri dramatik seyler yazdigini dusunup sadece soruna cevap verecegim hayir olmezsin.
Kızıma günlük yazıyorum oradan kopyaladım. Ne olur bana yardım edin. Sanki acıdan ölüceğim.kalbim sızlayarak uyandım. Şimdi sabah ezanı okunuyor. Bu acı nasıl geçicek. Geçen sene ramazadandan beri atlatamıyorum. Atlattım sanıyorum, hergün yada her hafya bir haber bir iftira bir yalan duyup tekrar tazeleniyor. İnsanın annesi baaibası olunca sürekli hatırlatan birşeyler oluyor. İnsanlar habersiz sorunca iyi deyip geçiyorum. Zaten eğer anlatmaya kalksam daha ilk cümleyi kurmadan ağlamaya başlıyorum. Normalde çok güçlüyümdür. Hiç kimse beni yıkamaz diye ortada gezerdim. İnsanların önünde ağlamaz,hatta acizlik görürdüm.ne yapmam gerek nasıl atlatırım. Geçen ramazandan beri görüşmüyorum. Seslerini dahi duymadım. Ama onlar uzaktan bile sürekli üzücek bir yol buluyorlar. Geçicekmi bu acı ne olur. Napmam gerekiyor. Evladım karnıma.düştü bu olayda o ayakta tuttu beni, ama bazen dayanılmaz oluyor acı. Eskiden hergün ya ben öleyim, ya onlat ölsün bu acı bitsin diye dua ediyordum. Ağlamaktam mafoldum. Eşime anlatıp üzmekte istemiyorum. Adamın iyice psikolojisini bozdum bu ağlamalarımdan.zaten en büyük kazığı o yedi.hadi ben babamın annemin ne olduğunu biliyordum uzak tutmaya çalıştım onu ama babam kanser diye hep yardım eden onlat için yapmadığı kalmayan adamın tekiydi. Ailesini karşısına aldı benim ailem için.

Kızıma yazdığım Günlükten alıntı burası. Anlamanızı kolaylaştırır.»»»

Dün dükkan sahibimiz x teyze bana tatlı almış senin için kızım.sonra yelek verdi. Çok içerlendim
Ağlıcayacaktım içime attım. Kızım insan kahrından ölürmü. Ben seni görmeden ölmek istemiyorum. Eskiden olsa bu acı dinicek diye ölmek isterdim. Ama şimdi istemiyorum. Hem baban çok üZülür. 2 de yattım uyudum. Saat gece beş kabusla kalktım. Resmen kalbim acıyordu. Kalp ağğrısı, sızlaması ile uyandım. Okadar yüzüme baka baka yalanlarına devam ettiki rüyamda resmen çığlık çığlığa bağırdım. Cinnet geçirdim. Sırrını meydana çıkaracağımı düşündüğünde ise süt dökmüş kedi gibi acındırıp panter kesildi. Aynı o gün gibi. Millete yine kötüleşmişti beni.ben en son rüyanın sonunda resmen sinirden cinnet geçirip bir kovaladım, balkona koştum bir geri adım attım. Beni götür ata
Ali buradan diye. en az 3 sefer aynısını yaptım.yine birine kötülemiş ve ben doğruyu söyleyince uine yalanladı hemde yüzüme karşı, hiç utanmadan.Kalktım üzültümden sinirimden 1 saattir ağlıyorum. Yanlış anlama kızım özlediğimden değil. Yapılan haksızlıktan,iftiralardan, kötülemelerinden ve bir insanın annesi babası bu kadar nasıl kötü olur aklım hala almadığından. Aklım almıyor gerçekten. Canım yanıyor. Ben ve baban onlar mutlu olsun diye herşeyi yaparken,ki gerçekten ben evlat olarak bir yaparken baban on kere daha fazla düşündü onları.onlar haksız olmalarına rağmen arkamızdan iftiralar ve beddualar ettiler. İnsanlara kötülediler ve kendilerini hep haklı gördüler yazıklar olsun. Bıktım artık kabuslarımda tekrar tekrar aynı anı yaşamaktan. İnsanlar bana iyilik yaptıkça dahq çok koyuyor. Teyzemler annem gibi eniştem babam gibi davranıyor. Ben mutlu olacağıma acıdan ölüyorum sanki. Zaten senin kızın demiş teyzeme. Onlarla geziyoruz ya. Üstelik birde haklı gibi onları kıskançlığından. Kızım canım çok yanıyor. Ne olur gel o güzel kollarını aç ve bana herşeyi unuttur. Böyle geçmiyor çünkü. Güçlü gibi görünmekten. Takmıyor gibi davranmaktan canım çok daha acıyor.

