Insan neden bosanamaz?

Bir insan önce kendi kendine değer verecek.
Vermeyen değer görmüyorum demesin.
Dese de boş..

Bugüne dek ona git demek dışında gözünü korkutacak ne yaptınız?
Eve geldiğinde boş dolap, boş ev buldu mu mesela?
Öyle kuru kuru git deyip, dayağı hakareti işitip durduğun yerde durmakla olmaz.
Düzelmez de, düzelmesi için bir sebep yok. Korku yok.

Hangi filmdi hatırlamıyorum adam yıllarca hapishanede duruyor dışarı çıkınca afallıyor sonra oraya geri dönmek için ugraşıyordu. Aynen onun gibi değişiklikten korkmak, bir yanda bildiğiniz alıştığınız kötü de olsa giden bir evlilik diğer yanda belirsizlik. Değişiklikten korkmayın. Evliliğinizden daha kötü olamaz farklı bir hayat
Zaten böyle evlilikler anca hapishaneyle kiyaslanabilir. Bu piskolojiyle basarabilecekmiyim cünkü fazlasiyla ezigim. Ama yarin avukat arayacagim

Bir insan önce kendi kendine değer verecek.
Vermeyen değer görmüyorum demesin.
Dese de boş..

Bugüne dek ona git demek dışında gözünü korkutacak ne yaptınız?
Eve geldiğinde boş dolap, boş ev buldu mu mesela?
Öyle kuru kuru git deyip, dayağı hakareti işitip durduğun yerde durmakla olmaz.
Düzelmez de, düzelmesi için bir sebep yok. Korku yok.
Evet korkmuyor cünkü gidecek yerim yoktu. Orda burda da cocugu perisan etmek istemedim. Ama yarin avukattan bilgi alacam. Gerci yazihaneleri acikmi koronadan dolayi onuda bilmiyorum

Psikolojik destek alin, avukatlara danışın, ev bakın. O da anlasın sizin kurban olmadığınızı. Elalemin yetiştiremedigi, adam edemediği erkeklere bakmak zorunda değilsiniz.
Avukata yarin ulasmaya calisacagim. Belki acukat ona bir yazi yazarsa cik diye ciddi oldugumu anlar ve gider. Bu evi kendi emeklerimle aldim cünkü imkanim varsa birskmak istemiyorum

Emeklerine kiyamadigin için. Tek sebebinin bu olduğunu düşünüyorum...

Sizin sebebiniz belli mi ki? Belli olsa bize sormazdiniz.
Iste sevep yokki bende, elalem korkusu degil, maddi durum da degil. Ben bilmiyorum kafayi yiyecem ben niye cektim bunlari senelerce kendime layik gördügüm hayata bak ve ayrilma sebebim cokken ayrilamiyorum

Avukata yarin ulasmaya calisacagim. Belki acukat ona bir yazi yazarsa cik diye ciddi oldugumu anlar ve gider. Bu evi kendi emeklerimle aldim cünkü imkanim varsa birskmak istemiyorum
İnanın üstünüzden büyük bir yük kalkacak. Avukatlar size neyi nasıl yapmanız gerektiğini söyler. Peki elinizde darp raporu, kanıt, yazılı sözlü deliller var mı?

Bir cok kadinda var diyorsunuz yani. Bilmiyorumki nereye gitsem. Peki ayrilan kadinlar cocuklariyla nereye gidiyor. Ev tutup öyle mi gidilir

Siz kesin ayrılmak istiyor musunuz önce onun kararını verin. Eşinizle konuşun o mu gidiyor siz mi gidersiniz. Baba evine dönen de var kendime ev tutup giden de. Ev tutacak maddi durumunuz var mı? Sizin ekonomik durumunuza, aile yapınıza, koşullara bağlı tamamen.

Bu arada darp edildiyseniz darp raporu almalıydınız. Fotoğrafların önemi yok diye biliyorum. En iyisi avukata danışın

Siz kesin ayrılmak istiyor musunuz önce onun kararını verin. Eşinizle konuşun o mu gidiyor siz mi gidersiniz. Baba evine dönen de var kendime ev tutup giden de. Ev tutacak maddi durumunuz var mı? Sizin ekonomik durumunuza, aile yapınıza, koşullara bağlı tamamen.

Bu arada darp edildiyseniz darp raporu almalıydınız. Fotoğrafların önemi yok diye biliyorum. En iyisi avukata danışın
Aileme gidemem, ona git dedim kac kere gitmiyor, kendim ev tutabilirim ama münkünse bu evde kalmak isterim. Sanirim avukata gitmem lazim

Iste sevep yokki bende, elalem korkusu degil, maddi durum da degil. Ben bilmiyorum kafayi yiyecem ben niye cektim bunlari senelerce kendime layik gördügüm hayata bak ve ayrilma sebebim cokken ayrilamiyorum
İstemiyorsunuz demek ki ayrilmayi. İnsan bir seyi istese onunde kim durabilir?

Merhaba arkadaslar,

simdi bir kadin düsünün ki, kücük yastan ayaklari yere basan isi gücü saglam yani herhangi gibi bir cekincesi yok. Ama bu kadin senelerdir kocasindan duymadigi hakaret kalmadi, asagalama, hor görme, baskalarinin önünde kücük düsürülme hersey var. Ara sira fiziksel siddet de var. Ve bu kadin bosanamiyor neden yani niye o ilk adimi atamiyor. Nasil bosanilir zaten yani gitmeyen adam nasil gönderilir. Bunu piskolojide bir adi var mi Allah askina bu nasil bir basiret baglanmasidir. Ha birde cocugu var ve bu kadin benim. Lütfen beni kendime getirin gencligimi bu adama verdim ama bu gidisle tüm ömrüm gidecek.
Korkuyorsun cunku.Aliskanlik basa bela zaten.Bir taşma noktasi vardir ve o gun o cesaret gelir.Tabi bunun icin 3 maymunu oynamamak lazım

"Ay bosanirsam naparim ne ederim nasıl olur" diye düşünmek çaresizlikle düşünmek yerine plan yapmaya başlayabilirsiniz. Örneğin "önce ev tutsam, ev için şu kadar para lazım biriktireyim, şu zaman eşimle konuşup boşanmak istediğini söyleyeyim, evimi önceden düzeyin bavulumu alıp gideyim" gibi.

Hiç bir kadın baba evinden, koca evine gitmemeli, kısa bir dönem bile olsa sadece kendine ait bir evi olmalı. Öbür türlü ne kadar eziyet görürse görsün, mutlaka bir erkeğin evinde olmak zorunda hissediyor kendini. Söyleyeyim neden boşanamadığınızı, bildiğiniz cehennemi bilmediğiniz cennete tercih ediyorsunuz. Kendinize ait bir hayat ne demek bilmediğiniz için nereden başlayacağınızı bulamıyorsunuz muhtemelen. Bence çare iyi bir terapist, seneye bu zamanlar ayaklarınızı uzatıp hayatınızın tadını çıkarıyor olursunuz.

Neden hakaret ediyor?Siz neden vazgecemıosunuz?Iyı bir baba mı ?İyi bir eş mi?Yada cinsellık mı iyi ?

Öncellikle değerli olduğunu kabul etmelisin. Ben değerliyim deyip değerli olmayı seviyorum diyerek kendini telkin etmekle başlayabilirsin

Back
X