İnsan unutmaya başladığını nasıl anlar?

duha_can

Velhasıl ziyan olduk, ziyadesiyle...
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
1.277
2.459
133
Arkadaslar hepimizin hayatinda var dönüm noktaları, kötü olaylar, yaralar, tamir edilmez gibi görünen kırgınlıklar...

Bilincli bilincsiz, gece gunduz her an bu talihsizlikleri, bu huzunlu olaylari dusunurken yavas yavas unutmaya basladiginizi nasil hissettiniz? Nasil anladiniz?

Ornegin, dusuncesi bile gozlerinizi doldururken, bogazinizda hickiriklarin dugumlenmesine neden olurken artik hatirlayinca aglama duygusunu hissetmemek ama yine de canin sıkılmasi unutmaya baslamak midir?

hemde miiis gibi unutmaya başlamak.. daha doğrusu alışmaya başlamak. önce alışıyorsun o ağlamalar felan bitiyor sonra sadece kalp kırıkların kalıyo uzaklara dalıp gidiyorsun çoğu zaman. sonra çok yıprandığını hssediyorsun ve kendine yöneliyorsun ne bileyim aşk hayatım kötüyse derslerim iyi olsun diyorsun yada ne bileyim iş hayatım aile hayatım diyorsun ve kendini bi şekilde o olaydan soyutluyorsun. bi bilimsel bilgiye göre 8 ay içinde unutulurmuş :D bak blimsel dahi konuşuyorum unutuluyor arkadaş. tek anlaman gereken şu her gelen sana bişeyler katarak gidiyo. götürdüklerine değil getirdiklerine bakacaksın ve hayatında onu uygulayarak devam edeceksin uygulamazsn sonraki gelen kişide aynı ilişki modeli oluyor. Veeeeee mutlu son; gerçekten doğru kişi bi yerde bi şekilde seni buluyor ve mutluluğu üksek dozda yaşıyorsun ve diyorsun ki önceden de çok mutlu hissediyordum ama bu mutluluk bir başka diyorsun onu o mutlulugu yasayınca anlıyorsun :)

hemde miiis gibi unutmaya başlamak.. daha doğrusu alışmaya başlamak. önce alışıyorsun o ağlamalar felan bitiyor sonra sadece kalp kırıkların kalıyo uzaklara dalıp gidiyorsun çoğu zaman. sonra çok yıprandığını hssediyorsun ve kendine yöneliyorsun ne bileyim aşk hayatım kötüyse derslerim iyi olsun diyorsun yada ne bileyim iş hayatım aile hayatım diyorsun ve kendini bi şekilde o olaydan soyutluyorsun. bi bilimsel bilgiye göre 8 ay içinde unutulurmuş :KK70: bak blimsel dahi konuşuyorum unutuluyor arkadaş. tek anlaman gereken şu her gelen sana bişeyler katarak gidiyo. götürdüklerine değil getirdiklerine bakacaksın ve hayatında onu uygulayarak devam edeceksin uygulamazsn sonraki gelen kişide aynı ilişki modeli oluyor. Veeeeee mutlu son; gerçekten doğru kişi bi yerde bi şekilde seni buluyor ve mutluluğu üksek dozda yaşıyorsun ve diyorsun ki önceden de çok mutlu hissediyordum ama bu mutluluk bir başka diyorsun onu o mutlulugu yasayınca anlıyorsun :)

Cok tesekkurler iyi geldi bu yazı. :)) Ben de kendimdeki bu ufak tefek degisimlere sasiyorum aslinda. Zaman gercekten de alismak konusunda ilac...

Belirli bir süre sonra kırgınlık bile kalmıyor. Benim 3 yıl süren bir ilişkim vardı. Çok sudan sebepler yüzünden bitti. O zamanlar yine hep buraya yazar fikir alırdım ben ne yapacağım diye. Günlerce ağladım sızladım ama sonra öyle bir noktaya geldim ki ben bile hayret ediyorum.

Geçtiğimiz yaz ayrıldığım kişi bulunduğum şehire geldi benimle görüşmek istedi. Bende hep bu anı bekliyordum tabi ki. Gittim ama daha fazla vaktim olmasına rağmen yarım saat oturtabildim onunla. Öylesine her şey bitmiş ve öyle uzaklaşmışım ki daha fazla kalmak bile gelmedi içimden. Ayrılırken elini bile sıkmayacaktım o uzatmasaydı.

Şimdi ne zaman adı geçse aman diyorum iyi ki bitmiş hiç bir şey hissedemiyorum artık. Hiçbir şeyini merak etmiyorum.

Nasıl oldu bilmiyorum ama iyi oldu. Umarım sen de bir an önce atlatırsın :) zamanla can sıkıntısı da kalmaz merak etme.

Belirli bir süre sonra kırgınlık bile kalmıyor. Benim 3 yıl süren bir ilişkim vardı. Çok sudan sebepler yüzünden bitti. O zamanlar yine hep buraya yazar fikir alırdım ben ne yapacağım diye. Günlerce ağladım sızladım ama sonra öyle bir noktaya geldim ki ben bile hayret ediyorum.

Geçtiğimiz yaz ayrıldığım kişi bulunduğum şehire geldi benimle görüşmek istedi. Bende hep bu anı bekliyordum tabi ki. Gittim ama daha fazla vaktim olmasına rağmen yarım saat oturtabildim onunla. Öylesine her şey bitmiş ve öyle uzaklaşmışım ki daha fazla kalmak bile gelmedi içimden. Ayrılırken elini bile sıkmayacaktım o uzatmasaydı.