yorumları okumadım. çok karışık yazmışsınız yazdıklarınızı da tamamen okuyamadım. sadece bir şey dikkatimi çekti.

sizin ciddi psikolojik sorunlarınız var ve bebeğinizle dertleşmiş sorunları anne karnında ona anlatmışsınız... bu korkunç bir şey. o daha bebek bu bir. ikincisi kendi sorunlarınızla siz başa çıkamıyorsunuz o bebekten ne bekliyorsunuz?

acilen tedavi olun. anneliğiniz çok zor geçecek yoksa...

aslında bebeğinize güzel şeyler anlatsanız, bugün hava çok güzel bahar geliyor, kucağıma gelmeni sabırsızlıkla bekliyorum çünkü açan çiçeklerin kokusunu seninle beraber içime çekmek istiyorum. seni çok güzel günler bekliyor kızım seni çok seven annen ve baban yolunu gözlüyor. ....

yani be biliyim o bebeği duygusal olarak açlığa şimdiden mahkum etmişsiniz. Allah yardımcınız olsun

Çok ilginç. Ben ne sorununuz var tam olarak anlamadım ama ne olursa olsun kestirip attıysanız gelen haberlere de itibar etmeyin. Hem görüşmeyip hem haberleri gelince cinnet getirip oraya buraya atmayın kendinizi.

