İnsan Mutsuz Olmak İster Mi?

Çocuk bakıcınin bağirmasindan mi daha çok etkilenir , sürekli karamsar mutsuz bir anne ve bu sebeple çatıştığı baba ile aynı evde yaşamaktan mı???

hangisi sizce ?

Sanki çocuğunuza bağıran eşinizmis gibi neden bedel ödetiyorsunuz? Siz anne iseniz o da baba..
siz bakıcı olayına üzüldünuz de, eşiniz iyi olmuş aman mı dedi ???

Ama ben anneyimmm ama benim içim yanıyor diye dramatize etmeyin sakın...

Tabi ki üzülmeniz normal ama bunu sanki çocuğunuzu kaybetmiş gibi ya da çocukta kalıcı bedensel hasar oluşmuş gibi uzatmanın sürekli ağlamaklı olmanın kime neye faydası var ?

Kendinize gelin! Bakıcı olayının arkasına saklanmayin.. hayatta neler var..

Bence bolca yürüyüş yapın, sahil kenarına gidin ruhunuzun biraz dinlenmeye ihtiyacı var.
Papatya veya melisa çayı için.
Belki hafıf bır sakınlestırıcı de kullanabılırsıniz bıtkısel Passiflora gibi.
Bu donem gecıcı bırsey ama farkındaysanız evlılıgınızı yıpratıyor toparlanmalısınız
teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
bulunduğum yerde bir avuç su bile yok deniz adına
ama çayları deneyeceğim

doktora yapıyorum
okulda sürem doluyor
duydum diyeyim canım bir şekilde
benimde 2. kızım da 2 sene bakıcılar baktı
2 yılda 4 bakıcı değiştirdim
haklısınız ne kadar da güvensek gözümüz hep arkada
3 yaşı dolunca kreşe verdik şükür ki
Allah yardımcınız olsun

iletişimimiz sıfır son zamanlarda
bebeğime anneler bakmaya gelince eşim herşeyden elini eteğini çekiyor
yani sanki anneler bebeğe değilde onun üzerinde ki sorumlulukları almaya gelmiş gibi
yatıyor tv karşısına yada saatlerce sigara keyfi bu onun hayatı
Peki sizin ondan beklentiniz var mı? Oturalım sohbet edelim. Çocuğu annelere bırakıp başbaşa ele ele gezelim. Bunları talep ediyormusunuz ediyorsanız cevabı ne oluyor? Üzgünüm bazı erkekleri sürekli dürtmek gerekir, yoksa bıraksan çoğu elinde kumanda yada telefon koltuk üstünde ömür çürütür.

Çocuk bakıcınin bağirmasindan mi daha çok etkilenir , sürekli karamsar mutsuz bir anne ve bu sebeple çatıştığı baba ile aynı evde yaşamaktan mı???

hangisi sizce ?

Sanki çocuğunuza bağıran eşinizmis gibi neden bedel ödetiyorsunuz? Siz anne iseniz o da baba..
siz bakıcı olayına üzüldünuz de, eşiniz iyi olmuş aman mı dedi ???

Ama ben anneyimmm ama benim içim yanıyor diye dramatize etmeyin sakın...

Tabi ki üzülmeniz normal ama bunu sanki çocuğunuzu kaybetmiş gibi ya da çocukta kalıcı bedensel hasar oluşmuş gibi uzatmanın sürekli ağlamaklı olmanın kime neye faydası var ?

Kendinize gelin! Bakıcı olayının arkasına saklanmayin.. hayatta neler var..
yaa işte ben tamda dediğiniz gibi değilim
yani bebeğimle mutluyum huzurluyum
bu bana eşimin yaptığı yorum
kendisinden ne talep etsem sen zaten mutsuzsun diye başlıyor
bebeğimizle ilgilen deyince bile yani ben ne talep etsem sanki inşaallah olmazda mutsuz olurum imasında
ama ben bir anneyim tabiki elimde mendil gezmiyorum
sadece o kısımları hani eşim sürekli mutsuzsun diye empoze edince bu sebeplerden canım sıkkın olabilir diyorum ama
normal yaşantıma devam ediyorum

bebeğimiz olduktan sonra oldu böyle
aslında kişilik olarak kendisi çok depresiftir
mesela durup dururken ahh biz eskiden ne yokluk yaşadık diye dertlenebilir
yani mutsuzsanız mutlu gibi rol yapamazsınız ama en azından deneyin. yani adam gerçekten siz mutsuz olduğunuz için mi şikayetçi yoksa kökten bi uzaklaşma mı mevcut, anlayabilirsiniz belki.

benimde 2. kızım da 2 sene bakıcılar baktı
2 yılda 4 bakıcı değiştirdim
haklısınız ne kadar da güvensek gözümüz hep arkada
3 yaşı dolunca kreşe verdik şükür ki
Allah yardımcınız olsun
genel olarak etrafımda ki insanların da tecrübeleri böyle ama
bizim ki acayip yalancıymış ben bir insanın bu derece karaktersiz olmasını yada kendimin bu kadar salak olmasını kaldıramıyorum

Peki sizin ondan beklentiniz var mı? Oturalım sohbet edelim. Çocuğu annelere bırakıp başbaşa ele ele gezelim. Bunları talep ediyormusunuz ediyorsanız cevabı ne oluyor? Üzgünüm bazı erkekleri sürekli dürtmek gerekir, yoksa bıraksan çoğu elinde kumanda yada telefon koltuk üstünde ömür çürütür.
ya tabiki de oluyor
ama eşim karşılık vermiyor
yani ben diyorum o öylece kalıyor

genel olarak etrafımda ki insanların da tecrübeleri böyle ama
bizim ki acayip yalancıymış ben bir insanın bu derece karaktersiz olmasını yada kendimin bu kadar salak olmasını kaldıramıyorum
estağfirullah
bazı şeyleri aman çocuğumuza iyi bakıyor diye görmezden geliyoruz
tabi bu çocuğa yapılanlar değil
sonra da çıkıyorlar tepemize
off zor işler

tabi söylüyorum
özellikle bakıcının kötü muamele göstermiş olduğunu kaldıramadığımı
evladıma bakınca içimin acıdığını ama ona göre böyle düşünerek hayat geçmezmiş
kendisi gibi hemen atlatmamı bekliyor ama olmuyor bilmiyorum
bu konu beni çok üzdü kandırılmış olmak ve bebeğimin ruhunda aldığı yaralar beni incitti
Bu konuda bu kadar hassas isen işten ayrılıp bebeğine kendin bakmalısın. Ayrıca sadece bebeğin değil sen de psikolojik destek almalısın.

Aynı şey benim başıma gelse eşim beni tefe koyardı. Oturup çocuğuna bakmayıp çalıştın senin yüzünden oldu diye vicdan azabı gibi hergün konuşurdu. Sürekli beni suçlardı. Işin bu kısmını da düşünüp toparlanman gerek.

Onu anlamaya çalışın, mutlu olun. Bide o zaman bakalım ne oluyor?

Orda bekliyor diye üzülmek yerine, ne bekliyosun orda 1 saat , gelsene çocuğun yanına deyin.
Yönlendirin.

Back
X