insan kıskançlığını nasıl dizginler?

kızım benim koca sosyopat. kv manyak olunca adam normal olabilir mi? olamaz onda da var bir iki arıza..
benim eşim salsa yapar. dans partneri olan kadına zamanında saygı duydum (bayaa da ileri seviyelerdi yarışmalar dereceler filan ) sonra eşimle küçük büyük tartışmalarımızda bu kadın eşime yazmış çizmiş filan akıl vermiş.. ben karanlıkta mum ışığı ile yürüyormuşum eşimin aurası cok acıkmış herkesin gözü önün üzerindeymiş, cok öylemiş böylemiş..
sinirden elim ayağım titredi he yazarken...
kadını tanıyorum da o da beni. açtım telefon ilk kibar söyledim anlamadı. sende kocana iyi bakmıyon etmiyona giriyordu..hee öyle mi dur bakkii senin anladığın dilde bende var dedim ve yakamızdan düştü.
eger ben ağzımı kv ye kocama ve arkdaşlarına açmasaydım şu durumda olmazdım. inan.
gene eski bir ark. merhaba demiş buna yazışmışlar (kadın bizim düğüne de gelmiş hatırlamıyrum) telini değiştirmiş benimki onu ararsa bulamazmış yeni telini vermiş. zamanında benim ki onun poposuna bakmış mış bunu hatırlıyor muymuş konu da bu
onu da aradım bir giriştim kadına usulünce küfür etmeden agz. ettim.
ondan zor kurtuldum. sonra eşime akıl vermiş mesaj sil karın okuyor yazmış. benim ki dedim o kadın ayağını denk alsın bilisin yaparım ne işi kalır ne başı sende yanında gidersin haberin olsun...daha ses yok.
sonra eşimi bekar sanıp yavşayan bir bayan öğretmen oldu. beni görünce ay böyle güzel eşiniz var nerede saklıyorsunuz dedi. eşime lütfen beni ugraştıma şu kadına tepkini koy dedim. koydu.
bir tanesi de daha eski bu bir eğlence yerinde kızın biri yan masa onların yere eğildi bir şey mi düşürdü bilmiyorum popsunu eşime yasladı. o anda ne yapacağımı şaşırmıştım...şimdi ki aklım olaydı şişeyi kafasına geçirirdim.
Cidden şuan ayakta alkışlıyorum. Umarım ben de bir gün sizin gibi olabilirim.

Cidden şuan ayakta alkışlıyorum. Umarım ben de bir gün sizin gibi olabilirim.
saol. eşim gerçekte özünde iyi adamdır ben bunu biliyorum.ve beni de sevmediğini düşünsem 50 kere boşanırdım.
matah bir uygulama değil ama bazı edepsiz kadınlar bu dilden anlıyor..

saol. eşim gerçekte özünde iyi adamdır ben bunu biliyorum.ve beni de sevmediğini düşünsem 50 kere boşanırdım.
matah bir uygulama değil ama bazı edepsiz kadınlar bu dilden anlıyor..
Ben de kocamla çok kavga ederdim de kadınlara bişey söyleyemiyodum o da rezil olmayalım falan diye tepki koymuyodu ben adamı ve kendimi darlıyodum. Kıskandığım kadınların bunu anlamasını istemiyodum ama kocam orda burda persephone beni şimdi de şundan kıskanıyo diye dert yandığı için mutlaka duyuyolardır. Keşke kendimi de kocamı da tüketeceğime sizin gibi yapacak medeni cesaretim olsaydı

Ben de kocamla çok kavga ederdim de kadınlara bişey söyleyemiyodum o da rezil olmayalım falan diye tepki koymuyodu ben adamı ve kendimi darlıyodum. Kıskandığım kadınların bunu anlamasını istemiyodum ama kocam orda burda persephone beni şimdi de şundan kıskanıyo diye dert yandığı için mutlaka duyuyolardır. Keşke kendimi de kocamı da tüketeceğime sizin gibi yapacak medeni cesaretim olsaydı
terste tepebilir ama buna da hazırlan. sen nasıl arar söylersin o iyi biri derse ki diyolar o zaman kocana da kapıyı göstereceksin.

