İnsan kendi hakkını istemekten bu kadar aciz olabilir mi?:((

Morfo

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2009
7.073
68
683
42
İstanbul
off kızlarr herşey üst üste gelmek zorunda mı ?? yada bana mı öyle geliyor bilmiyorum.bir ay önce işten çıkarıldım,iş yerim kötü durumda,ben gibi bir kaç kişi daha işinden ayrıldı.tazminatım için patron bayramdan sonra konuşuruz dedi sonra bir ara gittim bu sefer mal iadeleri falan vardı konuyu açamadım konuşamadık daha doğrusu..şimdi bir ay oluyor ve ben tazminatımı alamadım.para konusunda konuşmayıda hiç beceremem bu benim hakkım biliyorum ama ne kadar zor geliyor anlatamam.diğer yandan evdekilerle tartışıyorum bu yüzden..daral geldi iyice bugünse hepten koptum yaa:sinifsinif: ben ki iş hayatımda çok atılgan ve girişken biri ama gel görelim kendi hakkımı almaktan aciz biriyim ve bu yüzden iyice sinirlerim yıprandı.heleki şu dönemde.işsizlik ve evde oturmak cabasımafoldumben ben gibi olanınız var mı yada var mıydıı?? bi akıl lütfennn!

eğer ki patron seni işten çıkardı ise ,iş kanunun hangi maddisine gör eçıkardığı önemli.yani her maddede tazminat alamazsın...kısacası kusurlu isen tazminat alamazsın..ayrıca seni işten çıkarması için noter onaylı ihtarname göndermesi lazım.bunu yaptı mı?yada oradaki olumsuzluklar yüzünden sen işten çıkıyorsan ,mesela paranı alamama,sarkıntılık ,yada maaşının geç yatması gibi yine sen noter onaylı ihtarname gönderirisin ,ve tazminatını istersin..bu işler böyle olur..öyle ben seni çıkartıyorum diyip hiçbişi imzalatmadan olmaz..umarım ,tüm alacaklarımı aldım diye bişi imzalamamışsındır .eğerki imzaladı isen sen o paranın üstüne 1 bardak soğuk su iç..

eğer ki patron seni işten çıkardı ise ,iş kanunun hangi maddisine gör eçıkardığı önemli.yani her maddede tazminat alamazsın...kısacası kusurlu isen tazminat alamazsın..ayrıca seni işten çıkarması için noter onaylı ihtarname göndermesi lazım.bunu yaptı mı?yada oradaki olumsuzluklar yüzünden sen işten çıkıyorsan ,mesela paranı alamama,sarkıntılık ,yada maaşının geç yatması gibi yine sen noter onaylı ihtarname gönderirisin ,ve tazminatını istersin..bu işler böyle olur..öyle ben seni çıkartıyorum diyip hiçbişi imzalatmadan olmaz..umarım ,tüm alacaklarımı aldım diye bişi imzalamamışsındır .eğerki imzaladı isen sen o paranın üstüne 1 bardak soğuk su iç..

işyerimin küçülmesi sebebiyle işten çıkarıldım,patron zor durumdaydı.kendisi bu sebeple çıakrdı ama tabi ibraneme falan imzalamadım..gel konuşalım falan demişti ama en son gittiğimde ben iş yerine gittim o çıktı işi varmış:( işten çıktıktan sonrada zor geliyor bu tür şeyler..nesi zor diyebilirsiniz ama bu konuda sanırım pasif biriyim.yani söz konusu kendi haklarım olunca..

işyerimin küçülmesi sebebiyle işten çıkarıldım,patron zor durumdaydı.kendisi bu sebeple çıakrdı ama tabi ibraneme falan imzalamadım..gel konuşalım falan demişti ama en son gittiğimde ben iş yerine gittim o çıktı işi varmış:( işten çıktıktan sonrada zor geliyor bu tür şeyler..nesi zor diyebilirsiniz ama bu konuda sanırım pasif biriyim.yani söz konusu kendi haklarım olunca..