Neden bu kadar etkilendiniz anlamıyorum, acaba hamile diye mi bu kadar duygusalsınız. Benim ailem de berbat, üstelik de en iyisi hiç görüşmemek iken , sırf Allah korkusundan mesafeli de olsa görüşüyorum, bu da çok zor , dengeyi sağlamak o kadar zorki. Benim annemde yüzüme Güler ama herkese beni kötüler (belki sizinki biraz daha fazla) , babam ise yalancı, parayı çok seven bi insan. İkisi de bir olmuş, tüm sülale kötü bir onlar iyidir. İki kardeşiz , ikimizi de saçma sapan ithamlarla herkese anlatırlar. Ama herkes bilir ve inanmaz artık, biz de malesef onları "idare" ediyoruz, biliyorum çok zor ve kötü bir durum ama dik durup güçlü olmak zorundasınız, olmazsa psikolojik destek alın, yıpratmayın kendinizi, onlar mutlu mesut hiçbirşey olmamış gibi hayatlarına devam ediyorlar
Benimkilerde sizin gibi belkide hamileuim diye böyleyim. bizde abim yalancının tekidir sülalede namı yürür.hem dolandırır, hem yakancıdır. Hatta kendi söylediği yalana inanır. Babam oğlunun yalancı olduğunu kendi söylerken, ben bu güne kadar tek yalanım olmadığı halde yalancı olan ben oldum.bana inanmadılat. Annem abimi senelerdir kayırır.milletin önünde bariz şekilde ben oğlumu seviyorum dediğini bilirim. Ki yanında oğlu yok ben varken. Herkes bariz ayrıldığımı görür. Ben eşimi ailemden uzak tutamadım. Eve bir gelin geldi daha beter oldu herşey. Kendimi parçaladım çocuğum olucak dedi hep yanındaydım yardım ettim. Durumlarj kötüydü çocuğun çorabına kadar aldım. Sonra ortalığı yalan dolan iftira ile karıştırıp o aldığım tüm hediyeleri çöp torbasına koyup gönderdi. Allah biliyor kendimi parçaladım onlar için. En çokta bu koyuyor. Herkes abimin ve gelinin bunu neden yaptığını vede babam oğlunu bilirken benim kötü olmam eşimib hakkının yenmesi çok dokunuyor. Elim senelerce babamı hastahaneye taşıdı. Balık tutmaktan hoşlanıyor diye babam için nelrt yapmadı. Tatil planı bilr yaparken onlarla yaptı. Resmen babamım cebine gizli gizli para koyardı. Canı birşey istesin hemen yapardı. Oğlu ise babam hasta yanına gel dediğimizde.herkes ölücek yahhh diyen bir adam. Eşim babamı zorla istanbuldan alıp havasj için bursaya taşıdı. Daha bir sürü şey. Bana yapılana değil artık ona olana daha çok üzülüyorum. Ki eşim abim çalışmaz etmez diye dükkana ortak soktu benden habersiz, ben duyunca kızdım.ben onu çalıştırcam dedi. Herkese karşı durduk. Abim tabi çalışmadı ve üstelik parası geliyordu netten her at 6_7 bin kadar. Biz o paraya göz dikeriz diye düşünüp çıktı ortaklıktan ve dükkan açtı. Nemi oldu dükkanda bize yaptırmadığı herşeyi kendi dükkanına yaptı. Sonra daha dükkanı açmadan parası kesildi ona güvenmişti.hadi dedik çocuk olucak yardım edelim. Bedava mal verdik bize dediki. 100 lira için ben bunumu satmaya uğraşıcam diye verdiğimiz malı aşağıladı. Doğalgaz faturasına kadar, kız üşümesin diye ödedim. Ve bu adamın hiç çalışmışlığı yok. Kaçıncıya iş batırıyor. Hakusilasyon gören bir abim var.bunu kendi söylüyor. Ve ben annemlere yardımcı olun destek olun diyen benndim. Söylediği yalana kendi inanıyor resmen abim.Belki ikimizede böyle sizin ki gibi aynı davransalar ben bu kadar üzülmezdim. 14 yaşından beri çalışıyorum. Her zaman ben yanında oldum ben destek oldum hepsine en kötü ben oldum. Ne zaman anneme para yardımı yapmaya başladım annem beni ozaman sevmeye başladı numaradan. Ve annemin damarına basmadan asla ağzından gerçek duygularını duyamazsın. İçten pazarlıklı malesef. Neyse biraz uzun oldu sanırım ama insan üzülüyor. Hamile kalmadan önce ramazanda anne nolur söyleme oruçluyum diye yalvarıyordum.aama oğlu için sürekli beni aradı. Ben mide rahatsızlıkları, ölüm düşünceleri, ağlamadığım bir an olmadı. Doktorluk oldum. Benki çok güçlüyüm derdim kendime. Ama nedense bu ay iyice dokunmaya başladı içime. Bunu hakedicek hiç birşey yapmadım.
Benim cadı dediğim görümcem acıdı bana,kaynanam annemden çok düşündü uyku uyuyamıyorum diye.elinden geleni yaptı annelik yaptı bana. Benimkini arayıp dediğimde bana kaynanam acıyor, sen benim annemsin dedim ağlayıp,üstelik nolur sus dediğim halde sürekli her oruçlu günümü mafetti kadın oralı olmadı. İnsanın içine dokunuyor işte.

yorumları okumadım. çok karışık yazmışsınız yazdıklarınızı da tamamen okuyamadım. sadece bir şey dikkatimi çekti.

sizin ciddi psikolojik sorunlarınız var ve bebeğinizle dertleşmiş sorunları anne karnında ona anlatmışsınız... bu korkunç bir şey. o daha bebek bu bir. ikincisi kendi sorunlarınızla siz başa çıkamıyorsunuz o bebekten ne bekliyorsunuz?

acilen tedavi olun. anneliğiniz çok zor geçecek yoksa...

aslında bebeğinize güzel şeyler anlatsanız, bugün hava çok güzel bahar geliyor, kucağıma gelmeni sabırsızlıkla bekliyorum çünkü açan çiçeklerin kokusunu seninle beraber içime çekmek istiyorum. seni çok güzel günler bekliyor kızım seni çok seven annen ve baban yolunu gözlüyor. ....

