- 7 Ağustos 2013
- 966
- 1.095
- 313
Bir maruzatim, anlayamadigim bir durum var. Bazi islemler icin Köln'deki (Almanya) Türk konsolosluguna gidip geldik. Anlam veremedigim, kafami cidden kurcalayan ve hatta beni rahatsiz eden konu su oldu: Köln konsolosluguna gittimizde telefonlarimizi iceri almamiza izin vermiyorlar. Hemen kapida bisuru kucuk dolap var, kilit var uzerinde, hani spor salonlarinda olanlardan. Telefonlari icine koyup anahtarini alip iceri gecebiliyosun. Tamam neyse hadi okey diyor ve giriyosun iceri. Ciktigimizda ise benim 70% lerde olan, kocaminda 60%lerde olan sarji 2% lere dusmustu (hepside akilli telefon bu arada). Normal sartlarda ASLA 1 saatte telefonlarimiz bukadar gerileyemez, en agir programlari acsan kullansan bile. Bu arada baska konsoloslurada gittim, baska sehirlerde bu durumla karsilasmadim.
Gercekten cok rahatsiz oldum bu durumdan. Cunku duyumlarimiza gore telefonu bildiginiz stripliyorlarmis, yani hafizani kopyaliyorlarmis. Benzer seyler gorenler bilenler var mi? Benim mahremiyetim o! Benim ozel telefonumu hangi hakla bosaltiyorlar. Az oncede esim tekrar konsolosluga ugramak durumunda kalmis, ve yine telefonunun sarji tamamiyle bosalmis. Bu konu nedir, anlayaniniz var midir. Sikayet etmeyi dusundum, kalkip vatanimi kime sikayet edecegim. Ama bu durumun arastirilmasi gerekmiyor mu. Mahremiyet (privacy) cok ama cok hassas bir konudur yasadigim ulkede. Bu konuda yapilacak neler var sizce?
ps; biri bizi gozetliyor durumu elbette her yerde var, mesajlasmalarimiz, her an nerde oldugumuz, akilli telefonlar sayesinde tum bilgilerimiz zaten aslinda herkes tarafindan erisebilir durumda. ama bukadar gozumuze sokarak telefon hafizamizi kopyalamak nedir?
yoksa konsoloslugun gunahina mi giriyorum ve durum bambaska mi..
O kadarını bilmem ama okulda bazı bölümlerde özellikle sınıfta telefon çekmiypr . Tenefüsüm de yok sürekli sınıftayım telefonum da orda. %100 şarjla gidip %30la çıktığımı bilirim telefonuma saatlerce dokunmadığım halde.. çekmeyince sürekli hat ararmış telefon Yani sürekli aktif kalırmış. Acaba öyle bi durum mu oluyor diye düşündüm ama ben 6-7 saat kalıyorum siz en fazla 1saat kalıyorsunuzdur