Anaaa benim ileride reçel siparişi vereceğim hatun eli maşalı biri çıktı ya :eek::KK53:
Maşallah champagneshimmer champagneshimmer :KK48:
her durumda eli maşalı değilim ama kocama yanaşanı beni kötüleyeni evliliğim hakkında yıkıcı akıl vereni yoldan çıkarmaya çalışana elimi dilimi cıkarırırm. bende bu taktik tuttu. :D

Anaaa benim ileride reçel siparişi vereceğim hatun eli maşalı biri çıktı ya :eek::KK53:
Maşallah champagneshimmer champagneshimmer :KK48:
bana bu taktiği verende rahmetli büyük halamdır. 93 yaşında vefat etti. kocasına aşıkmış. enişte cok zamparaymış. halamda hep yakalarmış duyarmış. kadını bir güzel dövermiş sonra eşine sövermiş. meyhaneye gitmiş birgun enişte. halamda peşinden takip etmiş. içip sapıtırmış enişte. halam meyhaneyi basmış sen küfelik mi olucan diyip çantayı indirmiş kafasına :KK70:

her durumda eli maşalı değilim ama kocama yanaşanı beni kötüleyeni evliliğim hakkında yıkıcı akıl vereni yoldan çıkarmaya çalışana elimi dilimi cıkarırırm. bende bu taktik tuttu. :KK70:

Evliliği kadın devam ettirir, yuvayı kadın korur lafları burdan demek :KK51:

Tabi ki dışarıda ki yellozlara pay vermemek lazim ama iş erkekte bitiyor yine de. Az dikkatli olsunlar canım. Ağızlarının payını onlar versin :KK56:

Mesela ben öyle bir sey olsa diyecek laf bulamam öyle de safım :D
Ne denir ki? Kocama askıntı olan kadına ne denir :D taktik alayim maden belki lazim olur

bana bu taktiği verende rahmetli büyük halamdır. 93 yaşında vefat etti. kocasına aşıkmış. enişte cok zamparaymış. halamda hep yakalarmış duyarmış. kadını bir güzel dövermiş sonra eşine sövermiş. meyhaneye gitmiş birgun enişte halamda peşinden takip etmiş içip sapıtırmış enişte. halam meyhaneyi basmış sen küfelik mi olucan diyip çantayı indirmiş kafasına :KK70:

Hahaha bize okurken komik geliyor ama allah bilir ne zorluklar çekti kadın,allah rahmet eylesin

kizlar ya benim esim de agir bir insandir .
is yerindr bi bayan var . ayni zamanda komşumuz kadina sinir oluyorum ya bize gelince yok ..... gelir yemegini yaptın mi? ben esimi arayacak olurum bi kac kere ust uste arasam aramasana kiz vs. sinir oluyorum ya . kendi de evli . anlamiyirum ki ben kimsenin kocasini aramasina karışmıyorum . ne yaptım peki bit bit bt esime diyip duruyorum . o hic vakit gecirmedigini soyluyo . kadin kiskandirmak icin mi yaoio ne . bi de gelmis .... kahveyi nasil sever ben gecen gun sekerli yaptım ama dio . :KK11:
kusura bakma konu sahibi konina konu kattim ama . cok sinirlendim suan . ama ben ne yaptim kadinla arama mesafe koydum . sanane benim kocamin sevdigi kahveden ya .

medeni insanı çileden çıkartırlarsa, arkadaşlık veya ilgilerini abartmaya başlarlar ise o medeni öyle bir medeniyetsiz olur ki sasarsın.
kıskanmış kadının önünde dag dursa yıkar geçer.
Al benden de o kadar.
Bir hatunu kocasının yanında terslemek zorunda kalmıştım,çok çirkindi yaptığım ama bin kere uyarmışım ne bu rahatlık hala.. Hoşlandığın belli,e bu adam -yapıyorsa da bir şey- ayrılmayacağı belli.Kimsenin günahını almam ama kimseye de güvenmem.Benimki samimi olmasa kadın da abartmazdı gibi geliyor.ufak çaplı bir sohbetle almıştım hevesini :)

Mantığını çalıştırarak:)

İlk ilişkimde çok kıskançtım. Kiminle konuştun ne yapıyorsun. Muhtemelen hissediyordum aldatıldığımı ondan. Şimdi düşündümde cok salakmışım.

