Bütün doktorlar mükemmeldir diyemem çünkü bir mesleği yapan herkes özünde iyi bir insan olacak diye bir şey yok. Hakkıyla yapılması gereken bir meslektir doktorluk. Özveri, zeka, pratiklik, anlayış gerektiren. Ama günümüzde şuan saçma sapan sebeplerden hastalar doktorlar saldırmaya başladı. Misal rapor, reçete, sıra beklemek istememe(!), zorla serum ilaç isteme vb. Sebeplerden. Kötü bir hastalık teşhisi almak bunu kaldırmak zordur lakin inanın bu teşhisi aldığında kabullenmeyip sen ne biçim doktorsun diye doktora saldıranlar bile var inkar evresinde . Bunlsr asla kabul edilebilir şeyler değil bu insan dışı varlıkların akıllansana kadar kesinlile sağlık hakları iptal edilmeli. Her şiddet uygulayan serbest bırakıldığı sürece bir yaptırım olmadıkça bu toplum düzelmez daha da azgınlaşırÇok lüzumsuz hastalar olduğu gibi çok lüzumsuz doktorlarda var
Tabi bu şiddeti hakli çıkarmaz
Velhasıl haklisin bu ülkede kimsenin kimseye saygısı yok
Kolay gelsin diyorum
Ah o serumların gereksiz olduğu hastalıklarda çoğu zaman iyileştirmek yerine boş yere kan basıncını arttırdığını bir anlasalar....Zorla serum taktırmasalar, nasıl foto cekıp sosyal medyaya atacaklar.
Bu meslekte insanlara ve insanlıga daha çok faydam olacağını düşündüğüm için bu meslekteyim. Olması gereken toplum yüzünden doktorların işinden vazgeçmesi değil, insanların kendini düzeltmesi. İster güzellikle ister yaptırımlaBütün insanların iyi olmadığı gibi bütün doktorlarda iyi değil. Şiddet çözüm değil tabiki.
Kimi insanlar gibi doktorlarinda kimi sözel şiddet uyguluyor. Bu da bilenen bir şey.
Öğretmende, muhasebecide olsaniz cevabim aynı olurdu sogudugunuz işi yapmayın. Sevebilceginiz işi yapın. Çünkü bir yanlış tanı =bir hayat olabiliyor.
İşinden soğuyan birinin çok ozveriyle işine bağlı olacağını düşünmüyorum. Bence kendinize göre olan bir meslek seçebilirsiniz. En azindan psikolojinizde bozulmaz
Hiçbir zaman hiç kimse ile dalga geçmedim aksine elimden geldiğince herkese yetmeye Çalıştım. Hastaların gözündeki hastane ile arka plandaki olaylar o kadar farklı ki. Uğraştığımız dava bile sayılmayan düşen davaları ve hasta profilini bir görseniz..Yurt dışında yaşadığım için hep sizi tutuyordum lakin geldim ve bizzat hastalara nasil davrandığınızi, bagirdiginizi, azarladiginizi , dalga geçtiğinizi gördüm. Siddeti hakli gösterir mi bilemem ama etkiye tepki iki tarafin da dikkat etmesi gereken bir durum.
Ben doktorlarada mesleğini kötü kullanimdan kaynaklı yeterli yaptırımın geldiğini düşünmüyorum.Bu meslekte insanlara ve insanlıga daha çok faydam olacağını düşündüğüm için bu meslekteyim. Olması gereken toplum yüzünden doktorların işinden vazgeçmesi değil, insanların kendini düzeltmesi. İster güzellikle ister yaptırımla
Işte herkes sen değil. Şiddette çözüm degil sorun dr ya da hastada diyemem halk olarak iletişim problemimiz var.Hiçbir zaman hiç kimse ile dalga geçmedim aksine elimden geldiğince herkese yetmeye Çalıştım. Hastaların gözündeki hastane ile arka plandaki olaylar o kadar farklı ki. Uğraştığımız dava bile sayılmayan düşen davaları ve hasta profilini bir görseniz..