:) işi vardı çıktı hı

bastır hakkını al . bi daha gidip direk konuya girmelisin akannehir

sahte canım ibraname imzalamış olsan bile onun bazı şartları var tüm şartlar gerçekleşmediyse eğer ibranameyi kabul etmiyor Yargıtay

senin yapacağın patronunla konuşmak ama baktın olmuyor bir avukatla görüş eğer durumun müsait değilse bulunduğun yerdeki baronun adli yardım kuruluna başvur avukat versinler sana

o senin adına ihtarname çeksin hem böylece belirli alacakların için temerrüdün başlamış olur kıdem ve ihbar için zaten seni çıkardıkları tarihten başlar eğer ihtara rağmen paran yatmazsa davanı açarsın canım işçi olduğun için kazanma şansın %90

nesrincim işveren çoğu şeyi belgeye bağlamayı beceremediği için haklı nedeni bile kanıtlamakta çok zorlanıyor yazılı bildirim yoksa bile arkadaşla aynı zamanda çıkarılan bir kişi işten atıldı diye şahitlik yapsa yeter benim bir iki müvekkilin başına geldi kendileri ayrıldıkları halde belgelenmediği için kıdem ihbarı ödediler sadece şahitle o yüzden işçiyseniz hakkınızı aramaktan kokrmayın şahitle herşeyi ispatlarsınız mahkemeler de sizin lehinize yorum yapar

ya vaki tkaybetme deirm ben günümüzde bir günde yasalar değişiyor ya tanzimatı isteme süren dolarsa bu konuda pek bi bilgim yok ama en kısa sürede bu sorununu çöz hakkını kimsede bırakma. eğer sen böyle yaparsan patronun daha çok insan güder. hakkını ara kardeşim sonunda ölüm yok

sahte canım ibraname imzalamış olsan bile onun bazı şartları var tüm şartlar gerçekleşmediyse eğer ibranameyi kabul etmiyor Yargıtay

senin yapacağın patronunla konuşmak ama baktın olmuyor bir avukatla görüş eğer durumun müsait değilse bulunduğun yerdeki baronun adli yardım kuruluna başvur avukat versinler sana

o senin adına ihtarname çeksin hem böylece belirli alacakların için temerrüdün başlamış olur kıdem ve ihbar için zaten seni çıkardıkları tarihten başlar eğer ihtara rağmen paran yatmazsa davanı açarsın canım işçi olduğun için kazanma şansın %90

nesrincim işveren çoğu şeyi belgeye bağlamayı beceremediği için haklı nedeni bile kanıtlamakta çok zorlanıyor yazılı bildirim yoksa bile arkadaşla aynı zamanda çıkarılan bir kişi işten atıldı diye şahitlik yapsa yeter benim bir iki müvekkilin başına geldi kendileri ayrıldıkları halde belgelenmediği için kıdem ihbarı ödediler sadece şahitle o yüzden işçiyseniz hakkınızı aramaktan kokrmayın şahitle herşeyi ispatlarsınız mahkemeler de sizin lehinize yorum yapar

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için,bilmediğim bazı konularda da bilgilenmiş oldum sayenizde.en kısa sürede sonuca ulaşmak istiyorum.
ayrıca diğer arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim konuyla ilgilendikleri çin,en azından desteğinizi görmek kendimi daha iyi hissetmeme sebep oldu.bunun içinde ayrıca sağolun..en kısa sürede hatta yarın görüşücem kısmetse...herşey gönlünüzce olsun canlarımma.s.

okuldan mezun oldukdan sonra dogru düzgün bi iş bulamayıp sigortacıda ki işe girmiştim.
maaş idare ederdi. ama işsizlikten iyidir dedim.
işi batırdılar 2 kardeştiler...
diğer kardeş kactı gitti şehir dışına diğeride bir gün geldi.
işimize son verdi. maaşımız kalmıştı bir hafta sonra gelin ödeyeyim dedi.
(alacaklı gelen cok , bide haciz geldi )
tamam dedik... 1 hafta sonra gittim. Maaşımı ödemedi. 1 hafta sonraya devretti :mymeka:
o gün oraya gittiğim gün üst katta bi yerde iş buldum orda başladım hemen.
arada gidip geliodum paramın kaldıgı yere. adam ya yoktu yada yarın diyip duruodu...
dayanamadım gına geldi gidip gelmekten.
bi arkadaşım vardı ona söyledim ver onun numarasını babanmışım gibi arıyayım dedi.
bana bırak gerisini dedi. tamam dedim verdim noyu
aradan 1 saat gecti gecmedi. arkadaşım aradıki paran hazır evladım git al diye :lepi:
allah dedimmmm. süpersin dedim....
gittim hemen catır catır verdi paramı? babana selamlarımı ilet diyo kaydirigubbakcemile3
olar dedim :icecream:
gittik bi güzel yemek yemiştik bi kısmına delikafadulden

