insan kıskançlığını nasıl dizginler?

Kendi konumu hortlattim.

Kızlar kıskançligim halen devam ediyor. Her şeyden kiskaniyorum ve kendimi frenliyorum. Ama arada da hissettiriyorum.

Mesela geçen kalabalık bir ortamda oturuyorduk. Benden bahsedecekti, "lou şöyle dedi" falan diyecekti. Eski bir kadın arkadaşı da tam karşısında oturuyordu bu arada. Benim adımı söyleyeceğine o arkadaşının adını söyledi: "ayşe şöyle dedi" dedi. Ve bu iki kere oldu. Uyuz oldum. O ayşe de evli bu arada. Eşini de çok severiz. Karı Koca arkadaşımız ikisi de.

Başbaşa kalınca dedim ki bir daha benim adımı karıştırma. Hiç sevmem dedim. Karşımda o oturduğu için oldu dedi. Alakasız bir insanın adiyla ya da eski sevgilimin adıyla seslenmedim dedi.

Ama bazen bir ortamda benden çok başkalarıyla göz temasi kurunca, bana anlatmadigi bir şeyi onlara anlatirken duyunca bile uyuz oluyorum..kiskaniyorum.

Kıskançlık dipsiz bir kuyu. Allah aşkına tavsiye verin.

(Beni hiç aldatmadi ve hircinlasmadigim sürece de dediklerimi dikkate alıyor bu arada. Ama uzun vadede onu kiskancligimla bunaltmaktan korkuyorum)

Breat pitt le fenmi birliktesin ne bu kizlar ayilip bayiliyor.
Sen kiskan diye kurgulanmis seyler var gibi geldi.arkadasina kiz mesaj atiyor yanindaki kim diye onun sevgilisi var demek yerine cok tatli vs hemde meslegi su:ukala: o da bela okuyor felan bana komik geldi:KK45:
Kiskaniyorsan ya kendine ya erkek arkdasina guven sorunun var.medeni insan kiskanmaz.

Keşke bende sevdiğim erkekle birlikte olabilseydim de kıskanabilseydim lou salome lou salome :)
Öncellikle düşünmen gereken tek şey kendinsin.
Kıskançlık krizlerine girdiğin zaman ilk kendine zarar veriyorsun. Kafaya takmalar, kendini hırpalamalar vs.
İlişkini mundar etme :)

Kıskançlığın karşıya güvensizlikten değil özgüven eksikliğinden olduğunu düşünenlerdenim. Öz güveninin düşmesi için de oyunlar yapıyorlar sanki. Kusura bakma ama biri bana böyle ayılıp bayılan kızları anlatsa kıskanmayı geçtim ezik diye düşünürüm. Bir de eminim her ortamda o kadar kız bakmıyordur, aklından çıkarma sen onu sevdiğin için o bu kadar yakışıklı tatlı herkes onu istiyor gibi. Sen sevmezsen hiç bir şey. O yüzden rahat ol kendine güven.

Keşke bende sevdiğim erkekle birlikte olabilseydim de kıskanabilseydim lou salome lou salome :)
Öncellikle düşünmen gereken tek şey kendinsin.
Kıskançlık krizlerine girdiğin zaman ilk kendine zarar veriyorsun. Kafaya takmalar, kendini hırpalamalar vs.
İlişkini mundar etme :)
Çok teşekkür ederim dostca yorumun için. O kadar haklısın ki... arada bunlari kendime hatirlatmam lazım.

Karsindaki insana yuzde yuz guvenerek dizginler ancak. Sevgili cok goz onunde bi tipse diken ustunde olmanin tek sebebi vardir ya biri celerse aklini dusuncesi. Ki adamin bi karakteri var sonucta cocuk mu ki de etraftaki kizlar celicek aklini? Bu guven oturmasi da zamanla olur ancak.
+ özgüven cok onemli. Cok ozguvenli olsan bile aldatacagini dusunuyosan da aman aldatırsa kendi kaybeder diyebiliyo insan. Ve sürekli şüphe icinde yaşamıyor.

Özgüvene vurgu yapılmış zaten o yüzden benimde tekrarlamama gerek yok, kıskançlık önce sizi yıpratır, sonra karşınızdakini ve ilişkinizi.
Ortada bir aldatmada yokmuş kıskançlığınızı körükleyen, kendinize telkinlerde bulunun, gerekirse duygularınızı kontrol edebilmek için uzman desteği alın, aşırı kıskançlık eğer önüne geçemezseniz bir süre sonra olmadık insanlardan dahi kıskanmaya sebep oluyor.
Aşırı kıskançlık yüzünden biten evliliklere şahit oldum, çoğunda kıskanç olan taraf kadındı, hatta 2 tanesi durumu çok abartıp kendi kuzenlerinden kıskanıyordu.
Böyle olmayın sakın sizde, kıskançlık karşı tarafı çok boğan, bunaltan bir duygu, sevgiyi de saygıyı da yok ediyor bir süre sonra.
Güzel bir beraberliği kendi ellerinizle yok etmemek için duygularınızı törpülemeyi öğrenmelisiniz.

Ben manyak seviyesinde kıskanç bir insandan, eşini yurt dışına elcağızı ile gönderen birine evrimleşti isem herkes başarabilir :)

arada kafam eskiye dönse de yeni benle hayat çok basit ve çok daha keyifli, herkes açısından...

Bence cabalarsaniz kiskancliginizi yenebilirsiniz. Ben eskiden cok kiskanc biriydim ve kesinlikle fazla ozguvenli biri de degilim. Ama halimi begenmiyordum ve kendime devamli telkinde bulundum. Kiskanmanin saglikli olmadigini, hem benim, hem partnerimin hem de karsimiza cikabilecek potansiyel tehlikedeki insanlarin birer birey oldugunu, her birimizin ozgur oldugunu, sevebilecegimizi veya sevmekten vazgecebilecegimizi kendime telkin ettim. Ise yaradi. Su anki halimden cok memnunum. Kiskancken kendimi cok kotu hissediyordum ve hatta yoruluyordum da.

Back
X