Şimdi ne zaman adı geçse aman diyorum iyi ki bitmiş hiç bir şey hissedemiyorum artık. Hiçbir şeyini merak etmiyorum.

Nasıl oldu bilmiyorum ama iyi oldu. Umarım sen de bir an önce atlatırsın :) zamanla can sıkıntısı da kalmaz merak etme.
Tesekkurler, insallah. Yazdiklariniz cok iyi geliyor.

Saniri onu daha az takip ederek fotoğraflarına daha az bakarak ona yazmaya çalışmayarak onu unuttuğunu Anlıyorsun..ilk 2 yıl onun her an kimle ne yaptığını dusunup sıcak soğuk terler dökerken 3. Yıla girmeye yakın "çok da fifi " demeye basliyorsan ve kiskanmayi birkmissan olay bitmiştir...Ama kalbinde ona ait olan yer her zaman duruyordur ona olan sevgiden değil kendine olan saygindn...

Saniri onu daha az takip ederek fotoğraflarına daha az bakarak ona yazmaya çalışmayarak onu unuttuğunu Anlıyorsun..ilk 2 yıl onun her an kimle ne yaptığını dusunup sıcak soğuk terler dökerken 3. Yıla girmeye yakın "çok da fifi " demeye basliyorsan ve kiskanmayi birkmissan olay bitmiştir...Ama kalbinde ona ait olan yer her zaman duruyordur ona olan sevgiden değil kendine olan saygindn...

Biz kadinlar sevdigimizi merak ediyoruz. Dediginiz gibi merak azaliyorsa demek ki onsuzluga alismaya basliyoruz. Bir sonraki evre de unutmak oluyordur belki.

unutmaya başladığını nasıl anlarsın ???? bunu anlayamazsın ki sadece unutursun....bir gün bir bakmışsın pufff....ama önce unutmak istediğin her neyse onunla ilgili konuşmayı bırakmakla başlamalısın...

Ne zamanki kalbin acımamaya başladı , işte o zaman unutmuşsundur

Haklisiniz..

unutmaya başladığını nasıl anlarsın ???? bunu anlayamazsın ki sadece unutursun....bir gün bir bakmışsın pufff....ama önce unutmak istediğin her neyse onunla ilgili konuşmayı bırakmakla başlamalısın...

Evet artik konusma konusu bile olmamali. Cok haklisiniz..

Artık geleceğinde onunla ilgili tek bir hayalin bile yoksa(karşılaşmak,pişman olması vs hersey dahil),em ufak kızgınlık,kırgınlık hissetmiyorsan hatta gördüğünde eski bir arkadaşınla sohbet eder gibi edebileceğine ve hissedeceğine eminsen artık unutmuşsundur..ayrıca bir arkadaş 3 yıldan bahsetmiş bu normal değil takıntı ve tedavilik bir durum.Normal şartlarda bence 6 ay hadi maximum 1 yıl

Unutma evrelerini yaşamaya başlamışsın. Gün gelicek senin aklına gelicek ama seni güçlü kılan bi tecrübe olarak. Tamamıyla unutmanı istemem seni üzen bi konu olmaktan çıkıp tecrübe haline gelmesini dilerim

evet bu en büyük belirtilerden biri işte unutmaya başladığın zaman eskisi gibi o olayın seni üzmediğini hissedersin mesela

Neyi unutman gerektiğini unuttuğunda, unutmuş oluyorsun

Artik merkezimden ciktiginda yani... Tesekkuler..

Artık geleceğinde onunla ilgili tek bir hayalin bile yoksa(karşılaşmak,pişman olması vs hersey dahil),em ufak kızgınlık,kırgınlık hissetmiyorsan hatta gördüğünde eski bir arkadaşınla sohbet eder gibi edebileceğine ve hissedeceğine eminsen artık unutmuşsundur..ayrıca bir arkadaş 3 yıldan bahsetmiş bu normal değil takıntı ve tedavilik bir durum.Normal şartlarda bence 6 ay hadi maximum 1 yıl

Benim icin siradanlastiginda unutmus olacagim diye dusunuyorum ben de..

Sure kisiden kişiye, durumdan duruma degisiyor ama evet bazi sureler cok uzun..
Dilerim ask acisi ceken bayanlarin hicbiri çokça zaman kaybetmez.. Tesekkurler bu arada.

Son düzenleme:
Peki görerek unutmak ne kadar zaman alır aynı okulda? Bu mümkün mu

Seninki de zormus canim, Allah yardimcin olsun. Ama ayni ortamda olup da ayriligi asip yeniden baskasini seven, mutlu olan tanidiklarim var.

Unutma evrelerini yaşamaya başlamışsın. Gün gelicek senin aklına gelicek ama seni güçlü kılan bi tecrübe olarak. Tamamıyla unutmanı istemem seni üzen bi konu olmaktan çıkıp tecrübe haline gelmesini dilerim

Cok tesekkurler guzel dileginiz icin. Zaten hissedilen sevgi, kirginliklar, duygular vs. unutulur diye dusunuyorum. Ama olayin, durumun kendisi kalir.

evet bu en büyük belirtilerden biri işte unutmaya başladığın zaman eskisi gibi o olayın seni üzmediğini hissedersin mesela

Evet hisler eski canliligini kaybediyorsa belki de bu ilk belirtilerdir.. Tesekkurler..

Back
X