böyle yapmayı dene bi emin ol işe yarar :1hug:

okuldan mezun oldukdan sonra dogru düzgün bi iş bulamayıp sigortacıda ki işe girmiştim.
maaş idare ederdi. ama işsizlikten iyidir dedim.
işi batırdılar 2 kardeştiler...
diğer kardeş kactı gitti şehir dışına diğeride bir gün geldi.
işimize son verdi. maaşımız kalmıştı bir hafta sonra gelin ödeyeyim dedi.
(alacaklı gelen cok , bide haciz geldi )
tamam dedik... 1 hafta sonra gittim. Maaşımı ödemedi. 1 hafta sonraya devretti :mymeka:
o gün oraya gittiğim gün üst katta bi yerde iş buldum orda başladım hemen.
arada gidip geliodum paramın kaldıgı yere. adam ya yoktu yada yarın diyip duruodu...
dayanamadım gına geldi gidip gelmekten.
bi arkadaşım vardı ona söyledim ver onun numarasını babanmışım gibi arıyayım dedi.
bana bırak gerisini dedi. tamam dedim verdim noyu
aradan 1 saat gecti gecmedi. arkadaşım aradıki paran hazır evladım git al diye :lepi:
allah dedimmmm. süpersin dedim....
gittim hemen catır catır verdi paramı? babana selamlarımı ilet diyo kaydirigubbakcemile3
olar dedim :icecream:
gittik bi güzel yemek yemiştik bi kısmına delikafadulden

böyle yapmayı dene bi emin ol işe yarar :1hug:

neden güzellikle olmaz bu işler yaaaa...sıkıntıdan başka bişiy değill...hani benim babam da demiyor değil ...kızıyor bazen ben arıyım diyor ama müsade etmiyorum.
çok teşekkür ederim düşüncelerin için,en kısa sürede inşl. bu sıkıntıdan kurtulurum..:1hug:

ne oldu arkadasim bir gelisme var mi? en kisa zamanda hallet bu sorunu bence...senin hakkin bu sonucta, cekinecek bir sey yok ki. baktin sen yapamiyorsun, baban arasin adami ya da onuda yanina al adamin isyerine gidin konusun beraber halledin bu isi. stress yapmana gerek yok, bu kadar buyutulecek bir konu degil bosu bosuna kendini uzme.

çalışma müdürlüğüne ssk sız çalıştırıldığını ve maaşsının verilmediğini söyleyeceksin..şahit bulman durumunda bütün haklarını tazmin edebilirsin...

Son düzenleme:
iyide senin ssk yoksa zaten tazminat alamazsınki
bir şekilde orada çalıştığını kanıtlaman lazım.hiç mi imzaladığın bir belde yok yada sana maaş verildiğe dair bir kağıt yada maaş karşılığı attığın imza yada banka hesabı falan..ssk yoksa zaten tazminat verilmezki sana..çalışma müdürlüğüne gideceksin şikayet edeceksin..başka çaren yok..sen bu akılla gidersen ooooooo oo daha çokkkkkkkk hakkın yenir

canım ssk kesintisiz yatırıldıysa işkurdan bisürede işsizlik maaşı alma hakkın var.ayrıldığın yerin muhasebecisiyle görüş bu işsizlik maaşı bahanesiylede patronunlada konuş derim.

merhaba arkadaşlar..2006 nisan ayından beri çalışıyorum ama ssk girişim hazirandan başladı ve o günden beri eksiksiz yattı.işsizlik maaşına tabiiki başvurdum okonuda bir sorun yok.konuyla ilgili patronla konuşmam gerekiyor ama sürekli sıkıntıdan bahsedip duruyor nasıl bahsedimce bilemiyorum bende:( kaçtır gittim b bahane şimdide arayıp şu zamanda gelicem falan diye konuşayım diyorum netlik kazansın konu..bende sıkıldım belirsizlikten..
konuyla ilgilenen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim ..

Back
X