Bakın çok sert empati yapmadan kızmışsınızBütün doktorlar mükemmeldir diyemem çünkü bir mesleği yapan herkes özünde iyi bir insan olacak diye bir şey yok. Hakkıyla yapılması gereken bir meslektir doktorluk. Özveri, zeka, pratiklik, anlayış gerektiren. Ama günümüzde şuan saçma sapan sebeplerden hastalar doktorlar saldırmaya başladı. Misal rapor, reçete, sıra beklemek istememe(!), zorla serum ilaç isteme vb. Sebeplerden. Kötü bir hastalık teşhisi almak bunu kaldırmak zordur lakin inanın bu teşhisi aldığında kabullenmeyip sen ne biçim doktorsun diye doktora saldıranlar bile var inkar evresinde . Bunlsr asla kabul edilebilir şeyler değil bu insan dışı varlıkların akıllansana kadar kesinlile sağlık hakları iptal edilmeli. Her şiddet uygulayan serbest bırakıldığı sürece bir yaptırım olmadıkça bu toplum düzelmez daha da azgınlaşır
Şahsen bir insana şu ugrastigimiz hasta profillerine bak deseniz zaten sıze muayene olmaz. Siz kapı girişine asın bu sözünüzü sorun cozulsun.Hiçbir zaman hiç kimse ile dalga geçmedim aksine elimden geldiğince herkese yetmeye Çalıştım. Hastaların gözündeki hastane ile arka plandaki olaylar o kadar farklı ki. Uğraştığımız dava bile sayılmayan düşen davaları ve hasta profilini bir görseniz..
Kimse kimseye şiddet hakkına asla sahip değildir. Ne fizikzel ne mental. Ama hiçbir doktorun da hastasına asılmaya hakkı yok bunu bizzat yaşadım. Çoğu zaman başka yerlerde de doktorun hastasına hakaret ve aşağılamalamalarını da duydum. Hastalarında doktora küfrettiğini de duydum. Yani suçlar aslında bazen tek taraflı olmuyor. Herkes saygısını ve mesafesini bilse keşke.Bugün Gördüğüm son haberle beraber artık iyice sinirlerim altüst oldu. Eskiden en azından saygı vardı. Herhangi bir yaptırımı olmadığı için mi? Yoksa toplum mu ahlaksızlaşmaya başladığı için hergünümüz bir olay bin kıyamet. Ayda 13-14 nöbet tutuyoruz 36şar saatten ertesi gün yine sevdiğimiz mesleği yapıyor olmanın verdiği enerji ile hasta bakmaya yatırmaya devam etmeye çalışırken mutlaka saygısız ve ahlaksız insan toplulukları gelip tüm enerjinizi alabiliyor. Doktorun ne yapacağına karışanlar mı yok yoksa hakaret vs şiddet mi yok? Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil tedavi olmaya geldiysen adam gibi tedavini al orada diğer hastaları da doktoru da mutsuz etmeye hakkın yok! Doktorun istemlerine reçete etmek istendiklerine de müdahale edenleri söylemiyorum bile! O kadar biliyorsan neden hastaneye geliriyorsun be kardeşim! O kadar yıl eğitimi bi zahmet kendi kararımızı verebilelim diye aldık değil mi! Zorla kendine serum taktıranlsr ısrarla antibiyotik isteyenler ve ya aşı reddedenler, çok severk yaptığım işimden bile soğutuyorlar insanı... hele hakaret ve şiddet durumunda bizce o insanın sağlık sigortası bile iptal olmalı muaayene olamamalı bakın bakalım o zaman kalıyor mu bu şiddet haberleri! sadece içimi dökmek istedim sizin de etrafınızda böyle insanlar varsa lütfen görmezden gelmeyin ve uyarın lütfen..
Yurt dışında yaşadığım için hep sizi tutuyordum lakin geldim ve bizzat hastalara nasil davrandığınızi, bagirdiginizi, azarladiginizi , dalga geçtiğinizi gördüm. Siddeti hakli gösterir mi bilemem ama etkiye tepki iki tarafin da dikkat etmesi gereken bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?