yani be biliyim o bebeği duygusal olarak açlığa şimdiden mahkum etmişsiniz. Allah yardımcınız olsun
İyi bir anne olamamak en büyük korkum. Ben o mutlu olsun diye 6 aydır hergünü kendimi toparlamak için çabalarken buluyorum. Ama nedensizce ya rüyalarıma. Giriyor ya başka şekilde hayatıma müdahale ediyorlar. Yüzsüz insanlar, elimden birşey gelmiyor.bem.çocuğumun mutsuz olmasını istemiyorum asla istemem. Ama elimden gelen birşey değil artık. Rüyalarımda resmen bağırıyorum. Hadi gün içinde kafamı dağıtıyorum. Bir şekilde bastırıyorum kendimi.atlattım zannediyorum, tam tamam herşey güzel diyorum. Ama malesef anne babayı ne yaparsan yap çıkaramıyorsun. Etrafımızda 100 lerce kişi var annen nasıla dese biri artık bezmiş durumdayım. Bir an bile unutmuyorum. İnsan içine çıkmak istemiyorum artık. Ben çocuğumun sağlığı mutluluğu içibin herşeyi yapmaya çalışıyorum. Ama bilinç altımdan çıkıyor artık. Ben istemiyorumki mutsuz olsun.

Silkelen ve kendine gel. Evet çok zor ama senin bir çocuğun var. Hayatta anne babadan kardeşten öte olan tek şey evlattır. Onun için güçlü ve kendinden emin olmalısın.

Ailene kimseyi karıştırma kendi ailenide eşininkinide.
Kendini sev. Ne mutluki eşin seninle

çocuğun sağlıklı varmı ötesi ?

Ayrıca Psikolojik destek almaya çalışman lazım. Hafife alma bence
Teşekkür ederim haklısınız.

Doğumdan önce destek almanınzı öneririm.Zira lohusa depresyonuda olursanız çok çok ağır olur sizin için.

Her an anne babanın hatalarına kirilip hatırlayıp üzülüp asla mutlu ve huzurlu bir yuva kuramazsin çocuğuna canım..
Ben de ailevi sorunlarla bogusurken iyi anne olmaya çalıştım sonuç ne oldu ?
Hiç kimse değişmedi üzülmedi sadece eşim yiprandi ben perişan oldum çocuğum etkilendi.. aferin bana..
Evlat olarak haksızlığa uğradık diye aglamaktan kendi evladimiza haksızlık ediyoruz..
Bir an önce silkelenip yolunuza bakın..
Zor mümkün değil vs bahane..
Oyleyse ömür boyu mutsuzluk garanti..
Mutlu olmak istiyorsanız sünger çekin allaha havale edin az görüşün umursamayin..
Zor evet ama her gün ağlamak daha zor..
Bebeginize odaklanın.. eşinize evinize Bebeginize enerjinizi verin..
Haklısınız. Görüşmüyorum zaten ama onlar hiç durmuyor. Herkese kendimi anlatmaya çalışmaktan bıkkınlık geldi. Millete senin hakkında böyle konuşuyor deyip üzerime bile salıyorlar. Artık iyice abarttılar. Belki hamilelikten bu kadar taktım diyorum. Özellikle bu ay daha da arttı
Sanırım destek almam lazım. Çünkü tek başına atlatamıyorum. Çocuğum mutsuz olucak korkusu, eksik olucak korkusu dede ne anneanne ne bilmiyecek ve bu hayata doğucak korkusu yetiyor bazen. Onun hiç bir suçu yok çünkü. Nasıl ben seçemediysem oda seçemedi. Kendimi toplamak için çok uğraşıyorum, gerçekten inanın bana. Siz nasıl üstesinden geldiniz peki

