insan yalnız başına mücadele edebilir mi? sizce tayin ietemeli miym?

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
daha önceki konularımı okuyanlar hatırlayacaktır ailevi durumlarımı..
arkadaşlar küçük br ilçede lise öğretmeniyim.ek dersimle maaaşımı tam alıyorum.ama 4 yıldır burdayım boşandığım için talipler de istemediler.sizce ben burdan tayin istemeli miyim? değişiklik iyi gelir mi? o kadar alışmış hissediyorum ki buraya hiç istemiyorum aslında gitmek ama dünkü kavgadan ve ev sahibinin gelmesinden sonra gitmekten başka çarem kalmadı gibi.anam olacak kadın o..pu diye bağıryor herkes duyuyor.ev sahibi kadın dedikoducu zaten.herkese söyler dünkü kavgay ao da geldi.beöyle yapacaksanız defolun gidin dedi.ben ne yapmalıyıom.hayatta yapayalnız kalmak insanı yorar mı? evlenmiş olmak için evlenmek istemiyorum bir kez boşandım 2.ye dayanamam.sizce gitmeli myiim burdan? burda bir çevrem de olmuştu ama.sizce mekan değiştirmekten fayda bulabilir miyim?

anneniz size öyle bağırıyor çok şaşırdım
değişiklik tabikide iyi gelir yeni insarlar yeni yer değişik aktiviteler
imkanınız varsa alın tayin gidin annenizide memlekete postalayın dicem ağır olacak insan nasıl kızını rezil eder böyle yaaa

geçmiş konunu da okudum çok üzüldüm senin adına , doğurmakla anne olummuyor işte , doğduğundan beri yedirdiğinin hesabını soruyor insanlara doğma hakkı tanınıyor sanki ama işte annemizi seçme hakkı da tanınmıyor , ben senin yerinde olsam tayinimi ister giderdim , bir daha da gelmezdim , sırf o evden uzaklaşmak adına sakın evlilik yapayım deme yine olan sana olur

elinde mesleğin var sıfırdan başlarsın zorluklar yaşarsın elbet ama en azından yanında sürekli psikolojik şiddet uygulayan insanlar olmaz , yeni çevre edinirsin, daha sağlıklı ortamlarda hayatını devam ettirirsin ,

Değişiklik mutlaka iyi gelecektir.Tebdili mekanda ferahlık vardır.
Bazen herşeyi silip baştan başlamak,olanı düzeltmeye çabalamaktan daha kolaydır.
Ve ne mutlu ki sen bunu yapabilecek imkana sahipsin.
Özgüvenini annen yokediyor.Annenden uzaklaşman,seni rahatlatacaktır.
Başlıkta bile mücadele demişsin.Hayatı mücadele olarak görüyorsun oysa huzur,mutluluk çok uzak değil.

bence tayin istemelisin,o şehirden de ailenden de uzaklaşmalısın..

korkma,ünv.teye başaldığın ilk günü düşün..daha gençtin,tecrübesizdin,yanında kimse yoktu ve bambaşka bir şehirdeydin..bunu başaran bir insan,yetişkin bir öğretmen olarak herşeyi başarır..

önce Allah' a sonra kendine güven lütfen..

ne demişler; tebdil-i mekanda ferahlık vardır..

Son düzenleme:
cennet annelerin ayakları altındadır diye buyuran mübarek peygamberin bu hadisine ne yazık ki annen nail olamayacak galiba sana yaptığı bu davranışlar sayesinde.... olsun ...ne yapalım... onun kısmetinde bu dünyadayken allahın bir hediyesi olan evladını dışlayıp cenneti kaybetmek varmış... kalbi geçmişin mengenesinde sıkışıp ezilse bile sinirlenip seninde kalbini ezmeye asla ve asla yok..hakkı yok... sen ki.... bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen halife hz ali nin kutsallaştırdığı mesleğin sahibiyken annen sırf mesleğin yüzünden sana saygı ve takdir göstermesi lazımken.. böyle yapmasının üzüntüsü yağıyor şimdi bu yazıyı yazan yüreğinde... ama olsun be gülüm ne yapalım...cenneti kendi eliyle kendisi tersliyor istemiyor... demek ki onun yanında yapacağın hiçbirşey..hemde hiçbirşey kalmamış... topla bavulunu...taşın yeni bir şehre.... annen seni arayıncaya kadar uzaklaş onun hayatından... yazık değil mi kıymetli kalbine.... bir kalp kıran kabeyi yıkmış gibi olur sözüne tabi olarak senin kalbinde yüce Mevla varsa yıktırma artık bu kalbi hoyrat dillere..... yeni bir sen...yeni bir bedende yeni bir şehirde yelken açmalısın artık hayat geminde.... belki de gittiğin yerde yeni bir aşkla...kısmet nasip bu işler.... allah yardımcın oldun gülüm...selametle...