Bende ki kıskançlık güvenmemekten kaynaklıydı. Kendimi sevmiyordum. Umutsuzca karşımdaki insanın beni sevmesini istiyordum. Resmen sevilme ihtiyacı.
Sonra ilişki bitince anladım ki güvenmediğim yani beni kıskançlığa sevk eden adamla işim olmamalı. Artık başkalarının beni sevmesine bağımlı değilim. Severse kalır, sevmezse gider. Ne yaparsak yapalım bu değişmiyor. Kendimi kasmayı bıraktım tabii. Bu nedenle hemcinsi arkadaşlarına da müdahale etmem. Tabii ki belli bir seviyede. Yine aynı şekilde bende kendime müdahale ettirmem. Çünkü bu kıskançlık mevzusunda olay 3. kişiler değil, ilişkinin tarafları. Bu mantık kafamda oturdu, ondan beridir kıskançlık krizi falan yok :)
Yinede arkadaşları kim nedir kimdir nasıl görüşüyor hepsinden noktasına kadar haberim var:)

kızım benim koca sosyopat. kv manyak olunca adam normal olabilir mi? olamaz onda da var bir iki arıza..
benim eşim salsa yapar. dans partneri olan kadına zamanında saygı duydum (bayaa da ileri seviyelerdi yarışmalar dereceler filan ) sonra eşimle küçük büyük tartışmalarımızda bu kadın eşime yazmış çizmiş filan akıl vermiş.. ben karanlıkta mum ışığı ile yürüyormuşum eşimin aurası cok acıkmış herkesin gözü önün üzerindeymiş, cok öylemiş böylemiş..
sinirden elim ayağım titredi he yazarken...
kadını tanıyorum da o da beni. açtım telefon ilk kibar söyledim anlamadı. sende kocana iyi bakmıyon etmiyona giriyordu..hee öyle mi dur bakkii senin anladığın dilde bende var dedim ve yakamızdan düştü.
eger ben ağzımı kv ye kocama ve arkdaşlarına açmasaydım şu durumda olmazdım. inan.
gene eski bir ark. merhaba demiş buna yazışmışlar (kadın bizim düğüne de gelmiş hatırlamıyrum) telini değiştirmiş benimki onu ararsa bulamazmış yeni telini vermiş. zamanında benim ki onun poposuna bakmış mış bunu hatırlıyor muymuş konu da bu
onu da aradım bir giriştim kadına usulünce küfür etmeden agz. ettim.
ondan zor kurtuldum. sonra eşime akıl vermiş mesaj sil karın okuyor yazmış. benim ki dedim o kadın ayağını denk alsın bilisin yaparım ne işi kalır ne başı sende yanında gidersin haberin olsun...daha ses yok.
sonra eşimi bekar sanıp yavşayan bir bayan öğretmen oldu. beni görünce ay böyle güzel eşiniz var nerede saklıyorsunuz dedi. eşime lütfen beni ugraştıma şu kadına tepkini koy dedim. koydu.
bir tanesi de daha eski bu bir eğlence yerinde kızın biri yan masa onların yere eğildi bir şey mi düşürdü bilmiyorum popsunu eşime yasladı. o anda ne yapacağımı şaşırmıştım...şimdi ki aklım olaydı şişeyi kafasına geçirirdim.
Tövbe estağfurullah ben cinnet geçirirdim herhalde sonrası zaten meçhul

Ahmet de "onun sevdicegi var. Çok güzel ve tatlı bir kız. Hem de mesleği şu" demiş.

bu ne kadar çirkin bişey ya. insanları mesleklerine göre kategorize etmek, olur olmaz onayı vermek. sevgilisi var de geç. karşıdaki kız şansını denemiş sonuçta. böylesi aşağılamak gibi oluyor.

Bir ilişkim var. Çok sorunlar yaşadık. Ayrıldık. sonra tekrar birleştik. Şu an görünürde bir derdimiz yok. Eğleniyoruz, gülüyoruz, geziyoruz. Beraber uyurken sımsıkı sarılıyoruz.

Bana karşı dürüst biri. Bugüne kadar hiç yalanini yakalamadim. Saklayabilecegi şeyleri bile saklamadi, dürüstçe söyledi.

Ama ben manyakça kiskaniyorum onu.