Benimkilerde sizin gibi belkide hamileuim diye böyleyim. bizde abim yalancının tekidir sülalede namı yürür.hem dolandırır, hem yakancıdır. Hatta kendi söylediği yalana inanır. Babam oğlunun yalancı olduğunu kendi söylerken, ben bu güne kadar tek yalanım olmadığı halde yalancı olan ben oldum.bana inanmadılat. Annem abimi senelerdir kayırır.milletin önünde bariz şekilde ben oğlumu seviyorum dediğini bilirim. Ki yanında oğlu yok ben varken. Herkes bariz ayrıldığımı görür. Ben eşimi ailemden uzak tutamadım. Eve bir gelin geldi daha beter oldu herşey. Kendimi parçaladım çocuğum olucak dedi hep yanındaydım yardım ettim. Durumlarj kötüydü çocuğun çorabına kadar aldım. Sonra ortalığı yalan dolan iftira ile karıştırıp o aldığım tüm hediyeleri çöp torbasına koyup gönderdi. Allah biliyor kendimi parçaladım onlar için. En çokta bu koyuyor. Herkes abimin ve gelinin bunu neden yaptığını vede babam oğlunu bilirken benim kötü olmam eşimib hakkının yenmesi çok dokunuyor. Elim senelerce babamı hastahaneye taşıdı. Balık tutmaktan hoşlanıyor diye babam için nelrt yapmadı. Tatil planı bilr yaparken onlarla yaptı. Resmen babamım cebine gizli gizli para koyardı. Canı birşey istesin hemen yapardı. Oğlu ise babam hasta yanına gel dediğimizde.herkes ölücek yahhh diyen bir adam. Eşim babamı zorla istanbuldan alıp havasj için bursaya taşıdı. Daha bir sürü şey. Bana yapılana değil artık ona olana daha çok üzülüyorum. Ki eşim abim çalışmaz etmez diye dükkana ortak soktu benden habersiz, ben duyunca kızdım.ben onu çalıştırcam dedi. Herkese karşı durduk. Abim tabi çalışmadı ve üstelik parası geliyordu netten her at 6_7 bin kadar. Biz o paraya göz dikeriz diye düşünüp çıktı ortaklıktan ve dükkan açtı. Nemi oldu dükkanda bize yaptırmadığı herşeyi kendi dükkanına yaptı. Sonra daha dükkanı açmadan parası kesildi ona güvenmişti.hadi dedik çocuk olucak yardım edelim. Bedava mal verdik bize dediki. 100 lira için ben bunumu satmaya uğraşıcam diye verdiğimiz malı aşağıladı. Doğalgaz faturasına kadar, kız üşümesin diye ödedim. Ve bu adamın hiç çalışmışlığı yok. Kaçıncıya iş batırıyor. Hakusilasyon gören bir abim var.bunu kendi söylüyor. Ve ben annemlere yardımcı olun destek olun diyen benndim. Söylediği yalana kendi inanıyor resmen abim.Belki ikimizede böyle sizin ki gibi aynı davransalar ben bu kadar üzülmezdim. 14 yaşından beri çalışıyorum. Her zaman ben yanında oldum ben destek oldum hepsine en kötü ben oldum. Ne zaman anneme para yardımı yapmaya başladım annem beni ozaman sevmeye başladı numaradan. Ve annemin damarına basmadan asla ağzından gerçek duygularını duyamazsın. İçten pazarlıklı malesef. Neyse biraz uzun oldu sanırım ama insan üzülüyor. Hamile kalmadan önce ramazanda anne nolur söyleme oruçluyum diye yalvarıyordum.aama oğlu için sürekli beni aradı. Ben mide rahatsızlıkları, ölüm düşünceleri, ağlamadığım bir an olmadı. Doktorluk oldum. Benki çok güçlüyüm derdim kendime. Ama nedense bu ay iyice dokunmaya başladı içime. Bunu hakedicek hiç birşey yapmadım.
Benim cadı dediğim görümcem acıdı bana,kaynanam annemden çok düşündü uyku uyuyamıyorum diye.elinden geleni yaptı annelik yaptı bana. Benimkini arayıp dediğimde bana kaynanam acıyor, sen benim annemsin dedim ağlayıp,üstelik nolur sus dediğim halde sürekli her oruçlu günümü mafetti kadın oralı olmadı. İnsanın içine dokunuyor işte.
Ne desen haklısın ama artık onları geride bırakıp önüne bakman gerekiyor, çocuğun olunca çok farklı olacak, önceliğin o olacak, sen ailenle uğraşamazsın onlar artık düzelmez , Allah'a havale et, ve lütfen kendini koru onlardan. İşin içinden çıkamıyorsan psikolojik destek al. Ama artık onları düşünmemeye çalış, değiştiremezsin, bari bundan sonra seni üzmelerine izin verme.
Bende senin gibiydim, lohusalığımı saçma sapan sebeplerle mahvetti annem, beni de kayınvalidem korudu, savundu, şimdi sorsan öyle bişey yaşanmadı der, kendi yalanına kendisi inanıyor, yada işine gelen öyle. Bilmiyorum Allah görüyor. Sende artık kendini bu duygulardan kurtarmaya çalış canım