senin en büyük şansın mesleğin, ya atanamamış olsaydın, işsiz olsaydın, yani sandığın kadar umutsuz değilsin
bence oluyosa büyük bi şehre tayini iste, sonra diceksin ki aptal kafam neden daha önce gelmedim
yanlız yaşamak zorundada değilsin ev arkadaşı bulabilirsin yeni atanan öğretmenlerden ama bulamasanda sorun değil

senin en büyük şansın mesleğin, ya atanamamış olsaydın, işsiz olsaydın, yani sandığın kadar umutsuz değilsin
bence oluyosa büyük bi şehre tayini iste, sonra diceksin ki aptal kafam neden daha önce gelmedim
yanlız yaşamak zorundada değilsin ev arkadaşı bulabilirsin yeni atanan öğretmenlerden ama bulamasanda sorun değil

canım gerçektenb büyük bir şehre tayin istesem kızar mıyım kendime keşke daha önce gelseydim diye aslınd akatılmak istediğim kurslar var ve ben hiçbişey yapamıyorum bu küçük yerde.sadece maddi açıdan düşünüyorum zorlanır mıyım şehir merkezinde diye:(

canım gerçektenb büyük bir şehre tayin istesem kızar mıyım kendime keşke daha önce gelseydim diye aslınd akatılmak istediğim kurslar var ve ben hiçbişey yapamıyorum bu küçük yerde.sadece maddi açıdan düşünüyorum zorlanır mıyım şehir merkezinde diye:(

hiçte zorlanmazsın, artık emlak sektörüde değişmeye başladı çünkü yanlız yaşayan insanlar artmaya başladı, heryer eşyalı apart dolu, mutlaka cebine göre bi yer bulursun, ilk etapta yadırgarsın tabii, ama kendin için düşündüğün gelecek ne, kendini 5 yıl sonra nerde görüyosun, yapmak istediklerin şuan yaşadığın evde mümkün mü, bence hiç düşüneceğin bişey yok, tek düşüneceğin şey merkeze atanabilir miyim olsun istanbul ankara şartlarını bilmiyorum ama mesela izmirde gayet güzel yaşarsın maaşınla tek başına daha küçük yerler olsun dersen mesela denizlide yaşarsın, ama daha küçük yerleri düşünürsen mutlaka en merkezi yerde oturman lazım, yani yanlız yaşayanların yadırganmadığı yerlerde, üni civarlarında

Değişiklik mutlaka iyi gelecektir.Tebdili mekanda ferahlık vardır.
Bazen herşeyi silip baştan başlamak,olanı düzeltmeye çabalamaktan daha kolaydır.
Ve ne mutlu ki sen bunu yapabilecek imkana sahipsin.
Özgüvenini annen yokediyor.Annenden uzaklaşman,seni rahatlatacaktır.
Başlıkta bile mücadele demişsin.Hayatı mücadele olarak görüyorsun oysa huzur,mutluluk çok uzak değil.

bu benimde dikkatimi çekti hayat neden mücadele olsun, yolculuk diyelim ve yol ardaşlarını seçmekte senin elinde. Annenin iyi bi yol arkadaşı olmadığı kesin
ilk etapta belki çok zorluk çekceksin, belki borçlancaksın ama her ne olursa olsun şuanki hayatından kötü olabilir mi, bence olamaz
yani kaybedecek bişeyin yok

Son düzenleme:
Ah şekerim ya her anlattığında kendimden birşeyler buluyorum bazen.Benim de uzak durduğum ablam yanıma gelmişti annemle beraber Bne arayı toparlamak istemiştim.Kendisinin psiklojisi bozukl,depresyon da değil,en çok ve en çok bana yapıyor,takmış bana..Bizde de bağrışmalar oldu..Komşular duydu rezil oldum..Komşular boşanmış olduğumu öyle öğrendiler sanırım..komşunun biri herşeyi duyduk demez mi?İnsan kendi kendini ancak bukadar rezil eder:(,
Şekerim sen annenden fazla medet umma..O yokmuş gibi düşün..Kendi başına inan daha çok mutlu olursun..Ben öyle düşünüyorum...Bizim evdeki ablamla da çok anlaşamıyorum,diğeri gibi değilse de..Çok bunaldığımda aileme ihtiyaç duyuyorum.Aramı iyi tututuğum için çok bunaldığımda yanlarına giderek yalnız olmadığımı hissettiriyorum kendime..
Bu travma sonrası depresyon ,bu taze ayrılık acıları (bir ara iş stresi de vardı şimdi yok) olmasa varya hani dengelerimi bozacak şeyler olmasa bem kendi başıma daha mutluyum...Kendi eşyalarının olması bir insanın ne güzel aslında..Ama bu yaz tayinm isteyecğim ailemin yanına.Birbuçık saat uzaktalar.Sırf ayrılık acısının gazıyla tayin isteyeceğimi söyledim,ablam çok memnun oldu(neden memnun olduğunu ben biliyorum).Şimdi vazgeçmeye de korkuyorum,bir sürü çene yaparlar..Keşke o an onlara söylemeseydim.Ama insan kendini çok kötü hissettiğinde yalnız kalmamak istiyor..Şimdi o kriz anım geçti..Becayiş bile bulmuştum,şimdi vazgeçmek de olmaz..Ama bir taraftan da yeni ortam belki iyi gelir diye düşünüyorum,yeni arkadaşalar..Belki yeni biriyle tanışırım bir ihtimal:)
Bir tafatan da ailemle kalacağım düşüncesibeni boğuyor..Kendi evimi seviyordum aslında ben.. ,Sık sık nasılsa gidiyordum bana da değişiklik oluyordu,bazen orası,bazen burası...İş yükü de daha çokmuş merkez olduğu için...
Yaza...
?
Şimdiden stresi sardı beni..Gideceğim diye sevinçli olmam gerekmezmiydi..

Siz olsanız ne yapardınız kızlar..
Umarım hayırlı bir çıkış kapısı gösterir Rabbim..sana da bana da..

Strese girdim,çünkü dengelerimi kendi ellerimnle bozmamam lazım..

sonbahar,tayin isteyecek yerin belli değilse,yeri senin için önemsizse,benim tarafa gelebilirsin,yoldaş oluruz ..Çok daraldığında destek olmaya çalışırım kendimce..Misafir de ederim seni..Annenin yokluğunu hissettirmemeye çalışırım yani..Akdeniz güzeldir hem..

Son düzenleme:
Back
X