Misal, geçen gün ahmet diye bir arkadasiyla yolda yürüyorlarmis. Ahmeti taniyan bir kiz bunları görmüş uzaktan. Ahmete mesaj atmış. "Yanındaki kimdi? Tanıştırsana beni. Çok beğendim" yazmis. Ahmet de "onun sevdicegi var. Çok güzel ve tatlı bir kız. Hem de mesleği şu" demiş. Kız da benim mesleğimi ve beni kastederek "allah onların belasını versin" demiş. Tanımadığım kız bana bela okumuş yani. Hey allahım. Ahmet de aslında bunu detaylı anlatmazdi ama laf arasında sevgilime abi sende de ne karizma var falan derken yumurtladi. Ben inanmayinca da mesajları gösterdi. Sevgilim bakmadı bile. Amaan salla dedi. Allah asıl onun belasını versin, manyak mıdır nedir dedi.

Başka bir olay; sevgilimin iş yerinde oturuyoruz. İçeri 3 kişilik bir heyet girdi imza için. Bu 3 kişiden biri olan kız "x beyin odası işte burasııı" diye cıvıl cıvıl ve gülerek içeri giriyordu ki beni görünce gülümsemesi yüzünde dondu. Valla benim paranoyam değil. Odadan çıkana kadar surat astı..arada beni inceledi, benden tarafa bakması gerekmedigi halde.

Bir de daha önceden konusunu açtığım bir kiz var. Sevgilimin arkadaşının kafesinde takılıyor sürekli bu kız. Herkes sevgilime bu kız senden hoşlanıyor diyor. Sevgilimle biz barışıp o kafeye gitmeye başladığımizdan beri kız ilk başta bozuldu. Sevgilim kıza çok mesafeli. Ben yokken kız onun masasina gelirse bir bahane bulup kalkiyor sevgilim. "Sirf sen huzursuz olma diye. Yoksa zerre bisey hissetme ihtimalim yok. Hatta cok itici buluyorum" dedi. Ben varken zaten gelmiyor kız. Ki bu da çok saçma. Bi duygusu olmasa ben varken de gelmeye calisirdi.

Neyse özetle durumlar bunlar.
Kiskaniyorum arkadaşlar. Manyaklar gibi kiskaniyorum.
Sevgilime güveniyorum. Kendime güveniyorum. Bu konularda sıkıntı yok.
Ama yoğun bir sahiplenme ve kaybetme korkusu var bende sanırım.

Geçmişte bir erkek arkadaşım beni manyakça kiskanmisti. Dayanamayip ayrılmistim. Şimdi ben de sevgilimi aynı noktaya getirmek istemiyorum..ne yapayım?

Arada dır dır ettiğim oldu malesef. Ama saklayamiyorum duygularimi.

Düşününce o kızlar beni kiskanmali. Hatta kiskaniyorlar muhtemelen.
Peki ben onları niye kiskaniyorum? Manyak mıyım?
Kızlar da normal kız işte. Hani öyle bir monica bellucci falan değiller. Ama ben zaten kim olsa kıskanıcam. Napicam ben???
Sorunun kaynağını bulman lazım. Çünkü ortada kıskanılacak bir şey yok. Sevgilin zaten kızlarla arasındaki mesafeyi koruyormuş. E sen de eline sihirli değnek alıp kızları ortadan kaldıramayacağına göre, yapacak hiçbir şeyin yok. Bu duygular güvensizlikten kaynaklanıyor.
Ya kendine güvenmiyorsun içten içe ya da sevgiline.
Aksi durumda sevgiline karşı bir şeyler hissediyorlar, evet ama adam çizgiyi çok kesin çekmiş zaten. Böyle ölüyorum, bitiyorum kıskançlıktan durumu yok.

Sevgilinin çevresindeki kızlar da aşırı arsız tiplermiş. İnsanı ister istemez kiskancliga iten, huzurunu bozan cinsten. Bunlara rağmen içi rahat olacak kişi sayısı azdır, ki ben de onlardan değilim:KK53: Sevgilin çok güzel idare ediyormuş ama, bu iç rahatlatıcı en azından :KK54:

Allah var şimdiye kadar çok doğru davrandı sevgilim

Ama ben huzursuzum. Huysuzluk yapmaya devam edersem saçma sapan insanlar yüzünden kavga edicez.

Kendimi nasıl yatistirayim?

Back
X