Haklısınız. Görüşmüyorum zaten ama onlar hiç durmuyor. Herkese kendimi anlatmaya çalışmaktan bıkkınlık geldi. Millete senin hakkında böyle konuşuyor deyip üzerime bile salıyorlar. Artık iyice abarttılar. Belki hamilelikten bu kadar taktım diyorum. Özellikle bu ay daha da arttı
Sanırım destek almam lazım. Çünkü tek başına atlatamıyorum. Çocuğum mutsuz olucak korkusu, eksik olucak korkusu dede ne anneanne ne bilmiyecek ve bu hayata doğucak korkusu yetiyor bazen. Onun hiç bir suçu yok çünkü. Nasıl ben seçemediysem oda seçemedi. Kendimi toplamak için çok uğraşıyorum, gerçekten inanın bana. Siz nasıl üstesinden geldiniz peki

Dede Anneanne eksikliği olsun varsin
Anne babası mutlu olsun yanında olsun gerisi önemli olmaz çocuk için

Ben sürekli ya uzulup çöküp hastalanip Öleceksin seda ya da değişeceksin dedim telkinim bu yönde oldu :)
Çocuğumu mutsuz edecek şeyleri yapmamaya çalışmayı ilke edindim..
Beni uzenleri mutlu etmeyip mutlu edenleri uzmemeye çalışarak yaşıyorum artık..
Yardım alın tabiki kolay değil aşırı hassas bir yapınız var.. ben de öyleyim..
Ama hayat bi tane cocugunuzun annesi de bi tane başka yok olmayacak bunu hatırlarsaniz inanin değişirsiniz..
İnsanoğlu kendini öldürmeye değil hayatta tutmaya programlidir tüm canlılar gibi.. biraz hassas olmak yerine içgüdüsel olun..

Dede Anneanne eksikliği olsun varsin
Anne babası mutlu olsun yanında olsun gerisi önemli olmaz çocuk için

Ben sürekli ya uzulup çöküp hastalanip Öleceksin seda ya da değişeceksin dedim telkinim bu yönde oldu :)
Çocuğumu mutsuz edecek şeyleri yapmamaya çalışmayı ilke edindim..
Beni uzenleri mutlu etmeyip mutlu edenleri uzmemeye çalışarak yaşıyorum artık..
Yardım alın tabiki kolay değil aşırı hassas bir yapınız var.. ben de öyleyim..
Ama hayat bi tane cocugunuzun annesi de bi tane başka yok olmayacak bunu hatırlarsaniz inanin değişirsiniz..
İnsanoğlu kendini öldürmeye değil hayatta tutmaya programlidir tüm canlılar gibi.. biraz hassas olmak yerine içgüdüsel olun..
Haklısınız böyle düşünmek en mantıklısı. Sizin gibi güçü olmaya çalışacağım. Kızım için en iyisi olsun istiyorum bende. belkide eksik hissedicek korkusundan. Allah hepimize sabır versin

Ne desen haklısın ama artık onları geride bırakıp önüne bakman gerekiyor, çocuğun olunca çok farklı olacak, önceliğin o olacak, sen ailenle uğraşamazsın onlar artık düzelmez , Allah'a havale et, ve lütfen kendini koru onlardan. İşin içinden çıkamıyorsan psikolojik destek al. Ama artık onları düşünmemeye çalış, değiştiremezsin, bari bundan sonra seni üzmelerine izin verme.
Bende senin gibiydim, lohusalığımı saçma sapan sebeplerle mahvetti annem, beni de kayınvalidem korudu, savundu, şimdi sorsan öyle bişey yaşanmadı der, kendi yalanına kendisi inanıyor, yada işine gelen öyle. Bilmiyorum Allah görüyor. Sende artık kendini bu duygulardan kurtarmaya çalış canım
Teşekkür ederim. Lohusalıkta daha kötü olurum korkusu var. Elin kötüsü iyi oluyor. Oda çok dokunuyor. İnsanın annesi böyleyken kaynanası daha iui olması dokunuyor zaten. Allah seninde yardımcın olsun.

Haklısınız böyle düşünmek en mantıklısı. Sizin gibi güçü olmaya çalışacağım. Kızım için en iyisi olsun istiyorum bende. belkide eksik hissedicek korkusundan. Allah hepimize sabır versin

Hiç korkma.. Anne babası onu sevip yanıbaşında olan huzurlu mutlu evde büyüyen çocugun eksiği yoktur bunu unutma.. herseye sırtını dön yüzünü evine.. basarabilirsin.. mutsuzlugu at üzerinden..

Hiç korkma.. Anne babası onu sevip yanıbaşında olan huzurlu mutlu evde büyüyen çocugun eksiği yoktur bunu unutma.. herseye sırtını dön yüzünü evine.. basarabilirsin.. mutsuzlugu at üzerinden..
Teşekkür ederim. İçimi çok rahatlattınız. Tek istediğim mutlu olsun zaten.Allah sizede yardım etsin. Hep yüzünüz gülsün inşallah :)

Keşke seçebilseydim. Çocuğuma hergün özür diliyorum böyle aileye doğucağından ve dede anneanne sevgisinden mahrum kalıcağı için. Annem ve abim çok yalancı insanlar malesef.ve kendilerini haklı çıkarmak için çabaları
Benim bütün ailem tanır aslında abimi, annemi. Teyzem bile okadar düşkündür anneme ama hayretle bakıyor kadın olaylara. Ağlıyor nasıl böyle olabiliyor bu kadın diye.Hikaye aşırı uzun aslında anlatmayla biticek gibi değil. Ama ben sadece bunu atlatmak istiyorum. Sürekli çabalıyorum. konuşmuyorum görüşmüyorum zaten. Ama anne baba gerçekten arkadaşın gibi silinip atılmıyor. Her an ya biri soruyor.ya bir yerden bir haber geliyor. Yeni attığı iftiralar.yalanlar olmak üzere. Korkuyorum doğumdan sonra bu üzüntü artartmı diye. Aciz insandanda aciz olmaktanda hoşlanmadığım nefret ettiğim halde,o haldeyim ve çıkış yolu bulamıyorum. Bu ara sanki arttı.dalıp dalıp gitmelerim, gözlerim sürekli doluyor. Depresyonamı giriyorum. Anlayamıyorum ki.

Bazen insanlar hasta oldukları için çevresine ve en yakınlarına bu şekilde akıl almaz davranışlarda bulunabiliyor . Teyzemde çok şaşırıyor nasıl böyle davranabilir vb lafınızdan dolayı sormak istiyorum yanlış anlamayın psikolojik olarak rahatsız olabilir mi ? Yani çevremde buna benzer çok şey duydum olduğumdan farklı davranışlar sergilemeye başlayan tuhaf davranan kişiler genelde bazı psikolojik rahatsızlıklar (şizofreni vb ) dolayısıyla böyle davranabiliyor. Ve bu maalesef bilinmiyor ! Yani çok açık yazmamışsınız ne gibi iftiralar davranışlar sergiliyor nasıl davranıyor pek açık değil doğrusu ama sonuçta sizde bu şekilde kendinizi hırpalayarak çocuğunuzu da yormayın . Seçemediniz belki ailenizi ama bu saatten sonra çevrenizde kimlerin olması gerektiğini seçebilirsiniz en azından. Sizi üzen insanları kendinizden uzak tutup uzak olmalarıyla mutlu olabilirsiniz

Benim annem bana bunları yazsa birgün gelipte ben okusam inanın hiç yoktan yaşamadığım tanık olmadığım bunca olay yüzünden psikolojim bozulurdu. Geleceğe insanlara karamsar bakardım. Muhtemelen inancımı da sorgulardım. Neden kötü olayları anlatıyorsunuz daha doğmamış evladınıza. Yazık değil mi? Günah değil mi? Yaşanan şeyler çok çok acı dahi olsa bunu daha tertemiz hayata ilk basamaktan başlayacak bir ruha, aslında hayat bana bunları bunları yaşattı çok üzüldüm öldüm vs diye yansıtmak doğru mu? Bir anne olarak bana fikir verdiniz, günlük tutmak.. Bende yapacağım inşallah en kısa zmaanda. Çok güzel bir fikir. Fakat ileride kızım güzel şeyler görsün hissetsin diye güzel anılarımı yazacağım ben. Sizde öyle yapın. Eşinizle dertleşin. Evladınıza güzel şeylerin enerjisini yollayın.

Back
X